torsdag den 30. januar 2020

Overraskelses bog/Reklame: Chance of a lifetime #2 - Held i Uheld.

Held i Uheld. 

Titel: Chance of a Lifetime #2 - Held i Uheld. 

Original titel: Chance of a Lifetime #2 - Luck of the draw. 

Forfatter: Kate Clayborn. 

Udgivet på dansk ved: Flamingo. 

Udgivet på dansk den: 28/10-2019. 

Antal sider: 315. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse,
af forlaget, så mange tak til dem! 


Chance of a Lifetime. 

Da Zoe Ferris vinder i lotteriet, siger hun op. Hun er led og ked af jobbet som skruppelløs virksomhedsadvokat, og tynget af dårlig samvittighed beslutter hun sig for at råde bod, så godt hun kan. Zoe er især ked af den måde, hendes firma behandlede O’Leary-familien på, da en af familiens sønner døde, men hun finder hurtigt ud af, at den reserverede Aiden O’Leary hverken har brug for – eller ønsker – hendes undskyldning. Der er til gengæld noget helt andet, hun kan hjælpe ham med.

Aiden ved, at det er skørt at spørge sin families værste fjende om at spille sin falske forlovede. Men det er, hvad han har brug, hvis han skal gøre sig håb om at kunne overtage den lejr, som han vil købe til minde om sin afdøde bror. Hvad Aiden ikke forventede var, at Zoe også ville være sjov og hjertevarm, og at de ville blive tiltrukket af hinanden. Inden længe går det op for ham, at han er ved at falde for den kvinde, han havde svoret, han aldrig ville tilgive.


Dette er anden bog i serien Chance of a lifetime, og jeg har ikke læst den første bog endnu, men man kan altså sagtens også læse den uden første bog da det er en trilogi hvor vi kommer til at skifte imellem veninderne Zoe, Kit og Greer, og anden bog handler så om Zoe, og hvor må jeg sige dette er en fantastisk bog, jeg skal helt sikkert også have læst de andre to.

Zoe har vundet en masse penge i lotto, og har sagt sit job op da hun ikke følte sig tilpas der længere.
En dag ser hun på en side en der har lavet en krukke med gode oplevelser til de dage hun er nede, men Zoe beslutter sig istedet for at lavet en skyldkrukke, en krukke med alle de ting hun skammer sig over.Første gang hun trækker en, trækker hun sedlen med O´Leary familien, hendes sidste sag som advokat. 
Hun beslutter sig for at tage over til dem for at sige undskyld, men istedet for Kathleen og Robert, møder hun deres anden søn Adrian. 
Adrian er bestemt ikke begejstret for at se hende, men udnytter chancen. Han ber hende om at lade som om hun er hans forlovede. 
Inden Zoe ser sig om har hun sagt ja. 

Bogen her vil jeg sige fangede mig ret hurtigt, og jeg var ret underholdt under hele læsningen, men jeg var også rørt, og til tider blev der trukket et par tåre, for selv om alt det her med en falsk forlovelse kan lyde ret morsomt, så er bogen alligevel også fuld af sorg, og det er tydeligt at mærke på begge parter.

Adrian vil gerne købe den her lejer som ham og hans bror kom meget på som barn, men der er også fire andre i kampen om lejeren, men han føler sig dårligere stillet fordi han ikke rigtigt har familie, altså kone og børn. Så da Zoe kommer for at sige undskyld, beder han hende spille sin forlovede.
Zoe siger så ja, men det var nu alligevel noget hårdere end de havde forventet.
Så under læsningen bruger vi rigtig meget af tiden på den her lejer, for i 6 uger, i weekenderne skal de lade som om de er forlovede.
Men når man er tæt på hinanden, skal vise andre man er lykkelige og forelskede, så kan følelserne godt komme lidt i klemme, og det gør det bestemt også for de to.
De har begge det ret svært ved de her følelser, mest fordi at Zoe var med til at "forhandle" på Adrians brors sag, og det gør hende bestemt heller ikke til svigermors drøm, hvilket også bekymre Adrian en del.
Men undervejs i bogen bliver de ret tætte, og formår virkelig at være gode for hinanden, jeg var hvert fald fanget igennem hele forandringen mellem dem fra start til slut.

Sproget i bogen var meget letlæselig og forståeligt, og så bruger forfatteren super mange detaljer som gjorde det let for mig at forstille mig omgivelserne som fx lejeren, men hun var også rigtig dygtig til at beskrive alle de her følelser som vores hovedpersoner brænder inde med, jeg nød hvert fald hele bogen og glæder mig sådan til at læse de andre to i serien også.
Jeg kan hvert fald helt klart anbefale bogen her!


Bogen er tilsendt som overraskelse af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter mine egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 28. januar 2020

Anmeldereksemplar: An Ember in the Ashes #3 - Døden bag portene.

Døden.

Titel: An Ember in the Ashes #3 - Døden bag portene. 

Original titel: An Ember in the Ashes #3 - A Reaper at the Gates.

Forfatter: Sabaa Tahir. 

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 11/12-2018.

Antal sider: 489.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Døden bag portene.

Blodtornskaden Helene Aquilla er under angreb fra alle sider. Kejser Marcus, som bliver hjemsøgt af sin fortid, virker mere og mere utilregnelig, og kommandanten udnytter hans tilstand til at styrke sin egen magt. Mens Helene leder efter en måde at holde det voksende mørke tilbage, hænger både hendes søsters liv og imperiets fremtid i en tynd tråd.

Langt mod øst forsøger Laia desperat af få stoppet Nattemageren, men hun møder uventede trusler fra dem, som hun troede var på hendes side. Og meget mod sin vilje bliver hun trukket ind i en kamp, hun aldrig havde troet, hun skulle kæmpe.



Så er den tredje bog blevet læst, og sikke en fortsættelse! Jeg var fanget fra første side af til sidste linje, jeg kunne virkelig ikke slippe bogen, og glæder mig helt ekstremt til den fjerde bog.
Så jeg kan bestemt sige at denne fortsættelse levede op til alle forventninger og så meget mere.

Laia har fået sin bror ud af Kauf, og de lever nu på flugt. Men de hjælper også andre lærde, for det bliver værre og værre. Alle lærde bliver myrdet nu, kun slaverne får lov at overleve. 
Elias er blevet bundet som sjælehenter, og har derfor sværere og sværere ved at hjælpe Laia, for han har nu sine egne problemer at slås med. 
Helene er under angreb fra alle sider, og kæmper hårdt for at overleve og holde sin familie i sikkerhed. Det er dog ikke let for hende, specielt ikke fordi Kejser Marcus bliver mere og mere skør. 

Bogen her starter sådan set ikke helt fra hvor anden bog sluttede, jeg vil mene der er gået nogle uger til en måned siden da. Men allerede i starten er der gang i den.
Jeg gik sådan set igang med denne tredje bog lige efter jeg blev færdig med anden, og jeg havde derfor overhovedet ikke svært ved bare fortsat at leve mig ind i handlingen.
Laia har endelig fået sin bror ud af Kauf og det er hun selvfølgelig lykkelig over, men under turen i Kauf mistede hun sådan set også Elias, for Elias har byttet sin frihed væk og er nu bundet som sjælefanger.
Men vi følger jo også stadig Helene, og hvor må jeg sige hun har det godt nok ikke let. Hun går med konstant frygt for det der vil ske hvis hun ikke finder og fanger Elias. Men hun er også hele tiden opmærksom på hvad kommandanten laver, for kommandanten har bestemt også stadig sin egen dagsorden.
Generelt sker der faktisk bare rigtigt mange vilde og spændende ting i løbet af bogen der gjorde jeg sad spændt hele tiden. Men samtidig følte jeg heller ikke jeg kunne regne mig frem til hvad der ville ske. Det var lidt som om hver gang jeg troede jeg vidste hvad der ville ske, så tog bogen lige en drejning og så skete det modsatte. Det gjorde dog bare læseoplevelsen så meget bedre.

Noget jeg lagde mærke til i bogen var at, når vi læser fra Helenes synsvinkel, så hedder hun ikke Helene mere, hun går under navnet blodtornskade, fik fornemmelsen af at det måske er fordi hun tager sin titel så meget mere seriøs nu, detaljen faldt bare hurtigt i øjne på mig da jeg opdagede det.
Sproget i bogen er stadig dejligt let og forståeligt. Og forfatteren er fortsat dygtig til at holde styr på alle detaljer og gøre der hele nemt at forstille sig.
Jeg er virkelig stadig imponeret over hvor godt det her univers fungere. Dette univers har både ting der er genkendelige fra andre fantasy verdener, men det har altså også virkelig mange ting jeg ikke har stødt på andre steder, og gør alligevel dette univers unikt på sin egen måde!
Jeg glæder mig hvert fald til at læse videre på bogen, og jeg kan kun anbefale jer fantasy elskende læsere at give serien her en chance!



Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 26. januar 2020

Anmeldereksemplar: Sandrytteren #2 - Byzonens skæbne.

Byzonen.

Titel: Sandrytteren #2 - Byzonens skæbne. 

Forfatter: Tenna Vagner. 

Forlaget: Calibat.

Udgivet: 20/08-2019.

Antal sider: 168.

Antal stjerner: 3,5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så tak til hende! 


Byzonens skæbne..

”Råb gjaldede fra flere retninger, men langt væk. Et skrig flængede heden tæt på, men hun holdt blikket nede og fulgte Justus’ fødder og underben.
En lille arm kom til syne. En tynd og slap arm, der rakte håndfladen op mod hende. Sarans hoved ville dreje sig mod armens ejer, men hun måtte ikke. Kun gå videre.
Gå.
Og gå.
Sætte én fod foran den anden.
Hånden forsvandt med et hvæsende klynk.”

Sandenergien svigter med katastrofale følger. Byzonens styre afskærer adgangen til mad og vand, og kampe bryder ud over alt. Saran opdager, at hun er gjort til syndebuk. Nu må hun kæmpe for sit liv og samtidig finde ud af, hvad der foregår.


Så er anden bog i serien - Sandrytteren. - Også blevet læst. Og jeg vil bestemt sige det var en fornøjelse at følge Saren i sit nye liv som Sandrytter, dog oplevede jeg også en lidt forhastet handling i denne toer, dog vil jeg sige det var en rigtig spændende bog alligevel. 

Saren er nu begyndt sin lærlinge periode som sandrytter. Men ikke længe efter opdager de at sandenergien er begyndt at svigte, og det har alvorlige følger for byzonen. 
Men ikke nok med det bliver Saren også beskyldt og gjort til syndebuk, alle mener det er hendes skyld. At hun snød sig til sin lærlinge plads. 
Kan Saren finde ud af hvad der virkelig sker? Men kan hun også overleve at blive gjort til syndebuk?

Her i anden bog vil jeg sige starten er meget fin, flydende og rolig. Vi møder Saren i hendes nye periode som sandrytterlærling, ser hvordan hun bliver behandlet af sin lærer og med lærlinge, hvilket ikke er helt rart. Men Saren er stædig, og hun lader sig ikke nedgøre og kue af mændende, hun kæmper for at gøre sig fortjent til sin plads, dog plager billeder af hendes ven Teon hende, for hver gang hun høster, går det ud over ham. 
Men omkring halvvejs inde, tager de tilbage til byen og finder så ud af hvad der er sket, og så må Saren ellers kæmpe for ikke at blive genkendt og samtidig finde Justus som i første omgang hjalp hende tilbage i første bog. 
Alt i alt vil jeg faktisk sige det var en super spændende fortsættelse, jeg fløj hvert fald igennem det ene kapitel efter det andet. Dog synes jeg lidt at tiden fra hun kom tilbage til byzonen og slutningen var en smule forhastet, jeg ville godt have set måske bare 20-30 sider mere med lidt drama og flugt. 
Men jeg vil sige cliffhangeren som den sluttede med, var bestemt ikke skuffende, jeg glæder mig hvert fald til tredje bog nu. 

Sproget er i denne fortsættelse fortsat meget let at forstå og fordybe sig i. Og forfatteren er fortsat dygtig til at bruge en masse detaljer der gør det hele så meget lettere at forstille sig. Jeg nyder hvert fald stadig at følge Saren i hendes rejse og kampe som sandrytter, og er spændt på hvad der nu vil ske for hende i tredje bog! 
Jeg kan helt klart anbefale serien her, eventuel til lidt højtlæsning for de lidt yngre læsere (8-9 årige), eller de 12-13 årige som selv vil læse noget let forståeligt men spændende. 



Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 24. januar 2020

Anmeldereksemplar: An Ember in the Ashes #2. - En flamme i Natten.

En flamme.

Titel: An Ember in the Ashes #2. - En flamme i natten.

Original titel: An Ember in the Ashes #2 - A torch against the night. 

Forfatter: Sabaa Tahir. 

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 03/11-2016.

Antal sider: 473.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

En Flamme i natten. 

Elias og Laia er på flugt. De løber for livet.

Efter de dramatiske begivenheder på militærakademiet jager en hær anført af masker de to flygtninge, mens de prøvet at slippe ud af hovedstaden og finde gennem imperiets enorme og øde områder.

Laia er fast besluttet på at bryde ind i Kauf - imperiet mest sikrede og farligste fængsel - for at redde sin bror, hvis viden om serransk stål er afgørende for oprørets fremtid. Og Elias er fast besluttet op at holde sig sammen med Laia ... også selvom det kan koste ham friheden.

Mens Elias og Laia må kæmpe benhårdt, hvis de skal overliste deres fjender: den blodtørstige kejser Marcus, den nådesløse kommandant, Kaufs sadistiske fængselsinspektør og mest fortvivlende af alt, Helene - Elias' tidligere veninde og imperiets nyeste blodtornskade.


Jeg var vild med en første bog i denne serie, og havde derfor tårn høje forventninger til denne fortsættelse, og hvor må jeg sige den levede op til alle forventninger og så meget mere. 
Jeg er virkelig gået hen og blevet fan af denne serie, og glæder mig helt ekstremt til at læse videre! 

Elias og Laia er på flugt efter at Laia reddet Elias fra døden. 

Laia er nu fast besluttet på at få reddet sin bror ud af fængslet Kauf, det mest bevogtede fængsel, et fængsel der burde være umuligt at bryde ind i. 
Men med hjælp fra Elias, håber hun stærkt på at det lykkes dem. 
Men det bliver ingen let vej til Kauf, og bestemt ikke for Elias.
Deres endelige mål er at få Darian ud af Kauf, og undgå Helene som er den nye blodtornskade, og under den nye Kejser´s magt. 
Og den nye Kejser er bestemt ikke fan af Elias. 

Allerede fra første side af er der igen gang i den, jeg var fanget, spændt og nerverne var på højkant. For ville de kunne flygte fra Blackcliff? Eller ville de blive fanget og henrettet? 
Laia og Elias kommer ud på en farlig rejse mod Kauf for at redde Laia´s bror, som er et håb for de lærde´s fremtid. 
Men som i første bog følger vi Laia og Elias, men i denne anden bog følger vi faktisk også Helene, som er Elias tidligere bedste veninde. Men det er altså nu Helenes job som blodtornskade at fange Elias. 
Derfor bliver det ikke ligefrem en fredelig rejse for Laia og Elias, de skal nemlig hele tiden kigge sig over skulderen for at være sikker på at komme frem. 

At følge Helene må jeg bestemt sige var spændende, hun er en bestemt og farlig kvinde, og hun er på sin måde også utroligt målrettet. 
Men mens vi følger Helene, får vi også mere info omkring den nye Kejser, men også mere om Elias mor, kommandanten. Og kommandanten har bestemt også sine egne planer for hvad der skal ske for Helene. 
Helenes nye job bliver bestemt ikke en dans på roser.

Men undervejs på denne rejse, er der også lidt kærlighed der blomstre, men en meget forvirret Laia. Laia ved ikke helt hvad hun føler, for hun har både noget for Elias, men også for den mystiske Keenan. Men det er ikke en fremtrædende del af bogen, eller det der rummer mest. Men jeg vil sige den smule der var med, passede super godt ind med resten af handlingen. 

Sproget i bogen er fortsat levende og forståeligt, og jeg kunne leve mig ind i det hele fra første side af. Denne fortsættelse har bestemt ikke skuffet, og er kun blevet bedre af at vi nu også får kapitler fra Helene. 
Jeg er stadig lige så imponeret over forfatterens evne til at gøre det vildt spændende og fortsat bygge videre på dette spændende univers karakterne lever i, jeg glæder mig hvert fald helt vildt til at læse videre på serien, specielt med den ret vilde cliffhanger hun valgte at slutte bogen med. 
Så hvis i ikke allerede har læst første bog, så kom endelig igang! For jeg kan kun endnu engang anbefale denne bog! 


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

  

lørdag den 18. januar 2020

Anmeldereksemplar: Sandrytteren #1, Ørkendrømme.

Sandrytteren.

Titel: Sandrytteren #1, Ørkendrømme.

Forfatter: TennaVagner.

Forlaget: Calibat.

Udgivet: 20/08-2019.

Antal sider: 163.

Antal stjerner: 3,5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til hende! 



Ørkendrømme.

”Kravl!” sagde Harris.
Ud af øjenkrogen fornemmede Saran, at Harris tog et skridt i hendes retning. Hun spændte musklerne i arme, ben og overkrop, parat til at sætte af og undvige hvis han sparkede ud efter hende igen. Harris trådte helt hen til hende, bøjede sig ned og hviskede:
”Hvis du ikke vil tjene mig og mine venner som en lydig lille madtjener, så kan vi måske fi nde andre måder, du kan betjene os på.”

Sekstenårige Saran er kvinde af lav byrd, og hendes drømme om frihed giver konflikter i det mandsdominerede samfund. Efter fire sæsoner på Akademiet, hvor hun har studeret ørkenens energier, bliver hun og barndomsvennen, Teon, udvalgt til at bevise deres værd.

Den ene kan blive sandrytter, mens den anden går en grufuld fremtid i møde …


Så har jeg fået læst den første bog i serien - Sandrytteren. - Og jeg må sige det var en helt okay start på serien, dog havde jeg eventuel gerne set den var lidt længere, jeg følte den blev forhastet en smule nogle steder. 
Men jeg skal helt sikkert læse videre på serien, for jeg er bestemt fanget af vores hovedperson Saren. 

Saren går på Akademiet, og er ved at afslutte sin fjerde og sidste sæson. Men Saren er også af lavere byrd, og er derfor ikke adelig som de andre på akademiet, og det gør bestemt ikke det lettere for Saren, men det gør det hellere ikke nemmere at hun er kvinde og ikke mand, for der her kvinder ikke meget at skulle sige. 

Bogen her er let i sproget, og har ikke meget tekst på siderne, men alligevel havde jeg ikke svært ved at leve mig ind i universet. For forfatteren synes jeg bruger rigtigt mange fine detaljerede detaljer når hun forklare omgivelser, personer, oplevelser og følelser.
Dog synes jeg desværre lidt den var forhastet i starten, jeg ville godt have haft lidt mere om Akademiet, og så nær slutningen synes jeg igen det blev forhastet, lidt som om den bare hurtigt skulle sluttes. 
Men jeg vil sige at bogen har en super interessant handling, og en hovedperson jeg helt bestemt er tilfreds med. Saren er en tøs med ben i næsten, og trods hun ikke rigtigt har noget at sige i den her mandsdominerede verden, så lader hun sig alligevel ikke kue helt af dem. 
Saren er helt klart en kvinde efter min smag, jeg glæder mig til at følge hende igennem flere bøger.

Det her ørken univers vil jeg sige var ikke særligt svært at forstille mig, og det her med de høster i ørkenen for at sørge for mad og vand i byzonen vil jeg sige var super interessant at høre om! Og jeg glæder mig til at høre mere om det i anden bog. 

Så alt i alt vil jeg sige det var en super interessant bog, dog havde jeg set den lidt længere for at det ikke virkede så forhastet. 
Men jeg kan helt klart anbefale bogen her, vil sige den passer meget ved grænsen 12-13+ alderen, men den kan selvfølgelig også læses af det ældre og yngre publikum. 


Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen 

torsdag den 16. januar 2020

Anmeldereksemplar: Briar U #1 - Jagten.

Briar U.

Titel: Briar U #1 - Jagten. 

Original titel: Briar U #1 - The Chase. 

Forfatter: Elle Kennedy. 

Udgivet på dansk ved: Flamingo. 

Udgivet på dansk den: 15/10-2019.

Antal sider: 373. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget som overraskeles bog,
af forlaget, så mange tak til dem! 

Jagten. 

Alle siger, at modsætninger mødes. Og de må have ret, for der er ingen logisk forklaring på, hvorfor Summer er så tiltrukket af Colin Fitzgerald. Hun plejer ikke at gå efter tatoverede, computerspilskodende, ishockeynørdede sportsidioter, som synes, hun er flyvsk og overfladisk. Hans snæversynede opfattelse af hende er det første, der taler ham imod. Og det hjælper ikke, at han er en af hendes brors bonkammerater.

Og at hans bedste ven er forelsket i hende.
Og at hun lige er flyttet ind hos dem.
Og at de er roommates.

Det betyder vel heller ingenting. Fitzy har gjort det klart, at han ikke er interesseret i hende, selvom gnisterne mellem dem truer med at brænde huset ned. Hun er dog ikke den slags pige, der jagter en mand, og hun har ikke tænkt sig at begynde nu. Hun har også nok at se til med sit nye studie, en klam underviser og en usikker fremtid. Så hvis hendes sexede, surmulende roommate bliver klogere og indser, hvad han går glip af?

Så ved han, hvor han kan finde hende.




Jeg har kun læst en bog af Elle Kennedy og den må jeg sige var super god, så jeg var nu også ret spændt på denne her. Dette er en spin-off serie til Off-Campus serien, men kan sagtens læses uden af have læst den serie, jeg har hvert fald ikke selv læst den.
Men bogen her var fantastisk, og jeg glæder mig virkelig til flere bøger.

Summer er smuk, rig og formår at tiltrække alles opmærksomhed. Men Summer er tiltrukket af ishockey spilleren Colin Fitzgerald, som også er computerstilsnørd, har tatoveringer og er indelukket, slet ikke den type hun normalt er interesseret i, men noget ved ham fanger hende.
Colin er ikke interesseret i drama, og det mener han at Summer skaber for meget af, så trods han er tiltrukket af hende vil han ikke handle på det, men inden han ser sig om, så bor de sammen og det bliver pludselig sværere og sværere. 

Bogen her vil jeg sige fangede mig rigtigt hurtigt, jeg synes den var meget godt skrevet, på sin egen måde ret sød, men også underholdende.
Summer og Colin er begge personer jeg holdt af, men som også drev mig til vanvid flere gange. Deres tiltrækning af hinanden var med til at skabe meget drama, mange skænderiger, og bestemt også en del underholdende episoder.
Og så er det nu også ret underholdende at se hvordan Summer klare at bo sammen med fire ishockyspillere, jeg kan bestemt forstille mig det ikke er let, men det var nu også med til at skabe endnu flere morsomme episoder.

Dog var der nogle ting der gjorde det trak lidt ned i stjerner, og det var fx to af bipersonerne lignede hinanden alt for meget, deres personlighed er måske ikke ens, men deres baggrund, opførsel og holdninger var meget ens, og det gjorde det lidt kedeligt.
Men resten af bipersonerne var fantastiske, og jeg nød dem ligeså meget som hovedpersonerne, for de er jo altså også en del af bogen.

Sproget er levende, og letforståeligt, jeg havde ikke svært ved at leve mig ind i de ting forfatteren skriver om og beskriver for der var også massere af detaljer. Og så vil jeg også sige jeg elsker den måde forfatteren ikke pakker sproget ind på noget tidspunkt, det meget ligeud og på, det elskede jeg.
Dog vil jeg sige at bogen er lidt forudsigelig, jeg havde ret let ved at forstille og gætte mig til hvad der ville ske undervejs, men den overraskede også et par gange, og jeg nød bogen trods den var en smule forudsigelig.
Alt i alt vil jeg sige dette er en super god bog, og jeg kan helt klart anbefale den til jer læsere der synes om drama, komedie og kærlighed, jeg skal hvert fald læse videre når flere bliver udgivet.


Bogen er tilsendt som overraskelse af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter mine egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 12. januar 2020

Anmeldereksemplar: Bare os to.

Bare os to.

Titel: Bare os to. 

Forfatter: Kåre Bluitgen.

Forlaget: Tøkk.

Udgivet: 11/09-2019.

Antal sider: 174. 

Antal stjerner: 2,5 stjerner.

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til ham! 


Mark og Magnus.

Ungdomsroman om fatalt venskab - og ny spirende kærlighed: Mark og Magnus. Bedste venner, lige dedikerede, samme mål. Og så Emma. 
Som en kile, der trænger sig ind. 
Marks verden går i stykker. 
Først vreden, så jalousien og dernæst udfordringen ‒ eller var det bare en uskyldig leg? ‒ der går helt, helt galt. 
Kan man leve videre bagefter?



Jeg har nu fået læst - Bare os to. - som var en bog jeg må sige jeg var meget spændt på om, for den lød virkelig interessant, lige noget for mig. Men desværre viste det sig desværre bare bogen ikke faldt i min smag.
Den manglede desværre bare lidt for at kunne have været en god bog.

Dette var en bog jeg ret hurtigt var igennem, for der er jo ikke ligefrem en lang bog. Men desværre kunne jeg bare ikke rigtigt leve mig ind i den helt. Jeg brød mig ikke om den måde Mark håndterede den her ændring imellem ham og Magnus. Der var for meget jalousi, som om han bare ikke ville dele Mark med nogen overhovedet, som om det bare ikke var okay at Magnus havde en kæreste, og det må jeg nok indrømme jeg ikke brød mig om.
Og så synes jeg faktisk bare til tider at det gik for stærkt, som om der bare skulle ske en lykkelig slutning hurtigt.

Igennem bogen følger vi kun Mark, hvilket jeg må sige jeg var lidt skuffet over. Mark og Magnus er bedste venner og har samme mål, men vi fik som sådan intet fra Magnus, og jeg følte faktisk bare ikke det her stærke bånd de skulle forstille at have.
Men jeg vil sige at det der gjorde at bogen nåede op på de 2,5 stjerner er at forfatteren er rigtig dygtig til at forklare og beskrive. Jeg kunne sådan set tydeligt forstille mig det hele der skete. Jeg følte bare ikke rigtigt noget for personerne, og den lidt korte og forhastede handling.
Som jeg altid vil pointere, så er dette jo kun MIN mening, hvis i synes den skal have en chance og læses, så synes jeg helt klart i skal give den en chance, det kan jo være den falder bedre i jeres smag.



Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 10. januar 2020

Anmeldereksemplar: Manden der glemte sig selv.

Manden der glemte.

Titel: Manden der glemte sig selv.

Forfatter: K. B. Assenholm.

Forlaget: Books on Demand.

Udgivet: 23/10-2019.

Antal sider: 140.

Antal stjerner: 3/5.

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Batarne.

Arne er en ret almindelig mand, og så alligevel ikke. Han har i hvert fald en hobby som de færreste har, og så har han usædvanlig plat humor.

Bogen her starter en sneklædt dag i slutningen af november, hvor Arne skal købe et juletræ. Og den slutter godt en måneds tid senere, hvor han blandt andet har spist et par klejner sammen med sin kone, sat en formentlig skyldig bag tremmer og haft en dag så ubehagelig, at den har prikket til hele hans forestilling om sig selv og sit liv.
 




Manden der glemte sig selv, må jeg nok sige var en komisk bog, og lidt en bog jeg havde svært ved at følge til tider. Men jeg grinte da med et par gange under de lidt komiske scener og sjove kommentarer.
Bogen her levede ikke helt op til forventningerne, men jeg vil helt klart sige den skuffede heller ikke ligefrem. Jeg vil da helt sikkert læse videre når toeren udkommer.

Arne er som sådan en helt almindelig mand, eller det hvad alle andre tror. Arne har nemlig en lidt speciel hobby, og så har han en utroligt plat humor. 

Arne er en mand med en meget plat humor, og det må jeg sige jeg fandt underholdende til tider. Men der var også tider hvor jeg bare ikke kunne følge med eller se det sjove i det.
Arne er far til 3 og er gift med Vibse, som intet ved om hans lidt specielle hobby. Så der kommer ret ofte en lille hvid løgn her og der.
Arne er en kærlig mand over for sin kone og børn, og det tydeligt at mærke at han bare vil dem det bedste, det var nok min ynglings del ved bogen.

Sproget i bogen er super let og forståeligt, det en bog du flyver lige igennem for den er ikke særligt lang. Vi møder Arne i sit familie liv, i hans Batarne liv og arbejsliv, så vi kommer faktisk til at lærer ham ret godt at kende, hvilket jeg vil sige var en fornøjelse.
Men dog kunne jeg ikke lige give de sidste to stjerner, der var bare noget over den der gjorde jeg ikke lige sad med armene i vejret og var begejstret. Men slutningen var jeg nu ret tilfreds med, og jeg ser frem til toeren som forfatteren nævner i slutningen af bogen.
Jeg vil da helt klart anbefale denne bog hvis i vil have et godt grin over plat far humoren.


Bogen er modtaget af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

mandag den 6. januar 2020

Wrap-up December 2019.

Wrap-up for December. 

Så er det blevet tid til en wrap-up over de læste bøger i December, jeg ville have nået at lave den inden vi gik ud af året, men tiden løb fra mig, og derfor bliver den så først delt her i Januar. 
Men December var bestemt en udmærket læsemåned for mig, jeg fik læst hele 10 bøger, 9 danske og 1 engelsk. Jeg læser normalt meget meget sjældent på engelsk, for jeg føler ikke jeg har tiden til det med alle de spændende danske bøger der strømmer ind af døren konstant. Men jeg havde aftalt med min engelsk lærer inden jeg gik på ferie, at jeg ville læse mindst en engelsk bog eller lytte til en engelsk lydbog inden jeg kom tilbage, så den skulle jo læses! 
Men ud over det, så har der jo også være julestressen, juleaften, og ting der har stjålet tiden i December. 
Men jeg er nu meget tilfreds med de 10 bøger og ca 3000 sider jeg fik læst! 
Men lad mig komme med en kort liste over bøgerne jeg læste, og evt link til dem der allerede er anmeldelser oppe på! 




  1. 24 Gode gerninger. Skrevet af Jenny Fagerlund. - Modtaget af Palatium books. Bogen var den første jeg læste i december, og det var med vilje, for jeg havde nemlig lyst til en julebog, og det var den bestemt også. Jeg har før læst en bog af denne forfatter, som jeg ikke var så vild med, så var faktisk ret nervøs for om den her nu var noget, men den var rigtig god! Anmeldelsen.
  2. Manden der glemte. Skrevet af K. B. Assenholm. - Modtaget bog til anmeldelse af forfatteren. Dette er faktisk også lidt en julebog, selv om den som sådan ikke omhandler julen, så foregår den i December måned. Det var en super underholdende bog, og jeg glæder mig da lidt til den næste. 
  3. Bare os to. - Skrevet af Kåre Bluitgen. - Modtaget af forfatteren til anmeldelse. Bogen her havde jeg faktisk troet ville være noget lige for mig, men desværre viste det sig den var ikke helt så god som jeg havde håbet på. Der var en del ting ved den jeg ikke brød mig om. Men læs mere om det i anmeldelsen når den bliver delt. 
  4. An Ember in the Ashes #2, En Flamme i Natten. & An Ember in the Ashes #3, Døden bag portene. Skrevet af Sabaa Tahir. - Begge modtaget af Alvilda til anmeldelse. Jeg læste bøgerne lige efter hinanden, jeg kunne slet ikke få nok og måtte bare vide mere om hvad der ville ske! Nu venter jeg bare vildt utålmodig på fjerde bog som ellers skulle være udkommet i efteråret 2019, men nok først kommer her i 2020, i hvert fald ifølge forlaget. Vi krydser fingre for den snart udkommer! 
  5. Sandrytteren #1, Ørkendrømme. & Sandrytteren #2, Byzonens skæbne. Skrevet af Tenna Vagner. - Begge bøger er modtaget af forfatteren til anmeldelse. Bøgerne var virkelig spændende, måske synes jeg dog godt de kunne have været lidt længere, men jeg blev bestemt hold fanget og givet en spændende læseoplevelse. Glæder mig til tredje bog! 
  6. Briar U #1, Jagten. Skrevet af Elle Kennedy. - Modtaget om overraskelse fra Flamingo forlaget. Dette var virkelig en spændende start på en serie jeg helt sikkert er klar på at læse videre med når der udkommer flere! Jeg havde virkelig svært ved at slippe bogen da jeg først var kommet igang! 
  7. Chance of a Lifetime #2. Held i Uheld. Skrevet af Kate Clayborn. - Også modtaget som overraskelse fra Flamingo, og hele to gange endda. Selv om bogen er anden i serien, kan den sagtens læses, for dette er en serie der skifter personer fra bog til bog, men den holder sig inde i den her vennekreds vi møder. Den var virkelig god, jeg er helt sikker klart på en tredje og første bog også. 
  8. Red Queen #1. Skrevet af Victoria Aveyard. - Dette var sidste bog jeg læste i 2019, og den jeg havde valgt at læse på engelsk som mine lektier. Jeg elsker simpelhent det her univers, og det blev bare bedre da jeg læste om det på det oprindelige sprog, overvejer helt at læse videre på serien på engelsk. 
Det var så bøgerne jeg fik læst i December! Ved godt der kun står 8 tal der, men det fordi jeg har læst nogle bøger hvor det var flere i samme serie og så bare lige har lagt dem sammen i samme linje/tekst. 
Fik i læst nogle fantastiske bøger i December? 



Tak til alle forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne. 

Palatium Books: https://www.palatium.dk/
Alvilda forlag:http://www.alvilda.dk/


søndag den 5. januar 2020

Tbr Januar - 2020.

Tbr for Januar. 

Så er December slut, vi er ovre nytåret og vi er nu i Januar 2020, sikke tiden går. Men det betyder sådan set også bare at jeg skal igang med en ny Tbr! 
December var en okay læsemåned for mig, dog fik jeg alligevel ikke læse særligt mange bøger i min juleferie, for jeg gik igang med en engelsk bog som alligevel tog mig noget tid at komme igennem trods jeg kendte historien, men det var nu også mine "lektier" for ferien, så den skulle jo læses, men den var nu også ret fantastisk at genlæse på det oprindelige sprog! 
Men nu min ferie snart slut, og det betyder skole igen, hvilket også betyder lidt mindre tid til læsning, men eftersom jeg stadig er på nedsat tid efter sygdom, så har jeg alligevel lidt tid. 
Derfor har jeg også satset med hele 5 bøger, dog er den ene en kort e-bog, men den gælder jo alligevel!

Men lad mig komme igang med listen! 


  1. Livets Blod. En ravnenes hvisken fortælling. Skrevet af Malene Sølvsten. - Denne bog modtog jeg af forlaget gyldendal til et fantastisk og spændende event i KBH på udgivelses datoen. Og eftersom vi jo allerede er et par dage ind i Januar når dette indlæg deles, har jeg faktisk allerede læse bogen, og hvor var den fantastisk! 
  2. Fønixens hjerte #6, Stjernens Skæbne. Skrevet af Christina Ramskov. - Bogen er et anmeldereksemplar modtaget af forfatteren, så tusind tak til hende! Dette er også min næste bog jeg vil gå igang med. Dette er helt klart en serie jeg er blevet glad for, men den er nu også ved at være ret lang, mon ikke snart der kommer en afslutning?
  3. Sjælealkymi #2, Sværm af måner. Skrevet af Katrine Williams. - Modtaget af forlaget og forfatteren som anmeldereksemplar. Dette er helt klart en fortsættelse jeg har været spændt på siden den første bog! Så dette bliver helt klart min tredje bog i Januar. 
  4. Under dig. Skrevet af Kis Baadsgaard. - Bogen er en e-bog som forfatteren har været så sød at sende mig på mail. Glæder mig sådan til at læse den, for det lyder som en super spændende novelle, og fra forfatterens anden udgivet roman er jeg sikker på den er god! 
  5. Et rigtigt håndværkertilbud. Skrevet af Carey Heywood. - Bogen er modtaget af Palatium books. Det slet ingen hemmelighed jeg elsker forfatterens tidligere værker, så dette er helt klart en bog jeg har høje forventinger til, så jeg krydser fingre for den kan leve op til dem! 

Dette er så bøgerne jeg har planlagt at få læst i Januar måned! Men som altid vil jeg jo håbe på så mange flere! 
Hvad med jer, nogle gode bøger i skal læse i Januar?



Tak til alle forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne. 

Gyldendal Ung & Malene Sølvsten: Gyldendal ung Fb. & https://www.facebook.com/malenesolvsten/
Palatium Books: https://www.palatium.dk/

torsdag den 2. januar 2020

Anmeldereksemplar: Jorden under os #1 - De sidste zoner.

Jorden under os.

Titel: Jorden unde os #1 - De sidste zoner. 

Forfatter: Line Kyed Knudsen. 

Forlaget: Gyldendal.

Udgivet: 08/10-2019.

Antal sider: 286. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


De sidste zoner.

Jeg hedder Titan Star. Jeg er præsidentens søn. Jeg er populær og rig. Hvad mere kan man ønske sig?

En virkelig medrivende og dramatisk fremtidsdystopi med to fascinerende og troværdige unge hovedpersoner, Vega og Titan, der hver især og sammen kæmper mod et smuldrende samfundssystem, forræderiske forældre og dræbende uhyrer. De må bruge mod, beslutsomhed og kærlighed i kampen mod de onde kræfter, der forsøger at redde sig selv på bekostning af det, der er tilbage af verden.

”JORDEN UNDER OS – De sidste zoner” foregår i en uhyggelig fremtid om cirka 100 år. Der er ikke mange mennesker tilbage på jorden, som er blevet invaderet af nogle uhyggelige eksistenser fra rummet. Disse væsener, en skræmmende blanding af uhyrerne fra Stranger Things og zombier, kommer frem om natten og dræber mennesker, hvis de møder nogen.

Folk bor i beskyttede zoner og vover sig aldrig uden for murene. Der er ikke kontakt mellem de enkelte zoner, men alle zoner bidrager på forskellig vis til den zone, hvor Newport, præsidentens by, ligger. Her lever magthaverne i luksus, mens folk i zonerne lever i relativ elendighed og uvidenhed om, hvordan det hele egentlig hænger sammen.
De to unge mennesker mødes ad dramatiske omveje, og deres skæbner flettes sammen i kampen mod Titans onde far og hans skumle og egoistiske planer.



Dette var en bog jeg var meget spændt på at gå igang med, for jeg har før læst en bog af forfatteren jeg var knapt så vild med. Men denne første bog ud af to i en serie må jeg sige formåede at holde mig fanget og nysgerrig. Jeg havde utroligt svært ved at lægge den fra mig da jeg først var kommet igang.

Vega bor i en af zonerne, og hun skal være den næste Mama. Men forsyningerne bliver mindre og mindre for hver gang dronen kommer, men alligevel giver de en stor del af deres til Newport. Hvorfor kan hun dog ikke forstå, hvorfor skal de give så meget når de nærmest intet får længere?
Titan bor i Newport, og han er præsidentens søn. Han er rig og populær, han har alt, så hvad skulle han dog kunne ønske sig ellers?
Inden Vega og Titan ser sig om er de blevet kastet ud i drama og død, mystiske mørke væsner der kun kommer frem om natten, og ingen til at hjælpe dem. 
Hvordan vil de overleve? 
Hvad er de mystiske væsner? 

Jeg blev rigtig hurtigt fanget af bogens handling, den her verden de lever i. De lever bag mure delt op i forskellige zoner, og de må ikke begive sig ud fra zonerne. Men de ved egentlig ikke rigtigt hvorfor er der sådan, de lever bare efter reglerne.
I løbet af bogen følger vi Vega og Titan, to vidt forskellige personer. Vega var egentlig min favorit person i løbet af bogen, hendes stædighed og selvstændige person fangede mig virkelig, og at se hende fra start af og til slutningen af bogen vil jeg sige hun voksede alligevel lidt med tiden.
Titan er en forkælet rigmands knægt der ikke er tilfreds med noget. Men han har sin baggrund der gjorde mig nysgerrig, men nu er han jo også præsidentens søn, og det kan jo ikke være helt nemt, hvilket det bestemt heller ikke er for Titan. Og i starten kunne jeg ikke fordrage ham, han var træls og ulidelig. Men nær slutningen, og jo flere udfordringer han bliver kastet ud i, både med væsenerne og med Vega, modner han, og bliver en helt anden person, og jeg må sige jeg glæder mig godt nok til at få læst den anden bog i serien.

Bogens sprog er super let at følge med i, og jeg følte jeg fløj igennem den ene side efter den anden, trods der faktisk er meget tekst på siderne. Måske var det også bare den utroligt spændende handling der gjorde jeg følte bogen bare læste sig selv.
Forfatter Line har formået at bruge en masse detaljer omkring omgivelser, oplevelserne, følelserne, zonerne og væsenerne, jeg kunne se alt for mig, hvilket er en detalje jeg jo sætter rigtig stor pris på.
Men ikke nok med de detaljerede hovedpersoner jeg er kommet til at holde af, så er bipersonerne også fremtrædende, de har hver især deres historie der gør de føles ægte, og ikke bare baggrunds personer der lige får et par sætninger her og der. Nej jeg følte de var en ægte del af historien.
Dette er helt klart en bog jeg kan anbefale jer læsere der er til fantasy /dystopi med massere af spænding og følelser.



Bogen er modtaget af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.