mandag den 31. oktober 2022

Wrap-up September. - 2022.

 Wrap-up for september måned.

Jeg har simpelhent glemt at få delt en wrap-up for september måneds læsning med jer her på bloggen, tidligere på måneden. 
Jeg har haft travlt i Oktober, og har derfor formået helt at glemme alt om en opsamling på sidste måneds læsning. 
September var en okay måned, ikke den bedste, men okay. 
Jeg fik færdig læst min Tbr, og lidt ekstra, men fik ikke læst helt så meget som jeg gerne ville, da der var en del skolearbejde der fyldte. 
I september var jeg dog også til Fantasyfestival 2022, hvilket var helt fantastisk. Her fik jeg skaffet mig en hel del nye bøger, som jeg virkelig glæder mig til at læse. 
I alt fik jeg læst omkring 3470 sider, så lidt blev der da læst. 

Men nu til min wrap-up! 
  1. Janes egen bro. Skrevet af Carey Heywood. - 3 stjerner.
  2. Vogternes fald #1, Dødedans. Skrevet af Carsten Bossen Christiansen. - 5 stjerner. 
  3. Vølvens vej #2, Misteltenen. Skrevet af Anne-Marie Vedsø Olesen. - 5 stjerner. 
  4. The Black Dagger Brotherhood. #15, Lykkens Tinde. - Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  5. Asgårds Datter #1, Drømme om sne og blod. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - 5 Stjerner. 
  6. Sagakvartetten #2, Af ild og vind. Skrevet af Julie M. Day. - 5 Stjerner.
  7. Mellem Verdner #1, Ragnarok. Skrevet af Dina K. Sjöblom. - 5 Stjerner. 
  8. Asgårds Datter #2, Drømme om storm og salt. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - 5 Stjerner. 
  9. Den magiske boghandel #3, Tilly og rejsen til America. Skrevet af Anna James. - 5 Stjerner. 

9 Bøger blev det til i løbet af september måned, og rigtig mange fantastiske bøger. 
Det har virkelig været svært at vælge en bog der har gjort størst indtryk på mig i denne måned, men jeg må sige at "Vogternes fald #1, Dødedans" virkelig formåede at fange min interesse. 
Handlingen og universet var så fangende og unikt, at da jeg først kom i gang med bogen, virkelig havde svært ved at slippe den igen. Trods der er genkendelige træk fra andet fantasy, vil jeg alligevel sige den var anderledes og unik, og jeg virkelig glæder mig til en fortsættelse. 
Samtidig er jeg også vild med forfatterens skrivestil, og vil bestemt gerne læse mere af forfatteren udover "Vogternes fald."


Har i læs nogen specielt gode bøger i September? 






Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne. 

Palatium Books: https://www.palatium.dk/
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk/
Anne-Marie Vedsø Olesen: Forfatterens Facebook side.
Lindhardt og Ringhof: https://www.lindhardtogringhof.dk/
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
Turbine forlaget: https://turbine.dk/
Forlaget Klippe: http://forlagetklippe.dk/
Dina K. Sjöblom: Forfatterens Facebook side.

lørdag den 29. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Gaslighting.

Gaslighting. 

Titel: Gaslighting. 

Forfatter: Mette Sandahl. 

Forlaget: Brændpunkt. 

Udgivet: 20/10-2022. 

Antal sider: 260. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er tilsendt af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Gaslighting. 

GASLIGHTING er en fortælling om, hvordan den unge Leah falder pladask for den charmerende og karismatiske Neo. Han er spændende og ikke som de andre fyre, hun har kendt. Han overøser hende med opmærksomhed og kærlighedserklæringer i den første tid, og inden hun får set sig om, er de flyttet sammen og stifter familie. Men Neo ændrer adfærd, først i det små, men det tager til, og en dag indser Leah, at hun er ved at miste ikke alene venner og familie, men også sig selv.

Herefter begynder en svær kamp mod en narcissistisk eksmand og et offentligt system, hvor hun hverken føler sig set eller hørt. Er det en kamp, Leah kan vinde?



Gashligting er en bog jeg ikke havde hørt så meget om, før tæt på udgivelsen, og jeg vidste faktisk ikke helt om det var en bog for mig, da det normalt ikke er en genre jeg læser så meget. Dog besluttede jeg mig for at give den en chance, for den lød bestemt interessant, og sikke en bog. 
Den var hård og hjerteskærende, men samtidig også vigtig og godt skrevet. 

Da jeg begyndte på bogen, var det bestemt ikke planen at læse den i et hug, men da jeg ført kom i gang, kunne jeg bare ikke slippe bogen før sidste side var vendt. Jeg måtte bare vide hvordan det ville ende for Leah og hendes små piger. 
Bogen handler om hvordan Leah falder pladask for den charmerende fyr Neo efter en bytur. Han er sød, sjov, charmerende og så overøser han hende med opmærksomhed. Han er ikke som andre hun har mødt, og enden hun ser sig om opbygger hun en familie med ham. 
Med tiden begynder han dog at ændre adfærd, han bliver grovere og utroligt ubehagelig. Til sidst bliver det for meget, og hun siger stop. 
Det stopper dog bare ikke der, for de har trods alt to børn sammen, og kampen om forældremyndigheden begynder. Hans rigtige sider begynder at vise sig, men kun over for Leah, det offentlige kan ikke se problemet, her ser de bare en charmerende god far, som vil sine børn det bedste. 
Bogen her er ret god bygget op. Vi springer lidt mellem fortiden og nutiden, så vi får Leah og Neos begyndelse at se, og får en forståelse for hvad det er hun så i ham dengang de mødte hinanden. 
Det er dog gjort tydeligt hvornår vi er i hvilken tid, så det er nemt at holde styr på detaljerne. Trods man møder den charmerende Neo tideligt, var jeg dog lidt skeptisk omkring ham allerede fra start af, for der var noget lusket over ham, med det sagt kunne jeg da godt se alt det som Leah faldt for.
Handlingen er utroligt hård, men den er også realistisk, for det er desværre noget der sker i virkeligheden. Der er desværre flere og flere tilfælde der dukker op, hvor kvinden eller manden møder en charmerende partner, som de falder hårdt for, men viser sig at være en helt anden, end den man lige lærte at kende i starten. 
Her ser vi et tilfælde af at en ung kvinde falder for en fyr der udgiver sig for noget han ikke er, og formår at snyde hende gennem mange år, og samtidig efter en skilsmisse plager hende. Dette kan dog også ske for modsatte køn, at de møder sådan en. Det trist, og ubehageligt, men realiteten at det kan ske, derfor er det også vigtigt at snakke om det. Så stort plus til forfatteren, for at tage emnet op, og behandle det med sådan en respekt. 

Sproget er let, men der står en del på siderne så læsningen kan nok godt for nogle føles lidt langsom. Handlingen er dog også med til at gøre læsningen det hurtigere, da man bliver nysgerrig og håber på en lykkelig slutning. Med det sagt, vil jeg dog anbefale, at i tænker jer om når i tager fat i bogen, for der er hårde scener med, som kan rippe op i fortid, hvis man personligt har kendskab med emnet.
I bogen føler vi dog ikke kun Leahs synsvinkel, vi får også en anden undervejs, og et par enkle fra børnene tæt på slutningen. I starten forstod jeg ikke helt hvem den mandlige vinkel var, men tættere på slutningen gav den dog ret god mening. Børnenes kapitler skar virkelig i mit hjerte, og jeg må nok indrømme jeg klemte en tåre eller to på deres vegne, men nu vil jeg ikke spoile for meget. 
I forhold til personerne vi møder undervejs, er de vel beskrevet og fyldige, så stor ros til forfatteren for sit persongalleri.
Alt i alt vil jeg sige bogen er godt skrevet, og tager et vigtigt emne op. Det helt bestemt en bog jeg kan anbefale de fleste at give en chance! 








Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 24. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Asgårds datter #2. - Drømme om storm og salt.

Asgårds datter.

Titel: Asgårds datter #2. - Drømme om storm og salt. 

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Turbine. 

Udgivet: 17/09-2022.

Antal sider: 320. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Drømme om storm og salt.

Fréa er ved at falde til i Asgård. Sådan da.
Hun er en elendig rytter og talentløs som kriger modsat alle andre på hendes årgang.
Til gengæld er hun en dygtig helbreder og besidder desuden en helt særlig evne inden for runemagi.
Samtidig rører onde kræfter på sig i Asgård, og Fréa hjemsøges af drømme om et mørkt, salt og stormfuldt hav som sender hende ud på en farefuld rejse hvor det er op til hende at forhindre det værst tænkelige i at ske:
Ragnarok ... verdens undergang.




Da jeg begyndte på denne fortsættelse af Fréas rejse og udfordringer, havde jeg høje forventninger til den. Nu er den læst, og jeg må sige at den levede op til alle forventningerne, og var så meget bedre end jeg først havde håbet på. 
Nu er jeg spændt og fuld af forventninger til tredje bog sidste bog i serien! 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg næsten lige sluppet første bog i serien, så jeg havde heldigvis intet problem med, at leve mig ind i handlingen og endnu engang følge Fréa på sidelinjen. 
Fréa er så småt begynde at falde til i Asgård. Hun er stadig en elendig rytter, og håbløs når det glæder at kæmpe. Men til gengæld er hun en fantastisk helbreder, og så besidder hun en særlig evne indenfor runemagien. 
Hendes evner inden for drømmene udvikler sig også, og fortiden plages hun af de samme drømme om et mørkt, salt og stormfuldt hav. 
I Asgård er der også langt fra fred, og kaosset bliver værre og værre. Inden Fréa ser sig om, må hun endnu engang drage ud på en farefuld rejse, for at redde sig selv, sine venner og resten af Asgård. 
Jeg er som i første bog stadig ret glad for Fréa. Jeg er vild med hendes personlighed. Hun er nysgerrig, modig, stædig og på. Som hun falder mere til i Asgård, udvikler hun sig også personlighedsmæssigt. Hele hendes verden blev trodsalt vendt på hovedet i første bog, hvor hun bl.a. også fandt ud af, at hun er trolovet med Magne. 
Deres forhold udvikler sig også videre i bogen her, og jeg elskede specielt den del. Jeg elskede at se flere sider af Magne, og lære ham endnu bedre at kende. Han er en skøn fyr, men han kunne virkelig også irritere mig til tider, og nogle af de valg han tager undervejs gjorde mig virkelig rasende. Jeg forstod dog godt nogle af dem, og det var bestemt med til at jeg stadig kunne holde af ham trods valgene. 
Generelt vil jeg sige af Magne og Fréa er gode for hinanden. De udfordre hinanden, og gør hinanden stærkere. Jeg er virkelig spændt på hvor det hele leder hen i næste bog. 

Handlingen er jeg generelt vild med. Der sker hele tiden lidt, så man bare ikke kan slippe bogen før sidste side er vendt. Krigen der er gået i gang i Asgård er specielt også fangende, og jeg er virkelig spændt på hvem der i sidste ende vinder. For trods jeg har mine forestillinger om hvem der vinder, vil jeg alligevel sige, at forfatteren har formået at gøre handlingen uforudsigelig, og spækket med små plot twist der gør det svært at være sikker. 
Og så vil jeg sige at denne fortsættelse sluttede med noget af en cliffhanger, så jeg er glad for jeg har tredje bog liggende klar til læsning! 
Sproget er stadig let, og med den spændende handling flyver man gennem teksten på ingen tid. 
Samtidig er forfatteren også stadig utroligt dygtig med sit billedsprog, og jeg som læser følte endnu engang jeg fulgte vores hovedperson på sidelinjen. 
I løbet af denne fortsættelse møder vi ikke vildt mange nye personer, men dem vi gjorde var bestemt interessante og livagtige. Jeg er meget spændt på at møde nogle af dem igen i næste bog, og finde ud af mere om dem og deres baggrund! 
Alt i alt vil jeg sige, at denne fortsættelse er velskrevet, medrivende og anbefalingsværdig. Så har du ikke allerede kastet dig over denne skønne serie, kan jeg kun sige at du burde give den en chance med det samme! 






Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 19. oktober 2022

Anmeldelse: Den magiske boghandel #3 - Tilly og rejsen til America.

Den magiske boghandel. 

Titel: Den magiske boghandel #3 - Tilly og rejsen til America. 

Original titel: Pages & Co. #3. - Tilly and the Map of Stories. 

Forfatter: Anna James.

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 30/11-2021.

Antal sider: 448.

Antal stjerner: 5/5. 


Tilly og rejsen til America. 

Det hele bliver stadig mystiskere. En mand kommer ind i Pages & Co. for at købe en bestemt bog … og kan pludselig ikke komme i tanker om hvad den hedder. 
Tilly og hendes familie har en fornemmelse af at verden forandrer sig – men kan ikke helt finde ud af hvordan. I mellemtiden udvider de to Underwood-søskende deres kontrol med bogvandringen – og de har stadig kig på Tilly. 
Hun forlader til gengæld den trygge boghandel i London for at rejse til Amerika hvor hun håber at finde de legendariske Arkivarer og derved redde bogvandringen … eller det er i det mindste planen. 
Tilly og hendes ven Oskar rejser gennem lag på lag af historier hvor de møder farer som de aldrig kunne have forudset, slår sig sammen med et uventet velkendt ansigt og står overfor den største trussel mod bøger og historier som verden endnu har set. 
De har kun deres mod og opfindsomhed – og hjælp fra nogle af deres kæreste venner fra fiktionens verden… 




Dette er en serie, som jeg må sige bare bliver bedre og bedre. Jeg har endnu engang været med Tilly og Oskar på fantastiske bogvandringer, samt oplevet dem komme tættere og tættere på at bekæmpe de onde. 
Jeg er meget spændt på hvordan det fortsætter i fjerde bog, og er glad for jeg heldigvis har den liggende, klar til læsning og endnu et eventyr! 

Da jeg begyndte på bogen, var det ikke længe siden jeg havde sluppet den anden bog i serien, så alle de små detaljer var klare i hukommelse, og jeg kunne dermed nemmere leve mig ind i handlingen igen. 
Tilly og de andre bogvandrere er nu begrænsede, da de onde Underwood søskende har formået at binde arkivbøgerne. Det hele virker uoverskueligt og umuligt, men Tilly giver ikke op lige meget hvad, og slet ikke da historier begynder og forsvinde fra folks hukommelser. 
Tilly og Oskar kommer ud på en farefuld rejse gennem historierne, da de må bogvandre fra historie til historie for, at finde de legendariske arkivarer i håb om, at de kan hjælpe med at redde bogvandringen. 
Med det sagt, kommer vi altså endnu engang på tur gennem en masse forskellige eventyr med de to unge. Denne gang møder vi bl.a. karaktererne fra En Skærsommernatdrøm, som bestemt var interessant! Karaktererne samt omgivelserne var så detaljeret beskrevet, at jeg havde nemt ved at forestille mig deres skønhed og omgivelser. 
Generelt vil jeg sige, at jeg stadig er meget imponeret over forfatterens evne til, at holde styr på alle detaljerne og gøre handlingen så detaljeret og livagtig for læseren. For her er det jo ikke bare en handling og verden forfatteren har at gøre med, men flere forskellige historier og verdner. Så stor ros til forfatteren, jeg er stadig fan. 
I denne del kommer vi dog også endnu engang væk fra Englands omgivelser, da Tilly og Oskar skal en tur til America. Jeg vil sige, at deres tur til America bestemt var fangende, også selvom den ikke fyldte særlig meget. For her begynder deres bogvandring fra historie til historie rigtigt, i håb om at finde arkivarerne og slippe væk fra de to Underwood søskende. 
Generelt vil jeg sige at handlingen i denne fortsættelse var velskrevet, velopbygget og umulig at slippe når man først kom rigtigt i gang. 

Sproget er stadig dejligt nemt, og da der ikke står meget på siderne, flyver man nærmest gennem teksten. Samtidig er der stadig de smukkeste illustrationer med, som gør læsningen det mere livagtig. Jeg tog mig selv i flere gange lige, at stoppe op og kigge en ekstra gang på illustrationerne. 
I denne del møder vi lidt nye karakterer, og her vil og jeg også fortsat rose forfatteren for, at gøre dem livagtige og interessante! Specielt de her bogsmuglere vi støder på, og får mere at vide om i næste bog, fangede min nysgerrighed! Jeg er meget spændt på, at høre mere om dem i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at bogen her var en fantastisk fortsættelse, og jeg kan stadig kun varmt anbefale den til alle læsere der elsker bøger, fantasy og eventyr, at give den en chance!

søndag den 16. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Mellem verdner #1. - Ragnarok.

Mellem verdner. 

Titel: Mellem verdner #1. - Ragnarok. 

Forfatter: Dina K. Sjöblom. 

Forlaget: Klippe.

Udgivet: 17/08-2022. 

Antal sider: 368.

Antal stjerner: 5/5

Bogen er modtaget af forfatter og forlag,
så mange tak til dem! 


Ragnarok. 

"Der er intet som døden, der kan minde os om alt det, vi ikke ved."

Da Alexandras træner dør, bliver hele hendes verden vendt på hovedet. For hvem er hun overhovedet uden sin bedste ven Nathan og den MMA-karriere, hun nu lægger bag sig?

I et forsøg på at bearbejde sorgen overtager hun Nathans job på det lokale museum, hvor der planlægges en mystisk udstilling om oldtiden på de skotske Hebrider. Men ikke alt ved udstillingen er, hvad den giver sig ud for, og en skæbnesvanger nat under en mystisk tordenstorm bliver Alexandra kastet tilbage i tiden til jernalderens Skotland.

I en brutal virkelighed, hvor mytologi og folklore smelter sammen med interne stridigheder og politiske agendaer, hvirvles Alexandras skæbne ind i fortidens ekko. For hvor går grænsen egentlig mellem myte og menneske?




"Mellem verdner" Serien er faktisk en jeg har haft mine øjne på siden den første gang udkom på engelsk, men dengang læste jeg ikke rigtigt engelske bøger. Så da jeg opdagede at den udkom på dansk, var jeg ikke i tvivl om, at den skulle læses, og det kunne ikke gå for langsomt.
Nu er den læst, og sikke en bog! Det bestemt en serie jeg skal læse videre på, og jeg er virkelig utålmodig! 

Da jeg begyndte på bogen var jeg meget spændt. For kort før jeg begyndte på bogen, havde jeg været til et foredrag på fantasyfestivalen, hvor forfatteren fortalte om bogen, og svarede på spørgsmål. Det satte virkelig gang i forventningerne, for nøj hvor lød den spændende. 
Der gik heller ikke lang tid før jeg var fanget af handlingen, og hvis ikke det var fordi jeg startede på bogen i en travl periode, havde jeg sikkert også slugt den på ingen tid. 
I løbet af bogen følger vi Alexandras synvinkel i størstedelen af kapitlerne, men der er lige små kapitler her og der, hvor vi får en andens. 
Alexandra er en interessant person. I starten er hun meget vred, og utroligt påvirket af tabet af Nathan. Man kan dog godt når man kommer tæt på hende fornemme, at hun er en sårbar kvinde, som også er omsorgsfuld og kærlig, hun er ikke kun den vrede person, man i starten møder. Hun er en fyldig karakter, der virker ægte og på intet tidspunkt kedelig og flad. 
Der går sådan set heller ikke lang tid før handlingen for alvor går i gang, og Alexandra bliver udfordret med sin rejse tilbage i tiden. 
Alexandra har taget imod Nathans vagter på det lokale museum, som et forsøg på at forblive tæt på ham efter hans død. Ikke lang tid efter hendes start, sker der dog noget mystisk under en af hendes vagter, og inden hun ser sig om, er hun endt langt tilbage i jernalderens tid i Skotland. 
Her bliver hun udsat for en del udfordringer, da virkeligheden bliver blandet sammen med myter og fortid. Hvad er ægte? Hvor går grænsen? Og hvorfor er hun blevet sendt tilbage til den tid? 
Handlingen var jeg vild med. Den er medrivende, velopbygget og fascinerende. Samtidig vil jeg også sige, at jeg er imponeret over forfatterens evne til og holde styr på alle detaljerne omkring det nordiske, og hvordan det er kommet til Skotland, samtidig med at bygge en handling op der er medrivende og hvor det hele spiller godt sammen. 
Da vi ender tilbage i jernalderen sammen med Alexandra, møder vi jo en hel del nye karakterer, og hvor må jeg sige at de var interessante! - Specielt Heimr og Freya fangede min interesse, for hvem er de? Og hvorfor virkede de til at vide en del om Alexandra og hvorfor hun er endt i den tid? 
Generelt er første bog her meget opbygning, men der er også rigeligt handling til at holde læseren fanget. Der kommer hele tiden nye spørgsmål til, som gjorde at jeg som læser bare ikke kunne slippe bogen, for jeg måtte bare vide mere. Jeg har stadig mange spørgsmål, og jeg håber på at få svar på nogle af dem i næste bog. 

Sproget er ret let, og jeg vil ikke sige der står voldsomt meget på siderne, så sammen med den spændende handling, vil jeg sige at siderne nærmest læste sig selv. Så her vil selv den mindre trænede læser kunne følge med. Dog vil jeg sige handlingen her nok nærmere retter sig mod 16-17+ alderen. 
Dette er jo også min første gangs oplevelse af forfatterens skrivestil, så jeg var meget spændt på mængden af detaljer. Her vil jeg dog rose forfatteren meget. Alt er vel detaljeret, og jeg havde utroligt nemt ved og leve mig ind i handlingen og føle det hele som en lille film, hvilket også gjorde læsningen det mere levende. 
Vi møder en del personer undervejs i bogen, men jeg vil sige at de var overskuelige og nemme at holde styr på. Samtidig virkede de ægte og fyldige. Der var karakterer jeg elskede, og så var der nogle jeg til tider synes var virkelig irriterende. For eksempel, synes jeg Freya kunne være død irriterende til tider, men hun gjorde virkelig noget godt for handlingen. Så her har jeg også kun ros til forfatteren. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en fantastisk læseoplevelse, og jeg kan kun varmt anbefale bogen til alle, som elsker det nordiske, mystiske og medrivende, at give den en chance.
Så håber jeg bare i nyder den ligeså meget som jeg gjorde! 









Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 9. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Sagakvartetten #2. - Af ild og vind.

Sagakvartetten. 

Titel: Sagakvartetten #2. - Af ild og vind. 

Forfatter: Julie M. Day. 

Forlaget: Turbine.

Udgivet: 16/09-2022.

Antal sider: 470.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 



Af ild og vind. 

ZOLA er på en farefuld færd over Salthavet, hvor en ny, grufuld virkelighed venter på hende og hendes bror i arenaen i Loxhole. 
TARAN kæmper med at finde sine ben som rekrut i kongens hær under den tidligere slavehandler RULF HUNTERS kommando. 
Imens er PHILIP blevet tilbage i Eiksdalen, hvor han snart opdager, at Taran efterlod sig mere end blot savnet af en god ven. 
KRONPRINS CASSIUS er hjemvendt med sin nye brud, dværgekongens datter Brunilla, men ægteskabet går langt fra som planlagt. 
På slottet i Nordskrone er YARA under oplæring hos kongens medicas, men snart bliver hun tvunget til at træffe nogle svære valg for at redde dem, hun holder af. Og imens rykker mørket hele tiden tættere på ...




Efter lidt over 2 års ventetid, er fortsættelsen til den spændende serie "Sagakvartetten" endelig udkommet. Det er en fortsættelse jeg har ventet utålmodigt på, og med høje forventninger. 
Nu er den læst, og sikke en fortsættelse! Den har virkelig formået at overgå sin etter, og sætte mine forventninger endnu højere. 
Nu venter jeg endnu engang utålmodigt på en fortsættelse, og håber der ikke går for lang tid. 

Inden jeg begyndte på bogen, havde jeg lige lyttet til den første bog som lydbog for, at genopfriske alle de små detaljer inden 2'eren kom. Så da jeg først rigtigt begyndte på bogen, var alle detaljerne friske i hukommelsen, og jeg havde dermed nemt ved, at leve mig ind i handlingen og følge vores mange hovedpersoner på sidelinjen. 
I første bog var jeg ikke helt fan af de mange synsvinkler vi havde, men jeg vil egentlig sige at nu hvor jeg er kommet længere ind i serien, og har lært diverse personer rigtigt at kende, så er det ikke længere et problem for mig. Faktisk er jeg begyndt at synes ret godt om det. Det gør at vi får et bredt overblik på hvad der sker i de forskellige dele af landene. 
Handlingen i denne fortsættelse starter egentlig fra hvor vi slap de forskellige i første bog, så vi er ikke gået glip af noget undervejs. 
Zola og Kojo er på vej til arenaen i Loxhole, hvor en gruefuld tid venter dem. Yara er stadig fange på slottet, hvor hun er under oplæring af kongens medicas og kronprinsen er samtidig på vej hjem med sin nye brud. Taran er under oplæring i Rulfs hær, og Philip er tilbage i Eiksdalen, hvor hans liv så småt begynder og smuldre for ham. 

Første bog i serien var meget introduktion til personerne, handlingen og universet, og i denne fortsættelse var det tydeligt, at handlingen virkelig er gået i gang. 
Yara og Zola er stadig de to jeg synes bedst om, men jeg vil nu sige at Philip og Cassius er begyndt og vække min nysgerrighed en del. 
Cassius brød jeg mig virkelig ikke om i første bog, men her i denne del er jeg begyndt og se andre sider af ham, og forstå hans opførsel og handlinger bedre. Med det sagt, er jeg stadig ikke helt fan af ham, men meget spændt på hvor han er på vej hen i sin personlige udvikling. 
Philip lagde jeg ikke meget mærke til i første bog, men i denne del er han begyndt og træde mere i front, specielt hans liv i Eiksdalen fangede mig denne gang. Efter Tarans afrejse, kommer han i komplikationer med Emeline, som udfordre ham og hans ellers rolige hverdag. Jeg vil ikke spoile, men jeg kom virkelig til at synes om ham, og han er lidt blevet en favorit. 
Yaras situation med den her mørke kræft, som jagter hende udvikler sig også, og bliver mere og mere intenst. Der er stadig mange spørgsmål omkring det hele, men vi får også lidt svar undervejs, hvilket gjorde læsningen mere interessant. Jeg håber virkelig på vi får flere svar om, hvem der er der jagter hende og søstrene i næste bog. 
Zolas situation er heller ikke blevet bedre siden vi forlod hende i første bog, men derimod værre og det gælder nu liv og død. I arenaen skal hun kæmpe om sit liv, samt sin frihed samtidig med at hun skal tage sig at sin bror. Hendes kapitler er barske og voldsomme, men også utroligt fangende, og jeg tog mig selv i flere gange at holde vejret i spænding over alt hvad der skete. 

I løbet af denne bog møder vi lidt nye folk, men jeg vil egentlig sige det er nemt at navigere rundt i dem, og hvis man er i tvivl, er der heldigvis persongalleri bagerst i bogen. De nye vi møder, er heldigvis lige så detaljerede og livsagtige som alle de andre, og formår alle og vække min nysgerrighed. Specielt Moma gjorde mig nysgerrig. Forfærdelig kvinde, men ret så interessant. 
Handlingen er blevet mere intens, men den er også blevet mørkere jo længere ind vi er kommet. Der sker en del voldsomme og sørgelige ting undervejs, og jeg må indrømme at tårerne er trillet et par gange. Det har virkelig været en intens tur med alle vores karakterer denne gang, og jeg er meget spændt, samt nervøs for hvor det hele leder hen i næste bog. 
Alt i alt er denne fortsættelse velskrevet, medrivende og slet ikke til og slippe igen. 
Så har i ikke allerede læst første bog i serien, kan jeg varmt anbefale den, og hvis i har, så kan jeg kun sige, at i skal se og komme i gang med denne vilde fortsættelse! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 7. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Asgårds Datter #1. - Drømme om sne og blod.

Asgårds datter.

Titel: Asgårds datter #1. - Drømme om sne og blod. 

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 17/09-2022.

Antal sider: 286. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så tak til hende! 


Drømme om sne og blod. 

15-årige Fréa bor i Aarhus sammen med sine forældre. Hun går i skole, spiller klaver og er sammen med sine venner. Kort sagt lever hun et helt normalt liv. Dog lige med undtagelse af at hendes drømmehar en ubehagelig tendens til at blive til virkelighed.
En nat under et indbrud i hjemmet, kæmper hendes mor imod et mystisk væsen og afslører herefter en stor familiehemmelighed. Hun og faren kommer fra den nordiske gudeverden, Asgård, og Fréa er en valkyrie.
Det viser sig at onde kræfter vil have fat i Fréa og hendes evner til at forudsige fremtiden gennem sine drømme. Hun må derfor flygte til Asgård. I gudernes verden starter et helt nyt liv for Fréa, og hun møder både nye venner, men i særdeleshed også fjender samtidig med at hendes nætter hærges af drømme om sne og blod.






"Asgårds datter" serien er en jeg har glædet mig til at læse, lige siden forfatteren meldte ud af den ville udkomme. For det er som sådan ikke en helt ny serie, da det er en form for genudgivelse af forfatterens tidligere serie "Sanddrømmeren" som jeg dog ikke lige har fået læst, men har haft interesse i længe. 
Nu er den dog udkommet i et nyt lækkert cover, og med en opstammet handling, og sikke en start! 
Jeg er fanget, og skal bestemt snart læse videre. 

Serien her foregår i samme univers som vi kender fra forfatterens anden serie "Asgårds døtre", men hvor den kan læses uafhængigt af hinanden, er dette en serie hvor vi følger samme person fra 1-3 bog. 
Da jeg begyndte på bogen, blev jeg med det samme fanget af Fréa og handlingen, og på bare 3 timer havde jeg vendt sidste side. 
Hvor Asgårds døtre er til unge og ældre, så kan man godt mærke, at denne her målretter sig mere mod unge teenagere, men jeg vil dog med det samme sige, at jeg er sikker på at alle aldersgrupper vil kunne nyde den lige meget. 
Fréa er en interessant karakter, med masser fylde. Hun er stædig, nysgerrig og på, men hun er også en rolig pige med benene på jorden. Da hun en nat finder ud af at alt ikke er som det ser ud til, vendes hendes liv på hovedet. Hun finder der ud af, at hun er slet ikke menneske, men derimod en af de højt skattede valkyrier. Da hun med sin mor ankommer til Asgård, skal hun nu til og vænne sig til en ny tilværelse med en gammeldags opfattelse af kvinder og ægteskab, samt i gang med sin uddannelse som valkyrie. I det mindste er hun ikke alene, for kort efter sin ankomst møder hun Frederik, som hurtigt bliver en god ven. 
Universet kender jeg jo allerede fra forfatterens anden serie, men jeg kunne nu sagtens mærke at første bog her, er med opbygning af universet. Vi bliver langsomt introduceret til hvordan det hele fungere i Asgård, samtidig med vi følger Fréa i en underlig periode. 
Omkring halvvejs inde i bogen går der dog rigtigt gang i handlingen, og de her onde kræfter som vil have fat i Fréa, bliver en større del af handlingen, og hun må derfor være på vagt. Vi ved dog ikke meget om den onde kræft, og handlingen var ikke forudsigelig, så jeg sad virkelig spændt på hvad der ville ske. Samtidig er der jo også hele den her del med hendes drømme, og jeg er ret spændt på hvordan de fortsat kommer i spil, og om Fréa lære at tyde dem mere præcist i fremtiden. 

Sproget er som i forfatterens andre bøger let, men fuld at et livligt billedsprog, som gjorde at læsningen gik hurtigt, samt gjorde at man som læser følte, at man selv var en del af handlingen. Alt fra omgivelserne, personerne, handlingerne til følelserne var detaljeret beskrevet, hvilket gjorde at man ikke bare følte det var ord på papir. 
I løbet af bogen møder vi jo en del nye personer ud over Fréa, men de var nemme at holde styr på, samt virkede vi ægte og livagtige. Mine favoritter ud over Fréa, vil jeg helt klart sige var Aislinn, Frederik og Magne. De havde hver især en baggrund der gjorde mig nysgerrig, og ivrig efter at lære mere om dem. Magne fangede dog min opmærksomhed ekstra meget, men nu vil jeg ikke spoile for meget. 
Jeg vil sige at bogen her er velskrevet, medrivende og jeg kan kun varmt anbefale den til alle der elsker det nordiske, romantik og en dramatisk handling man bare ikke kan slippe, at give den en chance. 










Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 3. oktober 2022

Anmeldereksemplar: Vølvens vej #2. - Misteltenen.

Vølvens vej. 

Titel: Vølvens vej #2. - Misteltenen. 

Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen. 

Forlaget: Lindhardt og Ringhof.

Udgivet: 31/08-2022.

Antal sider: 408.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem!   


Misteltenen.

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. 
Dødssyg klamrer hun sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned. 
Her opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi. 
En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.





Jeg læste fornyeligt den første bog i serien "Vølvens vej" og jeg blev vild med den med det samme. Anden bog udkom her d. 31. august, og jeg har har nu læst den. 
Denne serie må jeg sige, bliver bare bedre og bedre. Det tog mig ingen tid, at læse anden bog, nu venter jeg bare utålmodigt på at tredje bog skal udkomme.

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg med det samme fanget igen. Da det ikke er længe siden jeg afsluttede første bog, havde jeg intet problem med endnu engang at leve mig ind i handlingen og føle at jeg fulgte Snehild og de andre på sidelinjen. 
Der er gået lidt tid siden vi slap Snehild i første bog, og hun er så småt begyndt at få en del magt i Himlinge, da hun ligger med den nye konge Aslak. Himlinge er dog så småt begynde at blive en mere ustabil by at bo i efter kongeskiftet. Aslak døjer med slemme mareridt, og er begyndt at blive paranoid. 
Samtidig er Ragnfrid stadig ypperstepræstinde, og stadig utroligt jaloux over Snehilds stigende magt. 
Endnu engang forsøger hun sig med at komme af med Snehild, hvilket næsten lykkes.
Da Snehild bliver skrækkeligt syg, må hun drage mod Niflheim hvor hun søger runernes magi. 
Det bliver en rejse der gælder livet, og imens udnytter Ragnfrid, Snehilds fravær i Himlinge. 
Hvor første bog var meget opbygning og præsentation af universet og dets karakterer, må jeg sige at denne bog er meget mere handling. 
Der sker en masse, og når det gælder det nordiske, kommer det også meget mere ind i billedet, da Snehild må drage imod Niflheim, hvor hun skal forbi dragen Nidhug, og videre mod Helheim, hvor hun bl.a. møder Hel. 
Samtidig udvikler hendes kræfter sig også, da hun søger runemagien, hvilket også vil sige at hendes magt udvikler sig. Det var en del jeg virkelig var spændt på at se, hvordan ville påvirke Snehild. Ville magten stige hende til hovedet? Eller ville hun mon håndtere den med respekt? 
Med det sagt, kommer Snehild altså på lidt af en prøve, når det gælder at skulle håndtere den magt der bliver hende givet. Hun bliver sat på prøve, og det gør også at hun med tiden udvikler sin personlighed endnu mere. Det bedste ved hende er dog, at hun ikke er perfekt. Hun er godt til at styre sine vølve kræfter, men hun er alligevel stadig menneskelig og har sine fejl, hvor hun lader sig påvirke af magten og blive guidet af den. Hun tager måske ikke altid de rigtige valg, og det er det der gør hende jordnær og menneskelig. 

Som sagt bliver det nordiske en endnu større del af handlingen i løbet af denne bog. Faktisk kommer vi jo sammen med Snehild til Helheim, hvor vi møder dødsrigets herskerinde Hel. Jeg synes det var fedt at følge Snehild på den rejse, hvor hun lærer sine magiske kræfter bedre at kende, og at guderne så småt bliver en større del af Snehilds liv og omgivelser. Jeg er meget spændt på, hvor stor en del de bliver at hendes omgivelser i næste bog. 
Vi bruger også stadig en stor del tid i Himlinge, for vi får jo også kapitler fra henholdsvis Ragnfrid, Brynulf, Aslak og Roald. Vi ser hvordan Aslak med tiden mister forstanden, og hvordan det bliver mere og mere ustabilt i Himlinge. Ragnfrid er bestemt også fremme, i det at hun stadig prøver at blive mere magtfuld end Snehild, og jeg vil sige det var ret interessant endnu engang at følge hende og hendes tankegang. Jeg er meget spændt på hvordan det ender for hende i sidste omgang. 
Så der Roald, ham er jeg begyndt at synes rigtig godt om. Han er interessant, og sin brors modsætning. På mange måder er han hård og stålfast, men han er også blød og virkelig sød. Er spændt på hvordan hans historie udvikler sig videre i serien! 
Vi møder jo også lidt nye i løbet af bogen, men jeg vil sige at forfatteren fortsat formår at gøre dem fyldige og interessante. 
Generelt vil jeg bare sige, at denne fortsættelse er velskrevet, medrivende og jeg kan ikke få nok, jeg glæder mig meget til tredje bog! Og så kan jeg kun varmt anbefale alle nordiske fantasy elskere at give den en chance. 









Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 1. oktober 2022

Tbr Oktober. - 2022.

 Tbr for Oktober måned.

Ny måned = ny Tbr! 
Sikke tiden går, vi har ramt oktober, og der er kun 3 måneder tilbage af året, det år her er gået alt for stærkt... 
Jeg har dog allerede ramt mit læsemål på 100 bøger i år! Så nu er jeg bare spændt på hvordan resten af året bliver, og om jeg måske får læst lige så mange bøger som sidste år.
Oktober bliver for mig en lidt travl måned, da jeg har en del lægebesøg, men jeg har heldigvis efterårsferie i uge 42, så jeg er ikke så nervøs for min læsning. 
Jeg er sikker på det nok skal blive en god måned! Jeg har nemlig også nogle gode bøger på listen, som jeg har glædet mig meget til og læse! 
Samtidig vil jeg ud over de 5 bøger på min tbr, læse videre på The Black Dagger Brotherhood serien, hvor jeg er nået til bog 16. En af dem jeg har glædet mig meget til og læse, så nu håber jeg den lever op til forventningerne. 

Men nu til min tbr! 
  1. Forbandelsen over Laitana #3, Sekratura Harmada. Skrevet af Sissel Moody. - Et anmeldereksemplar. - Denne afsluttende bog har jeg ventet længe og utålmodigt på! Nu har jeg den endelig i hænderne. Jeg er spændt og nervøs, men også lidt trist over det er slut for Laitana efter denne bog... Nå men jeg er hvert fald godt spændt, og glæder mig til at finde ud af hvordan det slutter for Linea her! - Den kolde luft bedøvede mine følelser, og jeg måtte lukke øjnene. Flere skrig var ikke nødvendige. Vinden sang om vores elendighed, mens vi styrtede nedad. Hånden i min blev revet fra mig, da jeg fløj ud gennem taget på kareten.
    Tror du på, at drømme kan gå i opfyldelse?
    Jeg, Linea, har lært at tro på det.
    Derhjemme kan jeg ikke snakke om magi. Min mor mener, det kun er noget, der findes i bøgerne. Men jeg har altid troet på det.
    Og i Laitana er det så naturligt som at tage en dyb indånding.
    Exma har fået et nyt våben i sin kamp for at beholde tronen. Hendes kræfter stiger, og hun kan ikke længere kontrollere uvejret, som hærger store dele af Laitana. Frelseren kæmper sine egne kampe mod sorgen, både over at miste og frygten for at møde ensomheden igen. Rollen er tung at bære. Men med en ny magisk sten har oprørsgruppen endeligen chance for at bryde forbandelsen over Laitana.
    Der er bare én ting, der står i vejen for det endelige opgør ...

  2. Asgårds Datter #3, Drømme om ild og had. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Et anmeldereksemplar. - Så er det snart tid til at begynde på den sidste bog, i denne skønne serie... Det jeg virkelig ked af, for jeg er vild med den! Jeg er samtidig meget spændt på hvordan den slutter og om Fréa kommer godt gennem det hele! Jeg glæder mig også meget til og dele mine anmeldelser af bog 1 og 2 med jer snart! - Verdens undergang er nær, og Fréa kastes ud på et
    nervepirrende ridt imod tiden for at afværge katastrofen. Men hun er ikke alene. Med sig har hun veninden, Ranveig. Pigerne tager på en hæsblæsende rejse som fører dem til Helheim, Midgård og Udgård.
    Her møder de Muspelheims rædselsvækkende ildjætter; Asgårds ærkefjende nummer et som truer med at angribe og brænde de levendes verdener af. Fréa frygter det værste, for hendes drømme er fyldt med ild og had.
  3. Den magiske boghandel #4, Tilly og Bogsmuglerne. Skrevet af Anna James. - Et anmeldereksemplar. - Jeg modtog denne fjerde bog for noget tid siden af forlaget, men besluttede mig så for og låne de andre på biblioteket, så jeg kunne læse hele denne skønne serie! I september fik jeg læst den tredje bog, som sluttede meget spændende. Så nu er det blevet tid til den fjerde bog i serien! Jeg er meget spændt på hvor det hele leder hen i denne del, og hvad der skal ske mellem Tilly og bogsmuglerne. - Milo bor på Lokomatopoietikon, eller bare Lokomato – et magisk tog, som rejser gennem både historierne og den virkelige verden ved hjælp af fantasiens kraft. Toget tilhører Milos onkel, bogsmugleren Horatio, og Milo har overværet mange af sin onkels skumle handler med sjældne bøger.
    Da Horatio påtager sig en ny og farlig opgave, får han brug for Tilly Pages, som skylder Horatio en tjeneste. Men da både Horatio og Tillys morfar får tilsendt forgiftede udgaver af Troldmanden fra Oz, som får dem til at falde i en dyb søvn, må Milo og Tilly kæmpe mod tiden for at redde dem – og finde ud af, hvad der foregår.
    Den uregerlige Lokomato fører dem til Smaragdbyen hos Dorothy og videre til Venedig i Italien i deres søgen efter den gådefulde Alkymist. Historierne, selve fantasiens inderste kerne, er måske i fare …
  4. The Poppy War #2, Dragerepublikken. Skrevet af R. F. Kuang. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste tidligere på året første bog i denne vilde serie, og nu har jeg endelig fået oversættelsen af bog to! Jeg er meget spændt på om den er lige så brutal som første bog, for jeg kan stadig tydeligt huske nogle af de mere voldsomme hændelse som Rin kom ud for. Bogen her er også lidt længere end første bog, hvilket jeg bestemt ikke klager over! Sidst synes jeg, at det gik alt for stærkt med læsningen! - Opiumskrigen endte med Rins udslettelse af landet Mugen, og hun er nu på flugt fra føniksguden, sin opiumafhængighed og de grusomme konsekvenser og etiske dilemmaer, der er fulgt i kølvandet på hendes afslutning af krigen.
    Det eneste, der holder Rin i live, er hendes ønske om at hævne sig på den forræderiske kejserinde, der solgte hendes land til fjenderne, og hun allierer sig med den magtfulde Dragekrigsherre. De starter en ny krig, men Rin må erkende, at kejserindens magt er altoverskyggende, samtidig med at hendes medsammensvorne viser nye koldsindige sider af sig selv.
  5. Urværkerne #2, Mekaniske hjerter. Skrevet af Stine Bahrt. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste i slutningen af 2021, den første bog i denne interessante serie, og nu har jeg endelig modtaget fortsættelsen! Som jeg husker det, sluttede første bog noget så interessant, så jeg er meget spændt på hvad der skal se i denne del. Samtidig glæder jeg mig virkelig til et gensyn med Nil og de andre urværkerer. - "Med tilbageholdt åndedræt rører jeg ved den næsten usynlige cirkel.
    Det summer i fingerspidserne og i mit hoved.
    Evnen ligger efterhånden som en forlængelse af mine tanker, og jeg behøver ikke engang koncentrere mig. Portalen åbner sig."

    Splittelsen mellem urværkere og evneløse vokser. Nil er fanget i konfliktens midtpunkt, og hvis hun skal redde dem hun elsker, må hun få kontrol over sine feyevner.
    Dorian har lært, at han må passe på sit hjerte, selv hvis det betyder, at han må give slip på Nil. Og da menneskehedens overlevelse trues, står han over for en skæbnesvanger beslutning.


Det er så de 5 bøger der er på min tbr for oktober måned! 
Det bliver en måned med en masse fantasy igen, og jeg elsker det. Min fantasyfase er endnu ikke slut, så jeg glæder mig til og dykke ned i de forskellige universer igen! 








Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Klippe: http://forlagetklippe.dk/
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk/
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk/