lørdag den 25. november 2023

Anmeldereksemplar: Jægernes løfte.

Jægernes Løfte. 

Titel: Jægernes løfte. 

Forfatter: Mads Lund. 

Forlaget: Leitura. 

Udgivet: 16/09-2023. 

Antal sider: 320.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så mange tak til dem! 

Jægernes løfte. 

I hovedstaden Nattrargaard kæmper mennesker en bitter kamp for overlevelse mod blodtørstige bæster kaldet Wurdulac Mora. Kirken har etableret et elitekorps, der består af jægere og søgere, som skal bekæmpe truslen.

Alanna de Cazimir har altid levet i skyggen af sin far, en berømt historiker. Men da hun opdager, at han er ved at gifte hende bort, tager hun skæbnen i egen hånd. Hun smider sine adelige privilegier væk og melder sig til kirken. Sammen med en sørgmodig veteran, en arrogant mesterskytte og en genert gadedreng, drager hun ud på en livsfarlig mission for at gøre en forskel - og for at få hævn over de væsner, som slog hendes mor ihjel.

Men er alt, som det står skrevet i bøgerne?

Wurdulac Mora – det blodtørstige dyr – er kravlet frem fra det dybeste sted i natten, for at jage mennesket som bytte. Tåler ikke solens lys og går til grunde i ilden. Det næres af månen og bør derfor kun jages om dagen. Dyret har ingen sjæl – og derfor intet spejlbillede.― Varujan de Cazimir, Wurdulac Mora




"Jægernes løfte" er en bog jeg har haft liggende et par måneder ulæst på hylden, og har faktisk bare hørt en del godt om den op til jeg selv begyndte på den.
Nu har jeg endelig fået læst den, og jeg må sige den var meget mere spændende end jeg lige havde regnet med. Det er dog også en bog jeg er meget spændt på om hvorvidt der kommer en fortsættelse til, hvilket jeg bestemt håber på, da den slutter ret åbent. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg egentlig ret hurtigt fanget af vores hovedperson Alanna. Hun er en interessant kvinde med en stædig personlighed, som virkelig fangede min interesse. 
Samtidig må jeg sige universet virkelig også gjorde mig nysgerrig. Wurdulac Mora er nogle modbydelige bæster som kommer frem om natten for at jage mennesket som dets bytte. De tåler ikke sol, og går til grunde i ild. På mange måder vil jeg sige, at jeg oplevede dette som genkendeligt fra mange andre bøger, med det sagt, må jeg også sige at forfatteren har formået at sætte sit eget præg på universets opbygning når det gælder jægerne og søgerne, samt det bånd de får til hinanden. 

Alanna de Casimir har altid levet i skyggen af sin berømte far. Hun vil egentlig gerne leve som han har gjort, ved at rejse rundt i landet og lære mere om de farlige Wurdulac Mora. Da hun dog finder ud af, at hendes far er ved at gifte hende bort, tager hun sin skæbne i egen hånd. Hun vælger at smide sine adelige privilegier væk og melder sig ved kirken som søger. 
Udlært bliver hun sendt på en livsfarlig mission sammen med en sørgmodig veteran, en arrogant mesterskytte og en genert gadedreng. Sammen skal de gøre en forskel og Alanna håber også at få hævn over de væsner som dræbte hendes mor. 

Den del af bogen, hvor Alanna og de andre bliver sendt ud på deres mission er helt klart den del af bogen der fangede min interesse mest. Det er her, hvor Alanna's personlige udvikling virkelig kommer i spil, og hun udfolder sig til at være den hun virkelig er. 
I løbet af bogen vil jeg nu også sige jeg oplevede en del overraskelser, og små plot twist som gjorde den helt umulig at slippe når man først var kommet i gang. 
Selvom vi i løbet af bogen kun følger Alanna's synsvinkel, så må jeg sige at vi kom egentlig ret tæt på de 3 andre som hun følges med på missionen. Jeg oplevede at trods vi ikke kom helt tæt på, så lærte man dem stadig godt at kende, fik et godt indblik i hvad de havde været gennem og hvordan de var blevet formet til dem de nu var. 
Sproget i vil jeg sige var til den lidt mere komplicerede side, men med det sagt oplevede jeg det nemt at følge med og forstå hvad der skete. Det kan dog godt betyde at den for nogle vil være lidt tungere at komme igennem. Den spændende handling vejer dog meget op for den del, og gør man nærmest føler man flyver gennem siderne på ingen tid. 
Jeg må sige jeg er meget imponeret over forfatterens brug at detaljer, til at beskrive alt man oplevede undervejs i bogen, som gjorde det let at forestille sig alt der skete livagtigt. Hvilket for mig altid er et stort plus. 
En anden detalje var, at forfatteren har været dygtig til at beskrive og forme sine karakterer, så de virkede ægte og fyldige. Ikke en eneste virkede flad eller til at falde i et med tapetet. 
Alt talt vil jeg sige dette var en fantastisk læseoplevelse, og jeg kan varmt anbefale den til alle jer som elsker en god fantasy! 










Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

onsdag den 15. november 2023

Anmeldereksemplar: Will Trent #11. - Siden den aften.

Will Trent. 

Titel: Will Trent #11. - Siden den aften. 

Original titel: Will Trent #11. - After that night. 

Forfatter: Karin Slaughter. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 22/08-2023.

Antal sider: 438. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Siden den aften. 


Siden den aften var intet nogensinde det samme igen. For femten år siden ændrede Sara Lintons liv sig for altid, da en festlig aften endte med et voldsomt overgreb, der rev hendes verden fra hinanden. Siden den gang har Sara genskabt sit liv. Som succesfuld læge og forlovet med den mand hun elsker, er det endelig lykkedes hende at efterlade fortiden bag sig. 

Indtil en aftenvagt på akutmodtagelsen, hvor alting ændrer sig. Sara kæmper for at rede en ødelagt ung kvinde, der har været udsat for et brutalt overgreb. I løbet af efterforskningen, der ledes af agent Will Trent, viser det sig, at der er en uhyggelig forbindelse mellem overgrebet på Dani Cooper og det, som Sara blev udsat for dengang. Og det lader til, at fortiden ikke vil forblive begravet for evigt.




Tilbage i 2020 læste jeg min første bog af forfatteren her - Karin Slaughter, - som tilfældigvis også var bog nr. 10 i Will Trent serien, og siden da har jeg elsket alt jeg har læst af forfatteren, så da jeg så, at bog nr. 11 endelig udkom, vidste jeg med det samme at den bare skulle læses! 
Nu har jeg så også endelig læst den, og hold da helt op en læseoplevelse som var brutal og medrivende! Karin Slaugther har endnu engang skrevet et brutalt mesterværk som bare næsten ikke kan slippes når man først begynder. 
Jeg kan næsten ikke vente til der udkommer flere denne serie, men indtil da må jeg læse fra starten af, jeg har trods alt endnu ikke læst bog 1-8 endnu, så jeg har lidt til gode, da det heldigvis er en serie der godt kan læses uafhængigt af hinanden. 

Bogen her starter intenst ud med vi møder Sara, en aften på akutmodtagelsen, her modtager hun en ung kvinde som er rede tilredt, udsat for et brutalt overgreb. Gennem undersøgelsen af kvindens sag, dukker der uhyggelige forbindelser op mellem Dani Coopers voldtægt og den voldtægt som Sara blev udsat for 15 år tidligere. 
Den starter altså hektisk ud, på en måde hvor vi som læsere bare ikke kan andet end at blive grebet trods det brutalt og ubehageligt. 
Med det sagt vil jeg ikke sige det er fordi der sker en masse dramatisk ting som der er sket i nogle af forfatterens andre bøger, denne her fokuserer mere på Sarahs fortid og den her efterforskning som Sara, Will og Faith starter op, da Dani Coopers sag ender dårligt. 
Dog vil jeg ikke sige det på noget tidspunkt bliver kedeligt, for gennem hele bogen bliver der grebet fat i den ene overraskelse efter den anden, som bare holder på os som læsere. 
I forhold til Sara's fortid og det overgreb hun var udsat for 15 år tidligere, det har vi så vidst jeg husker hørt lidt om i de tidligere bøger, men meget vagt, så jeg må sige det gjorde mig virkelig nysgerrig.
I denne del følger vi Sara meget tæt på, mere end jeg oplevede i de andre bøger, hvilket også virkelig gav mig et andet billede af hende. Jeg synes altid hun har virket stærk og måske lidt utilnærmelig til tider, men her så man virkelig mange sider af hende, som vi kom tættere og tættere på hende og hendes fortid. 
Selve handlingen var meget fangende, men den var også ret hård. Det ikke noget behageligt der bliver beskrevet, og der bliver gået ret meget i dybden med nogle af de her overgreb, så jeg skulle bestemt også nogle gange lige lægge bogen og trække vejret. 
Men efterforskningsdelen, og det med at flette alle de røde tråde sammen, finde ud af hvem der er gerningsmanden og om der var flere i det, fangede mig virkelig. Her må jeg virkelig også rose Slaughter for endnu engang at gøre det hele uforudsigeligt, for trods man gættede med undervejs, må jeg sige at jeg mange gange tog fejl, og blev overrasket. Virkelig et stort plus! 

I denne del vil jeg helt klart sige at Sara var den primær hovedperson, hende som strålede mest igennem, hvilket giver ret god mening eftersom det meget er hendes fortid det hele handler om. 
Dog kommer vi også tættere på både Will og Faith og lære dem lidt bedre at kende. Bl.a. kommer vi tættere på Wills barndom og "familie" hvilket jeg må sige var en hård del af læse om, men også ret spændende. 
Faith bliver jeg virkelig også bare mere og mere fanget af. Hun er en interessant kvinde med mange sider, og jeg glæder mig til at lære dem endnu bedre at kende.
Dette var altså efter min mening endnu en fantastisk spændende bog fra Slaughter som tager os læsere med på en intens efterforskning med Sara, Will og Trent for at fange gerningsmanden og opklare sagerne. 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 3. november 2023

Wrap-up September & Oktober. - 2023.

 Wrap-up for September & Oktober. 

Denne wrap-up kommer til at være lidt anderledes end normalt. De sidste to måneder har min læsning nemlig ærligtalt været ret lav. Jeg har ikke haft meget tid eller overskud til at læse, hvilket har gjort jeg også bare generelt har været stille på bloggen og min instagram konto. 
I oktober fik jeg eller aldrig delt en wrap-up for september måned med jer, da tiden ærligtalt bare fløj. 
De første 2-3 uger lå jeg nemlig syg on and off, så læsningen var næsten ikke eksisterende, energien lav og hovedet var der bare ikke til at klare blogarbejdet. 
Samtidig kom jeg også bare sindsygt bagud i mine opgaver på fjernundervisning, og måtte bruge rigtig meget af min fritid på at indhente det forsømte. 
Derfor blev der stort set ikke læst i oktober. 
Derfor tænkte jeg det var fint lige at slå de to måneders opsamling sammen i et indlæg, da det ikke vil fylde frygteligt meget.

Men nu til bøgerne! 


September:
  1. The Black Dagger Brotherhood #36, Dødens livtag. Skrevet af J. R. Ward. - 4 stjerner. 
  2. The Black Dagger Brotherhood #37, Livets dans. Skrevet af J. R. Ward. - 4 Stjerner. 
  3. Villaen. Skrevet af Rachel Hawkins. - 3 Stjerner. 
  4. Stort måne #3, Blodvalg. Skrevet af Haidi W. Klaris. - 5 Stjerner. 
  5. Will Trent #11, Siden den aften. Skrevet af Karin Slaughter. - 5 Stjerner. 
  6. Påbegyndte - Vølvens vej #3, Ulvegabet. - de første 186 sider. 
Oktober:
  1. Vølvens vej #3, Ulvegabet. Skrevet af Anne-Mette Vedsø Olesen. - 5 Stjerner. 
  2. Ildfødt #2, Phoenix og Ispaladset. Skrevet af Ainsling Fowler. - 5 Stjerner. 
  3. Påbegyndt - Flammen og Bølgen #3, De sidste drager. - Læst ca 270 sider. 

Som i kan se blev det ikke til meget læsning i løbet af de sidste to måneder. 
8 bøger plus en påbegyndt, det ca. 2750 sider, som jeg ellers normalt læser over en måned. 
Sådan er det nogle gange, jeg håber hvert fald bare på at november bliver en lidt bedre læsemåned for mit vedkommende! 
I løbet af de to måneder vil jeg dog sige, at den bog som fangede mig mest og virkelig vækkede læselysten en smule mere i travlheden denne gang var "Siden den nat" af Karin Slaughter. 
Endnu engang formåede Slaughter simpelhent bare at fange mig og gøre det umuligt at slippe bogen. Kan ikke vente til der forhåbentligt kommer mere af denne vidunderlige forfatter. 







Mange tak til forlag og forfattere for anmeldereksemplarerne! 

HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk
Haidi W. Klaris: Forfatterens Facebook side.
Lindhardt & Ringhof: https://www.lindhardtogringhof.dk
Anne-Mette Vedsø Olesen: Forfatterens Facebook Side.
Straarup & Co: https://straarupogco.dk
Forlaget Facet: https://forlaget-facet.dk
Sidsel Sander Mittet: Forfatterens Facebook side.

torsdag den 2. november 2023

Anmeldereksemplar: Sort måne #3, Blodvalg.

Sort måne. 

Titel: Sort måne #3, Blodvalg. 

Forfatter: Haidi W. Klaris. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 16/09-2023. 

Antal sider: 278. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Haidi! 

Blodvalg. 

Connors venner er overbevist om at han er involveret i det der foregår i byen, og i takt med at deres venskab smuldrer, fokuserer han i stedet på klanens levemåde og sin nyfundne begejstring for smagen af blod.

I løbet af klanens årlige sommermøde opstår nye venskaber, men netop som Connor overvejer at blive i Mossy Creek når han fylder atten, sker der noget den sidste aften som går imod hans principper og som han nægter at være en del af ... ikke engang for Amelias skyld.




Tilbage i 2020 startede jeg på denne her serie, og nu har jeg lige læst tredje og næstsidste bind i den, og sikke en fortsættelse! 
Endnu engang kunne jeg simpelhent ikke slippe bogen før sidste side var vendt, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske for Conner denne gang, og om han måske ville blive mere interesseret i at blive i Mossy Creek og interessere sig mere for det at være jæger.
Næste bog er den sidste, og jeg har nu høje forventninger til hvordan det hele ender, og ikke mindst, er jeg også bare vildt spændt! Bliver han? Forlader han flokken? Hvad skal der ske... 


Da jeg begyndte på denne del, gik der lige lidt før jeg helt fangede hvad det var der foregik, for det er trods alt lidt tid siden jeg sidst læste anden bog og sidst fulgte Conner gennem Mossy Creek. Men som jeg kom lidt længere ind, begyndte de små detaljer så småt at komme til mig, og jeg kunne dermed nemt læne mig tilbage og nyde fortællingen igen. 

Conner har så småt fået smag for det at jage ved stort måne, problemet er bare at hans venner på den anden side af byen, så småt er begyndt at mistænke ham for at være en del af det mystiske der sker ved sort måne. 
I takt med deres venskab smuldre, og han bliver en større del af jægernes samfund, ramler det for ham. For han vil stadig heller ikke blive boende i Mossy Creek. Derfor er presset på hans forhold med Amelia også presset. Vil de kunne holde hvis han forlader byen? Samtidig er forholdet også presset af, at Conner ikke lever sig helt ind i deres traditioner og forstår deres behov og lyster. 
Ved klanens årlige sommermøde møder Conner nogle som heller ikke er voldsomt vilde med hvor meget klanens ledere bestemmer over de unge. Sammen med de andre unge overvejer de at starte deres eget råd, som kan gøre det nemmere og behageligt for dem at blive i klanerne. 
Men er Conner overhovedet interesseret i at være en del af en klan? ¨

Jeg må sige at den del som virkelig fangede mig ved denne fortsættelse var, at vi så småt bliver sat mere og mere ind i, hvordan det fungerer ved klanerne og jægerne. Man får mere viden om deres levevis og instinkter, som jeg må sige virkelig fangede min interesse en del. 
Men i løbet af denne del af serien, ser vi jo også hvordan Conners forhold til de alm. drenge smuldre eftersom han bliver en større del af jægernes fællesskab. Den del gjorde mig virkelig nysgerrig, for hvad vil der ske hvis hans venner finder ud af hvad han er? Fortælles det videre? Og vil de kunne acceptere ham? Det alle spørsmål som dukkede op under læsningen, der gjorde mig ivrig efter mere. Der er bestemt også ubesvarede spørgsmål ift. den del af bogen, og jeg håber vi får flere svar i fjerde og sidste bog! 
Generelt er jeg meget spændt på hvor Conner ender henne. For trods han virkelig har rykket sig siden første bog, og hans personlighed er ved at blande sig med jægerdelen af ham, så er han stadig ret besluttet på at flytte. 
Men en helt anden ting jeg også er spændt på, er om hvorvidt jægernes hemmelighed bliver afsløret! Nu er der jo nogle ihærdige fyre på sagen, så vil nogle tro på dem? det jeg meget spændt på at finde ud af mere om i næste bog! 

Sproget er endnu let, forståeligt og nemt at leve sig ind i, og med det detaljerede billedsprog, havde jeg som læser virkelig nemt ved at leve og ind i handlingen og universet uden problemer. Det var en helt fantastisk fortsættelse, som virkelig har sagt gang i tankerne, og jeg må bare snart vide mere om hvordan det slutter! 
Har du endnu ikke læst nogle bøger i serien her, så kan jeg altså varmt anbefale serien! Har du bare ikke læst denne tredje bog, så synes jeg du skulle komme igang! Og så nyder jeg i enten nyder gensynet eller førstegangsoplevelsen af Conner og Mossy Creek! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.