søndag den 28. februar 2021

Top 10 bedst læste bøger i 2020.

 Top 10 bedst læste bøger.

2020 sluttede for lige omkring 2 måneder siden, 
og jeg har selvfølgelig en liste over de bedst læste bøger i 2020 til jer! 
Jeg har været lidt længe om at komme ud med indlægget her da jeg har haft meget lidt overskud efter skolestart, og den overskud der har været, har bare gået til læsningen og anmeldelser.
Men nu er det altså tid! 

Denne liste har været virkelig svær at lave, 
for hold nu helt fast hvor har jeg læst mange gode bøger i 2020!
Det er nok også derfor jeg har været så længe undervejs med listen, 
jeg føler det bare har været rigtig svært at vælge. 
Listen bliver kort, jeg kommer ikke til at skrive vildt meget til den enkle bog, for ellers bliver der her indlæg meget langt, men jeg linker selvfølgelig til anmeldelserne så i kan se hvad jeg tænker om bøgerne! 

Så lad os komme i gang med listen! 





  1. Asgårds døtre #1, Ingeborgs fortælling. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Jeg elskede denne første bog i serien, og den har virkelig sneget sig ind på første pladsen med sin hede romance, spændende handling og skønne karakterer. -  Anmeldelsen.
  2. Rød og Blå #2, Den hvide enkes død. Skrevet af Nicole Boyle Rødtnes. - Denne serie bliver bare ved med at imponere mig.. Jeg kan slet ikke få nok af den vilde og barske handling, og de onde cliffhangers Nicole kaster om sig med! Faktisk sneg bog 1 sig også ind på en anden plads i 2019! - Anmeldelsen.
  3. Dæmonerne fra Dybet #2, Mennesket og uglen. Skrevet af Pernille K. Vørs. - Jeg elsker denne serie, og kan slet ikke få nok af den spændende, farlige og hede handling, eller de interessante væsner vi møder. Denne anden bog i serien vil jeg faktisk også gå så langt og sige lidt overgik sin etter! - Anmeldelsen.
  4. Mellem Himmel og Helvede #1, Daniel. Skrevet af Anne Christine Eriksen. - Denne serie tog virkelig fusen på mig, og var så meget bedre end jeg havde troet! Jeg slugte alle tre bøger på ingen tid, og var virkelig imponeret over det spændende univers Anne har skabet, dette er en serie der fortjener så meget mere omtale end den har fået indtil nu! - Anmeldelsen.
  5. Sprækken til Luscuro #2, Elementsygen. Skrevet af Julie Midtgaard. - Jeg har læst de 3 bøger der er ude nu i serien, men denne bog to, overgik altså lige de to andre, specielt fordi vi møder et ret specielt undervands univers hvor folk levede! Det var så spændende og unikt! - Anmeldelsen.
  6. Mæsker #1, Henretterlunden. Skrevet af Majbrit Ravnholt Cramer. - Denne nye danske fantasy bog tog mig virkelig med storm og overraskede! Jeg slugte den på ingen tid, og kunne slet ikke få nok af universet! Det både fascinerede og skræmte mig. Og jeg er ved at gå til at utålmodighed efter en fortsættelse! - Anmeldelsen.
  7. Lugnasad. Skrevet af K. L. Berger. - Denne bog var vild! Og den overraskede virkelig, jeg var helt mundlam efter at have læst den. Og selv nu flere måneder efter at have læst bogen er jeg stadig helt chokeret over hvor godt den er skrevet, men også hvor uhyggelig den var! Og det bedste er der kommer en fortsættelse! Ihhh Den venter jeg utålmodigt på! - Anmeldelsen.
  8. Woodlake-serien #1, Et rigtigt håndværkertilbud. Skrevet af Carey Heywood. - Det jo ingen hemmelighed jeg elsker Carey Heywoods bøger, men jeg nød specielt starten på denne serie! Den var varm, underholdende og romantisk! Den havde meget af det jeg bare elsker i en god romance! - Anmeldelsen.
  9. Du må aldrig glemme mig. Skrevet af Mhairi McFarlane. - Mhairi har stålet mit hjerte med sine bøger! Men specielt denne her elskede jeg. Den var morsom, romantisk men også hård og rørende! - Anmeldelsen.
  10. Will Trent Serien #10, De Tavse Kvinder. Skrevet af Karin Slaughter. - Denne bog overraskede virkelig, jeg havde virkelig ikke forventet den ville være så god. Men den var spændende, nervepirrende, vild og skræmmende på samme tid, og jeg slugte den på ingen tid! Karin er helt klart blevet en af mine ynglings forfattere trods jeg endnu kun har fået læst den ene bog! - Anmeldelsen.

Det var så listen over mine bedst læste bøger i 2020, dog skal det jo siges jeg har læst så mange gode bøger det år at denne liste kun rummer en lille del af dem! 
 Hvad er jeres bedst læste bog eller bøger fra 2020? 





Tak til forlagene og forfatterne som har sendt mig bøgerne til anmeldelse gennem årene. 

Sidsel Katrine Slej: Hendes fb side.
Pernille K. Vørs: https://pernille-voers.com/
Julie Midtgaard: Hendes fb side.
Palatium Books: https://www.palatium.dk/
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk/

fredag den 26. februar 2021

Overraskelses bog / Anmeldelse: Besvimer man under vand, drukner man.

Jonas & Anna.

Titel: Besvimer man under vand, drukner man.

Forfatter: Julie Clausen. 

Forlaget: Turbine. 

Udgivet: 26/02-2021. 

Antal sider: 203. 

Antal stjerner: 3,5/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget,
så mange tak til dem. 

Besvimer man under vand, drukner man.

“Det er din tur.” ”Til hvad?” ”Til at vælge, hvad der skal ske.” ANNA er både elevrådsformand og med i festudvalget på gymnasiet. Hun er sådan en, som altid er midtpunkt i en større flok. JONAS går for sig selv. Han er sjældent med til festerne, han er mest bare fyld, ikke en, man lægger mærke til.
 
Tilfældigheder bringer dem sammen, og ud af ingenting opstår en mærkelig leg: Anna og Jonas skiftes ad til at udfordre hinanden til at gøre de ting, der er allersværest og mest smertefulde. Er udfordringerne en form for terapi? En måde at overvinde barndommens traumer? Eller er det bare selvpineri, at de bliver ved, mens udfordringerne gør mere og mere ondt, og ingen af dem ved, hvordan de skal stoppe igen? 




Jeg må nu nok indrømme jeg havde ret høje forventninger til bogen her inden jeg gik i gang med den, for jeg har førhen været ret så vild med Julies bøger.
Denne bog her levede dog ikke helt op til forventningerne, men interessant var den nu. Men trods den ikke levede helt op til forventningerne, var den nu helt okay. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg ærligtalt lidt forvirret i starten, men følte jeg alligevel ret hurtigt fandt rytmen og bare flød med teksten. Jeg var sådan set også ret hurtigt igennem bogen. 
Bogen var helt anderledes end jeg havde troet, vi skifter mellem at følge Jonas og Anna. Bogen er delt op i 5 dele, og så er kapitlerne vildt korte, nogle var 2-3 sider, andre var faktisk kun på 1 side, så jeg følte bare jeg fløj igennem bogen. 
Men som vi kommer igennem kapitlerne, får vi faktisk også lidt minder fra deres barndom og opvækst, altså vi kommer tættere på dem og får en bedre forståelse for hvem de hver især er og hvorfor de er som de er. 
Jonas er en opmærksom fyr, men han er også meget varsom. Og så han hårdt præget af noget OCD, han har hvert fald en del tvangstanker, fx om at vaske hænder rigtig ofte. Og nogle ting skal gøres på en bestemt måde. Og det prægede også en stor del af hans personlighed. Men han er også nysgerrig på livet, og Anna formår at få ham skubbet ud over mange af hans grænser. 
Anna er en pige med gåpåmod, men hun er egentlig også lidt skræmmende. Anna slås også med noget personligt, og det ret tydeligt at mærke hun ikke har det helt så godt. Og det udtrykker hun også i små hints til Jonas undervejs i bogen, dog uden han rigtigt opfatter det før til sidst.
Jeg brød mig ikke rigtigt om hverken Anna eller Jonas, men jeg følte med dem, og håbede de måske kunne finde noget støtte i hinanden, når der nu ikke var så meget fra deres familier. 

Sproget var rigtig let, det var holdt meget i normal hverdags tone, og det sprog vi kender fra ungdommen i dag. Men det var egentlig også ret plant. Det kørte lidt i samme tørre tone igennem det hele, og gav lidt vores karakterer en ligegyldig tone. Men det trak i mig, og gjorde mig mere nysgerrig på hvad der ville ske, og det var bestemt ikke kedeligt på noget tidspunkt. 
Bogen her var helt anderledes end jeg havde troet. Igennem bogen udfordre Anna og Jonas hinanden, og meget af det er ret grænseoverskridende, men jeg havde bare forventningen af da jeg begyndte ville det være overdrevene og farlige udfordringer igennem hele bogen, og det var det ikke rigtigt, og der synes jeg titlen og bagsideteksten snød lidt. Udfordringerne var grænseoverskridende og dumme, men bare ikke på den måde jeg havde troet de ville være. Og det var måske nok lidt det der trak ned i mine stjerner. 
Jeg vil sige dette var en ret speciel bog, anderledes end noget andet jeg har læst. Så jeg kan anbefale den til jer der har mod på en speciel bog, der trækker i en og pirre ens nysgerrighed.





Bogen er tilsendt som overraskelse af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 23. februar 2021

Anmeldereksemplar: Du kommer med natten.

Laura. 

Titel: Du kommer med natten.

Forfatter: Eva Munk. 

Forlaget: Petunia. 

Udgivet: 22/02-2021.

Antal sider: 106. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til hende.  


Du kommer med natten.

”Jeg kan høre havet, selvom det er flere hundrede kilometer væk. Jeg smager salt på tungen. Hører bølgerne, der bruser. Husker din latter, der forsvinder i vesterhavsvinden.
Mit ansigt rammes af bølgerne. De løber ned ad mine kinder i hjerteformede dråber.
En tåre bliver til to.
En tredje følger trop.
Den er den fjortende nat, jeg er vågnet på denne måde.”

Laura mister sin mor. Nu er der kun hende og far tilbage.
Huset er tomt, og alting har forandret sig. 
Hun savner sin mor mere for hver dag, der går. Men når årstiderne skifter, kommer minderne tilbage, mere levende end nogensinde før. 
På en måde er moren stadig hos hende, i bladenes skiftende nuancer, lyset i vintermørket, de spirende forårsblomster og i solnedgangen på stranden. 



Så har jeg fået læst endnu en bog af Eva Munk, og endnu engang har hun formået skabe en bog med så mange intense følelser på så få ord. 
Jeg er fan af Eva's skrivestil, og vil elske at læse mere af hende. 

Bogen her er jo ret kort, så jeg var ret hurtigt igennem den. Dog var det alligevel også en hård bog, der er utroligt mange intense følelser på så kort plads, at jeg var helt overrasket. 
Bogen her overraskede også med at være anderledes end jeg lige havde troet, men på en positiv måde.
Vi følger Laura igennem årstiderne, og ser hvordan de her årstider påvirker hende, og får hende til at mindes gode minder med sin mor. 
Man kan tydeligt mærke at Laura lider, og at hun savner sin mor utroligt meget og at hun er ensom. For det var egentlig ikke bare hendes mor hun mistede da hun gik bort, hun mistede egentlig også lidt sin far eftersom han trækker sig mere og mere tilbage. 
Vi kommer igennem Efterår, Vinter, Forår og Sommer, men også en nat og dag, hvor Laura mindes sin mor, glade minder der varmede, men alligevel også gav en trist fornemmelse. 

Jeg var virkelig imponeret over hvor mange følelser Eva har formået at lægge i så få ord, for det jo ikke vildt meget der står på siderne, og der er ikke mange sider. Men jeg fornemmede tydeligt alle de her følelser som, sorg, glæde, kærlighed og ensomhed. 
Og jeg kunne genkende det her med at mindes af nogle jeg har mistet når man oplever fx en årstid som Laura gjorde. Så jeg vil sige at Eva virkelig har ramt plet med at få læseren til at kunne genkende nogle af de her oplevelser og følelser. For jeg tvivler på jeg er den eneste der har oplevet noget ligene Lauras situation, altså mistet nogen som vi så ser i minder når noget måske fanger øjet. 
Altså vil jeg også sige at Eva bruger godt med detaljer, jeg kunne ligefrem fornemme årstiderne omkring mig. Når det var sommer, kunne jeg fornemme varmen omkring mig, og det samme med de andre årstider.
Selv om vi ikke rigtigt som sådan følger Laura som vi måske ville have gjort i andre bøger, fx på samme måde som vi følger Tenna i "Grøn klode" følte jeg alligevel vi kom tæt på Laura, og kom til at kende Laura godt nok til at få en fornemmelse af hvem hun var som person. 
Eva formår altså også at fremvise det her emne sorg utroligt godt, og på en genkendelig måde, så læseren kan sætte sig ind i hvordan Laura har det, og forstå det. 
Dette er altså en bog jeg varmt kan anbefale jer at give en chance, og så håber jeg i vil nyde den ligeså meget som jeg gjorde. 








Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 21. februar 2021

Anmeldereksemplar: Mit hemmelige liv.

Moa. 

Titel: Mit hemmelige liv.

Original titel: Mitt Hemliga liv. 

Forfatter: Jenny Fagerlund.

Udgivet på dansk ved: Palatium books.

Udgivet på dansk den: 01/02-2021.

Antal sider: 277.

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem. 


Mit hemmelige liv.

Hvor godt kender man sine nærmeste?
Da Moas elskede farmor dør, arver hun overraskende lejligheden på det mondæne Södermalm i Stockholm. Og det er ikke det eneste, hun får, hun får også ansvaret for farmorens storpuddel, Iris.

Lejligheden er slidt og overfyldt med gamle møbler, og den sørgende hund vil ikke tage mad til sig. Moas første reaktion er at sælge lejligheden og finde et nyt hjem til Iris. Men hvad der i begyndelsen først lignede bøvl og besvær, ender med at give Moa en følelse af hjemme og godt selskab, noget hun har savnet uden rigtig at være klar over det. Lidt efter lidt går det op for Moa, at hendes liv indtil nu har drejet sig om at tilpasse sig kæresten og leve op til andres forventninger. I farmorens lejlighed begynder hun lige så stille at opbygge sit eget liv. Det liv, hun egentlig gerne vil leve.

Men som tiden går, dukker der mystiske breve og andre afsløringer op. Moa må indse, at hendes billede af farmoren ikke rigtig passer med virkeligheden, og at Moa ikke er den eneste, der har levet med hemmeligheder.



Så har jeg fået læst "Mit hemmelige liv" Af Jenny Fagerlund. 
Bogen her var okay, men bestemt ikke den bedste jeg har læst af Fagerlund, der var lidt for meget ved den jeg ikke helt brød mig om, dog er jeg glad for at have læst den alligevel. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg sådan set ret hurtigt fanget af handlingen. Jeg var også ret hurtigt gennem den trods jeg sloges en del med vores hovedperson, og nogle af alle dem vi møder i løbet af bogen. 
Moa brød jeg mig slet ikke om. Hun virkede ikke rigtigt til at have karakter eller rygrad, hun var lidt en medløber og sagde aldrig fra over for Ruben, altså hendes kæreste. Hun lod lidt ham styre alt og gjorde bare som han sagde. Og sådan var det gennem største delen af bogen, dog vil jeg nu alligevel sige hun gik gennem lidt af en udvikling nær slutningen, og blev mere tålelig, dog stadig ikke min favorit person. 
Ruben kunne jeg ikke fordrage, jeg fik lidt lysten til at kaste med bogen hver gang han kom frem. Han var arrogant, selvoptaget og ligeglad, han lyttede aldrig til Moa og lagde konstant ord i munden på hende. 
De eneste personer jeg sådan rigtigt kunne lide i denne bog var farmoren, Arthur, Vandela og Moas veninde. De trak virkelig fortællingen op og gjorde det underholdende og interessant. 
Gennem bogen følger vi jo Moa og hendes fremskidt med at sætte lejligheden i stand efter hendes farmor er gået bort. Men løbende finder Moa ud af nogle forskellige og overraskende afsløringer fra farmorens tidligere liv i krigen. Og på en måde skubber det til Moa og gør hende mere selvstændig og moden. 
Det var den del der trak op i stjernerne, for selve handlingen var spændende, medrivende og godt skrevet, jeg kunne bare ikke rigtigt døje de fleste af karakterne, og det trak altså ned i stjernerne. 

Sproget i bogen er dejligt let, og det var nemt for mig bare at læne mig  tilbage og lade mig flyde med. 
Jenny er super god til at bruge massere af detaljer til at gøre det hele let at forestille sig, specielt elskede jeg hvor detaljeret den her lejlighed er, hvor nemt jeg havde ved at forestille mig farmorens hyggelige atmosfære i lejligheden. Det trak altså også virkelig op i stjernerne. 
Som sagt kunne jeg jo ikke lide mange af karakterne, dog virkede de ægte og trådte frem. De havde en fortælling og en baggrund. Jeg nød bestemt at høre mere om Arthur, en fantastisk behagelig mand. Og Vandela var virkelig også bare en vidunderlig kvinde! 
Men så er der en ting mere jeg ikke var helt tilfreds med, og det var slutningen. Jeg vil ikke spoile, så derfor går jeg ikke i detaljer her, men jeg var bare ikke helt tilfreds med hvordan det hele endte for Moa, jeg havde håbet på en lidt anderledes slutning. 
Bogen her kan jeg godt anbefale en chance trods den ikke faldt i helt god jord ved mig, for den er alligevel godt skrevet, og jeg tror mange ville elske den. 





Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

torsdag den 18. februar 2021

Anmeldereksemplar: Legendens ridder #1. - I Krig.

Legendens ridder.

Titel: Legendens ridder #1. - I Krig. 

Forfatter: Jeannette Sigtenborg Rasmussen. 

Forlaget: Straarup & Co. 

Udgivet: 17/02-2021. 

Antal sider: 200. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem. 


I krig. 

”Tror du stadig på Legenden?” spurgte jeg.
”Jeg ved det ikke,” sukkede Nicholas.
”Det er svært at tro på en helt, der ikke dukker op,
nu hvor vi har allermest brug for ham.”

Krigen hærger prinsesse Elenas hjemland. Hendes højeste ønske er at kæmpe ved fronten ligesom sin bror, men hun er tvunget til at blive i sikkerhed bag slottets mure. Alting ændrer sig dog, da den gamle fortælling om en mystisk, hætteklædt ridder måske viser sig ikke kun at være en legende. Pludselig befinder Elena sig midt i krigens kaos, men er hun parat til krigens grusomheder og de konsekvenser, der følger med hendes valg?





Jeg har nu fået læst det første bind i en ny dansk fantasy trilogi, som jeg allerede nu kan sige jeg glæder mig meget til at læse videre på! 
Jeg havde ikke mange forventninger til bogen, men den lød spændende, og det var den bestemt også. Jeg venter utålmodigt på en fortsættelse, så jeg kan finde ud af hvad der nu vil ske for Elena. 

Da jeg begyndte på bogen her, blev jeg med det samme fanget af Elena og handlingen, og jeg kunne ikke stoppe med at læse før jeg var færdig med sidste side. Den måtte efter min mening godt havde været 100 sider længere, for jeg følte mig slet ikke klar til at slippe Elena endnu. 
Elena er en krigerisk pige, men hun er også varm og omsorgsfuld. Men hendes stædighed er nok det jeg vil sige strålede mest igennem ved hende. Jeg kunne rigtig godt lide Elena, og jeg var bestemt vild med hendes viljestyrke. 
Elena ønsker kun at kæmpe for sit lands fortsatte frihed sammen med sin bror Nicholas, men det må hun ikke, både fordi hun er prinsesse, men også fordi hun er kvinde. Og kvinder har intet at gøre i krig. 
Men Elena ser ikke sådan på det, og vil gøre hvad som helst for at kunne deltage i krigen, og det kommer hun bestemt også til. 
Bogen starter sådan set stille og roligt ud med vi følger Elena rundt på slottet. Omkring 50-70 sider inde får hun dog nok, og finder en måde at komme til at kunne deltage i krigen på. Og derefter begynder spændingen altså bare, og det blev endnu svære at lægge bogen fra sig. 
Jeanette har været super god til at vise sit univers og sine karakterer frem på få sider, for allerede da vi følger Elena på vej mod krigen, følte jeg at jeg havde et ret godt indblik i hvilket univers det er Elana levede i. 
Jeg elskede det her middelaldertema, og kunne ligefrem forestille mig de gamle omgivelser, hvor universet ikke var præget af biler, høje smarte bygninger og teknologi, men små landeveje, heste og landsbyer i stedet. Jeg slugte alle detaljerne til mig, og glæder mig til at besøge dette univers igen i næste bog. 

Sproget i bogen er dejligt let, man kan godt fornemme det skal være lidt gammeldags, og at det er lidt anderledes end vores normale hverdags sprog i dag. Men det holdt i en let tone, så selv den yngre læser ville kunne følge med uden problemer. 
Faktisk vil jeg sige at denne bog ville være perfekt for læsere i alderen 12+, som søger lidt spænding uden det bliver overdrevet voldsomt. Samt det lette sprog ville være godt til at træne sin læsning. 
Jeanette har været super god til at bruge massere af detaljer til at beskrive alt fra omgivelser, følelser til personernes handlinger. Jeg havde let ved at læne mig tilbage og bare nye hvad der skete, selv om jeg nu flere gange nærmest sad på kanten af sengen i spænding over hvad der nu ville ske, og om Elena ville blive fanget og opdaget! 
Dette er bestemt en fantastisk og velskrevet start på en ny fantasy serie med massere af potentiale, og jeg glæder mig meget til at læse videre. 
Jeg kan også kun anbefale alle der elske fantasy og middelalder tema at give den her en chance, og så håber jeg i vil synes lige så godt om den som jeg gjorde! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 16. februar 2021

Anmeldereksemplar: Bryllupstesten.

Bryllupstesten. 

Titel: Bryllupstesten.

Original titel: The bride test. 

Forfatter: Helen Hoang. 

Udgivet på dansk ved: People's press. 

Udgivet på dansk den: 14/01-2021. 

Antal sider: 344. 

Antal stjerner: 5/5.  

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem. 

Esme & Khai. 

Khai Diep har ingen følelser. Eller … det passer ikke helt. 
Han bliver irriteret, når folk flytter på hans ting, og han bliver inderligt tilfreds, når et regnskab stemmer helt ned til sidste øre, men han oplever ikke store og vigtige følelser. 
Da han hårdnakket viger uden om alle romantiske forhold, tager hans mor sagen i egen hånd og rejser tilbage til Vietnam for at finde den perfekte brud.   

Esme Tran er træt af sit udsigtsløse job og sit liv i Ho Chi Minh City, så da hun får chancen for at rejse til USA i tre måneder og møde en mulig ægtemand, slår hun til. 
Men hendes forsøg på at forføre Khai går ikke som planlagt. 
I stedet spirer kærligheden hos hende selv, og inden længe er hun håbløst forelsket i en mand, der er overbevist om, at han aldrig vil kunne gengælde hendes kærlighed.




Bryllupstesten var en bog jeg var ret spændt på at gå i gang med, det lød som en ret underholdende bog, men også lidt anderledes end hvad jeg normalt læser. 
Jeg havde ikke de høje forventninger til den, men dem jeg havde levede bogen helt klart op til, og den var faktisk bare så meget bedre end jeg lige havde forventet! 
Jeg vil med sikkerhed gerne læse mere af Helen Hoang en dag. 

Da jeg begyndte på bogen blev jeg fanget allerede 20-30 sider inde, og jeg slugte næsten hele bogen på en dag, hvis ikke det havde været fordi jeg var nød til at gå tidligt i seng, havde jeg sikkert læst til langt ud på natten fordi den bare var så underholdende. 
Esme var fantastisk, hun virkede så menneskelig, ægte, fuld af fejl, men alligevel bare skøn! Jeg kunne slet ikke få nok af hende, og nød virkelig at følge hende. 
Hun var sød, omsorgsfuld og pligtopfyldende, men hun kunne også gå over gevind i sin iver for at gøre Khai tilpas. Det var virkelig interessant at se hvor meget hun kæmpede for at få hans opmærksomhed, og få ham til at falde for hende. Stædig var hun hvert fald.
Khai havde jeg lidt svært ved at komme under huden på i starten, men jeg kom til at synes ret god om ham, og vil sige han passede sådan set godt sammen med Esme, han udfordrede hende, samtidig med at hun udfordrede ham, og fik ham til at indse nogle ting, og rykke sig en del i sin udvikling. 
Khai er meget indelukket, præget af sine rutiner, og holdninger. Han mener ikke han kan elske nogle, og bestemt ikke forelske sig. Han var anderledes end så mange andre mandlige hovedpersoner jeg før har fulgt, og jeg kunne lide det. Han gjorde mig nysgerrig, og fik mig til at blive ved med bare at læse i håb om svar på hvad han gemte på. 

Handlingen i bogen var ret komisk. Normalt synes jeg ikke om det her med arrangeret ægteskaber, hvor moren/faren finder en kone eller mand til deres børn. Men jeg synes alligevel at den måde det blev fremvist her i denne bog var ret underholdende. 
Khai's mor fandt Esme, og tvinger dem nærmest sammen, hun får dem hvert fald til at forsøge og forelske sig over en sommer, og der var bare en del udfordringer omkring det der gjorde at jeg som læser bare ikke kunne slippe bogen. 
Sproget i bogen var let, og jeg følte med underholdningen og spændingen fløj jeg bare igennem den ene side efter den anden. Det var lidt som om teksten læste sig selv. 
Helen er super god til at beskrive alt i bogen, jeg kunne tydeligt fornemme hvordan deres omgivelser var, hvordan de havde det og følte, jeg kunne ligefrem fornemme den her fiskesovs lugt som flere gange blev nævnt. Hun spare altså ikke på detaljerne, og det satte jeg virkelig pris på. 
Hun har også været super god til at fremvise alle de her personer vi møder undervejs, og det er alligevel en del. Men jeg oplevede det var nemt at holde styr på dem, forestille mig dem og føle at jeg kom til at lærer dem godt nok at kende. 
Deres navne vil jeg dog sige var komplicerede, jeg ville ikke ture at give mig i kast med at udtale dem i frygten for at udtale dem forkert. 
Men alt i alt vil jeg sige at dette var en super god bog, underholdende, spændende og seriøs. Jeg kunne slet ikke få nok af den, og kan kun anbefale alle der elsker romance og sjov at give den en chance, og så håber jeg bare den falder i lige så god jord ved andre som ved mig. 





Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.   

søndag den 14. februar 2021

Anmeldereksemplar: Duftapoteket #4. - Den store duftturnering.

Duftapoteket. 

Titel: Duftapoteket #4. - Den store duftturnering. 

Original titel: Die Duftapotheke #4. - Das Turnier Der tausend Talente 

Forfatter: Anna Ruhe. 

Udgivet på dansk ved: Straarup & Co. 

Udgivet på dansk den: 07/12-2020. 

Antal sider: 229. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem. 


Den store duftturnering. 

Luzie Alvenstein mærker det helt ud i fingerspidserne: Invitationen, hun står med i hånden, er en fælde. 
Hendes ærkefjende, Elodiede Richemont, har arrangeret en storslået turnering for dufttalenter, men Elodie vil helt sikkert udnytte begivenheden til at finde nye sentifleur talenter til sine duftapoteker.

Fælde eller ej – Luzie har ikke noget valg.
Hun bliver nødt til at deltage i turneringen.
Det er nemlig hendes eneste chance for at forpurre Elodies planer.
Sammen med de tre drenge – Mats, Leon og Edgar – rejser Luzie til England.
Men det, der begynder som en uskyldig leg, bliver hurtigt til livsfarlig alvor. 
Og kun Luzie kender de magiske dufte godt nok til at stoppe Elodie.



Så er bog nr 4 i den ret så specielle serie "duftapoteket" også blevet læst, og hvor må jeg sige at denne serie bliver altså bare mere og mere spændende! 
Og sikke en slutning?! Jeg higer virkelig efter femte bog lige nu, og håber den snart udkommer på dansk så jeg kan få svar på nogle af alle mine spørgsmål! 

Da jeg begyndte på bogen her tog det mig heldigvis ikke lang tid at huske alle detaljerne fra tidligere bøger, for så længe siden var det nemlig heller ikke siden jeg afsluttede tredje bog. 
Jeg blev ret hurtigt fanget af alt den kaos der foregår om Luzie igen, og jeg slugte bogen på ingen tid! Og er helt ked af jeg ikke har endnu en fortsættelse at begynde på med det samme igen. 
I denne fjerde bog følger vi endnu engang Luzie, Benno, Mats og mysterierne omkring duftapoteket. I denne bog kommer vi endnu engang ud i landet og besøger andet end den gamle villa og duftapoteket, vi kommer nemlig til England denne gang! 
Luzie bliver nød til at deltage i den her store duftturnering som den onde Elodie planlægger at holde for at finde andre med sentifleur talentet. Men Luzie kan ikke deltage som sig selv, for det ville være som at gå direkte i Elodies fælde.. 
Bogen her er kort, og det ikke fordi der sker vildt meget igennem bogen her, men den her duftturnering som Luzie, Mats, Leon og resten af banden bliver nød til at deltage i var faktisk bare utroligt spændende! Både på grund af de tuneringer de skal igennem, men også fordi jeg bare sad vildt nervøs for om de ville blive afsløret og hvis de gjorde, hvad der så ville ske. 
Men i bogen her er der også en der vender sig imod Luzie, og jeg blev faktisk ret overrasket over hvem det var! Jeg havde ikke lagt mærke til tegnene på at den her person ville lokke hende i en fælde på noget tidspunkt. Jeg så faktisk først de små tegn efter det blev afsløret, og det synes jeg faktisk var ret fedt. 
Anna har formået at gøre denne her fjerde bog ret så uforudsigelig, og det synes jeg er ret dejligt! Og jeg håber det også bliver sådan med næste bog i serien. 

Sproget er stadig dejligt let og bare nemt at læne sig tilbage og nyde, trods spændingen egentlig får en til at sidde helt ude på kanten af stolen i spænding. 
Anna er fortsat super god til at beskrive alle de nye omgivelser med massere af detaljer der gør det let at forestille sig det hele. Men jeg vil også sige hun fortsat er ved at blive god til at huske og beskrive alle de personer vi møder undervejs godt, sådan at jeg har let ved at forestille mig hvordan de ser ud, det har hun ikke været helt god til fra start af, så det fedt at se hun fortsat bliver bedre til det.
Som sagt møder vi jo en del nye personer undervejs i denne bog da vi kommer frem til duftturneringen, og jeg nød at møde dem alle. De virkede ægte og relevante for fortællingen. Jeg kunne specielt godt lide Ella som vi møder på et tidspunkt, hun var simpelhent så kær, men vi møder også mange andre, og specielt en del jeg ikke helt brød mig om, men de var med til at gøre fortællingen det bedre. 
Men alt i alt vil jeg altså sige at dette var endnu en fantastisk fortsættelse, og en overraskende en! Så jeg kan kun varmt anbefale at give den en chance. 





Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 12. februar 2021

Anmeldereksemplar: Det ingen ser #2. - Som ringe i vandet.

William. 

Titel: Det ingen ser #2. - Som ringe i vandet. 

Forfatter: Cecilie Birkshøj. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 05/02-2021. 

Antal sider: 285.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så mange tak til dem!



Som ringe i vandet.

"Der fandtes ingen ord der kunne beskrive hvordan jeg havde det da jeg så karakteren på min opgave.
Der var dog ét som kom ret tæt på.
Fuck.
Det var første gang vi fik karakterer efter vi var startet i gymnasiet.
Jeg havde egentlig afleveret opgaven med en god fornemmelse, men at dømme efter tallet i bunden, var det gået helt galt.
Jeg havde vidst at det ville blive sværere i gymnasiet.
Folk havde advaret mig om at mange faldt i karakter det første år.
Alligevel havde jeg en forestilling om at det ikke gjaldt mig.
At jeg var undtagelsen."

17-årige William har altid fået topkarakterer, så at starte i gymnasiet burde ikke være nogen sag. Han må dog erkende at forventningerne er højere end han havde forestillet sig, og presset for at opretholde sit høje gennemsnit begynder at holde ham vågen om natten. 
Udover det faglige kæmper han med sin spirende forelskelse i Tanja. 
For hvis ikke han er god nok til skolen, hvordan kan han så være god nok til hende



Jeg var ret spændt på af gå i gang med "Som ringe i vandet" som er andet bind i serien "Det ingen ser" som kan læses uafhængigt af hinanden. Forfatterens første bog overraskede mig positivt og gjorde altså også at jeg havde en del forventninger til til dette andet bind i serien! 
Heldigvis levede den op til forventningerne, og overraskede mig virkelig.

Da jeg begyndte på bogen her, blev jeg med det samme fanget af William. Jeg kunne tydeligt huske ham fra første bog og var meget spændt på at lærer ham endnu bedre af kende i denne bog. 
Faktisk blev jeg så fanget af bogen, at jeg ikke kunne slippe den igen før jeg havde vendt sidste side. 
William er en selvsikker fyr. Han er vant til at få topkarakter i folkeskolen og er overbevist om at det hele nok skal gå nemt for ham i gymnasiet, men han må hurtigt indse at gymnasiet kræver noget mere fra ham, og topkaraktererne kommer ikke let. 
Det tydeligt allerede fra start af og han får sin første opgave tilbage med karakter at han bliver stresset, presset og frustreret over ikke at få topkarakter. Han føler et pres fra sine forældre om gode karakterer, men han har altså også ret høje forventninger til selv at skulle have de her gode karakterer.  
Han bruger alt sin tid på lektier, og laver praktisktalt ikke andet. Og det er også det eneste der fanger hans opmærksomhed. Selv kvalitetstid med vennerne, familie eller pigen han kan lide bliver gjort op i hvor meget tid han har til lektierne. Det blev faktisk lidt skræmmende at se hvor langt han ville gå for at få de her gode karakterer. 

Jeg synes virkelig af forfatter Cecilie har været utroligt god til at vise det her skrækscenarie på hvad karakterer, og høje forventninger kan gøre ved ungdommen, og hvor langt ud man kan blive drevet for at leve op til alle forventningerne fra andre, men også sig selv. 
Jeg kan tydeligt huske bare fra min folkeskoletid hvor meget tid jeg kunne bruge på lektierne, eller nu i min studie tid for den sags skyld. Jeg kunne virkelig genkende mange af de her situationer som William kommer ud i.   
Det var hårdt at se hvor langt ud William drev sig selv. 
Cecilie er utroligt god til at lægge følelser i sin tekst, jeg kunne virkelig fornemme stemningen omkring mig som William oplevede, når han var trist, stresset, overvældet eller frustreret, følte jeg virkelig jeg kunne fornemme stemningen tydeligt, og det samme hvis han var glad. 
Igennem bogen følger vi kun Williams synsvinkel og det synes jeg sådan set er meget fint. Jeg følte vi kom rigtig tæt på William og hvem han var som person, både før alt den her stres begyndte, men også efter.
Vi møder dog også en del andre i løbet af bogen, og trods vi ikke følger nogle af deres vinkler på hvad der sker, følte jeg vi fik en god mængde info omkring dem, og kom tæt nok på til at lærer dem godt at kende.
Dette var altså en super god bog, men også lidt skræmmende realistisk, og jeg kan kun anbefale jer alle at give den en chance! 





Bogen er tilsendt af forfatteren og forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 10. februar 2021

Anmeldereksemplar: Asgårds Døtre #2. - Íssóls fortælling.

Asgård. 

Titel: Asgårds Døtre #2. - Íssóls fortælling.

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 26/02-2021. 

Antal sider: 368. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så mange tak til dem! 


Íssóls fortælling. 

Íssól Ásmundsdatter er en af Asgårds bedste urtemagersker. 
Der findes ikke de urter hun ikke kan dyrke eller de sygdomme hun ikke kan helbrede.
Men nu er hendes hjemegn, Østfold, truet. 
Jætterne fra Glitterheims bjerge – Udgårds mægtigste kongedømme – vil angribe og udslette alle hun elsker.
På samme tid hærger en dødelig og meget smitsom koppevirus som kriger efter kriger i Østfolds hær bukker under for. 
Kun én ting kan redde Íssóls land og folk: en eliksir brygget af urten stormkrone. Den eneste urt Íssól hverken kan finde eller dyrke. 
Íssól er fortvivlet, men så hører hun et rygte. 
I Glitterheim gror der stormkrone i tusindvis. 
En skæbnesvanger nat drager hun ind i fjendeland. 
Det bliver en rejse hvor indsatsen ikke kun er hendes liv, men også hendes hjerte.




Så har jeg endelig fået lov til at læse anden bog i serien "Asgårds døtre." og denne serie bliver ved med at overraske, og blive endnu bedre. 
Denne fortsættelse har overgået sin etter, og hold mig fanget fra start til slut. 
Jeg kan allerede nu sige at tredje bog får svært ved at overgå denne, men jeg tror på at Sidsel nok skal klare den! 

Da jeg begyndte på bogen, tog det mig ingen tid at falde tilbage i universet og flyde med fortællingen endnu engang, og inden jeg så mig om havde jeg læst bogen på under et døgn. 
Igennem denne anden bog har vi nu skiftet hovedpersonen ud, og følger derfor denne gang Íssól som er søster til Ingeborgs mand. 
Íssól var jeg ret så spændt på at skulle følge, for allerede i bog et var jeg meget nysgerrig på hende. 
Det var en fornøjelse af få lov til at følge Íssól og lære hende endnu bedre at kende.
Jeg kom ret hurtigt til at synes om Íssól og hendes personlighed. Hun er sød, omsorgsfuld og kærlig, og så sætter hun altid andres velfærd højere end sit eget. Hun ønsker ikke andet end at sørge for at alle hendes kære er lykkelig, også selv om det til tider går ud over sin egen lykke. 
Dog vil jeg ikke kalde hende perfekt, for hun har sine fejl og mangler som gør hende det mere menneskelig, men det var hvad der gjorde at jeg synes så meget bedre om hende.
Igennem bogen følger vi jo Íssól i hendes hverdag som urtemagerske, men vi får jo også igen noget af en kærlighedsaffære som jeg slet ikke kunne få nok af! 
I Østfold er en skrækkelig sygdom brudt ud, men Íssól kan ikke få den plante de skal bruge til at kurerer sygdomen til at gro. Så da hun hører et rygte om at den gror i Glitterheim, tøver hun ikke med at tage der til trods at det er meget farligt. 
Men i Glitterheim møder hun en, en som hun slet ikke kan få ud af hovedet igen. Og det må jeg da indrømme, det kunne jeg heller ikke, for jeg havde bare på fornemmeren at han ville blive en stor del af Íssóls fortælling. Men nu må jeg jo hellere lade vær med at spoile for meget.

Handlingen i bogen var utroligt spændende og var virkelig med til jeg bare ikke kunne slippe den igen. 
Men den overraskede mig også meget. Igennem bogen er der en del krig og kampe med, hvilket overraskede da vi jo ikke følger en kriger, men en urtemagerske. Men det overraskede positivt, for det var fedt at se Íssól i omgivelser og oplevelser som hun ikke var vante i. 
Jeg var hele tiden spændt på at se hvad hun ville gøre, og hvordan hun ville håndtere det hele! 
Der skete hele tiden noget, nogle gange var det store ting, andre gange bare mindre ting, og det gjorde også at det aldrig blev overvældende, så jeg vil sige at Sidsel endnu engang har formået at sprede sin handling godt ud. 
Sidsel har også været super god til endnu engang at bruge masser detaljer til at beskrive alt fra omgivelserne til handlingerne, og hvordan de forskellige så ud og var, som gjorde det let bare at læne sig tilbage og nyde fortællingen. 
Igennem bogen her møder vi flere nye personer, og de var alle fremtrædende og spændende, jeg var fx meget nysgerrig på denne her mystiske mand som Íssól støder på i Glitterheim. Men vi møder også gamle personer fra første bog igen, fx støder vi flere gange på Asle, og jeg kan sige jeg var bestemt ikke fan af den mand... 
Men alle vi møder virkede ægte, levende og trådte aldrig i et med baggrunden. 
Denne fortsættelse vil jeg altså bare sige er velskrevet, spændende og er helt klart gået hen og blevet min favorit i serien! 
Jeg kan kun anbefale denne spændende serie, med stormfulde kærlighedsaffærer og masser drama og spænding til alle der elsker lige præcist de ting!  





Bogen er tilsendt af forfatteren og forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

mandag den 8. februar 2021

Anmeldelse: Besat.

Besat. 

Titel: Besat. 

Original titel: The obsession. 

Forfatter: Nora Roberts. 

Udgivet på dansk ved: Flamingo Books. 

Udgivet på dansk den: 23/10-2017.

Antal sider: 508.

Antal stjerner: 4/5.


Og det begynder igen...

12-årige Naomi Bowes’ liv ændres brat den nat, hun opdager sin fars uhyggelige hemmelighed.

Mange år senere, nu voksen og en succesfuld fotograf med et nyt efternavn, flytter Naomi til den idylliske by Sunrise Cove. Hun ser frem til ensomheden og muligheden for at starte forfra et sted, hvor hun ikke er kendt som datter af en seriemorder.

Langsomt bliver byen hendes hjem og byens indbyggere hendes venner – selvom den vedholdende Xander Keaton gør det klart, at han gerne vil være mere end det.

Men hendes fars forbrydelser er en besættelse, det er svært at ryste af sig. Og Naomis fortid haler for alvor ind på hende, da kvinder begynder at forsvinde i området. Hendes far sidder stadig i fængsel, så hvorfor er de blevet slået ihjel på præcis samme måde som hans ofre?
 




Jeg var ret så spændt på at gå i gang med bogen her, både fordi den lød vildt spændende, men også fordi dette var min første gang oplevelse af forfatterens skrivestil, jeg havde nemlig endnu ikke fået læst noget af den ellers ret så populære forfatter Nora Roberts. 
Men jeg må sige at denne bog faldt i god jord, og har virkelig holdt mig fanget! Jeg skal med sikkerhed læse mere af Nora snart. 

Da jeg begyndte på bogen blev jeg med det samme fanget af handlingen, for allerede på de første sider begynder spændingen. 
Bogen her tog mig en del dage at komme igennem, men det var bestemt ikke fordi den var kedelig, men fordi jeg manglede tid. Dette var faktisk en bog der konstant optog mine tanker, og det gør den endda stadig her nogle dage efter at være blevet færdig med den. 
Igennem bogen følger vi Naomi fra hun var de 11-12 år i 1998, til hun er omkring de 30 år i 2016. Starten er virkelig spændende, for der ser vi hende følge efter sin far og opdage han holder den her pige fanget, hvorefter hun får hende væk og hendes far bliver anholdt. 
Efterfølgende følger vi Naomi igennem nogle år hvor vi ser hvordan hun håndtere situationen, og det var bestemt ikke nemt, hverken for hende, hendes mor eller bror, men Naomi forbliver stærk, men lukker sig også inde. 
Naomi er en meget indelukket og nervøs person, hun fortrækker at være alene og lader sjældent nogen andre end sin familie komme tæt på hende. Jeg kunne sådan set godt lide Naomi, hun er stærk og stædig, og kæmper sig frem lige meget hvad, men hun havde også sine fejl og det var med til at gøre hende det mere menneskelig.
Igennem bogen ser vi Naomi gennemgå noget af en personlig udvikling fra at være indelukket, til at blive mere åben, og lade folk komme tættere på, selv da det blev sværest for hende. 

Igennem bogen sker der en del, og så alligevel ikke vildt meget. Ud fra bagside teksten kan jeg jo fortælle at en række mord magen til hendes fars forbrydelser begynder igen, men det begyndte ret sent i bogen. En stor del af bogen er opbygning til at se hvordan Naomi er blevet som hun er, og hendes videre udvikling efter hun har slået sig ned et sted, og den del nød jeg også, men jeg følte at der blev brugt lidt for meget på den del, og lidt for lidt på de her mord der begynder igen. 
Hvilket gjorde at jeg følte den sidste del virkede en smule forhastet, og er grunden til den manglende stjerne. 
Men der blev afsløret en masse spændende eftersom vi finder ud af hvem morderen er, og hvorfor personen gjorde som han gjorde, og jeg blev faktisk ret overrasket, både over grunden og hvem morderen var! 
Jeg havde virkelig mange teorier for hvem det kunne være, og han var faktisk i mine tanker en kort periode, men jeg blev alligevel overrasket da det blev afsløret. 
Sproget i bogen er dejligt let, og jeg følte bare jeg fløj igennem den ene side efter den anden. 
Bogen er vildt spændende, men også ret ubehageligt, for den er godt detaljeret specielt omkring det der bliver gjort ved de her piger. Den gav mig hvert fald flere gange en knude i maven og gåsehud på armene! Men det også positivt, for det betyder forfatteren er god til at beskrive og forklare med masser detaljer der gør det let at forestille sig det hele. 
Nora er også super god til at gøre sine karakterer i bogen utroligt spændende og ægte. Alle jeg stødte på igennem bogen gav mig følelsen af at være ægte og fremtrædende. Hvilket jeg synes er et stort plus! 
Dette var bare en utroligt velskrevet og medrivende bog og så kan jeg kun anbefale den til jer der elsker en god drama, krimi og hed romance at læse den. 

lørdag den 6. februar 2021

Overraskelses bog / Anmeldelse: Dag 0 #1. - Mørkehav.

Dag 0.

Titel: Dag 0 #1. - Mørkehav. 

Forfatter: Annemette Gravgaard Larsen.

Forlaget: Straarup & Co. 

Udgivet: 13/11-2020.

Antal sider: 247.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget,
så mange tak til dem! 

Mørkehav.

Der er mørkt omkring mig.
Alt flyder sammen til en underlig strøm, som jeg ligger midt i.
Forvirret prøver jeg at sætte mig op. Hvor er jeg?
Det er umuligt at afgøre, om det bløde, der strømmer omkring mig,
er en slags væske eller luft eller noget helt tredje.
Men jeg tror nok, jeg trækker vejret.

Ved et uheld bliver teenageren Lasse, hans lillesøster og tre andre venner låst inde i en bunker ved den jyske vestkyst. I bunkeren oplever de et voldsomt lysglimt, og da det endelig lykkes dem at bryde ud og vende hjem til Klitmøller, er alt forandret. De er alene.

Sammen drager de af sted for at finde deres familier og svaret på, hvad der er sket. Men rejsen udvikler sig hurtigt til at blive et hæsblæsende kapløb med tiden, og hver eneste dag bliver en kamp for overlevelse. 


Anmeldelsen indeholder enkle spoilers.

Jeg var ret spændt på at gå i gang med denne bog, den lød rigtig spændende, og så virkede den til at have fået ret god omtale, bogen her var heldigvis super spændende og det er en serie jeg glæder mig meget til en fortsættelse på! 

Da jeg begyndte på bogen blev jeg med det samme fanget af spændingen og vores hovedperson Lasse, og kunne slet ikke slippe bogen igen. Inden jeg så mig om var jeg færdig, og sikke en slutning! Jeg venter utålmodigt på en fortsættelse.
Lasse er vores hovedperson, og jeg kunne sådan set godt lide ham. Jeg husker ikke der blev nævnt en præcis alder på ham, men jeg vil skyde ham til at være de 14-15 år, selv om han godt til tider kunne virke mere moden end en i den alder. Generelt vil jeg sige Lasse var meget rolig, ikke højtrystende eller larmende som mange teenager drenge er i den alder. Jeg kunne hvert fald rigtig godt lide at følge ham igennem denne første bog, og glæder mig til at følge ham igen i næste.
Igennem bogen sker lidt af hvert. Pludselig forsvinder alle folk, på nær Lasse, Elli, Anders, Storm og Lea og de ved ikke hvad de skal gøre. 
Strømmen er også væk, så de kan ikke engang ringe rundt, så de beslutter sig for at cykle til en anden by for at se om folk også er forsvundet der. 
Men deres tur bliver bestemt ikke nem for dem, og det står værre til end de havde frygtet. 
Vi støder på farlige ørne og ulve og en skurk, men jeg vil sige at Lasse, hans søster og venner klare den utroligt godt og kæmper sig frem til deres mål trods at det ikke er nemt. 
Igennem bogen her følger vi sådan set kun Lasses synsvinkel og det synes jeg var lidt trist. Det kunne have været fedt hvis vi fx også fik lidt fra Lea af, eller en af de andre karakterer, jeg tror det ville have givet den en smule ekstra spænding også at få en andens følelser og syn på alt det der sker. 
Jeg kunne rigtig godt lide handlingen sådan generelt, det her koncept med at alle forsvinder og nu er det op til den her flok unge at finde ud af hvad der er sket er utroligt spændende og gjorde jeg bare ikke kunne slippe bogen mens jeg læste.

Sproget i bogen er dejligt nemt og jeg havde super nemt ved bare at læne mig tilbage og flyde med fortællingen. 
Annemette er super god til at beskrive med masser detaljer og gøre omgivelser, handlinger og oplevelserne spændende og medrivende. Der var dog en enkel scene jeg følte var meget forvirrende og gjorde jeg blev tabt et øjeblik og måtte læse den flere gange dog uden rigtigt at få afklaring. Lasse flygter på et tidspunkt fra en Skurk fordi han skal noget vigtigt, men han gør det kun fordi han ved Lea er ved hans søster og tager sig af hende, men da han kommer væk er Lea også flygtet? For mig virker det forvirrende og en smule urealistisk at 2 børn kan flygte fra en skurk og ulve uden at blive opdaget af nogen. Og  det var desværre med til at trække ned i stjernerne. 
Men jeg vil dog rose Annemette for at være utroligt god til at gøre bipersonerne spændende og give dem liv og karakter. Dem vi møder undervejs var spændende og skreg "jeg har også en baggrund og historie" som gjorde mig nysgerrig på dem. Og det var fedt. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en super spændende bog, som jeg havde svært ved at slippe og sluttede med noget af en cliffhanger! jeg kan kun anbefale læsere der elsker lidt fantasy at give denne bog en chance! 





Bogen er tilsendt af forlaget i overraskelse til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 3. februar 2021

Wrap-up Januar. - 2021.

 Wrap-up for Januar. 

Så er Januar slut, og det er altså blevet tid til årets første wrap-up!
Da Januar begyndte var jeg ret forberedt på ikke at få læst meget, specielt fordi jeg er begyndt på ny skole. 
Og Hf-intro tager altså noget mere af min tid en FGU gjorde, og det kan jeg virkelig også mærke.
Dog kan jeg nu alligevel sige at jeg har læst og lyttet til hele 16 bøger! 
13 fysiske bøger, og 3 lydbøger. 
Det er altså lige 8 bøger mere end forventet, og jeg havde ikke engang regnet med i starten af måneden at læse alle 5 bøger på min tbr. 
Jeg er ret overrasket, men der var jo også et readathon i løbet af måneden, og det hjalp da også lidt på det. 
Men 16 bøger og ca 5128 fysiske sider er der blevet læst. 
Jeg er hvert fald ret tilfreds med denne måneds læseindsats! 

Men lad os komme i gang med listen så i kan se hvilke bøger jeg fik læst og lyttet til. 



  1. Kongestenen #4. Prins af Okenos. Skrevet af Hanne Lykke Rix. - 5 Stjerner. 
  2. Kongestenen #5. Dronning Noras børn. Skrevet af Hanne Lykke Rix. - 5 Stjerner.
  3. Angel #2. Forrådt. Skrevet af L. A. Weatherly. - 5 Stjerner. 
  4. Angel #3. Frihed. Skrevet af L. A. Weatherly. - 5 Stjerner. 
  5. Dag 0, #1. Mørkehav. Skrevet af Annemette Gravgaard Larsen. - 4 Stjerner. 
  6. Den ægte vare. Skrevet af Erin Watt. - 5 Stjerner. 
  7. Besat. Skrevet af Nora Roberts. - 5 Stjerner. 
  8. Asgårds døtre #2. Íssóls fortælling. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - 5 Stjerner. 
  9. Det ingen ser #2. Som ringe i vandet. Skrevet af Cecilie Birkshøj. - 4 Stjerner. 
  10. Duftapoteket #4. Den store duftturnering. Skrevet af Anna Ruhe. - 5 Stjerner.
  11. Bryllupstesten. Skrevet af Helen Hoang. - 5 Stjerner.
  12. Mit hemmelige liv. Skrevet af Jenny Fagerlund. - 3 Stjerner.
  13. Legendens ridder #1. I krig. Skrevet af Jeanette Sigtenborg Rasmussen. - 4 Stjerner. 
  14. Hush Hush #1. Forelsket i en engel. Skrevet af Becca Fitzpatrick. - 4 Stjerner.
  15. Hush Hush #2. Forfulgt af en engel. Skrevet af Becca Fitzpatrick. - 5 Stjerner. 
  16. Hush Hush #3. Under englevinger. Skrevet af Becca Fitzpatrick. - 4 Stjerner. 
Det var så listen med de læste bøger i Januar! 
En masse 4 og 5 stjernede bøger, men jeg læser jo også mest bøger, 
som jeg er helt sikker på vil falde i min smag! 
Jeg kan hvert fald anbefale alle bøgerne en chance. 
Har i fået læst nogle gode bøger i Januar? 



Tusind tak til alle forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Hanne Lykke Rix: Hendes fb side.
Straarup & Co: https://straarupogco.dk
Sidsel Katrine Slej: Hendes fb side.
Cecilie Birkshøj: Hendes fb side.
People's Press: https://peoplespress.dk/
Palatium Books: https://www.palatium.dk/

mandag den 1. februar 2021

Tbr Februar. - 2021.

 Tbr for Februar. 

Så er Januar slut, og vi er gået ind i Februar. 
Det betyder jo også at jeg skal have gang i en ny Tbr!
Jeg har en uges ferie i Februar, så jeg forventer at kunne nå at få læst lidt der, dog skal jeg også ses med en ven i nogle af dagene. 
Men jeg har valgt at satse på 5 bøger i Februar som bare skal læses. 
Nu var Januar jo en reet godt læsemåned, og det håber jeg også Februar bliver. 
Jeg vil dog ikke satse for stort, så jeg nøjes med mit mål på de 5 bøger i Feb. 
Jeg har 2 genlæsninger på min tbr i denne måned. 
Den ene genlæser jeg fordi den for noget tid siden udkom i en speciel illustreret udgave, som jeg modtog fra forlaget. 
Og den anden er fordi der snart kommer en filmatiseret serie af den på Netflix i April, og jeg bare må nå at få opdatere alle detaljerne så jeg kan følge med når serien udkommer! 

Men lad os komme i gang med listen! 





  1. Du kommer med natten. Skrevet af Eva Munk. - Et anmeldereksemplar fra Eva. - Jeg starter måneden ud med denne korte bog, som jeg virkelig glæder mig til at gå i gang med! Jeg elskede "Grøn klode" som Eva også har skrevet, og håber denne bog er mindst lige så god.
  2. Besvimer man under vand, drukner man. Skrevet af Julie Clausen. - En overraskelses bog fra Turbine. - Jeg har været ret stor fan af mange af Julies tidligere bøger, og denne her lyder bestemt også spændende! Så den glæder jeg mig meget til at læse.
  3. Skammerens datter #1. Skrevet af Lene Kaarberbøl. - En overraskelses bog fra Gyldendal. - tilbage i September udkom Skammerens Datter i en smukt Illustreret udgave, og jeg vil nu endelig sætte tid af til at få læst den! Jeg husker jeg elskede den serie første gang jeg læste den, så jeg er spændt på om den er lige så god denne gang! 
  4. Grisha #1, Pigen og mørkningen. Skrevet af Leigh Bardugo. - Et anmeldereksemplar fra Alvilda. - Jeg læste denne her serie tilbage i 2019 vil jeg tro det var, og nu udkommer der snart en serie på Netflix som er baseret på denne bogserie, så jeg må altså lige genlæse serien for at få opdateret alle detaljer så jeg kan følge med i serien når den udkommer! 
  5. De tre tyste #1, Beskytteren. Skrevet af Synne Kristine Eriksen. - Jeg har simpelhent hørt så meget godt om denne her serie, og har alle tre bøger liggende, men bare ikke fået læst den. Så nu tænker jeg det tid at jeg får taget hul på den serie som alle snakker så godt om! 

Det er så de bøger jeg har planlagt at få læst i løbet af Februar måned! 
Men jeg håber selvfølgelig på at få lige så god en læsemåned som i Januar. 
Skal i læse nogle bestemte bøger i Februar?
Måske andre end mig der skal have genlæst Grisha inden April? 



Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne. 

Eva Munk: Hendes fb side.