torsdag den 26. november 2020

Anmeldereksemplar: Spektrum #1. - Leoniderne.

Leoniderne. 

Titel: Spektrum #1. - Leoniderne. 

Forfatter: Nanna Foss. 

Forlaget: Gyldendal. 

Genudgivet ved nyt forlag den: 08/10-2020. 

Antal sider: 388.

Antal stjerner: 5/5. 

Gammel anmeldelse af første udg: Gammel anmeldelse.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så tusind tak til dem!  

Emilie.


Emilie sidder normalt bagerst i klassen og holder lav profil. 
Lige indtil den nat, hvor hun tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Snart begynder der at ske uforklarlige ting omkring hende. 
Emilies drømme bliver til virkelighed, men ikke kun på den gode måde. 
Det tvinger hende til at finde ud af, hvem hun kan stole på – og om hun overhovedet kan stole på sig selv.



Så har jeg simpelhent fået genlæst den første bog i den fantastisk spændende serie Spektrum! Og eftersom den har fået nyt cover, forlag og opdateret lidt indhold så skal den også have en ny anmeldelse! 
Dog vil jeg med det samme sige, jeg kan på ingen måder huske alt sprogligt og samtale udvekslinger, så jeg vil ikke kunne sammenligne helt med de første bøger, men jeg kunne fornemme at den var opdateret, og en smule anderledes, men på den gode måde.

Da jeg begyndte på bogen her gik der ikke lang tid før jeg endnu engang var opslugt af universet og dets karakter, og endnu engang bare nød at få lov til at følge Emilie. 
Emilie er en karakter jeg har syntes om fra første gang jeg læste bøgerne, måske fordi hun minder mig lidt om mig selv. Hun er meget stille, genert og nervøst anlagt. Men hun er også stædig, og der er noget kampgejst i hende. Emilie gennemgår noget af en personlig udvikling fra start til slut, og jeg nyder bare at følge den hver gang jeg læser hendes del af historien! 

Handlingen i denne bog er simpelhent så spændende, og trods jeg kender den og har læst den flere gange, synes jeg den er lige så velskrevet og spændende hver gang, og jeg kan slet ikke få nok af serien! 
Der sker overraskende meget i denne første bog, dog begynder tidsrejserne faktisk først sent i bogen. Men der sker en masse spændende og mystisk op til tidsrejserne, som bare holdt mig spændt og fanget fra start til slut.
Nanna er utroligt godt til at stille læseren spørgsmål, for så at svare på dem og skabe endnu flere spørgsmål, hvilket jeg bare oplevede holdt på min nysgerrighed, og gjorde jeg havde så meget svære ved at slippe bogen. Men hun er også god til at komme med overraskelser, for selv jeg som genlæste bogen, blev jeg alligevel til tider overrasket, og det var virkelig fedt. 
Sproget i bogen er som sagt blevet opdateret lidt, og selv om jeg ikke kan huske alt fra første udgave, kunne jeg tydeligt godt fornemme at der var blevet rettet lidt, så det passer lidt bedre til nutiden, og det var nu meget rart. 
Nanna er også super god til at bruge massere af detaljer til at beskrive alt, og jeg havde på intet tidspunkt svært ved at forstille mig alt fra omgivelserne, farverne, prismet og kompasset, og meget mere. Og jeg glæder mig til at læse videre på serien, og suge flere detaljer til mig. 
Men Nanna er også bare super god til at skabe levende og spændende karakterer. For trods Emilie er vores hovedperson i bind et, så formår alle de andre vi møder også bare at fange mig, og gøre mig nysgerrig, og jeg glæder mig til at få lov til at følge Alban, Linus, Adrianna, Pi og Noah i hver deres bind, og dem der evt kommer til i fremtiden! 
Bøgerne har også fået nyt cover, og dem må jeg altså lige rose inden jeg runder min anmeldelse her af. De er simpelhent så smukke og øjenfangende. De gamle er smukke, men jeg er altså så meget mere fan af de nye. De fanger mig mere, og de fyldt med endnu flere farver der bare skriger "SE MIG, LÆS MIG" så derfor skal de altså også lige have massere ros.
Og så skal de selvfølgelig lige anbefales, jeg kan ikke anbefale dem nok! Så har du ikke allerede læst bøgerne, så se da at komme i gang! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar