onsdag den 31. januar 2024

Anmeldereksemplar: De sidste mennesker.

De sidste mennesker.

Titel: De sidste mennesker. 

Forfatter: Silja Bødker. 

Forlaget: Facet. 

Udgivet: 30/08-2023. 

Antal sider: 284. 

Antal stjerner: 2/5.  

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 

De sidste mennesker.

Mobilen glider ud af hans pludselig kraftesløse hånd og lander med et hårdt dunk på det nøgne plankegulv. Måbende stirrer han på den blå lysende genstand, der hænger frit svævende oppe under loftet i hans værelse, blinkende, roterende … noget, han aldrig før har set. Han vil væk, springer op og har retning mod døren, da en skikkelse pludselig træder frem, som ud af intet, og spærrer ham vejen. “Hvem fanden er du?” udbryder Daniel forskrækket og vil sno sig forbi skikkelsen. Men han bliver standset, da han mærker to hænder på sine skuldre, store, stærke hænder, tunge som sten. Tynger ham ned at sidde på sengen igen.  

En genmanipuleret mutant fra år 2367 rejser via en tidsforskydning tilbage til år 2018 for få fat i en udvalgt dreng ved navn Daniel, som for flere hundrede år siden levede et liv som profet og drømmetyder. Mutantens hensigt er, at Daniel skal genleve en del af dette liv for at få viden om, hvor Pagtens Ark befinder sig, da indholdet kan redde de sidste mennesker i fremtiden.


"De sidste mennesker" er en bog jeg egentlig var ret spændt på, at begynde på da jeg modtog bogen, da den lød som en der virkelig ville falde i god smag. 
Nu har jeg dog læst den, og jeg må sige, at det var desværre ikke en bog der helt faldt i min smag, og ærligtalt forvirrede mig mere end den underholdte.

Jeg har ikke før læst noget af denne forfatter, men egentlig kun tidligere hørt positivt, derfor må jeg også erkende jeg havde lidt forventninger til denne her. 
Da jeg begyndte på bogen, blev jeg meget hurtigt forvirret. Den starter hårdt ud og lige på. Der er allerede gang i handlingen fra de første sider, og her blev jeg ærligtalt allerede en smule tabt. 
Hele konceptet med tidsrejsen, og det dystre billede på, hvordan verdenen vil se ud i år 2367 lød nu egentlig meget spændende, og det var også det der gjorde jeg var sikker på bogen nok skulle fange mig. Desværre oplevede jeg bare plottet var mangelfuldt, karaktererne var flade og der skete alt for meget på alt for få sider. 
Selve ideen til bogen er virkelig fed, og jeg tror også hvis den var mere gennemarbejdet og eventuel længere, eller havde lidt mindre handling, så havde den været virkelig fantastisk. 
I løbet af bogen følger vi Daniel og Thomas, som ved fødslen har fået forbyttet navn, dette har betydning da en genmanipuleret mutant fra år 2367 kommer for at få hjælp af Thomas, som egentlig skulle have hedet Daniel? Allerede her blev jeg meget forvirret, og kunne ikke rigtigt se meningen med, hvorfor de skulle have fået forbyttet navnene, det virkede egentlig ikke til at have en relevant mening for selve handlingen. 
Det ender med at Thomas bliver taget med til fremtiden, hvor mutanten får ham til at huske dele af din fortid fra et andet liv, og det åbentbart meningen, at hans viden fra dengang skal kunne hjælpe mutanten med at redde fremtiden og de sidste mennesker. 

Som sagt synes jeg selve ideen virkede ret fed, og som en der ville have fanget mig meget. Desværre virkede bogens opbygning rodet, forvirrende og så skete der alt for meget heletiden. Der var aldrig rigtigt en pause undervejs, der skete konstant noget, og det føltes lidt som om den tog pusten fra en undevejs og ikke på nogen god måde. 
Samtidig oplevede jeg som sådan ingen karakterudvikling, og havde generelt svært ved at sætte mig ind i karakterne og deres følelser. 
Står du som læser og fortrækker en bog der er plotstyreret, og ikke nødvendigvis har fokus på omgivelser, karakterudvikling eller, hvor man nødvendigvis kommer tæt på karakterne følelsesmæssigt eller deres tanker, så dette helt sikkert en bog for dig. 
Man kan hvert fald godt mærke den er skrevet til en meget yngre læser, som ikke nødvendigvis fokuser på udvikling i karakterne og den rolige opbygning, men derimod fortrækker det er lige på og der konstant sker noget. 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdinger til bogen. 

lørdag den 20. januar 2024

Anmeldereksemplar: Flammen & Bølgen #3. - De sidste drager.

Flammen & Bølgen. 

Titel: Flammen & Bølgen #3. - De sidste drager.

Forfatter: Sidsel Sander Mittet. 

Forlaget: facet. 

Udgivet: 30/08-2023.

Antal sider: 504

Antal stjerner: 5/5

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 

De sidste drager. 

Indlandsisens kollaps, undersøiske jordskred og en flodbølge, der udslettede den gamle verden.
For de fleste i Øhavet er dette kun historie, men ikke for Mashal og Ignis. 
Efter at have reddet Sunniva, broens sagnomspundne dronning, har de begge fået adgang til kaosnettet og de traumatiske erindringer, der gemmer sig i dets dybder. 
Fanget i en ørkesløs venteposition i flygtningelejren på Hvide Pynt kæmper de med fordomme, forventninger og forræderi. Alt er tilsyneladende til salg og meget lidt er, hvad det giver sig ud for.
Men der er håb. Måske vil Bølgen atter engang oversvømme Øhavet - spørgsmålet er blot, om det er en god ting?



Tilbage i 2021 udkom den første bog i serien "Flammen & Bølgen" nu er den tredje og sidste bog endelig udkommet, og jeg har endelig fået læst den. 
Sikke en slutning. Jeg må sige jeg var meget spændt på om den ville kunne leve op til forventningerne, samt samle op på alle de løse ender og svare på læserens spørgsmål, som er opstået undervejs under læsningen af de første 2 bøger. 
Dette kan jeg nu fortælle af den bestemt gjorde. Den levede op til alle forventningerne, og formåede virkelig at samle op på alle de løse ender, og give os læsere svar på alle spørgsmål der måtte være opstået under læsningen! 

De har endelig reddet Sunniva, broens dronning, og Mashal og Ignis har nu begge adgang til Kaosnettet, og alt det som gemmer sig i dets kroge. 
De er nu fanget på den Hvide pyt, i en venteposition. Mens de kæmper mod fordommene der er, opstår der også forræderi. 
Inden de ser sig om, må de endnu engang videre, for at finde en måde at kæmpe imod Innovanterne og stoppe Bølgen fra at oversvømme Øhavet. 

Det jo efterhånden noget tid siden jeg læste den anden bog i serien, så da jeg tog fat i denne tredje og sidste bog, så skulle jeg lige have gang i hukommelsen. I starten var visse detaljer lidt svage, men som jeg kom længere ind i bogen, kom flere af dem også tilbage, så jeg havde let ved at leve mig ind i handlingen endnu engang. 
Jeg må sige, at jeg sad virkelig spændt og nervøs da jeg begyndte på bogen, men også lidt vemodig over det allerede var den sidste i serien. 
I denne tredje bog må jeg sige der sker en del, med det sagt, så har forfatteren virkelig formået at sprede handlingen godt, så det aldrig føltes kedeligt eller for overdrevet, det hele spillede ret godt sammen efter min mening. 
I løbet af bogen skifter vi stadig mellem Ignis og Mashal, og her vil jeg sige det var ligeligt fordelt, og man som læser blev fanget af dem begge. Specielt når man skiftede mellem vinklerne, følte man lige man måtte læse lidt videre for, at finde ud af hvad der nu skete ved dem hver især, da kapitlerne typisk sluttede ret intenst.
I løbet af bogen vil jeg også sige jeg oplevede en tydelig karakterudvikling i dem begge. Det tydeligt at strabadserne på den Hvide pyt sætter gang i deres udviklinger. Specielt må jeg sige Mashal udvikler sin personlighed en del, han bliver på en måde mere moden, og finder egentlig også sig selv. Samme oplevedes der med Ignis. 
I løbet af denne afslutende bog, kommer vi også tættere på "Kaosnettet" og hvordan det hele fungerer, og her må jeg sige, at jeg virkelig er imponeret over, hvor dygtig forfatteren er til at gøre det forståeligt og nemt at navigere rundt i som læser. Samtidig var det fascinerende, og man sad heletiden spændt på hvor det hele ville lede hen. 
Generelt vil jeg sige at denne afsluttende bog, virkelig samler op på det hele og giver os læsere en medrivende læseoplevelse. 
Står du og mangler en intens bog, som konstant giver overraskelser og er svær at slippe? Så vil jeg helt klart anbefale at give "Flammen & Bølgen" en chance! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen.  

mandag den 15. januar 2024

Anmeldereksemplar: Ildfødt #2. - Phoenix og ispaladset.

Ildfødt. 

Titel: Ildfødt #2 - Phoenix og ispaladset. 

Original titel: Fireborn #2. - Phoenix and the Frost Palace. 

Forfatter: Ainsling Fowler. 

Udgivet på dansk ved: Straarup & Co. 

Udgivet på dansk den: 22/08-2023.

Antal sider: 376

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Phoenix og Ispaladset. 

Phoenix’ ben værkede, mens hun bevægede sig højere og højere op ad den stejle trappe, der var hugget ind i klippesiden. Trods anstrengelserne var hun i strålende humør. 

Twelve er blevet jæger og har valgt sit jægernavn: Phoenix.

Tre måneder efter jægerlejrens ødelæggelser opsøger en heks fra Ispaladset Phoenix for at bede om hjælp. Ispaladset bliver truet af en ond kraft kaldet skyggesømmen, og Phoenix’ ildkræfter er det eneste, der kan besejre den. Sammen med sine venner drager hun mod det kolde, ubarmhjertige nord, hvor nye monstre og farer lurer. Snart må hun kæmpe, alt hvad hun kan, for at redde Ispaladset og hele Ember, men er hun villig til at betale prisen?




I starten af 2023 året læste jeg den første bog i denne serie her "Ildfødt", hvor jeg må sige jeg virkelig blev positivt overrasket, og utroligt fanget af både univers og den dybe karakterudvikling jeg oplevede under læsningen. 
Nu udkom anden bog på dansk tilbage i august, og jeg har endelig fået den læst. 
Sikke en medrivende fortsættelse, som virkelig bare sætter gang i alle spørgsmålene og ivrigheden efter at finde ud af mere. 

Da jeg begyndte på bogen, var det kun nogle måneder siden jeg afsluttede første bog, så jeg må sige jeg havde egentlig ret nemt ved endnu engang bare, at leve mig ind i universet og føle, at jeg endnu engang fulgte Phoenix (tidligere Twelve) på sidelinjen. 
Det nu tre måneder siden jægerlejeren blev angrebet og Phoenix fandt ud af at hun i virkeligheden er elementheks. Siden angrebet har der været stille, og hun er nu blevet jæger. 
En dag opsøger en heks fra Ispaladset Phoenix for at bede om hendes hjælp. Ispaladset er truet af en ond kraft ved navn Skyggedømmen, og Phoenix ildkræfter er det eneste, som kan overvinde den. 
Med sine venner drager hun mod det store ispalads, hvor nye monstre og farer lurer. 
I Ispaladset må hun kæmpe med alt hvad hun har for, at redde Ispaladset og hele Ember, men er hun nu klar til at betale prisen det koster?

I første bog må jeg sige, at Phoenix var en meget vred og bedrevidende pige, og ret så meget en enspænder. Hun udviklede sig utroligt meget på den rejse hun kom med sine venner, og det må jeg sige man endnu engang oplevede i denne fortsættelse. 
Hun er virkelig blevet en åben person, som ikke længere hæver sig selv over andre og lader sig styre af sin vrede. Hun er reflekterende og mere opmærksom på dem omkring sig, hvilket virkelig gjorde noget for, hvad jeg syntes om hende som person. Med det sagt er hun stadig præget af sin fortid før livet som jægerlærling og jæger, og jeg må sige at de små flashbacks vi får, hvor vi får mere at vide om hendes tid før, virkelig gjorde mig nysgerrig. 
I denne bog får vi dog en ekstra synsvinkel, den præger ikke bogen meget, men vi får alligevel lige et par afbræk fra Phoneix og vennerne i ispaladset, som skaber en form for spænding og nysgerrighed. 
Vi får nemlig denne gang lov til at følge Dog. Jægerlejerens vogter, som vi mødte i den første bog. Vi kom ret tæt på ham og fik en god fornemmelse af hvem han var i den første bog, men denne gang kommer vi virkelig tæt på ham, og oplever, hvordan hans hårde sind og stenkrop langsomt udvikler sig til noget andet. Jeg håber dog vi får endnu mere at vide om ham i næste bog, og så jeg ret så spændt på, hvordan hans udvikling ender... 
Vi kommer jo også tæt på nogle af Phoniex venner, og jeg må sige at deres fortid før lejeren virkelig også trækker i mig og sætter gang i spørgsmålene. Specielt Seven fanger min opmærksomhed. Der er noget ved hendes personlighed og evner, som siger mig at hun bliver en større del snart. 
Generelt vil jeg sige dette var en virkelig medrivende fortsættelse, og så må jeg sige at slutningen den var ret så intens. Sikke en cliffhanger! Kan jo næsten ikke vente med at finde ud af, hvor det hele leder hen. Jeg venter hvert fald spændt. 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

onsdag den 3. januar 2024

Tbr Januar - 2024.

 Tbr januar 2024.

Så skriver vi 2024 og endnu et år er bare gået alt for stærkt for mig! 
De sidste 5 måneder er for mig gået alt for stærkt, og jeg har simpelhent bare ikke kunne følge med tiden. Skolen har presset en del, noget sygdomsforløb fyldte også en god del af oktober måned, og så var der december som var fyldt med eksamensforberedelse og eksamensskrivning på en SSO. 
Altså har min læsning virkelig været sløv siden opstart på mit tredje og sidste HF år. 
Nu har vi dog ramt Januar, og det her indlæg skal dermed også handle om den kommende måned!
Jeg har skiftet et fag ud på min skole, da jeg afsluttede Psykologi B tilbage i december, derfor bliver der også lidt travlhed med det. 
Med det sagt føler jeg der er lidt mere tid og overskud den kommende måned, og jeg satser dermed på jeg for en gangs skyld kan komme gennem min tbr på de 5 bøger.
Faktisk har jeg allerede afsluttet den første bog, da jeg lige havde en enkelt fra december, som jeg ikke havde nået at færdiggøre inden måneden sluttede, men det var alligevel små 260 sider, så det synes jeg er en god start på året! 

Så nu til min tbr, og de bøger jeg forhåbentligt når at få læst denne måned! 
  1. Verdensherrerne #4, Afslutningen. Skrevet af Pernille Neergård. - Anmeldereksemplar. - Jeg begyndte på denne afsluttende bog i serien slut december, og nåede ikke at få den læst færdig, da jeg simpelhent glemte den, da jeg tog hjem til min mor for at holde nytår. Derfor nåede jeg ikke at læse den færdig, men har nu fået den læst, og sikke en fantastisk vild slutning på serien! Samler smukt op på alle de løse ender og giver os læsere svar. Men mere om det i den kommende anmeldelse! 
  2. Imellem os. Skrevet af Mhairi McFarlane. - Anmeldereksemplar. - Bogen her stod også på min tbr sidste måned, men grundet travlhed og manglende energi til sidst, nåede jeg simpelhent bare ikke til den. Med det sagt så glæder jeg mig virkelig til at kaste mig over den og fordybe mig i endnu et komisk og romantisk værk af McFarlane! - Nogle hemmeligheder bør holdes imellem os …
    Da Joe og Roisin slutter sig til deres venner en weekend i et sommerhus, er det for at fejre tre ting – en fødselsdag, en forlovelse og premieren på Joes spritnye krimidrama på TV.
    Mens weekenden skrider frem, afsløres spændinger mellem gruppens medlemmer, og Roisins bange anelser for sit eget forhold vokser. Situationen spidser yderligere til, da vennerne ser den første episode af Joes drama, og Roisin opdager, at de hemmeligheder hun betroede ham, er lige der på skærmen.
    Er det alt, hvad han har brugt fra deres forhold? Hvad nu, hvis den fiktive helts utroskab heller ikke er så fiktivt, når det kommer til stykket?
  3. Poppy War #3, Den brændende gud. Skrevet af R. F. Kuang. - anmeldereksemplar. - Jeg har efterhånden haft denne mursten liggende lidt tid, men har ikke haft hovedet eller koncentrationen til at fordybe mig i den, som den fortjener! Nu er det dog tid, og jeg er sygt spændt på hvordan Rin's rejse slutter, for den har ikke været nem, og jeg forestiller mig heller ikke vejen mod enden i denne tredje bog bliver helt rolig! Jeg er hvert fald spændt! - Opiumskrigen endte med Rins udslettelse af landet Mugen, og hun er nu på flugt fra føniksguden, sin opiumafhængighed og de grusomme konsekvenser og etiske dilemmaer, der er fulgt i kølvandet på hendes afslutning af krigen. Det eneste, der holder Rin i live, er hendes ønske om at hævne sig på den forræderiske kejserinde, der solgte hendes land til fjenderne, og hun allierer sig med den magtfulde Dragekrigsherre. De starter en ny krig, men Rin må erkende, at kejserindens magt er altoverskyggende, samtidig med at hendes medsammensvorne viser nye koldsindige sider af sig selv.
  4. Vinger af skygger og Torden. Skrevet af Stine Bahrt. - Anmeldereksemplar. - Jeg vil også endelig fordybe mig i noget mere fra forfatter Bahrt, og jeg har virkelig glædet mig til denne her, for den lyder vildt spændende, og jeg synes også jeg hører en del godt om den. Så mens jeg venter på tredje bog i "Urværker" serien, vil jeg fordybe mig i denne her! - Da skyggedæmonen lægger sine hænder over mit håndled, tiltager den pulserende fornemmelse.” Hvad vil det koste?” spørger jeg og forsøger igen at trække hånden til mig. Denne gang slipper han ikke. I stedet ser han sultent på mig, og et gådefuldt smil kruser om hans læber. ”Ingenting.” 
    Penny efterlades ubeskyttet på himmelskibet, da hendes forældre forsvinder i Londals tågede gader. Hun og barndomsvennen, James, forsøger at skaffe mandskab, men ingen vil flyve under en kvindelig, uvelsignet kaptajn. Samtidig ånder Skyggeparlamentet dem i nakken med forældede krav, trusler og skæbnesvangre hemmeligheder. Desperation tvinger Penny til at indgå en farefuld alliance, som vækker ukendte længsler og rykker hendes forestillinger om rigtigt og forkert.
  5. Vi begynder hvor det ender. Skrevet af Megan Hunter. - Anmeldereksemplar. - Jeg fik fornyeligt tilbudt denne fine lille sag, og synes den lød som en interessant bog, med budskaber som kan være relevant til den verden vi lever i nu. Derfor synes jeg den fortjente en chance, trods jeg normalt ikke lige heeeelt begår mig i denne genre og størrelse. - Hunters skarpe og sparsomme sprog fremmaner en forestilling om fremtiden, der er både realistisk og skræmmende. Selvom landet styrter sammen omkring dem, og folk bliver tvunget til at leve som flygtninge, er denne families verden fyldt med nyt liv, nyt håb og masser af kærlighed. 
    Midt i en enorm miljøkatastrofe, der oversvømmer Londons gader, føder en kvinde sit første barn. Få dage senere bliver familien tvunget til at forlade deres hjem og søge i sikkerhed. De rejser fra sted til sted, fra ly til ly, og i kølvandet på rejsen følger både frygt og forunderlighed, da babyen første gang griber ud efter en ting, da han vokser og strækker sig ud, trives og er glad mod alle odds.

Det var så de 5 bøger (4, uden den jeg har læst) som jeg har planer om at fordybe mig i den kommende måned! 
Og til jer forfattere og forlag som venter på anmeldelser af bøger i har sendt mig, jeg takker jer utroligt meget for den tålmodighed i har udvist! Jeg lover de kommer, og jeg har ikke glemt jer! 







Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk
Forlaget Superlux: https://superlux.dk 
Pernille Neergård: Forfatterens Facebook side.