søndag den 22. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Huset i Chelsea.

Huset i Chelsea. 

Titel: Huset i Chelsea. 

Original titel: The Family Upstairs. 

Forfatter: Lisa Jewell. 

Udgivet på dansk ved: Gads. 

Udgivet på dansk den: 10/07-2023. 

Antal sider: 344. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak til dem! 

Et hus. To familier. Tre døde. 

På sin 25-års fødselsdag får Libby Jones det brev, hun som adoptivbarn har ventet på hele sit liv. Endelig skal hun få at vide, hvor hun kommer fra. 
Brevet giver ikke alene svar på, hvem hendes biologiske forældre var. Det fortæller også, at Libby har arvet et gammelt hus i millionklassen i den fashionable London-bydel Chelsea. Men huset gemmer på en mørk hemmelighed. 25 år tidligere blev politiet kaldt ud til et hus. Her fandt de en baby, der lå og kiggede i sin vugge. Og tre sortklædte lig, der havde ligget i køkkenet i flere dage. To af dem var Libbys forældre. 
Mysteriet om huset i Chelsea er aldrig blevet opklaret. Hvor forsvandt husets fire andre børn hen? Og hvem var det, der tog sig af den lille Libby i vuggen, i dagene efter forældrenes død? 
Libby vil kende hele sandheden om sin familie. Den ligger begravet i huset i Chelsea. 



"Huset i Chelsea" var en bog der virkelig fangede min opmærksomhed ud fra bagsideteksten. Den lød ret så nervepirrende, og til at have et endnu mørkere tema end nogle af Jewell's andre spændingsromaner. 
Nu har jeg læst den, og jeg må sige at trods et par små detaljer som ikke fangede mig, så var det bestemt en medrivende roman, og en der var en smule mørkere end de andre jeg har læst af forfatteren. 

Da Libby Jones fylder 25 år, får hun det brev hun har ventet på hele sit liv. Sin del af arven fra sine biologiske forældres død. 
Endelig kan hun finde ud af mere om hvem hun er, og hvor hun kommer fra. 
Brevet giver hende ikke kun svaret på hvem de biologiske forældre var, men overrækker hende også et gammelt hus i millionklassen. I den fashionable London-bydel Chelsea har hun svaret et stort gammelt hus, som gemmer på en mørk hemmelighed.
25 år tidligere blev politiet nemlig kaldt ud, hvor de fandt en baby og 3 sortklædte liv som havde ligget i køkkenet i flere dage. 
Mysteriet blev aldrig opklaret. Hvem var den tredje i køkkenet, og hvor blev de fire andre børn i huset af? 
For at finde sandheden, må hemmelighederne i huset graves op... 

Da jeg begyndte på bogen var jeg virkelig fuld af forventninger til handlingen, for bare bagsideteksten leder op til en mystisk og medrivende fortælling, hvilket jeg må sige den bestemt også gjorde! 
Handlingen var sygt spændende. Hele mystikken om de 3 lig som dukkede op, og lille Libby som tydeligvis er blevet passet, de dage forældrene var døde, satte virkelig gang i tankerne. Hvem var den tredje mand? Hvor blev børnene af? Hvad var der generelt sket i huset? 
Der var rigtig mange spørgsmål som pressede sig på, og jeg må sige at jeg læste også bare hurtigere og hurtigere for at finde ud af mere. 
I løbet af bogen følger vi meget Libby da hun er vores primær hovedperson, men vi følger også en anden mystisk kvinde, og får vores karakteristiske fortidskapitler, som fortæller hvad der er foregået i huset dengang. 
Libby var faktisk en karakter jeg ikke brød mig om i starten, generelt havde jeg svært ved at følge hende gennem det meste af bogen. Hun virkede ærligtalt en smule snobbet og stiv i sin personlighed, hvilket gjorde jeg aldrig rigtigt blev helt grebet af hende, det var kun hendes baggrundshistorie med mysteriet i huset der fangede mig med hende. Med det sagt vil jeg da sige der skete lidt af en personudvikling gennem bogen, som mysterierne blev afsløret, og hun blev lidt mere tålelig i nær slutningen af bogen. 
Derimod fangede kapitlerne fra den mystiske kvinde mig meget. Hvem var hun? Hvad havde hun med huset at gøre? Hvad var hendes del i Libbys liv? Endnu flere spørgsmål. Samtidig virkede hun også hårdt presset og plaget, som gjorde mig endnu mere nysgerrig på at finde ud af hvad der var sket hende. 
Hende og kapitlerne fra fortiden, var hvert fald de kapitler som gjorde bogen fangende for mig, og som gjorde jeg bare ikke kunne stoppe med at læse før sidste side var vendt! 

Ser vi bort fra jeg ikke lige var Libbys største fan, så vil jeg sige dette var en virkelig spændende bog, som fangede på en anden måde end forfatteren andre bøger har gjort! 
Bogen har et let sprog, som gør læsningen flydende og hurtig. 
Billedsproget er også stadig fyldigt og gjorde det nemt at forestille sig alt fra omgivelserne til de intense følelser de mange karakterer gennemgår i løbet af bogen. 
Som sådan vil jeg sige at alle andre end Libbys personligheder var fyldige og umulige ikke at blive nysgerrige på. Jeg ved ikke hvorfor det lige er Libby jeg ikke brød mig om, men resten fangede mig virkelig. 
Så alt i alt vil jeg sige det var en rigtig spændende læseoplevelse igen! Og jeg kan kun varmt anbefale alle at give den en chance. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 16. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Villaen.

Villaen. 

Titel: Villaen. 

Orignial titel: The Villa. 

Forfatter: Rachel Hawkins. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Falco. 

Udgivet på dansk den: 17/08-2023. 

Antal sider: 300. 

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Villaen. 

Som børn var Emily og Chess uadskillelige, men deres forhold er blevet belastet af de krav, som stilles af voksenlivet. Da Chess foreslår en tur til Italien, takker Emily ja for at genoprette forbindelsen til sin bedste veninde. De skal bo i Villa Aestas i Orvieto, som i 1974 blev lejet af den berygtede rockstjerne Noel Gordon. Han havde inviteret den kommende musiker Pierce Sheldon, Pierces kæreste Mari og hendes stedsøster Lara med og under deres besøg blev der sat gang i en kæde af begivenheder, som fører til et brutalt mord på Pierce. 

Emily graver i villaens komplicerede historie, og hun begynder at tro, at mordet på Pierce er mere end en fortælling om sex, stoffer og rock’n’roll, som endte galt. Jo tættere Emily kommer på sandheden, jo større spænding udvikler der sig mellem hende og Chess. 

Efterhånden som hemmelighederne fra fortiden dukker op kommer flere af nutidens hemmeligheder op til overfladen. Alt tyder på, at villaen kræver endnu et offer, inden sommeren er ovre.



For nogle år siden læste jeg en anden thriller af denne forfatter, og var egentlig ikke voldsomt imponeret over den, så da jeg fik denne bog hjem, var det ikke uden bekymring for om den nu ville falde i god smag. 
Nu har jeg så læst den, og jeg må sige jeg virkelig har blande følelser omkring den! 
På visse punkter var det en virkelig spændende bog, men på andre måder skuffede den også lidt. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg visse forventninger til bogen, både fordi den lød super spændende, men også fordi det skulle være en thriller, og er der en genre jeg virkelig nyder fortiden, så det thriller. Så allerede der havde jeg forventninger til den. 
Den startede egentlig også helt fint ud, jeg blev fanget af vores hovedperson Emily og hendes lidt anspændte og specielle forhold til veninden Chess, og som de ankommer til Italien, og Emily begynder at dykke ned i mysteriet om Villa Aestas og mordet tilbage i 70'erne, blev jeg virkelig fanget! Det lovede godt og virkede virkelig intenst. 
Dog som jeg kom længere ind og handlingen udviklede, tabte den mig også lidt, for det begyndte mere at virke som en drama spicet med lidt krimi, jeg følte hvert fald på intet tidspunkt jeg sad med en thriller som den ellers bliver reklameret som. 
Der døde den altså lidt for mig og trak ned i min bedømmelse. Dog var jeg jo stadig fanget af det der skete dengang i 74, med Mari, Lara, Pierce og de andre, for hvad var det virkelig der skete dengang? 
Samtidig må jeg også sige, at jeg følte mig ret fanget af dramaet mellem Emily og Chess, de lød på mange punkter tætte, men noget virkede også helt forkert, så jeg var da nysgerrig på hvad der ville ske der. 
Den sidste del der gjorde, at jeg blev lidt skuffet over bogen var dens slutning. Her fik jeg desværre følelsen af at den var forhastet, og at den var lavet som om den skulle virke dramatisk og overraskende, desværre havde den bare ikke den virkning efter min mening, derimod virkede den lidt tam, og ødelagde den del som jeg virkelig elskede ved bogen. Dog vil jeg ikke gå meget mere ind på det, for så spoiler jeg hele bogen. 
Med det sagt, vil jeg stadig sige at den var spændende. Jeg kunne godt lide måden som forfatteren har bygget bogen op med kapitler fra Emily i nutiden, men også fra Mari i 74, som fortæller hvad der skete dengang. Det gjorde bogen det mere intens og svær at slippe, for man måtte jo lige vide mere om hvad der skete dengang i villaen, og hvad Emily fandt ud af. Så selve plottet vil jeg sige virkelig var fangende, der var desværre bare detaljer undervejs som tabte mig. 

I løbet af bogen får vi kun Emily og Maris synsvinkler, hvilket egentlig er helt fint, for jeg følte stadig jeg kom tæt nok på de andre til, at lære dem ordenligt at kende. 
I løbet af bogen må jeg sige, at begge karakterne kom ud for lidt af en personlighedsudvikling, begge lærte mere om sig selv, og fandt deres veje. Jeg nød at se den her udvikling i dem, og var meget fanget af, at finde ud af hvor de endte henne. 
Jeg ville dog næsten have ønsket et par kapitler fra Chess også, for hun virkede også som en der virkelig sloges med noget, om kunne have gjort fortællingen det mere interessant! 
Sproget var dejlig let, og når man først var fanget, fløj man ellers også bare gennem bogen på ingen tid. Det spækket med mysterier og intensitet mellem karakterne så man nemlig bare må vide mere. 
Alt i alt vil jeg sige, at hvis man ser bort fra slutningen og det faktum jeg følte den var lidt fejl anslået ift. genere, så vil jeg sige at det var en super god bog, og jeg kan varmt anbefale den en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 10. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Og så var hun væk.

Og så var hun væk.

Titel: Og så var hun væk. 

Original titel: Then she was gone. 

Forfatter: Lisa Jewell. 

Udgivet på dansk ved: Gads. 

Udgivet på dansk den: 26/11-2029.

Antal sider: 340. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Og så var hun væk.

Der er gået ti år, siden 15-årige Ellie forsvandt sporløst. Ellie var sin mor Laurels øjesten, hendes dygtige, strålende og smukke yndlingsbarn, og da hun forsvandt, gik Laurels liv fuldstændig i stå. Siden er hun gået gennem tilværelsen som en zombie … indtil hun møder en karismatisk og charmerende fremmed mand og lader sig forføre af ham. 
Men da hun møder hans ni-årige datter, får hun et chok - for pigen ligner Ellie på en prik … Hvem er han egentlig – og hvad skete der med Ellie den skæbnesvangre dag for ti år siden? 
Fortiden og de ubesvarede spørgsmål vælter op igen, og snart går det op for Laurel, at intet er, som det ser ud til at være …





Så har jeg fået læst endnu en medrivende og utroligt velskrevet spændingsroman fra Lisa Jewell! 
"Og så var hun væk" var fangende fra start af, og mindede mig egentlig lidt om forfatterens anden bog "Den nat hun forsvandt" som jeg virkelig var fan af. 
Jeg kan slet ikke vente til jeg får mulighed for at læse mere af forfatteren! 

Det 10 år siden, at unge Ellie forsvandt. Ellie var Laurels øjesten, hendes utroligt dygtige og smukke yndlingsbarn, så da Ellie forsvandt sporløst, gik Laurels liv i stykker. Siden da har hun levet i en tilværelse som en zombier. 
Hvert fald lige indtil hun møder den charmerende fremmede mand, som forfører og vækker hende igen. 
Laurel får sig dog lidt af et chok, da hun møder hans 9-årige datter, som ligner Ellie på en prik... Hvem er han, har han noget med Ellies forsvinden? Hvad skete der egentlig for 10 år siden. 
Spørgsmål dukker op, og fortiden bliver revet op i... 

Jeg må sige, at da jeg synes den egentlig mindede mig lidt om en af forfatterens andre bøger, så var jeg både spændt på om den ville skuffe, eller om den ville kunne leve op til de forventninger jeg havde. Da jeg så rent faktisk kom i gang, og kom lidt ind i bogen, begyndte jeg dog tydeligt at kunne se forskellene på bøgerne, hvilket var en lettelse. 
Jeg begyndte at se den egne små unikke træk og medrivende plot, og blev virkelig også bare fanget af handlingen. Havde jeg haft mere fritid da jeg gik i gang med bogen, så havde jeg højst sandsynligt også læst den i et hug for at finde ud af hvad der var sket med Ellie. 
Bogen starter sådan set spændende ud med at vi møder Ellie, og den bygger dermed op til at hun forsvinder sporløst, for så at springe 10 år frem. 
I løbet af bogen følger vi primært Laurel, hvilket egentlig er fint nok, for det var med til at bygge spændingen og intensiteten op omkring den mystiske mand og datteren der ligner Ellie. 
Dog har Jewell også sit karakteristiske træk med, hvor vi springer tilbage i tiden og ser gerningen ske. Så undervejs får vi små kapitler, der følger handlingen 10 år tidligere, men det vil jeg ikke gå for meget i dybden med, der skal trods alt være noget overraskelse til jer læsere. 
Laurel begynder at falde mere og mere for den mystiske mand, men som forholdet udvikler sig dukker der også spor op, som kan kobles til Ellies sag. 
Der blev jeg virkelig fanget. For jeg som læser begyndte jo at bygge videre på de små hints vi fik, og byggede videre på egne teorier om, hvilken forbindelse der måske var mellem Ellie og den mystiske mand. Endnu engang må jeg dog sige, at Jewell virkelig har fået gjort handlingen uforudsigelig! På intet tidspunkt havde jeg forestillet mig det der rent faktisk skete med Ellie. Det var et ret vildt twist, i forhold til det jeg havde forestillet mig under læsningen. 
Så alt i alt vil jeg sige, at forfatteren virkelig har skabt endnu en intens spændingsroman, som jeg kun varmt kan anbefale og håber i vil nyde lige så meget som jeg gjorde. 

Sproget var endnu engang let, og med springene fra fortid til nutid, og den intense handling, føltes det nærmest som om siderne konstant vendte sig selv, og læsningen gik for hurtigt. 
Forfatteren bruger endnu engang et gavmildt billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og forestille sig det hele som en lille film. 
I løbet af bogen møder vi lidt forskellige personer, og her vil jeg også rose forfatteren for sin evne til at høre karaktererne spændende, fyldige og livagtige. Jeg havde ikke en eneste dårlig ting at sige til den del af bogen, og nød virkelig at følge dem alle og lære dem at kende!
Så ja alt i alt fantastisk bog, som jeg varm kan anbefale hvis i er til intense spændingsromaner. 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

fredag den 6. oktober 2023

Tbr Oktober. - 2023.

 Tbr for Oktober måned. 

Så er det blevet tid til endnu en tbr! 
September var ikke lige min læsemåned, jeg havde travlt og fik ikke læst de bøger jeg havde sat på min tbr, så nogle af dem vil være på denne her også! 
I oktober håber jeg dog på at få læst lidt mere, har trods alt en hel uges ferie her i uge 42. 
Med det sagt har jeg stadig kun sat 5 bøger på min liste, det er dog 5 ret tykke bøger, så der er lidt at tage fat i der. 
Måneden står på at få afsluttet et par serier, hvilket jeg er meget spændt på, men også lidt trist over. 
Man er vel altid lidt vemodig over at afslutte serier som man virkelig har nydt. 

Men nu til min tbr! 
  1. Vølvens Vej #3, Ulvegabet. Skrevet af Anne-Mette Vedsø Olesen. - Anmeldereksemplar. - Bogen her begyndte jeg sådan set på i slutningen af september måned, men fik ikke læst den færdig. Nu er vi også et par dage inde i oktober mens jeg skriver dette indlæg og har dermed fået læst den færdig! Men sikke en bog, virkelig spændende og jeg elsker hvordan forfatteren bygger videre på det nordiske og gør det hele det mere overnaturligt. Er virkelig spændt på fjerde bind nu! - Fenrisulven har sprængt sin lænke og udrydder i raseri hele landsbyer. 
    Vølven Snehild må drage til dværgenes storslåede underjordiske rige og bede om hjælp. For kun de ypperste mestre behersker kunsten at smede en ny lænke. Her forelsker hun sig i den smukke, kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. 
    I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris. Han er dog ved at miste grebet på grund af de magiske urter, som ypperstepræstinden Ragnfrid har gjort ham afhængig af. Magtkampen blusser op i et forsøg på at rive ham ud af præstindens kløer.
  2. Ildfødt #2, Phoenix og Ispaladset. Skrevet af Ainsling Fowler. - Anmeldereksemplar. - Tidligere på året læste jeg den første bog i serien her og jeg elskede den! Nu har jeg endelig modtaget anden bog i serien, og de få sider jeg allerede har fået læst har virkelig fanget mig! Jeg glæder mig meget til at se hvilke missioner som Phoenix kommer på denne gang! - Phoenix’ ben værkede, mens hun bevægede sig højere og højere op ad den stejle trappe, der var hugget ind i klippesiden. Trods anstrengelserne var hun i strålende humør. 
    Twelve er blevet jæger og har valgt sit jægernavn: Phoenix.
    Tre måneder efter jægerlejrens ødelæggelser opsøger en heks fra Ildpaladset Phoenix for at bede om hjælp. Ildpaladset bliver truet af en ond kraft kaldet skyggesømmen, og Phoenix’ ildkræfter er det eneste, der kan besejre den. Sammen med sine venner drager hun mod det kolde, ubarmhjertige nord, hvor nye monstre og farer lurer. Snart må hun kæmpe, alt hvad hun kan, for at redde Ildpaladset og hele Ember, men er hun villig til at betale prisen?
  3. Flammen og Bølgen #3, De sidste drager. Skrevet af Sidsel Sander Mittet. - Anmeldereksemplar. - Endelig har jeg modtaget den tredje og desværre også sidste bog i serien om ildgøgleren Ignis og aspiranten Mashal. Jeg er virkelig spændt på hvordan serien slutter, for det så ikke helt godt ud i anden bog. Jeg er dog også lidt vemodig over at slippe disse to allerede, for det har virkelig været en fantastisk læseoplevelse med dem. God dette er lidt af en mobbedreng, så den er da ikke lige så hurtigt læst som de første to bøger i serien var! - Indlandsisens kollaps, undersøiske jordskred og en flodbølge, der udslettede den gamle verden.
    For de fleste i Øhavet er dette kun historie, men ikke for Mashal og Ignis. 
    Efter at have reddet Sunniva, broens sagnomspundne dronning, har de begge fået adgang til kaosnettet og de traumatiske erindringer, der gemmer sig i dets dybder.
    Fanget i en ørkesløs venteposition i flygtningelejren på Hvide Pynt kæmper de med fordomme, forventninger og forræderi. Alt er tilsyneladende til salg og meget lidt er, hvad det giver sig ud for.
    Men der er håb. Måske vil Bølgen atter engang oversvømme Øhavet - spørgsmålet er blot, om det er en god ting?
  4. Legenden om Agrat #3, Krigeren fra Rogatan. Skrevet af Anne Mette Asp. - Anmeldereksemplar. - Dette er den sidste bog om Agrat, og jeg må sige efter den spændende toer i serien, er jeg virkelig spændt på hvad forfatteren har til os denne gang! - Jeg måtte ud. Jeg var nødt til at se himlen, når jeg skulle forsøge at ryste mareridtet af mig, og så var det sikkert ikke engang nok. Intet var nok. Men ud måtte jeg, inden den dunkle hule kvalte mig … 

    Krigen har kastet sin mørke skygge ind over bjerglandet, og alt bliver igen usikkert for Agrat og hans lille familie. I Lindmark er han stadig jaget vildt, og i Angal møder han fjendskab, hvor han mindst venter det. Desuden plages han af tilbagevendende mareridt, og han får brug for al sin styrke i kampen for fred.
  5. De sidste mennesker. Skrevet af Silja Bødker. - Anmeldereksemplar. - Denne bog er faktisk en jeg er lidt i tvivl om hvorvidt vil fange mig eller ej, dog lød den interessant, så jeg synes den fortjente en chance! Dette er også min førstegangs oplevelse af Silja Bødkers skrivestil, så jeg er meget spændt på hvordan den er. Jeg har dog hørt meget godt om forfatterens tidligere bøger, så jeg har da lidt forventninger til den! - Mobilen glider ud af hans pludselig kraftesløse hånd og lander med et hårdt dunk på det nøgne plankegulv. Måbende stirrer han på den blå lysende genstand, der hænger frit svævende oppe under loftet i hans værelse, blinkende, roterende … noget, han aldrig før har set. Han vil væk, springer op og har retning mod døren, da en skikkelse pludselig træder frem, som ud af intet, og spærrer ham vejen. “Hvem fanden er du?” udbryder Daniel forskrækket og vil sno sig forbi skikkelsen. Men han bliver standset, da han mærker to hænder på sine skuldre, store, stærke hænder, tunge som sten. Tynger ham ned at sidde på sengen igen. 
    En genmanipuleret mutant fra år 2367 rejser via en tidsforskydning tilbage til år 2018 for få fat i en udvalgt dreng ved navn Daniel, som for flere hundrede år siden levede et liv som profet og drømmetyder. Mutantens hensigt er, at Daniel skal genleve en del af dette liv for at få viden om, hvor Pagtens Ark befinder sig, da indholdet kan redde de sidste mennesker i fremtiden.


Dette er så bøgerne jeg har planlagt at læse i oktober måned. 
Dog satser jeg på at få læst en del mere end bare disse 5 bøger, har jo trods alt afsluttet den ene af dem allerede. 
Har i nogle bestemte bøger i tankerne til oktober måned? 








Mange tak til forfattere og forlagene for anmeldereksemplarerne! 

Straarup & Co: https://straarupogco.dk
Lindhardt & Ringhof: https://www.lindhardtogringhof.dk
Anne-Mette Vedsø Olesen: Forfatterens Facebook side.
Sidsel Sander Mittet: Forfatterens Facebook side.

tirsdag den 3. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Nøglen til fortiden #3. - Arternes kamp.

Nøglen til fortiden. 

Titel: Nøglen til fortiden #3. - Artenres kamp. 

Forfatter: Pernille Van Dijk. 

Forlag: Krabat. 

Udgivet: 17/08-2023. 

Antal sider: 267. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Arternes kamp. 

Dyrene er på vej til jorden for at hævne sig på mennesket én gang for alle. 
Freja og Elias får brug for al deres mod og kræfter, hvis det skal lykkes dem at forhindre invasionen og redde menneskeheden. 
Men vil det være nok mod de sidste og stærkeste af nøglevogterne?




"Arternes kamp" er den tredje og sidste bog i serien om de uddøde dyr, som ihærdigt ønsker hævn over menneskerne, som er skyld i deres død, og Freja og Elias rejse til de uddødes verden, hvor de kæmper for at finde nøglerne, og sikre sig at dyrene ikke kan føre krig mod menneskeheden. 
Jeg må sige at denne tredje bog nok var den der fangede mig mest, hvilket nok er fordi det er den, hvor der sker flest dramatiske ting, som gør bogen umulig at slippe.

Da jeg begyndte på denne tredje bog i serien, havde jeg faktisk lige afsluttet bog nr. 2 så jeg var stadig inde i universet og havde alle de små vigtige detaljer fra bog 2 frisk i hukommelsen. 
Endnu engang blev jeg også så fanget at jeg slet ikke kunne slippe bogen før sidste side var vendt, for jeg måtte bare vide om de nåede at stoppe dyrenes invasion og redde menneskerne. 
Selvom Freja og Elias nåede at få fat i en del af nøglerne, er dyrene stadig ved at gøre sig klar til at invadere jorden og få hævn over menneskerne. 
Freja og Elias må samle al deres mod og alle deres kræfter, hvis det skal lykkedes dem og stoppe dyrene i af invadere jorden. Samtidig har de dog også stadig problemer med professoren i deres egen verden, som åbenbart ikke er så interesseret i dyrenes bedste velfærd... 
Kan de to unge stoppe de mange farlige dyr? Eller er det en tabt kamp og dyrene vinder? 

I denne afsluttende bog sker der lidt mere, og man kan godt fornemme at intensiteten er steget. Selvom de formåede at få fat i en del af nøglerne i anden bog, så har Mazan, den farlige tiger, stadig sin egen nøgle, som han har planer om at bruge til at fragte de mange vilddyr til de dødeliges verden, og få sin hævn. Men de står nu også over for en anden fare, for i slutningen af anden bog, opdagede de jo, at professoren var en fjende, som ville bruge de uddøde dyr til at eksperimentere på, og han vil bestemt gå langt for at udføre sine planer. 
Så nu står de over for to udfordringer, og et tidspres. Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre meget mere af handlingen, for det er jo en kort bog og derfor begrænset for meget der sker, men med det sagt så det alligevel en intens og hekstisk læsning, hvor man næsten sidder på kanten af stolen og helt spændt efter at finde ud af hvem der vinder krigen. 
I denne sidste bog må man også sige, at brutaliteten stiger lidt, og uden at spoile for meget så er der også død med i denne del, både blandt dyrene og menneskerne. 
I denne del vil jeg også sige at alle vores synsvinkler virkelig udvikler sig personlighedsmæssigt. Freja og Elias udvikler sig begge, og lærer virkelig at den her kamp de kommer gennem for at redde menneskeheden. 
Samtidig lærer de mange dyr vi følger også lidt af konsekvenserne som kommer med deres handlinger. De lærer at hævn nok ikke altid er det rigtige, og at det ikke nytter noget at synke ned på modstanderens niveau. Det var hvert fald skønt at følge dem alle, og se alle deres skønne udviklinger.
Generelt vil jeg sige at dette var en rigtig fin slutning på serien, som samler op på alt det der er sket i løbet af de første to bøger, og giver os læsere en intens og medrivende slutning på det hele. 
Så søger i læsere en unik fantasy med et univers man ikke lige nødvendigvis har hørt om før, hvor vi møder en masse uddøde dyrearter og en speciel videnskabsmand som skaber en masse forunderlige ting, så er det her bestemt en serie i skal give en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.