torsdag den 5. november 2020

Anmeldereksemplar: Sprækken til Luscuro #3 - Elementkrigen.

Luscuro.

Titel: Sprækken til Luscuro #3 - Elementkrigen. 

Forfatter: Julie Midtgaard. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 20/09-2020.

Antal sider: 413. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så tusind tak til dem! 

Elementkrigen.

”Hold den stille!” Norell maner den gyngende medaljon til ro, men når knap at slippe før den igen sætter i bevægelse.
”Den svinger mod Notio. Den vil indenfor!” Reynir knytter hænderne. ”Der er lokkerkræfter bag.”
Medaljonen flakker som glider en tågebanke forbi.
”Mørkemagi!” gisper jeg. ”Den er indhyllet i mørkemagi!”

Usikkerheden hersker i Notio. Hævngerrige lokkere venter uden for borgmuren, Reynirs overlevelse kræver en siksters livsenergi – og onde, ukendte kræfter sniger sig ubemærket indenfor.
Krigen der hærger siksterbyerne, stormer nærmere, og i et brev sender Akela en gådefuld advarsel fra dronning Soras gemakker. Men hvad betyder den?
Der er brug for hjælp udefra, og Gry og hendes venner må bevæge sig direkte i fjendens arme for at skaffe den. Ét er sikkert: Indhenter krigen dem, vil alle i Luscuro lide ubærlige tab ...



Så har jeg endelig også fået læst det tredje bind i denne spændende serie, og hvor kan jeg altså bare ikke få nok at Luscuro's spændende univers og alle dets mysterier! 
Jeg venter utålmodigt på det fjerde og sidste bind i serien nu...

Da jeg begyndte på denne tredje fortsættelse, blev jeg med det samme suget ind i Luscuro's spændende univers, og fulgte gry på sidelinjen. Jeg fløj igennem den ene side efter den anden, og var færdig på ingen tid. Dette var virkelig en fantastisk fortsættelse, som virkelig levede op til sine forgængere. 
Gry er en karakter jeg fortsat nyder. Hun udvikler sig kontant, samtidig med hun står i den her krig og bare ønsker at hjælpe alle. Men nu har hun også fået et nyt element hun skal forholde sig til, og lærer at kende, og det var virkelig spændende at se hvordan hun håndterede det hele. 
Men krigen nærmer sig Notio, og Notio har vendt dronningen ryggen, og støtter hende derfor ikke længere. Men samtidig lurer Lokkerne også ude for byen, da siksterne i Notio valgte at tage Reynir ind efter han forrådte sit folk. 
Generelt sker der rigtig meget i denne fortsættelse, men Julie har været rigtig god til at sprede handlingen godt ud, og skabe små pauser undervejs, så det ikke blev rodet og uoverskueligt. 
Jeg nød simpelhen bare denne fortsættelse, og jeg elskede at vi endnu engang får lov til at komme ud og opleve Luscuro og dets dyreliv, men også nye steder. Fx kommer vi ret tæt på Lokkernes hjem, og det var bestemt ikke et rart sted, men spændende var det! 
Men samtidig med vi møder nye steder, folk og dyr, møder vi også gamle venner. Akela bliver fx en stor del af denne bog også, og jeg nød at hun kom mere ind i billedet igen. Men nu må jeg hellere lade vær med at spoile bogen, i skal jo selv have chancen for at opleve alt det spændende! 

Jeg er simpelhen blevet forelsket i Julie's skrivstil. Den er let, medrivende og nem bare at leve sig ind i. Vi får så meget at vide om Luscuro, og jeg sluger alle detaljerne. Jeg kan slet ikke få nok info om dette unikke univers. Og jeg må sige at jeg allerede nu kommer til at savne det når vi får det fjerde og afsluttende bind. 
Men Julie er som sagt også fortsat utroligt god til at overraske mig. Jeg vil egentlig sige at dette ikke er en forudsigelig bog, den indeholder meget mystik, og massere overraskelser! Og selv om jeg flere gange prøvede at gætte mig til hvordan det hele ville ende, så lykkes det mig aldrig. Men det er jo også bare med til at gøre bogen så meget bedre. 
Og så der karakterne, Gry er jo vores ledende hovedperson, men jeg følte virkelig også jeg fortsat kommer til at kende vores bipersoner bedre og bedre, specielt Nøks, Norell og Reynir. Ligesom Gry, udvikler de tre sig virkelig også meget i løbet af bøgerne, og jeg nyder virkelig at følge den her personlige udvikling, for den er med til at jeg føler jeg kender dem så meget bedre, trods det ikke er deres synsvinkler jeg følger. 
Men alle de andre bipersoner, vagterne, de andre studerende og lærerne, de alle er så livlige og træder frem. Og det synes jeg simpelhen bare er med til at gøre bogen så meget bedre. Og jeg er glad for de på intet tidspunkt bliver flade eller falder i et med tapetet i løbet af denne fortsættelse, for det oplever jeg nogle gange godt bipersoner kan ende med, efter et par bøger i serier. 
Men alt i alt vil jeg sige dette altså virkelig var en fantastisk fortsættelse, og at dette er en serie jeg bare ikke kan anbefale nok. Jeg elsker den, og jeg håber i læsere vil synes lige så godt om den som jeg gør!  





Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar