fredag den 25. marts 2022

Top 10 bedst læste bøger 2021.

 Min top 10. 

Vi er nu gået ind i tredje måned af 2022, 
og det er altså blevet tid til, at jeg skal have delt min top 10 bedst læste bøger i 2021. 
2021 var et ret godt læseår for mig, jeg fik læst 156 bøger, og ud af alle de bøger, er jeg kommet frem til de 10 bøger der har gjort størst indtryk på mig. 
Det har bestemt ikke været nemt, for jeg har læst utroligt mange bøger, og rigtig mange gode bøger, så det at udvælge bare 10 stk, det har været en svær opgave. 
De 10 bøger jeg er kommet frem til, er primært fantasy, og meget af det er faktisk dansk fantasy. 
Da jeg var med i bloggerpanelet omkring Dansk fantasy 2021, fik jeg læst en stor portion dansk fantasy, og meget af det var virkelig fantastisk. 
Derfor vil jeg også sige, at de alle fortjener virkelig sin plads på min liste. 

Jeg vil skrive lidt om hver enkelte bog, men det bliver ingen lang tekst, for så bliver indlægget alt for langt, men jeg kommer til at linke til alle anmeldelserne. 
Så hvis i synes de lyder interessante, kan i jo læse mine anmeldelser af bøgerne! 

Men nu til listen!



  1. Eventyrhuset, skrevet af T. J. Klune. - Denne skønne fantasy bog tog mig med storm, og blev 100% årets bedste læseoplevelse. Den tager rigtig mange vigtige emner op som - seksualitet, racisme, ensomhed, venskaber, accept og frygt - og forfatteren håndtere virkelig emnerne elegant og med respekt. Samtidig var handlingen rørende og medrivende, og jeg faldt virkelig for vores hovedperson og de mange specielle børn vi møder i bogen. Denne bog kan jeg kun anbefale alle, hvis ikke i allerede har læst den. Læs anmeldelsen her.
  2. Verdensherrerne #3, Genkendelsen. Skrevet af Pernille Neergård. - Jeg er stadig totalt fan af denne serie, og jeg må sige, at den bliver bare vildere og vildere jo længere ind vi kommer i serien. Pernille formår at holde på læseren, og overraske gang på gang. Denne tredje bog overraskede virkelig, først forvirrede den mig lidt, men som jeg begyndte at se meningen og alle de røde tråde der bandt fortællingen sammen, blev jeg helt imponeret. Pernille Neergård er bestemt blevet en af mine yndlingsforfattere, og jeg kan næsten ikke vente til fjerde bog i serien udkommer. - Læs anmeldelsen her.
  3. Asgårds døtre #2, Ìssóls fortælling. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Første bog i serien sneg sig ind på en førsteplads i 2020's bedste bøger, og endnu engang har Sidsel fået sig en plads på min liste over 2021's bedste bøger. Det nordiske tema, den hede og romantiske fortælling, samt den medrivende handling og de skønne hovedpersoner, formår stadig at holde mig fanget. Samt er jeg stadig helt vild med forfatterens skrivestil. Jeg kan næsten ikke vente til tredje bog udkommer, så jeg endnu engang kan fordybe mig i forfatterens vidunderlige univers endnu engang. Læs anmeldelsen her.
  4. Kongestenen #5, Dronning Noras Børn. Skrevet af Hanne Lykke Rix. - Det her er en serie jeg er kommet til at holde meget af. I januar 2021, læste jeg den femte bog i serien, og jeg blev helt opslugt af den. Det tog mig bestemt heller ikke lang tid af komme igennem denne lange bog, for jeg elskede handlingen, universet og hovedpersonerne. Dette er bestemt en serie jeg har forelsket mig i, og er meget ked af, at jeg ikke får en afslutning på. Men den sneg sig altså ind på en fjerdeplads på min top 10. - Læs anmeldelsen her
  5. Til Aretz ende #2, Bondekongens rejse. Skrevet af Christina E. Ebbesen. - Det her er en serie der har formået af holde mig fanget, underholdt og spændt fra start til slut, og jeg kan slet ikke få nok af den. Denne 2'er overgik virkelig alle mine forventninger, og var faktisk også en smule bedre end sin etter. Hovedpersonerne Robin og Gavin har stjålet mit hjerte, også selvom de begge kan drive mig til vanvid og irritere mig noget så grueligt, så kan jeg slet ikke få nok af dem. Jeg venter spændt og utålmodigt på tredje bog. - Læs anmeldelsen her.
  6. Det røde daggry #1, Den som hvisker. Skrevet af C. A. Wolters. - Waow siger jeg bare. Denne serie har taget mig med storm, og jeg kan næsten ikke vente på anden bog. Dens barske handling, med sin morderiske hovedperson har virkelig formået at fange mig. Hovedpersonen er ret unik, og ikke som nogen anden jeg er stødt på. Samtidig er universet let genkendeligt, men alligevel ret så unikt og medrivende. Jeg er imponeret over Wolters debut, og jeg kunne godt forestille mig, at hun sniger sig ind som en af mine yndlingsforfattere med tiden. Læs anmeldelsen her.
  7. Dicte var her. Skrevet af Eva Munk. - Denne realistiske fortælling har virkelig fået en plads i mit hjerte. Det er en realistisk fortælling om venskaber der glider fra hinanden, det at føle sig ensom, udenfor og at man bare ikke passer ind, samt om det når man føler at man skuffer dem omkring sig. Det en barsk fortælling, men den er velskrevet og realistisk. Jeg faldt hurtigt for hovedpersonen, og kunne faktisk se lidt af mig selv i hende. Jeg kan kun varmt anbefale denne ungdomsbog til alle. - Læs anmeldelsen her.
  8. Pandava Quartet #3, Aru Shah og ønsketræet. Skrevet af Roshani Chokshi. - Denne serie formår fortsat at holde mig fanget og underholdt, og jeg glæder mig helt sindssygt til endnu en fortsættelse! Aru Shah er en fantastisk pige, og jeg er altid underholdt og spændt når jeg følger hende og hendes venner på rejser gennem det overjordiske for at redde verdenen. Jeg er meget spændt på at se hvordan serien engang ender. - Læs anmeldelsen her.
  9. Det ingen ser #2, Som ringe i vandet. Skrevet af Cecilie Birkshøj. - Denne realistiske ungdomsroman formåede virkelig at gøre indtryk på mig. Forfatteren tager vigtige emner op, og denne gang har hun taget emnet med skolepres og karakterpres op. Bogen følger unge William, som er hårdt presset af gymnasietiden, hvor han stræber efter gode karakterer, hvilket i sidste ende knækker ham. Forfatteren håndtere emnet med respekt og realisme, og så er jeg vild med skrivestilen som er let at forstå og leve sig ind i. Jeg vil bestemt gerne læse meget mere af forfatteren en dag! - Læs anmeldelsen her.
  10. #MurderTrendning #2, #Støtetmord. Skrevet af Gretchen McNeil. - Det her er en bog der har både skræmt og fascineret mig. Med sin skræmmende handling om unge der bliver castet til et show om Alcatraz 2.0, men i virkeligheden bliver myrdet af seriemordere, formåede den alligevel også at være ret underholdende. McNeils skrivestil har virkelig fanget mig, og jeg vil virkelig gerne læse mere af denne forfatter en dag! - Læs anmeldelsen her.

Det var så de 10 bøger der gjorde bedst indtryk på mig i 2021. 
Det blev alligevel et ret langt indlæg, og alligevel har jeg ikke utrykt mig med så mange ord og beskrivelser som jeg gerne ville. Læs endelig anmeldelserne for mere detaljerede beskrivelser af bøgerne! 
Jeg glæder mig til endnu et læseår i 2022, hvor jeg forhåbentligt for læst en masse nye gode bøger. 








Tak til forfatterne og forlaget som i løbet af året har sponsoreret de fantastiske bøger! 

Memoris forlag: https://memoris.dk/
Dreamlitt forlag: https://dreamlitt.com/
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
Straarup & Co: https://straarupogco.dk/
Cecilie Birkshøj: Forfatterens Facebook side.
Hanne Lykke Rix: Forfatterens Facebook side.
Christina E. Ebbesen: Forfatterens Facebook side.
Pernille Neergård: Forfatterens Facebook side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar