fredag den 13. november 2020

Anmeldereksemplar: Dragernes ære #1. - Drageægget.

Dragernes ære.

Titel: Dragernes ære #1. - Drageægget. 

Forfatter: C. G. Valentin. 

Forlaget: Klippe. 

Udgivet: 20/09-2020.

Antal sider: 340. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Drageægget. 

“Under Dragernes Æra var alle lige. Vi skabte selv vores lykke. Familie, race og penge betød ikke noget. Det var drømme og handlinger, der skabte en skæbne.” Daerín rejste sig op i siddende stilling.
Juliana fulgte hans eksempel. Let foroverbøjet greb han hendes hænder, stadig med hendes blik låst fast i hans.
“Ingen var håbløs. Hvis man var anderledes, var det en god ting,” hviskede han svagt, men stemmen brændte sig alligevel ind i hendes sind.
“Tænk, hvis det kunne være sådan igen.”

Juliana trækkes ufrivilligt med til portalen for Novahr Orbís og ramler midt ind i en international landekrise.
Julianas psykiske sårbarhed bliver årsagen til, at hun er den udvalgte. Det, der var Julianas svaghed i sin egen verden, bliver til hendes styrke. Hun oplever for første gang venskaber og intens kærlighed.
En kærlighed, der er påvirket af et drageæg, selvom drager er frygtede som pesten. På trods af dette vokser drømmen om at genskabe Dragernes Æra; en tid, der for nogen både indgyder frygt og sorg, mens den for andre er symbolet på, at de svage kan blive de stærke.
Men hvilken version skal Juliana tro på? Er det farligt at forelske sig i en elver, og vil hun nå at forhindre verdens undergang? Og hvad sker der, når et drageæg begynder at klække i et land, hvor ejerskab af sådan en skabning er lig med døden?



Dragernes ære var en bog jeg var meget spændt på at gå i gang med. Både fordi den lød utroligt spændende, men også fordi at dette er den første bog jeg læser af denne forfatter. 
Så jeg var meget spændt på hvordan hendes skrivestil var, men selvfølgelig også det her univers hun har bygget op. 
Jeg slugte denne bog på ingen tid, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske, men også fordi det univers vi møder var så utroligt spændende, og fyldt med spændende informationer om verdenen, dens fortid og dets væsner og folk. 

Bogen her starter sådan set ret hurtigt ud med dets spænding. Vi får en spændende prolog, men spændingen for Juliana begynder også allerede i første kapitel. 
Da vi møder Juliana er hun på vej til sin reeksamen, men hun når aldrig frem, for inden hun ser sig om er hun blevet fragtet til en anden verden, og blevet udpeget til den udvalgte som skal redde både hendes egen verden, men også den anden hun kommer til. 
Juliana er en meget selvkritisk og trist pige. Hun tænker sjældent godt om sig selv, og er faktisk ret god til at rakke ned på sig selv, men jeg fik lidt indtrykket at det godt kunne være på grund af mindre gode familie bånd, at hun tænker sådan om sig selv. 
Men Juliana er også utroligt stærk, og stædig. Og det var nok også med til jeg syntes så godt om hende. Hun indeholdte meget, og virkede så ægte, men hun udviklede sig også rigtig meget. 
Juliana kommer generelt ud for lidt at hvert i løbet af bogen som kom til at styrke hende meget. 

Handlingen var virkelig spændende, jeg nød at høre om det her univers vi kommer til med Juliana, og deres historie. Specielt dragernes ære gjorde mig nysgerrig, og jeg nød virkelig at høre om det. 
Det meste af tiden bruger vi faktisk på slottet som Juliana bliver fragtet til. Vi ser hendes oplæring som den udvalgte. Men selv om det meste af tiden går på slottet, blev det aldrig kedeligt. Der skete meget, men også med små pauser så det ikke blev uoverskueligt. 
Men Juliana oplever også spirende kærlighed i sin tid i denne anden verden. En vis elver fanger hendes nysgerrighed. Men han har farlige hemmeligheder og blander hende ind i noget farligt og ulovligt...
Igennem bogen møder vi faktisk en del folk, elvere, dværge, magikere, almindelige mennesker og flere. Og jeg vil faktisk sige det er med at holde tungen lige i munden for at holde styr på dem alle, jeg oplevede lidt forvirring til tider. 
Men jeg nød at møde dem alle, for de virkede alle livlige og ægte. Forfatter C, har været rigtig god til at give sine karakter liv og fylde, og det nød jeg virkelig! 
Sproget i bogen var også dejligt let og forståeligt, og jeg fløj bare gennem teksten på ingen tid. Dog vil jeg sige teksten er meget lille i bogen, og vil nok kunne blive et problem for en del, der ville jeg ønske de eventuel gjorde den lidt større i de næste bøger. 
Denne første bog i serien er meget opbygning og introduktion af universet og dets karakterer og historie, men den havde også massere af spændende handling, og jeg er virkelig spændt på hvad forfatteren har i planerne for os i næste bog! 
Jeg kan kun varmt anbefale denne spændende bog, jeg selv venter spændt og ender nok også med at genlæse den inden anden bog udkommer. Og så håber jeg selvfølgelig at i vil nyde den lige så meget som jeg gjorde! 



Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar