onsdag den 18. december 2019

Anmeldereksemplar: Fanny Fairychild og Odins øje #2.

Fanny Fairychild.

Titel: Fanny Fairychild og Odins øje #2. 

Forfatter: Lykke Lindbo. 

Forlaget: Lindbo.

Udgivet: 22/08-2019.

Antal sider: 228.

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Odins øje. 

Den 10-årige pige Fanny, som har mistet sin mor da hun var fire år gammel, vågner i sin seng efter sin rejse til alfernes rige, Alfheim i Godheim.
Hun forstår først ikke, at hun er alf af hjertet og tror, at hun har drømt. Men virkeligheden går op for hende, da hun finder Odins øje i sin taske.
Fanny giver øjet til den gamle gartner, Warren på gården, men han bliver rasende og nægter at tage imod det.
Alfhild, den gamle kone på engen Carling fortæller Fanny, at hun må rejse tilbage til Godheim. Dødsgudinden Hel har taget Frejas spejl, og alle alferne er forsvundet. Fanny må atter ud på en farefuld færd for at finde dem, og bliver ført helt til Ægir og Rans rige i havet.
Men ingenting går som planlagt. Dødsgudinden Hel har allerede sendt en stor del af sin hær af døde sjæle ind over både Midgård og resten af Godheim.
Alt ser meget sort ud, og det står klart, at hvis ikke Odin dukker op, er alle fortabte.


Så blev den anden bog i trilogien om den unge Fanny Fairychild læst, og hvor var den magisk og spændende! Og eftersom det en kort bog, var den hurtigt læst. Jeg glæder mig sådan til at læse den tredje og sidste bog i serien, for hvor den anden sluttede, begyndte alt det spændende virkelig. 

Fanny vågner hjemme i sin seng efter eventyret i alfernes rige, uden rigtigt at kunne forstå hvad der egentlig er sket, hun føler lidt det hele bare var en drøm. 
Men inden længe finder hun Odins øje som hendes mor gav hende inden hun døde, og indser hurtigt at det slet ikke var en drøm.
Men hun husker også hun fik besked på at give øjet til Warren deres gartner, hvorfor ved hun dog ikke.
Alfhild får også hurtigt fat i Fanny efter hun er kommet hjem, og beder hende tage tilbage til Godheim, da dødsgudinden Hel har fået fat i Freja´s spejl der kan åbne portene. 
Men alferne er også alle væk?
Kan Fanny rede dem alle, og samtidig stoppe Hel? 

Der går sådan set ikke længe denne gang før de vilde eventyrer for Fanny går igang igen, hvilket jeg er meget taknemmelig for, for denne gang får vi rent faktisk lidt mere af det magiske og nordiske tema, hvor vi i første bog fik lidt mindre på grund af den lidt lange start.
Men altså, her i anden bog møder vi faktisk også kort Fanny´s far, som ihærdigt prøver at få sin datters opmærksomhed. Men Fanny har travlt, for hun skal ligepludselig rede verdenen i en alder af kun 11 år. 
Jeg er imponeret over Fanny´s energi og stædighed, hun prøver virkelig hårdt at hjælpe alle trods det hårde pres, det gør hende lidt til en de yngre læsere kan se lidt op til. 
I bogen kommer vi som i første bog også til at følge lidt kapitler fra andre karakters synsvinkel, som fx følger vi Warren og Alfhild lidt, hvilket jeg fandt interessant, for så fik vi også lidt mere fra dem af.

Dette er korte bøger, og derfor også efter min mening ret gode bøger til højtlæsning for de yngre, sproget kan dog godt til tider være lidt kompliceret, da det her nordiske tema godt kan være tungt, ikke at det kedeligt, men for dem der måske ikke er stærk i sin vide om det nordiske kan det måske godt virke sådan, men så er der heldigvis en fin ordforklaring bagerst i bogen, som ikke spoiler noget af bogen. 
Men trods dette også er korte bøger, formår forfatteren alligevel at gøre sine karakterer fyldige og spændende på kort plads, og det et stort plus efter min mening. 

Jeg glæder mig til at læse videre på Fannys eventyrer og kampe i den tredje og sidste bog når den udkommer. 
Og jeg kan kun anbefale jer læsere der er til magi og nordisk, at give denne bog en chance, for trods den er til 10-12+ så kan den sagtens læses og nydes af den ældre læser.Bogen er modtaget af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar