mandag den 29. juni 2020

Anmeldereksemplar: Hvis bare du var min.

Hvis bare..

Titel: Hvis bare du var min. 

Original titel: If i Never met you. 

Forfatter: Mhairi McFarlane. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic.

Udgivet på dansk den: 02/06-2020.

Antal sider: 400.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Hvis bare du var min. 

Laurie er slået tilbage til start. Hendes forhold gennem 10 år er lige blevet afsluttet af sin kæreste. Og som om det ikke var nok, så skal de se hinanden hver dag på deres job. Laurie aner ikke sine levende råd, og bare tanken om Tinder-dates skræmmer hende. Rygterne svirrer om, at hendes eks er kommet i nyt forhold, og at de allerede venter sig en baby. Laurie må slå tilbage!

Jamie Carter er kendt som kontorets playboy, og han søger ikke just kærligheden. Men for at imponere sine chefer, må han præsentere et fast, stabilt forhold. Laurie og Jamie kan bruge hinanden, og iscenesætter derfor et falsk forhold på de sociale medier. Alle overraskes og misundes af deres stormfulde ”forelskelse”. Planen er lykkedes! Men kan man fake ægte kærlighed, eller er de to virkelig skabt for hinanden?




Så har jeg fået læst - hvis bare du var min. - Og hvor var den fantastisk! 
Dette er den første bog jeg læser af denne forfatter, men bestemt ikke den sidste. Jeg kan næsten ikke vente med at læse endnu flere bøger fra hende af! 

Laurie har været sammen med Dan i 18 år da han ligepludselig ender deres forhold, da han ikke længere er interesseret i de samme fremtidsdrømme som hende.
Laurie er knust, og der gør det bestemt ikke lettere at de arbejder det samme sted.
Og da rygterne begynder at svire omkring, at Dan har fået ny kæreste, som allerede er gravid, får Laurie nok. 
Så da den charmerende Jamie Carter kommer med tilbudet om et falsk forhold, der kan hjælpe dem begge, er hun ikke længe om at sige ja tak til tilbudet.

Laurie var en karakter jeg hurtigt kom til at synes om. Hun er en rolig person, sød, sjov og stædig, hun er en kvinde der ved hvad hun vil og ikke vil. 
Trods hun var knust da Dan forlod hende, vil jeg sige hun faktisk tog det overraskende pænt, jeg havde måske forventet noget andet, men jeg var bestemt ikke skuffet.
Men jeg vil også sige jeg virkelig følte med Laurie da Dan smuttede, det var så pludseligt for hende, og hun havde ikke set den komme. 
Men det er jo heller ikke unormalt at følelserne bare forsvinder, eller at man indser man måske bare ønsker sig noget andet, selv efter 18 år er det muligt. Men jo længere ind i boge vi kom, viste det sig jo egentlig bare at have været tomme undskyldninger, og at der var andre grunde til bruddet.
Dan var faktisk lidt en karakter jeg på intet tidspunkt brød mig om, der var bare et eller andet over ham i starten der irriterede mig, og den følelse havde jeg igennem hele bogen, men han viste sig jo egentlig også bare lidt at være en kujon og løgner. 
Jamie Carter, en yderst charmerende mand, men bestemt også en jeg var skeptisk omkring i starten, for han blev beskrevet som en rigtig playboy, som man ikke rigtigt kunne stole på. Men jo længere ind i bogen jeg kom, endte han nu alligevel med at stjæle en plads i mit hjerte, og jeg endte virkelig også med at heppe på at ham og Laurie ville ende rigtigt sammen, i et ægte forhold, for de er nu et ret godt match, trods deres forskelligheder. 

Sproget i bogen er super let, og havde det meste af tiden en let humor over sig, jeg kedet mig ikke på noget tidspunkt, og jeg må sige jeg er blevet lidt fan af Mhairi's skrivestil, og er virkelig spændt på at læse flere bøger fra hende af. 
Jeg havde det faktisk bare lidt som om at siderne læste sig selv, og at de gik alt for hurtigt! 
Mhairi er super god til at bruge en masse detaljer til at beskrive sine karakterer og omgivelserne. Detaljer er virkelig en ting jeg vægter højt når jeg læser, og jeg må sige jeg var virkelig tilfreds med den mængde detaljer som Mhairi bruger. 
Hun er egentlig også rigtig dygtig til at gøre sine bipersoner levende, dog var der lige en enkel karakter jeg følte faldt lidt i bagrunden, og det var Megan, Dan's nye kæreste. Vi møder hende kun sådan "rigtigt" en gang i bogen, og der virkede hun lidt flad og ligegyldig, hvilket var lidt trist. Men resten af hendes personer trådte tydeligt frem, og jeg nød virkelig at møde dem alle sammen! 
Dette var generelt bare en bog jeg virkelig nød, og jeg med 100% sikkerhed kun kan anbefale jer læsere som elsker en god romance med humor i! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 25. juni 2020

Anmeldereksemplar: Skeletter i skabet #4 - Gravslægt.

Skeletter.

Titel: Skeletter i skabet #4 - Gravslægt.

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes.

Forlaget: Facet.

Udgivet: 11/03-2013.

Antal sider: 352. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 



Gravslægt.

"Du ligger bare helt stille, dødsbarn!" En mand sigtede på mig med en revolver. Mit hoved var stadig omtåget, men langsomt sneg forståelsen sig ind.
De troede, at jeg var Devon.
"Vent, jeg er ikke et dødsbarn…" Min stemme var underligt ru.
"Ikke et dødsbarn? Hvad er så det, du har lige der?" Han satte revolverens munding mod min pande. Lige der hvor dødsmærket ville have været, eller nej vent, lige der hvor dødsmærket var. Devon havde jo malet det, da han gjorde mig klar til at holde tale…


Devon har overtaget Zantora med en hær af dødsbørn. Han vil bygge en ny verden, hvor dødsbørnene kan leve i fred med de andre borgere, men hans metoder er alt andet end fredelige. Devon bruger Davie som dobbeltgænger, og Davie må træffe nogle svære beslutninger i sit forsøg på at redde byen og sig selv…




Så har jeg endelig fået læst den afsluttende del på Skeletter i skabet serien - Gravslægt. - Og hvor må jeg sige den levede op til alle forventninger, og mere til. 
Dette er virkelig en serie der har taget mig med storm, og overrasket gang på gang. 
Dette er helt klart en serie der en dag skal genlæses, og jeg vil se frem til det. 

Bogen starter sådan set fra hvor tredje bog sluttede, nemlig ved at Davie var blevet ført til Devon af en flok dødsbørn. Devon har nemlig planer om at bruge Davie som dobbeltgænger, så han er uden for fare når der holdes offentlige taler, dødsbørnene har nemlig overtaget Zentora. 
Devon og hans ven Malcom har planer om at bygge en by til dødsbørnene, et sted hvor de kan være frie og leve som de vil, men det er ikke let, og strenge regler indføres under magtskiftet. 
Davie har dog ingen intentioner om at hjælpe Devon med det og der går heller ikke lang tid før at Davie formår at flygte fra Devon og han hær, dog var det bestemt ikke let, og det bliver endnu sværere for ham når folk tror han er Devon. 
Det bliver heller ikke let for Davie at finde en måde og vælte Devon og han hær af magten, men da han høre om myten Gravslægten, beslutter han sig at undersøge den nærmere, det er dog noget der kræver store ofre, fra både Davie og slægtskeletterne hvis det skal lykkes. 

Davie har været igennem lidt af hvert nu. Han har haft tre lærermestre og tre forskellige lærepladser. Han er blevet overfaldet af en blåslange. Afpresset af sin fætter om viste sig at være et dødsbarn. Næsten myrdet af et slægtskelet. Troet af en politiker der var skyld i en blodtåge, og meget andet. Det har faktisk bare ikke været let for Davie siden hans lærlinge tid begyndte. Men det har været en fornøjelse at følge ham igennem det hele. 
Som i de første tre bøger, bliver det heller ikke lettere for ham i fjerde bog, men jeg vil virkelig sige han formår at klare den godt trods han mister en masse i denne bog, så formår han alligevel at holde hovedet højt, og komme igennem det, men det hjælper nok også meget at han har trofaste venner som hjælper ham igennem problemerne. 
Davie har bare sneget sig ind i mit hjerte og fundet sig en plads, og det tror jeg allerede han gjorde i første bog.

Sproget i denne bog fortsætter også med at være dejlig flydende og let at forstå, og jeg er fortsat sikker på at denne her serie vil være god til selv den mindre øvede læser, da sproget på intet tidspunkt er kompliceret. 
Nicole formår også fortsat at gøre sine karakterer livlige og spændende, der mangler virkelig intet, jeg havde igennem alle fire bøger, fornemmelsen af at de var ægte personer, og ikke bare karakterer i en bog, hvilket jeg altid har ment er med til at gøre læseoplevelserne bedre. 
Men hun formår også stadig at bruge en masse detaljer til at beskrive alt fra omgivelserne til følelserne, så det er let bare at læne sig tilbage og nyde fortællingen. 
Jeg kunne heller ikke forudsige hvad der ville ske på noget tidspunkt igennem bogen, jeg blev bare overrasket gang på gang, hvilket virkelig var skønt.
Og så sker der altså bare en hel masse, men utroligt nok fik jeg aldrig følelsen af at det blev for meget eller overdrevet, det passede på en måde bare meget godt sammen. 
Dette er altså bare en serie jeg ikke kan andet end at anbefale jer læsere, specielt jer der elsker en god fantasy, spækket med drama og spænding. 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

mandag den 22. juni 2020

Anmeldereksemplar: Et lille skridt på vejen.

Et lille skridt.

Titel: Et lille skridt på vejen. 

Original titel: Ett litet steg på vägen. 

Forfatter: Jenny Fagerlund.

Udgivet på dansk ved: Palatium Books.

Udgivet på dansk den: 12/06-2020.

Antal sider: 238. 

Antal stjerner: 3,5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Et lille skridt på vejen. 

Nogle gange er man nødt til at rejse ud for at finde hjem.

Stella arbejder som koordinator på et rejsebureau i Stockholm og trives i sit fredelige arbejde. Særligt fordi hendes privatliv ikke er specielt fredeligt. Hun er enlig mor, og hendes syvårige søn Felix har det ikke let i skolen. Han bliver holdt udenfor og får ofte skylden for konflikter.

Da rejsebureauet bliver pålagt effektiviseringer og får en tur i konsulentmaskinen, er freden forbi. Stellas stilling ændres i omlægningerne af firmaet, og hvis hun ikke vil miste sit arbejde, er hun nødt til at sige ja til at rejse rundt og vurdere hoteller og oplevelser i Norden. Ikke nogen nem opgave for en enlig mor. En af hendes nye opgaver er at afprøve et nyt koncept på det nyrenoverede højfjeldshotel i Fröliden.

Stellas første indskydelse er at sige nej tak til opgaven, men efter endnu en hændelse på skolen, der gør Felix ulykkelig, får hun nok. Sammen begiver de sig af sted mod fjeldet, for måske er denne rejse den mulighed og pause, de begge har brug for?



Så har jeg fået læst - Et lille skridt på vejen. - Det var en bog jeg var virkelig spændt på om ville falde i min smag, den første bog jeg læste af denne forfatter var ikke helt en fornøjelse, og jeg er derfor stadig lidt tilbageholdende på hendes bøger. Men jeg må nu alligevel sige jeg synes dette var en smuk familiebog, også selv om den til tider tabte mig lidt, så nød jeg den, og jeg er glad for at jeg besluttede at læse den! 

Stella bor alene med sin søn Felix som er 7 år, man kan vel praktisk talt kalde hende alene mor, da Felix far bor i London. 
Stella arbejder rigtig meget, og har utroligt svært ved at sige nej til sine chefer og kollegaer hvis de beder hende om hjælp. 
Stella ved at Felix har det rigtig svært i skolen, og beslutter sig så da hendes stilling på jobbet bliver lavet om, at tage ham med på sin forretnings rejse, hvilket hun håber måske kan hjælpe Felix lidt med at komme væk fra alle problemerne. 

Dette var både en bog jeg fandt spændende, sød og smuk, men også en smule træls og trist. Der var en detalje ved Stella som jeg virkelig havde svært ved at håndtere, og det var hendes måde at håndtere at Felix ikke havde det godt i skolen. 
I starten af bogen giver hun udtryk for hun er bekymret for ham, at hun ved han har det svært i skolen, men alligevel siger hun ikke nej til overarbejde, og lader Felix være i SFO'en stort set hele dagen, trods hun ved han ikke kan lide det. 
Jeg kunne ikke forstå hvordan en bekymret mor, kunne sætte sit job i første række, frem for sin søn. Og det gjorde altså også bare at det trak en del ned i stjernerne. 
Men ser man bort for den detalje, vil jeg sige bogen var god. 
For efter at Stella beslutter at tage Felix med sig på sin forretningsrejse til det hotel hun skal vurdere, falder problemerne lidt i baggrunden, og familiehyggen træder lidt mere frem. 
Familiebånd er en stor del af denne bog, og jeg synes det var smukt, jeg elsker gode familie bøger, og trods jeg ikke brød mig om Stella's håndtering af Felix og skolen i starten, endte det nu alligevel ret godt. 
Men trods det her familie tema, som fylder en god del i bogen, rummer den også en smule kærlighed, som var med til at gøre bogen en smule mere spændende, men jeg synes også det var fedt, at det ikke var den del der fyldte det hele, og var det helt store tema.

Sproget i bogen var let, flydende og forståeligt, jeg havde let ved at følge med, og jeg kom også ret hurtigt igennem bogen grundet det lette sprog. Det helt sikkert en bog jeg vil sige ville være helt fin til den måske ikke så stærke læser, jeg følte hvert fald ikke den var fyldt med komplicerede sætninger, eller lange ord. 
Men alt i alt, trods den lidt dårlige start, endte jeg med at synes ret godt om bogen, og jeg vil helt sikkert anbefale bogen her til jer læsere der elsker en god feelgood-bog, med massere af familie og varme.




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 



fredag den 19. juni 2020

Overraskelsesbog/Anmeldelse: Skeletter i skabet #3 - Ildfugl.

Skeletter.

Titel: Skeletter i skabet #3 - Ildfugl. 

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes. 

Forlaget: Facet.

Udgivet: Genudgivet 23/03-2020.

Antal sider: 400. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget,
så mange tak til dem! 




Ildfugl. 

"Jeg vil gerne være din ildfugl.” Baltazar flammede op. I mørket var det endnu tydeligere, at han var meget stærkere end de andre flammer. 
”Jeg ved, jeg har styrken til det,” fortsatte han. 
”Jeg hørte, hvad Nilas læremester sagde. Jeg kan blive en fantastisk ildfugl. 
Meget stærkere end gamle Goya, men Nila tør ikke. Hun er bange. Er du bange, Davie?”

Davie er kommet i lære som flammetæmmer. 
Sammen med sin læremester Nila skal han tæmme den vilde ild til husflammer. 
Men det er ikke alle flammer, der vil tæmmes, og Davie kommer på en stor prøve, da han og Nila forlader Zantora.


Så har jeg også fået læst den tredje og næst sidste bog, i den spændende serie Skeletter i skabet - Ildfugl. - Og hvor må jeg sige den var lige så fantastisk som de første to bøger, og endnu en bog jeg bare ikke kunne slippe før jeg var færdig. 
Jeg læste i 6 timer uden andet end små pauser, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske for unge Davie denne gang!
Jeg glæder mig helt bestemt til den fjerde og afsluttende bog nu! 

Davie har mistet endnu en lærerplads, denne gang blev hans lærermester Edward dræbt af et skelet under en afhøring, og Davie blev også selv næsten dræbt. 
Dette har dog ikke stoppet Davie i at ville afsløre hvem der var grunden til blodtågen. 
Men ham Davie mistænker, er bestemt ikke interesseret i at blive afsløret, og har besluttet sig for at holde et ekstra godt øje med Davie, faktisk så skaffer han ham også en ny lærerplads. 
Denne gang skal Davie i lærer som flammetæmmer, et job der bestemt heller ikke er det sikreste. 

Igen kom jeg med Davie ud på en masse spændende oplevelser. Dette er nu Davie's tredje lærerplads, så jeg må indrømme jeg var virkelig spændt på om det også ville gå galt på denne lærerplads, og som forventet blev det ikke en stille og rolig lærertid for Davie, for som altid får han rodet sig ud i en masse problemer. 
Devon, hans fætter lurer stadig i baggrunden og skaber problemer for Davie hvor han kan, men faktisk er han ikke så stor en del at første halvdel af bogen, jeg vil sige han kommer faktisk først rigtigt igen i sidste halvdel, men det var også rigtig fint, for det gav tid og fokus på Davies nye lærerplads som flammetæmmer, som bestemt er et virkelig spændende job, jeg vil faktisk sige det er det job der har gjort mig mest nysgerrig af alle dem vi høre om i bøgerne! Så det håber jeg bestemt der kommer lidt mere af i næste bog! 
Men ud over lærerpladsen, så er Davie jo også meget fokuseret på at finde beviser for at det er politikeren Adamo som var skyld i blodtågen i anden bog, hvilket bestemt ikke er nemt, og meget farligt! 

Men alt i alt vil jeg sige at dette helt klart er en fortsættelse der endnu engang lever op til sine forgængere, jeg nød virkelig hver en side, og alt spændingen og dramaet! Og jeg er spændt på at følge Davie på endnu flere eventyrer i næste og sidst bog i serien. 
Og jeg er bestemt spændt på hvad der kommer til at ske, for det var jo en ret overraskende slutning bogen havde, og bestemt ikke en jeg havde forudset på noget tidspunkt. 
Generelt vil jeg faktisk sige at jeg på intet tidspunkt igennem bogen har kunnet forudsige hvad der ville ske, der var konstant overraskelser, og jeg nød hver og en af dem! 
Dette er stadig en serie jeg kun kan anbefale, så har i ikke allerede læst bøgerne, så synes jeg i skulle komme igang! 




Bogen er tilsendt som overraskelse af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 16. juni 2020

Anmeldelse: Caraval #1.

Caraval. 

Titel: Caraval #1. 

Original sprog: Engelsk.

Forfatter: Stephanie Garber.

Udgivet på dansk ved: Turbine. 

Udgivet på dansk den: 13/10-2017.

Antal sider: 413.

Antal stjerner: 5/5.




Husk, det er kun et spil.


Caraval er fuld af kærlighed, intriger og drama: Scarlett Dragna har aldrig været andre steder end på på den lille ø Trisda, hvor hun bor med sin lillesøster og sin dominerende far. Men gennem hele sin barndom har hun længtes efter at opleve Caraval - den årlige, ugelange forestilling, hvor publikum spiller med i en dødsensfarlig leg for at finde ud af, hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasi.

På trods af deres fars ønske bliver Scarlett kidnappet af sine vilde lillesøster Donatella og en farlig - men også farligt forførende - ung sømand ved navn Julian og ført til det sted, hvor årets Caraval opføres. Men snart forsvinder Donatella, og Scarlett bliver tvunget til at slå sig sammen Julian i jagten på at finde Tella, før Caravals onde Master gør det.




Dette var en bog jeg virkelig var spændt på at gå igang med, jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente af bogen, men jeg havde nu alligevel lidt forventninger til den efter alt den ros den har fået af andre anmeldere og læsere, og jeg må faktisk sige at den overraskede positivt og holdt mig fanget og underholdt igennem hele bogen! 
Jeg skal helt sikkert læse videre på denne her serie, og jeg må bestemt håbe på at de sidste to bøger i serien bliver oversat til dansk, ellers må jeg bare igang med den engelske udgave! 

Scarlett Dragna bor på øen Trisda sammen med sin lillesøster Donatella og sin dominerende far. 
Hun har aldrig forladt øen før, og har heller ikke rigtigt nogle planer om det, altså lige indtil hun får biletter til Caraval. 
Scarlett har siden barndommen længdes efter at opleve det magiske Caraval, en ugelang forstilling hvor publikum spiller med i en dødsenfarlig leg for at finde ud af hvad der er virkelighed, og hvad der er fantasy. 
Dog er Scarlett ikke sikker på om hun vil tage afsted, men den beslutning tager Donatella hurtigt for hende, hun vælger nemlig at kidnappe Scarlett med hjælp fra den forførende sømand Julian. 
Men allerede inden Caraval rigtigt starter forsvinder Donatella, og Scarlett skal nu finde hende, midt i alt kaoset fra Caraval.

Der gik virkelig ikke lang tid fra jeg begyndte på bogen her og til jeg var fanget, og da jeg blev færdig var jeg mildest talt mundlam, der skete så meget jeg på intet tidspunkt havde forstillet mig ville ske, eller overvejet. 
Bogen her formåede virkelig at være uforudsigelig og overraskende gang på gang.
Scarlett var en interessant karakter at følge, og hun er sådan set også den eneste karakter's synsvinkel vi følger, hvilket egentlig også var passende, da det gjorde det hele mindre forudsigeligt og mere nervepirrende.
Scarlett virker som typen der tænker mere på hvordan andre har det, end sig selv. Hun går hvert fald meget op i hvordan sin lillesøster har det, hvilket jeg på en måde fandt meget smukt.
Jeg kom hvert fald til at holde en smule af Scarlett igennem denne her bog. 

Caraval er magisk, farverigt og spændende. Jeg er utroligt imponeret over at forfatter Stephanie Garber har kunnet skabe noget som Caraval, og stadig holde styr på alle detaljerne, jeg kan hvert fald forstille mig det ikke har været helt let, for selv som læseren kunne jeg godt fornemme at jeg skulle holde tungen lige i munden for at fange alle hint og detaljer undervejs i læsningen. 
Bogen her er som sagt på intet tidspunkt forudsigelig, jeg kunne på intet tidspunkt gætte mig til hvad der ville ske, og prøvede jeg, skete der noget helt andet end forventet. 
Der var det ene plottwist efter det andet, og en vild slutning som jeg på intet tidspunkt havde forstillet mig. 
Men jeg vil også sige det var skønt at blive overrasket gentagende gange, for det gjorde bare læseoplevelsen så meget bedre. 

Sproget i bogen her vil jeg sige ikke altid er det letteste, der kan godt komme et par formuleringer der kan forvirre den mindre trænede læser, selv som den mere stærke læser kunne jeg godt et par gange blive tabt undervejs. 
Men jeg vil dog rose forfatteren for hendes ivrige forbrug af detaljer til at beskrive omgivelser, handlinger og karakterene, det var let for mig igennem hele bogen at forstille mig, at jeg fulgte Scarlett på sidelinjen igennem hele bogen. 
Jeg vil også sige at Stephanie er god til at give sine bipersoner liv. De gjorde mig nysgerrig, og var bestemt også med til at jeg ivrigt læste videre. 
Dette er virkelig ikke en bog jeg har kunnet sammenligne med noget andet jeg har læst, men mange andre sammenligner den med - Nattens Cirkus. - Så måske jeg skulle få læst den bog også. 
Men alt i alt var dette virkelig en magisk og spændende læseoplevelse, og jeg kan kun anbefale jer andre læsere at give den en chance hvis i ikke allerede har læst bogen. 

søndag den 14. juni 2020

Overraskelsesbog/Anmeldelse: Skeletter i skabet #2 - Blodtåge.

Skeletter. 

Titel: Skeletter i skabet #2 - Blodtåge.

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes. 

Forlaget: Facet. 

Udgivet: Genudgivet 23/03-2020.

Antal sider: 247. 

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget,
så mange tak til dem!



Blodtåge.

Jeg sank. Det her var noget, jeg aldrig ville kunne rette op på igen. Det her var en forbrydelse, der ville følge mig resten af livet.
Jeg rev døren til skabet op.
»Davie, hvad?« Skelettets blik flakkede fra mig til skålen i min hånd.
Jeg kastede blodet mod det.
»Du, slægtsskelet, vogter og beskytter af min familie. Som det sidste slægtled, søn af George Valden, barnebarn af Odvad Valden, Oldebarn af Bernard Valden .«
»Nej,« hviskede det med blodet sivende ned ad de hvide knogler.
»Jeg byder dig at ...« Jeg tøvede et kort sekund.
Skelettet for frem og lagde hænderne om min hals. Jeg gispede. Jeg havde været for langsom.

En blodtåge opstår, når nogen har gjort noget så utilgiveligt, at hele byen er i fare. Af skam brækker slægtsskelettet sine knogler i stykker og lader sit rituelle blod lægge sig omkring byen. Blodtågen er en advarsel til alle om, at noget ondt er på spil.


Så har jeg fået læst anden bog i skeletter i skabet serien - Blodtåge. - Og hvor må jeg sige den levede op til sin etter! 
Jeg var faktisk så spændt på at læse videre på serien, at jeg begyndte på toeren lige efter jeg havde afsluttet etteren, og endnu engang stoppede jeg ikke før at jeg var helt færdig med bogen. 
Dette er virkelig en serie der har slået benene væk under mig, og jeg glæder mig virkelig til at læse de sidste to bøger i serien nu! 

Da jeg gik igang med toeren var jeg jo egentlig stadig i universet, så jeg skulle ikke tænke over at huske detaljer fra etteren og falde ind i universet igen, hvilket var skønt. 
Men i etteren skete der jo en del for Davie, han fandt for eksempel ud af at det dødsbarn der var stukket af, i virkeligheden var hans fætter, hvilket fik ham ud i en del problemer, da hans fætter begynder at afpresse ham, og det stopper bestemt ikke i denne toer, det bliver bare værre og værre. 
Men det var ikke det eneste dødsbarn han blev præsenteret for, for hans lærermester viste sig jo at gemme et dødsbarn i kælderen som viste sig at være læremesterens datter. 
Men det endte jo også med i slutningen, at nogen opdagede det dødsbarn, og hans lærermester blev så anholdt. 
Men altså, denne toer handler nu en smule mere om de her spændende slægtskeletter, og hvor må jeg sige det var spændende! 
For et af skeletterne har skabet en blodtåge, som de jo gør ved at knuse deres knogler, men de gør det kun hvis deres slægt har gjort noget utilgiveligt og blodtågen er en advarsel om noget ondt er på spild! 
Men efter som Davies gamle lærermester er anholdt, står han uden lærerplads, men får hurtigt en ny. For skeletinspektørerne i byen har nemlig brug for hjælp nu hvor der er en blodtåge de skal have opklaret. Davie skal derfor være med til at afhøre slægtskeletterne, hvilket virkelig bliver noget af en oplevelse for Davie. 
Generelt handler toeren bare meget om slægtskeletterne og blodtågen, men der er stadig en god potion af dramaet med dødsbørnene igennem bogen, hvilket bare holdt mig fanget.
Jeg sad igennem hele læsningen med en knude i maven af spænding, og jeg følte virkelig siderne læste sig selv. 
Jeg havde ikke følelsen af at det her bare var tekst på et stykke papir på noget tidspunkt under læsningen, jeg følte derimod jeg fulgte Davie på sidelinjen og så alt som skete det i virkeligheden, og hvor må jeg sige det er altså bare med til at gøre læseoplevelsen så meget bedre. 

Sproget i denne fortsættelse er stadig dejligt let og nemt at følge med i, og jeg vil også sige at Nicole er fortsat super dygtigt til at beskrive og forklare i masser detaljer! 
Men i denne fortsættelse, møder vi jo også lidt nye personer, som for eksempel skeletinspektørerne, som har et virkelig spændende job, men også en smule farligt. 
Og der vil jeg så sige at Nicole er super dygtig til at gøre sine bipersoner, netop som skeletinspektørerne, super interessante, de har virkelig deres egen stemme og egen baggrundshistorie, der gør de ikke bare falder i et med tapetet, hvilket er en detalje jeg sætter stor pris på, for det er bare endnu en ting der gør bøgerne endnu mere spændende! 
Dette er bare fortsat en serie jeg virkelig nyder, og ikke kan andet end at anbefale jer læsere! 



Bogen er tilsendt som overraskelse af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 11. juni 2020

Anmeldereksemplar: Sangen i Vinden #1. - Troldkvindens Hittebørn.

Sangen i vinden. 

Titel: Sangen i vinden #1. - Troldkvindens Hittebørn.

Forfatter: L. Bjørn Aagesen. 

Forlaget: Vildskud og Vindfrikadeller. 

Udgivet: 30/04-2020.

Antal sider: 257.

Antal stjerner: 2/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem. 



Troldkvindens Hittebørn. 

"Hvor kommer vandet fra? Hvor kommer børnene fra? Det er det, det hele drejer sig om, ikke? 
Det store intet? Bah! Jeg siger dig, der er noget udenfor, som vi ikke må vide noget om. 
Det er ikke farlige tanker, det er sandt." 
Herthalie's hjerte sprang et slag over. Hun forsøgte at ligge musestille. 
Hvis hun goldt øjnene lukket, ville det forsvinde, alt dette skræmmende. 
Når hun åbnede øjnene ville Raven være, som han plejede og ikke sidde der og udbrede sig med kætterske ideer. 
Hun ville råbe at han skulle tie. 
Hun ville ikke høre det - men på en eller anden måde kunne hun ikke lade være med at lytte. 
Raven tav længe. Havde han opgivet at sige mere, fordi hun ikke svarede? 



Jeg har nu fået læst den første del i trilogien - Sangen i vinden. - Og jeg må desværre erkende dette er ikke en serie jeg kommer til at læse videre på, da det desværre ikke var en bog der fangede mig, den levede desværre ikke op til de forventninger jeg havde til den. 

Da jeg begyndte på bogen, gik der desværre ikke lang tid før jeg indså at bogen ikke var noget for mig, dog valgte jeg at læse den færdig. 
Herthalie er vores hovedperson, en ung pige der er vokset op i Dionea, med moder Flo som overhovede. Hun er vokset op i troen at der ikke findes noget ude for Dionea, og hun skal bare følge reglerne ellers går det galt. 
Men langsomt begynder hun at få spørgsmål, hvor kommer vandet fra? Og hvor kommer børnene egentlig fra? De kaldes jo hittebørn. 
Men hun er ikke den eneste, Raven lufter ideer om noget mere for hende, og tankerne begynder at plage hende. Inden længe indser hun at der er noget helt galt i Dionea, og da moder Flo indser det bliver hun forvist til mosen. 
Herthalie er desværre ikke en karakter der sagde mig noget, jeg synes hun virkede en smule flad, hun manglede følelser og energi. Jeg følte ingen forbindelse til hende, og det var sådan set der jeg begyndte at fornemme at bogen ikke ville sige mig noget. 
Men jo længere jeg kom ind, indså jeg også bare at jeg følte universet manglede noget, noget jeg havde svært ved at forklare. Men jeg havde lidt følelsen af at universet manglede energi, spænding og gejst, jeg følte intet som jeg plejede når jeg læser og lærer en ny spændende verden at kende. 

Sproget i bogen er meget simpelt, og jeg vil sige den ville nu egentlig være en ret god trænings bog for mindre øvede læsere, jeg kom hvert fald ret let igennem den, og havde nu måske ønsket lidt flere lange sætninger, og måske nogle komplicerede ord. 
Detaljer vil jeg dog sige der ikke manglede, forfatteren er dygtig til at forklare sine omgivelser, og handlingerne, han manglede bare følelserne. For selv om jeg vidste at nogle af de ting der skete i bogen var vilde, voldsomme og ment med massere følelser, følte jeg bare ikke noget, hvilket desværre bare trak ned i stjernerne. 
Men, jeg vil sige hvis der var arbejdet lidt mere med sproget, og gjort noget ved følelserne, kunne det her virkelig være blevet en fantastisk fantasy, for jeg kunne virkelig se nogle spændende emner, - En ond dronning og hendes moder der har overtaget et kongerige, børn der bliver stjålet og oplært med løgne, en der slipper ud og nu skal drage ud på en længere rejse for at overvinde de onde, der er virkelig mange spændende emner, de er desværre bare ikke helt fuldendte efter min mening. 
Og trods der er to bøger mere i serien, har jeg desværre bare ikke lyst til at læse videre på den efter denne etter, for jeg er bange for det ikke bliver bedre. 
Men! Jeg vil jo lige pointere, dette er jo kun min oplevelse af bogen, jeg vil helt klart sige i skal give den en chance hvis det er hvad i lyster, jeg kunne desværre bare ikke så godt lide den. 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 7. juni 2020

Overraskelsesbog/Anmeldelse: Skeletter i skabet #1 - Dødsbørn.

Skeletterne.

Titel: Skeletter i Skabet #1 - Dødsbørn.

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes.

Forlaget: Facet.

Udgivet: Genudgivet 23/03-2020.

Antal sider: 247. 

Antal stjerner: 5/5

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget,
så mange tak til dem! 



Dødsbørn.

Hvad ville du gøre, hvis du skulle tilbringe et år af dit liv i stinkende kloakker med rotter og giftige blåslanger?

Det spørgsmål må den 15-årige Davie stille sig selv, da han er så uheldig at trække kloakpasser som læreplads.

Ikke nok med at jobbet er klamt, Davie opdager også, at hans læremester skjuler en frygtelig hemmelighed i sin kælder. En hemmelighed, der udgør en trussel mod hele byen, og som får store konsekvenser for Davies liv.

“Hvad sker der?” spurgte William. Han holdt lampen ud over vandet.
“Jeg syntes, jeg så noget i vandet.” Jeg kiggede ned i det grumsede vand. Jo, der var en skygge.
“Kom væk derfra med det samme!”
Jeg drejede hovedet for at spørge hvorfor, men blev afbrudt af et højt plask. Kolde dråber af kloakvand sprøjtede ned over mig. Et langt dyr skød op ad vandet. Kroppen var som en slanges, men dens hoved var omkranset af en manke af brusk. Slangen åbnede munden, så de skarpe tænder blev synlige. Jeg tabte hammeren i vandet.
 



Det jo ikke rigtigt nogen hemmelighed at jeg har været ret stor fan af mange af Nicole Boyle Rødtnes bøger, og hvor må jeg sige at denne bog bestemt også faldt i god jord hos mig, og det er bestemt en serie jeg glæder mig til at læse videre på. 
Dette er dog også en genudgivelse af bogen, den blev første gang udgivet i 2010, så jeg har været længe om at komme i gang med serien, men jeg er bestemt glad for at være kommet igang med den! 

Da jeg begyndte på denne første del af serien gik der ikke lang tid før jeg var helt fanget af bogen og dets univers, jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig igen, og stoppede først med at læse da jeg var færdig med den. 
For trods bogen egentlig starter okay roligt ud, så gik der alligevel ikke lang tid før alt spændingen begyndte! 
Davie er vores hovedperson, og en person jeg egentlig hurtigt kom til at holde af, han er simpelhen så sød, høflig og betænksom, og så går han utroligt meget op i at dem omkring ham har det godt, også selv om det betyder han til tider tager dumme valg og kommer ud i en masse problemer. 
Men det var bestemt også med til jeg så hurtigt kom til at holde af ham. 
Men en anden ting jeg lagde mærke til ham, var at ligemeget hvor meget der gik galt for ham, eller hvad han kom ud for, så formåede han alligevel at holde hovedet oppe, og kæmpe videre.
Og jeg må bestemt sige at Davie, han kommer godt nok ud for en masse igennem denne startende bog. 

Igennem denne bog vil jeg sige der er meget præsentation af universet, og jeg klager bestemt ikke over det, for det gjorde også bare at jeg faldt let ind i omgivelserne og de specielle ting ved universet. Nicole er utroligt godt til at beskrive og forklare, så det er tydeligt for mig som læser at forstå og forstille mig hvad der sker, og holde styr på alle detaljerne ved universet. 
For eksempel er slægtskeletter en stor del af dette univers. Slægtskeletter er nogle der lever i hver eneste familie, og holder styr på hvad der sker i huset, og holder styr på slægtens ældre generationer, så intet går tabt. Men slægtskeletter er også levende skeletter, og så taler de, jeg synes bestemt det var noget spændende at læse om! 
Men ud over slægtskeletter har dette univers også en masse andre spændende skabninger, og spændende jobtitler, som øgletæmmere og blåslangetæmmere, det var bestemt også interessant at høre om de forskellige titler, men det jo heller ikke helt ufarlig job's, og blåslangerne er alligevel en stor del af denne første bog, men nu vil jeg jo heller ikke afsløre for meget.
Men en anden vigtig og stor del af denne bog er 'dødsbørnene' jeg vil ikke afsløre for meget omkring dem, men jeg kan sige at Davie kommer bestemt ud i en del problemer med et bestemt dødsbarn, og med deres navn, kan man jo næsten gætte sig til de ikke er helt ufarlig at komme i problemer med.
Men trods denne bog er meget præsentation af universet og Davie, så er den også spækket med massere af spændende handling, men med måde så det ikke virker overvældende, det er jo en kort bog. 

Sproget i bogen vil jeg også sige er dejligt let, nemt at komme igennem og følge med i. Jeg tænker faktisk at den ville være super god til de mindre øvede læsere, den er let og hurtig at komme igennem, og uden for komplicerede ord, det var hvert fald min oplevelse af bogen. 
Men alt i alt, så synes jeg dette var en utroligt spændende start på serien, og jeg glæder mig til at læse videre. 
Og så kan jeg da ikke andet end at anbefale bogen her, og håbe på i læsere der elsker en god gang fantasy, vil elske bogen lige så meget som jeg gør! 



Bogen er tilsendt af forlaget i overraskelse til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

onsdag den 3. juni 2020

Anmeldereksemplar: Woodlake-serien #2. - Der går altid et tog til New York.

Woodlake.

Titel: Woodlake-serien #2. - Der går altid et tog til New York. 

Original titel: The Fix #2. - Fix me not.

Forfatter: Carey Heywood. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books.

Udgivet på dansk den: 25/05-2020.

Antal sider: 279.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 



Der går altid et tog til New York.

Paige Sullivan er netop hjemvendt fra New York med kufferten fuld af skuffelser. Hun har mistet sit firma, sin kæreste og alle sine penge. Paige bor på sin mors sofa i Woodlake, New Hampshire, mens hun prøver at finde ud hvad næste skridt skal være. Hun drømmer om at kunne genoptage karrieren som eventplanner – måske i Texas, hvor der ikke er nogen, der kender hende. Hvad Paige ikke drømmer om, er at gøre rent for andre, stå i en sølle kaffebar om dagen og et endnu mere sølle værtshus om aftenen for at skrabe penge sammen til sin drøm.

Asher Thompson har bygget sit eget hus udenfor Woodlake, og det passer ham forrygende at bo helt alene uden at blive forstyrret af andre. Han er lidt af en eneboer og bruger al sin tid på sit arbejde som selvstændig snedker og er egentlig godt tilfreds. Hans familie besøger ham fra tid til anden dels for at bade i den sø, der ligger på grunden, dels for – uden held – at få ham til at være mere social. Da Paige bliver nødt til at overtage rengøringstjansen hos Asher, bliver hans fredelige liv og omgivelser fuldstændig forandret. For selvom de irriteres vanvittigt over hinanden, sker der noget når modsætninger mødes.


Så har jeg endelig fået mere fra Carey Heywood, og mere af Woodlake serien, og præcist som jeg havde håbet på fik jeg mere fra Thompson familien, hvilket var fantastisk! 
Jeg håber kraftigt på der kommer en bog til hver Thompson søskende, for de er en spændende familie at følge, og de har alle gjort mig nysgerrig på hver deres måde! 

Paige Sullivan er hjemvendt fra New York med en masse skuffelser. Hun har mistet sit firma, sin kæreste og alle sine penge, og de behager hende bestemt ikke. 
Men det behager hende endnu mindre at hendes mor kommer til skade og at hun nu skal overtage hendes job hos Asher. 
Asher som hendes mor altid roser til skyerne. 
Asher Thompson er en ensom fyr, men han fortrækker det sådan. Han er ikke meget for opmærksomhed, og den får han massere af fra kvinderne. Derfor fortrækker han at blive i sit hus udenfor Woodlake søen som han selv har bygget. 
Men Paige kommer til at ændre lidt på hvad han fortrækker under deres tvunget tid sammen. 

Da jeg først begyndte på bogen gik der ikke lang tid før jeg bare var fanget og måtte fortsætte til jeg var færdig, for jeg måtte bare vide hvordan det ville ende mellem disse to modsætninger.
Paige og Asher er totale modsætninger, de ligner ikke hinanden på nogle punkter, hvilket jeg må sige morede mig meget i starten. 
Paige kan ikke fordrage Asher, men har behov for pengene hun tjener i sin mors sted. 
Men jeg kunne egentlig godt forstå hendes had til ham. Hendes mor snakker konstant om hvor fantastisk han er, og virker nærmest til at synes bedre om ham end sin egen datter, så jeg forstod hende godt.
Asher bryder sig ikke om Paige fordi hun virker snobbet og forfinet, hvilket jeg ville give ham helt ret i, i starten. Men jo længere vi kommer ind, jo mere gemmer der sig bag den fine side af hende, og jeg kom faktisk til at holde ret meget af hende.  
Og selv om de her to er totale modsætninger af hinanden viser det sig faktisk bare at de passer utroligt godt sammen. 

Igennem bogen er det ikke fordi der sker vildt meget, vi følger mere eller mindre bare deres forhold der går fra afsky til kærlighed, dog med mindre forhindringer på banen, men uden de forhindringer ville det også bare være blevet kedeligt i længden. 
Men det var faktisk helt fint at den ikke var spækket med handling, jeg nød hele historien og slugte den på ingen tid. 
Sproget i bogen er som altid dejligt let og forståeligt, og som altid bruger Carey massere detaljer og gør alt så livagtigt som fulgte man med på sidelinjen og ikke bare læste tekst på en side. 
Jeg kan altså bare ikke få nok af Careys bøger, og glæder mig til endnu mere fra hende. 
Jeg nød virkelig at læse Paige og Ashers historie, og se deres kærlighed spire til noget smukt! 
Jeg kan virkelig kun anbefale jer alle at læse denne bog, især hvis i er til en god romantisk bog, fyldt med humor og modsætninger. 
Dette er godt nok en toer i serien, men det gør intet. De kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, men jeg vil jo selvfølgelig anbefale at læse begge bøger, da de begge to er fantastiske! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 1. juni 2020

Tbr Juni - 2020.

Tbr for Juni måned. 

Ny måned, ny tbr! 
Så er endnu en måned altså gået, og som altid føler jeg
 bare ikke jeg kan følge med. 
Maj var en virkelig god læsemåned for mig, og jeg håber virkelig at Juni kan blive lige så god, 
men nu er jeg altså tilbage fysisk på skolen, så det kommer jo til at tage en del af min tid, dog er jeg på nedsat tid, så jeg er der kun 3-4 dage om ugen på skolen, 
hvilket selvfølgelig giver mig lidt mere tid til at læse, hvilket jo er skønt! 
Jeg venter lige nu på en ret skøn stak bøger, 
og jeg regner med de fleste kommer i løbet af Juni, 
og at jeg måske godt kan nå at få dem læst,
men indtil da har jeg valgt fire bøger jeg har liggende her hjemme,
som bare venter på at blive læst! 




  1. Et lille skridt på vejen. Skrevet af Jenny Fagerlund. Anmeldereksemplar fra Palatium Books. - Jeg er virkelig spændt på bogen her, den lyder ret god. Men jeg har jo før haft en dårlig oplevelse med Jenny's bøger, men krydser fingre for den er god!
  2. Hvis bare du var min. Skrevet af Mhairi McFarlane. Anmeldereksemplar fra HarperCollinsNordic. - Lyder som en super sjov og sød bog, glæder mig til at læse den, har endnu ikke læst noget af denne forfatter før. Så er også spændt på hvordan skrivestilen er! 
  3. En fortælling om sangfugle og slanger. En hunger games fortælling. Skrevet af Suzanne Collins. Overraskelses bog fra Gyldendal ung. - Jeg har aldrig læst nogen af hunger games bøgerne, så jeg er ret spændt på om denne her er noget for mig, og hvordan forfatterens skrivestil er. Jeg har kun set filmene, og er vild bange for om bøgerne vil ødelægge min oplevelse af filmene. Men har hørt meget godt om serien! 
  4. Dødefolket #1, Gråzonen. Skrevet af Aura Isolde. En bog jeg har vundet ved forfatteren. - Det lyder som en super god bog, så jeg er virkelig spændt på at gå igang med den. Har nu også hørt en del godt om den fra andre læsere og anmeldere, så krydser fingre for at den kan leve op til det! 
Det var så bøgerne jeg skal have læst i denne måned, 
men jeg håber selvfølgelig på en del flere, jeg synes bare det rart når man kan sige man har fuldført sin Tbr, så jeg gør den kort så jeg ved at jeg kan nå det. 
Hvad med jer, skal i læse nogle spændende bøger i denne Juni måned? 



Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Palatium Books: https://www.palatium.dk/
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk/