søndag den 25. september 2022

Anmeldereksemplar: Vogternes fald #1. - Dødedans.

Vogternes fald.

Titel: Vogternes fald #1. - Dødedans. 

Forfatter: Carsten Bossen Christiansen. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 01/06-2022. 

Antal sider: 452.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlagt, 
så mange tak til dem! 

Dødedans. 

Den erfarne dødedanser Raya har lagt sin tid i Alliancens stærkeste eliteenhed, Kandraen, bag sig, men da hendes gamle soldaterkammerat, det godmodige muskelbundt Lynch, opsøger hende forfulgt af ansigtsløse, uhyggelige mænd, tvinges de to ud på en farefuld færd for at finde svar. 
Hvem er den mystiske troldkvinde, der ledte Kandraen i et blodigt baghold og lader til at kunne kontrollere de ansigtsløse uden et ord? 
Og kan Raya blive ved med at undslippe den fortid, som drev hende bort fra hæren i første omgang?




Dødedans, er den første bog i serien "Vogternes fald" som jeg er sikker på har stort potentiale. - Da jeg begyndte på bogen, må jeg sige at jeg godt nok var spændt på om jeg ville blive fanget. For trods den lød vildt spændende, så virkede den også lidt speciel. 
Men nu er den læst, og jeg er vild med den, og kan næsten ikke vente til der kommer en fortsættelse. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg faktisk ret hurtigt fanget. Første kapitel er roligt og vi bliver introduceret for nogle af vores hovedpersoner. Efterfølgende bliver tempoet dog skruet op og handlingen går for alvor i gang. 
I løbet af bogen følger vi en del forskellige karakterer, men primært er vores hovedpersoner Valen, Raya Hannah, Lynch og Aein, og så skifter den ret ofte mellem vinklerne, så man næsten bare ikke kan slippe bogen igen, fordi man bare må vide hvad der sker ved de forskellige. 
Jeg kunne som sådan godt lide dem alle, men mine favoritter at følge, var helt klart Raya og Aein. Generelt har de alle et ret godt sammenspil, men spændingen mellem de to var bare en smule mere intens og fangende, og det meste af tiden sad jeg intents og håbede der skete noget mellem dem. 
Handlingen var jeg vild med, på nogle måder virkede den lettere genkendelig med krig, soldater og korrupte ledere, men alligevel var den unik og helt sin egen. 
Universet er velopbygget med interessante omgivelser, deres mytologi og deres guder, og så er det spækket med overnaturlige detaljer, som gjorde at man tydeligt kunne mærke at det var fantasy. 
Hele det her mysterium med den mystiske troldkvinde og hendes ansigtsløse soldater, som lokkede Kandraen i baghold, var utroligt fangende. Så da Lynch får Raya med sig, for at undersøge hvem det var og hvad der i virkeligheden skete, kunne jeg slet ikke slippe bogen, jeg måtte bare vide mere. 
Man kan tydeligt mærke at dette er første bog i serien, for selvom tempoet er højt og man slet ikke kan slippe bogen af spænding, så er der også meget opbygning af universet. Vi skal lige sættes ind i hvordan det hele fungere og hvordan de forskellige karakterer er, men det er aldrig kedelig, og jeg er virkelig spændt på hvad, forfatteren har i tankerne for fortsættelsen! 

Sproget er let, og jeg vil ikke sige at der står voldsomt meget på siderne, så sammen med den medrivende handling, er de 450 sider læst på ingen tid. 
Dette er også min førstegangs oplevelse af forfatterens skrivestil, så jeg var meget spændt på mængden af detaljer. Her vil jeg også rose forfatteren for, bogen er velskrevet og fuld af detaljer, som gør det nemt at læne sig tilbage og leve sig ind i handlingen, som om man selv var med. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige, men forfatteren har gjort det overskueligt og nemt at holde styr på alle. Samt vil jeg rose forfatteren for at gøre hele persongalleriet fyldigt, og få alle karaktererne til at virke ægte og interessante. Ud over Raya og Aein, må jeg sige at Hannah virkelig også fangede min interesse. Jeg vil glæde mig meget til et gensyn med alle karaktererne igen i næste bog! 
Alt i alt vil jeg sige at det her var en fed læseoplevelse, og er i læsere til fantasy med et unikt og velopbygget univers, som ikke er til at slippe igen, så skal i give denne vilde bog en chance! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 20. september 2022

Anmeldereksemplar: Janes egen bro.

Jane. 

Titel: Janes egen bro. 

Original titel: A Bridge of Her Own

Forfatter: Carey Heywood. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 26/06-2022.

Antal sider: Læst som e-bog.

Antal stjerner: 3/5. 

E-bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 


Janes egen bro. 

Det sværeste i livet er at vide, hvilke broer man skal krydse, og hvilke man skal brænde. Jane Martin synes, hun har regnet det hele ud. 
Hun er i gang med college, hvor hun virkelig får lov at udfolde sit kreative talent som tegner og maler. Hun har endelig fået hul på det sociale liv og har fået sig en særligt god veninde, Lacey. Jane er også blevet kærester med den populære Wyatt, der har en strålende fremtid foran sig. 
I sin jagt på det perfekte liv med den helt rigtige kæreste kommer Jane i løbet af college til at glemme, hvad der egentlig gør hende glad. 
Hun lægger sit kreative frirum i kunsten og mange andre sider af sin personlighed til side for at kunne passe ind i en mere klassisk rolle som medfølgende kommende hustru. 
Da forholdet til Wyatt ikke helt udvikler sig, som hun havde håbet på, bliver hun dybt ulykkelig og ved ikke, hvad hun skal stille op. 
Jane må i gang med det store arbejde at mærke efter, hvad hun egentlig vil med livet. 




"Janes egen bro" er en bog jeg har været meget spændt på at læse, og ikke bare på grund af, at den er skrevet af min yndlings romance forfatter Carey Heywood, men også fordi det her rent faktisk er forfatterens debut bog. 
Jeg var altså meget spændt på hvordan det hele startede ud for Heywoods karriere. 

Nu har jeg læst bogen, og på trods af at jeg kun har givet den 3 stjerner, vil jeg bestemt sige det var en god læseoplevelse! Man kan tydeligt mærke at dette er en debut bog, for der er da en del der godt kunne være arbejdet lidt mere på, men jeg vil nu også sige at man godt kunne mærke Heywoods potentiale inden for genren. 
Så var jeg ikke allerede fan af hendes bøger før, ville jeg bestemt være blevet nysgerrig på Heywoods andre bøger på grund af "Janes egen bro". 
I løbet af bogen følger vi primært Janes vinkel, men det virkede også som om vi til tider fik lidt tanker og oplevelser fra Lacey. Her kunne jeg godt have brugt en lidt tydligere markering for hvem vi præcist fulgte, for det blev lidt rodet til tider. 
Jane kunne jeg virkelig godt lide, også selv om hun frustrerede mig noget for skrækkeligt til tider, men hun virkede ægte og som en person man nemt kan relatere til og forstå. Hun er meget skrøbelig i starten, og så er hun ret nem at kontrollere, hvilket man må sige af Wyatt også udnytter. 
I løbet af bogen følger vi Jane og hendes forhold til Wyatt som starter på college. Allerede i starten mærkede man hvor giftig Wyatt er, og hvor hurtigt Jane bliver afhængig af ham. Forholdet var jeg ikke vild med på noget tidspunkt, men situationen og forholdet Jane bliver rodet ind i, var utroligt realistisk. For det er bestemt ikke ukendt, at man hører om forhold hvor den ene partner kontrollere og dominerer det hele, som Wyatt gør her. 
Det der dog gjorde bogen lidt tør efter min mening er, at der sker simpelhent for lidt i forhold til, hvor lang bogen er. Vi starter let ud i nutiden, hvor Jane støder ind i Wyatt hendes eks, og så bliver vi ellers smidt tilbage til dengang de startede sammen. Størstedelen af bogen fremviser deres giftige forhold, og hvordan hun er kommet frem til hvor hun er i nutiden, men der sker ikke voldsomt meget, og det gjorde lidt at bogen virkede langtrukken. 
Men ser vi bort fra den del, vil jeg sige at bogen alligevel var god, for den tager et seriøst og voldsomt emne op, som er vigtigt at snakke om, og forfatteren håndtere også emnet med respekt. Derfor fangede bogen også mig. 

Sproget er let, men teksten er generelt baseret meget på observationer, tanker og følelser, og der er ikke meget dialog, så til tider kunne læsningen godt føles lidt langsom.
Jeg vil dog rose forfatteren for sit skønne billedsprog der var rigt og medrivende. Heywood har altså allerede fra starten af sin karriere været utroligt dygtig til at beskrive og få læseren til at leve sig ind i handlingen. 
I løbet af bogen møder vi en del personer, men her vil jeg sige at det var nemt og overskueligt at holde styr på dem alle. Samt vil jeg også sige de virkede ægte og fyldige. Jane virker måske til tider tør og naiv, men alligevel var hun fyldig i form af, at hun virkede ægte, og som en kvinde jeg nemt kunne forestille mig i hendes sted. 
Alt i alt vil jeg altså sige, at trods den lidt lavere stjerne rating end jeg normalt har givet Heywoods bøger, så var det alligevel en god læseoplevelse, og det var fedt at se hvor hun startede. 
Så jeg kan bestemt anbefale jer, at give bogen en chance. 








E-bogen er tilsendt til anmeldelse af forlaget, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 15. september 2022

Anmeldelse: Den magiske boghandel #2. - Tilly og de forsvundne eventyr.

Den magiske boghandel. 

Titel: Den magiske boghandel #2. - Tilly og de forsvundne eventyr. 

Original titel: Pages & Co. #2. - The Lost Fairy Tails. 

Forfatter: Anna James. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 14/06-2021. 

Antal sider: 397.

Antal stjerner: 5/5.  

De forsvundne eventyr. 

Tilly Pages fandt sin mor, som var fanget af Enoch Chalk i børnebogen Den lille prinsesse, men strabasserne er endnu ikke overstået for famillien Pages, samt Tillys nye ven Oskar. Underbiblioteket er blevet overtaget af Underwood, som har været forsvundet i et folkeeventyr sammen med hans søster, som stadigvæk er forsvundet. 
Underwood vil formane børn fra at bogvandre, og måske endda lukke helt ned for bogvandring. Til stor rædsel for Tilly og Oskar. 
Eventyr er farlige at bogvandre i, da det er mundtlige overleveringer og ikke som almindelige romaner med en fast handling.




Fornyeligt begyndte jeg på denne magiske serie "Den magiske boghandel" og nu har jeg endelig fået læst forsættelsen, og nøj hvor må jeg sige, at den bliver altså kun mere og mere fangende. 
Jeg kan næsten ikke vente til jeg får fat i tredje bog. 

I første bog fandt Tilly og Oskar, Tillys mor spærret inde i børnebogen "Den lille prinsesse" og opklarede mysteriet om hvor hun var blevet af, men ikke nok med det, fandt de også ud af at den ubehagelige Enoch Chalk var den skyldige og i virkeligheden en karakter fra en af arkivbøgerne. Inden de dog kunne fange ham, slap han væk. 
Denne fortsættelse fortsætter lidt fra hvor vi slap Tilly og Oskar i første bog. Nu er bogvandrene opsatte på at finde Enoch Chalk og stille ham til regnskab, men det går ikke helt så nemt som håbet på. Da der skal findes en ny overbibliotekar, dukker den mystiske Underwood op, som har været forsvundet gennem mange år i et folkeeventyr sammen med sin søster. 
Da han bliver valgt som overbibliotekar, ændre alt sig. Strammere regler kommer til, og Tilly og Oskar møder endnu mere modstand. - Ikke nok med det er der også problemer i eventyrerne, og de bliver farligere end nogensinde og bogvandre i. 
Da jeg begyndte på bogen, blev jeg med det samme fanget, og følte at jeg endnu engang fulgte Tilly og Oskar på sidelinjen gennem alle de strabadser de går gennem, det var trods alt heller ikke lang tid siden jeg slap den første bog. 
Hvor vi i første bog ikke med det samme blev hevet ind i bogvandrenes verden, men handlingen roligt byggede sig op, må jeg sige at handlingen gik hurtigt i gang i denne fortsættelse. Faktisk vil jeg sige, at tempoet var okay højst allerede fra start af. 
Tilly og Oskar skal i sin juleferie over og besøge Oskars familie i Paris, og her får Tilly smuglet en eventyr bog med sig. Her begynder hendes evner for bogvandring også at vise sig i en lidt anderledes form. Nu vil jeg selvfølgelig ikke spoile hele handlingen, men lad mig bare sige at det var interessant, og gjorde bestemt at jeg vendte siderne noget hurtigere. 
Den detalje der gjorde, at jeg i denne bog kunne give den alle 5 stjerner var, at vi bogvandre meget mere i denne fortsættelse, og vores viden inden for bogvandrenes historie udvider sig. Det var præcis hvad jeg havde håbet på, og jeg håber tredje bog fortsat udvikler sig i den retning. 

Sproget er endnu engang dejligt let, samt står der ikke voldsomt meget på siderne. Så sammen med den korte tekst, de finde illustrationer man finder og den spændende handling, læser bogen nærmest sig selv. 
Endnu engang har forfatteren brugt et rigt billedsprog, som gjorde det nemt for mig som læser, at leve sig ind fortællingen, og føle jeg nærmest selv var en del af den. 
I denne fortsættelse møder vi lidt nye personer, bl.a. Underwood, men også Oskars bedstemor og hendes veninde. Her vil jeg også rose forfatteren for sit gode arbejde med at gøre karaktererne livlige og interessante. Jeg kunne specielt godt lide Oskars bedstemor, hun var virkelig en skøn og varm kvinde. 
Alt i alt vil jeg generelt sige, at denne fortsættelse overgik virkelig sin etter, og jeg glæder mig virkelig til at læse videre på serien! 
Samtidig kan jeg også kun varmt anbefale alle bogelskere, samt fantasyelskere, at give denne serie en chance! 

søndag den 11. september 2022

Anmeldereksemplar: Vild med dig.

Vild med dig. 

Titel: Vild med dig. 

Original titel: Mad About You. 

Forfatter: Mhairi McFarlane. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 23/08-2022.

Antal sider: 384. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Harriet & Cal. 

Harriet Hatley er byens mest eftertragtede bryllupsfotograf, men hun tror ikke på romantik, hader tanken om ægteskab og mener, chokoladefontæner er en pestilens. Så da hendes kæreste gennem flere år frier til hende, går hun i panik. Pludselig er Harriet single, og mangler et sted at bo.

Cal Clarke er en håbløs romantiker, der lige har oplevet sin egen bryllups-relaterede katastrofe. Harriet og Cal er som nat og dag, men da de går fra at være fremmede til bofæller til venner, bliver det åbenlyst, at de begge flygter fra noget.

Da Harriets dybeste hemmelighed slipper ud, imploderer hendes verden. Og overraskende nok er Cal med sit vid, humor og milde råd hendes holdepunkt i orkanens øje. Med både karriere, venskaber og omdømme sat over styr må Harriet se sin fortid i øjnene for at få kontrol over fremtiden. For hvis hun er villig til at satse og sætte alt ind på at dele sin sandhed, kan det være, at ægte kærlighed og lykke venter på den anden side.




Det er ingen hemmelighed at jeg er vild med McFarlanes bøger, og da jeg modtog denne nye udgivelse på dansk, var jeg bestemt også oppe og køre over det. 
Nu har jeg så fået læst bogen, og jeg må sige at jeg elskede den! Det var dog ikke den bedste jeg har læst af forfatteren, men jeg må nu alligevel sige at den var skøn. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg med det samme fanget. Harriet er en skøn karakter at følge, og jeg blev hurtigt fanget af hende og hendes liv. 
Harriet er bryllupsfotograf, men har ingen ønsker om selv en dag at blive gift. Da hendes kæreste gennem flere år frier til hende, går hun i panik. Inden hun ser sig om, er hun single og skal starte forfra. 
Harriet ender med at flytte ind ved Cal Clarke, som er fremmed for hende. Hun kender intet til ham, udover det bryllupskaos hun overværgede da hun skulle være der som fotograf. 
Da Harriets dybeste hemmelighed også slipper ud, begynder det hele så småt at ramle sammen for hende. Hun må se nogle realiteter i øjnene og arbejde med indebrændte følelser og fortiden. 
Samtidig begynder der også at ske lidt mellem hende og Cal, men er hun klar til det? Er han?
Harriet er en interessant kvinde. Hun er stærk, selvstændig og skøn. Men med det sagt, har hun også sine brister. Hun har utroligt svært ved at lade nogen komme for tæt på sig, og holder sig helst lidt på afstand af sin partner når det gælder kærlighed. Med alt det hun gennemgår i løbet af bogen, vil jeg sige at jeg er imponeret over hende, hun er stærk og hun gennemgår virkelig noget af en udvikling, hvor hun udforsker sine følelser og sin fortid, og ser den i øjnene i stedet for at flygte. 
Cal elskede jeg virkelig. Han er sjov, sød og lidt fjollet. I starten var jeg lidt skeptisk omkring ham på grund af hans kaos med brylluppet, men som jeg kom til at lære ham bedre og bedre at kende, kom jeg virkelig til at holde af ham. Han er virkelig god for Harriet, og udfordre hende på en sund måde. 
De er et skønt par. 
Handlingen var fantastisk. Den er både morsom, sød, romantisk og seriøs. Det ikke kun sjov og ballade i denne her bog. Harriet har en hård historie med sig, som er utroligt vigtig. Jeg vil ikke spoile for meget, men jeg kan sige, at det er et vigtig emne, men også et hårdt et. 

Sproget er som altid i McFarlanes bøger let, underholdende og man flyver nærmest gennem teksten. Endnu engang er bogen også fuld af detaljer, som gjorde det nemt at læne sig tilbage og forestille sig det hele som en lille film. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige personer, og endnu engang virkede de alle fulde af liv og energi. Der var nogle jeg elskede, og så var der nogle jeg bare ikke kunne fordrage. Jon var jeg f.eks. ikke særlig vild med. I starten virkede han okay, men han viste bare hurtigt nogle grimme sider af sig, men med det sagt havde fortællingen ikke været det samme uden ham. 
Nu til grunden for dem manglende stjerne. Kærlighedsdelen mellem Harriet og Cal, var efter min mening alt for kort. Der gik alt for langt tid før der skete noget mellem dem, og jeg manglede lidt intensitet mellem dem, og derfor føler jeg ikke den kunne komme op på de 5 stjerner. 
Men trods det, så vil jeg sige det var en skøn læseoplevelse, fuld af følelser. Så står du og leder efter en romantisk, humoristisk og interessant bog, så kan jeg varmt anbefale denne her! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 6. september 2022

Wrap-up August. - 2022.

 Wrap-up for august måned.

August er slut, skolen er startet og jeg er allerede godt skoletræt, men jeg vil dog sige at måneden har været helt udmærket når det gælder læsningen! 
D. 18. august startede min undervisning fysisk på skolen officielt igen, 
og jeg må sige, at jeg har godt nok haft travlt lige siden. 
Masser lektier, træning og knapt så meget læsning. 
Dog nåede jeg alligevel at få læst hele 11 bøger, og lyttet til en enkel lydbog! 
Ca. 4330 læste sider, så det vil jeg bestemt sige er helt okay. 
Jeg har fået læst en del på Brotherhood serien, og er virkelig bare blevet fanget igen, og kan slet ikke få nok. 
Og hvis ikke det var fordi efterårets udgivelser så småt er begyndt at strømme ind, så havde jeg nok også læst en del mere på den serie. 

Men nu til en hurtig update på de læste bøger! 



  1. The Black Dagger Brotherhood #10, Krigeren. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  2. The Black Dagger Brotherhood #11, Krigerinden. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  3. Den nat hun forsvandt. Skrevet af Lisa Jewell. - 5 Stjerner. 
  4. Kingdom of the Cursed #1. Skrevet af Kerri Maniscalco. - 5 Stjerner. 
  5. The Black Dagger Brotherhood #12, Frihedens lænker. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  6. The Black Dagger Brotherhood #13, Helbredende hænder. Skrevet af J. R. Ward. - 4,5 Stjerner. 
  7. Legenden om Agrat #1, Jernstaven. Skrevet af Anne Mette Asp. - 3 Stjerner. 
  8. Arternes opstandelse #1, Nøglen til fortiden. Skrevet af Pernille von Dijk. - 4 Stjerner. 
  9. The Black Dagger Brotherhood #14, Sorgens dyb. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  10. Vild med dig. Skrevet af Mhairi McFarlane. - 4 Stjerner. 
  11. Sagakvartetten #1, Af blod og støv. - 4 Stjerner. 
  12. Den magiske boghandel #2, Tilly og de forsvundne eventyr. Skrevet af Anna James. - 5 Stjerner. 
Endnu en måned med en masse fantastiske læseoplevelser! 
Den bog der har gjort det mest fangende indtryk på mig i løbet af denne måned må jeg nok sige denne gang var "Den nat hun forsvandt" 
- Den er velskrevet, medrivende og og utroligt godt opbygget. 
Fra første kapitel af vil jeg sige den er spændende, og fanger virkelig hurtigt læserens interesse. Mysteriet om de unge pars forsvinding, og de spor der dukker op 2 år senere, da krimiforfatteren flytter til byen, kunne jeg slet ikke få nok af. Faktisk blev jeg så fanget, at jeg ikke stoppede før sidste side var vendt! 
Så er du til medrivende krimi, så kan jeg virkelig anbefale den! 

Har i læst noget specielt godt i august?






Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Gads: https://gad.dk/
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk/
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk/

søndag den 4. september 2022

Anmeldereksemplar: Nøglen til fortiden #1. - Arternes opstandelse.

Nøglen til fortiden. 

Titel: Nøglen til fortiden #1. - Arternes opstandelse. 

Forfatter: Pernille van Dijk. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 25/06-2022.

Antal sider: 247. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem. 


Arternes opstandelse. 

Freja lever et helt stilfærdigt liv, sådan som hun foretrækker det. Hun bor i en almindelig lejlighed, går på et almindeligt universitet og har almindelige interesser. Men da den småskøre opfinder Elias flytter ind ved siden af og straks forårsager en eksplosion, bliver Frejas ellers så normale liv helt bogstaveligt vendt på hovedet med et brag.

Eksplosioner er nemlig ikke det eneste, Elias har talent for. Han har opfundet en nøgle, der kan åbne en portal ind til en verden befolket af uddøde dyr. Der er bare én ting, menneskene ikke ved. Dyrene er ikke små, nuttede, viljeløse væsener. De er vilde, de er kloge, og de er udspekulerede!



Arternes opstandelse er en serie jeg først fornyeligt har hørt om, men nu er første bog læst og jeg må sige, at det bestemt var en interessant start på serien. Jeg skal da bestemt læse videre på den, når der udkommer en fortsættelse! 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg egentlig ret hurtigt fanget. Handlingen startede hurtigt ud, og vi bliver hurtigt præsenteret for Freja og Elias, samt den mystiske nøgle som kan åbne en portal til en verden befolket af uddøde dyr. 
Tempoet er højt fra starten af, med alle de mystiske opfindelser Elias kommer med, samt de her uddøde dyr fangede min interesse med det samme. 
I starten var jeg ikke Frejas største fan. Hun virkede som sådan om en sød pige, men nogle af hendes holdninger omkring hvorvidt dyr er mindre værd end mennesker, gjorde mig virkelig irriteret. Ser man dog bort fra den detalje, vil jeg nu sige at jeg med tiden kom til at synes ret godt om hende. Efter hendes møde med Elias og rejserne til den mystiske verden, blødte hun virkelig op, og hun udviklede sin personlighed en del. Jeg er spændt på hvordan hun videre udvikler sig i næste bog, og om Elias stadig udfordre hende med sin specielle personlighed. 
Elias var helt klart min favorit i den her bog, og jeg var egentlig lidt trist over vi aldrig fik et kapitel fra hans vinkel, når nu han egentlig er så stor en del af handlingen. Jeg elskede han frie personlighed, der ikke bekymrede sig det mindste omkring hvad andre tænker om ham. Han er fri, nysgerrig og oplevelsessøgende, og jeg elskede det. 
Handlingen var virkelig interessant. I løbet af bogen følger vi jo ikke kun Freja, vi følger nemlig også et par af de forskellige uddøde dyr vi møder i løbet af bogen. Deres tanker omkring mennesker fik virkelig mine tanker i gang. Der er jo trods alt ofte en grund til en race er uddød, og nogle gange har det noget med os mennesker at gøre, så jeg ville helt klar kunne sætte mig ind i hvis uddøde dyr virkelig tænkte sådan om os, hvis det havde været virkeligt. - Så ikke nok med at bogen er interessant og har et ret unikt og fangende plot, så har den også fat i nogle vigtige emner omkring dyrevelfærd. 

Sproget er let og forståeligt, og med den interessante handling flyver man nærmest gennem teksten. Faktisk blev jeg også så fanget, at jeg ikke stoppede med læsningen før sidste side var vendt! 
Aldersmæssigt matcher jeg ikke rigtigt med bogen, her vil jeg nok sige at den passer bedre til 12 år og ned, men jeg vil nu også sige at ældre læsere vil kunne nyde handlingen, det gjorde jeg trods alt! 
Bogen er spækket med detaljer, som gjorde det let for læseren at forestille sig alt der sker som en lille film. Alt fra omgivelserne, personerne, de forskellige dyr og deres handlinger havde jeg nemt ved at forestille mig, hvilket også gjorde det nemmere at læne sig tilbage og nyde fortællingen. 
I løbet af bogen møder vi lidt forskellige personer og dyr, og her vil jeg sige at jeg er imponeret over hvor dygtig forfatteren har været til, at give dem alle liv og personlighed. Jeg havde nemt ved at forestille mig dem alle som ægte, samt gjorde de mig virkelig nysgerrige. Jeg glæder mig til at møde dem alle igen i næste bog!
Så alt i alt vil jeg sige det var en utroligt god læseoplevelse, og jeg glæder mig til forhåbentligt meget mere fra Pernille von Dijk. - Samtidig vil jeg da også lige anbefale jer læsere, at give bogen en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 1. september 2022

Tbr September. - 2022.

 Tbr for September. 

Vi er nu gået ind i en ny måned, og jeg har været tilbage på skolebænken i ca. 3 uger, og nøj hvor har det egentlig været hårdt! 
Mit skema er sådan set ikke det hårdeste i år, jeg har senest fri 15:45, en gang om ugen, og det faktisk kun hver anden uge indtil Januar, så har jeg senest fri 13:55, samt fri fast om mandagen, der arbejder jeg dog med mit fransk. 
Det er dog bare hårdt, da det er nogle ret tunge fag, som historie, psykologi og matematik jeg har i år. 
Dog har jeg alligevel fået læst en del her i august måned, som vi lige er gået ud af. 
September er en måned jeg har glædet mig til i et år, for nu er det snart tid til fantasyfestivallen igen!
Det er det jeg glæder mig mest til i løbet af året, og nu er det endelig tid. 
Vi har dog også ramt efteråret, og det betyder mange nye udgivelser, som så småt også er begyndt at vælte ind. 
Derfor vil jeg have en del anmeldereksemplarer på min tbr det næste stykke tid, for jeg har allerede modtaget en masse bøger, jeg næsten ikke kan vente med at læse! 
Men nu til min tbr. 

  1.  Janes egen bro. Skrevet af Carey Heywood. - Anmeldereksemplar. - Så er der på en måde nyt fra min yndlings romance forfatter! Palatium books har nemlig næsten lige oversat Careys debut roman, dog kun som e-bog (lidt trist). Jeg er virkelig spændt på denne her, for nu finder jeg ud af hvordan Carey startede ud, og om den kan leve op til mine forventninger. (Faktisk er jeg allerede begyndt på den, og er nysgerrig!) I får lige lidt af bagsideteksten her!- Det sværeste i livet er at vide, hvilke broer man skal krydse, og hvilke man skal brænde. Jane Martin synes, hun har regnet det hele ud. Hun er i gang med college, hvor hun virkelig får lov at udfolde sit kreative talent som tegner og maler. Hun har endelig fået hul på det sociale liv og har fået sig en særligt god veninde, Lacey. Jane er også blevet kærester med den populære Wyatt, der har en strålende fremtid foran sig. I sin jagt på det perfekte liv med den helt rigtige kæreste kommer Jane i løbet af college til at glemme, hvad der egentlig gør hende glad. Hun lægger sit kreative frirum i kunsten og mange andre sider af sin personlighed til side for at kunne passe ind i en mere klassisk rolle som medfølgende kommende hustru. 
  2. Vogternes fald #1, Dødedans. Skrevet af Carsten Bossen Christiansen. - Anmeldereksemplar. - Bogen her udkom for ikke så lang tid siden, men har allerede fået en del positiv omtale. Nu har forlagt været så søde og sende mig et eksemplar, og jeg glæder mig virkelig til at kaste mig over den, specielt fordi den også lyder vildt spændende. - Den erfarne dødedanser Raya har lagt sin tid i Alliancens stærkeste eliteenhed, Kandraen, bag sig, men da hendes gamle soldaterkammerat, det godmodige muskelbundt Lynch, opsøger hende forfulgt af ansigtsløse, uhyggelige mænd, tvinges de to ud på en farefuld færd for at finde svar. Hvem er den mystiske troldkvinde, der ledte Kandraen i et blodigt baghold og lader til at kunne kontrollere de ansigtsløse uden et ord? Og kan Raya blive ved med at undslippe den fortid, som drev hende bort fra hæren i første omgang?
  3. Vølvens vej #2, Misteltenen. Skrevet af Anne-Marie Vedsø Olesen. - Anmeldereksemplar. - Jeg læste jo fornyeligt første bog i serien her, og elskede den. D. 31. august udkom anden bog, og jeg er så heldig at forfatteren og forlaget ville sende mig et eksemplar, er virkelig ved at gå til at utålmodighed efter, at finde ud af hvad der vil ske for Snehild i denne fortsættelse. - Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Dødssyg klamrer hun sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned. Her opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi. En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.
  4. Sagakvartetten #2, Af ild og vind. Skrevet af Julie M. Day. - Anmeldereksemplar. - ENDELIG!!! Jeg har endelig fået fingrene i anden bog i denne utroligt spændende serie! Jeg har også fornyeligt i august lyttet til første bog, for lige at genopfriske hukommelsen. Nu er jeg klar til at læse videre, og spændt på om den kan leve op til mine forventninger som er høje! - ZOLA er på en farefuld færd over Salthavet, hvor en ny, grufuld virkelighed venter på hende og hendes bror i arenaen i Loxhole. TARAN kæmper med at finde sine ben som rekrut i kongens hær under den tidligere slavehandler RULF HUNTERS kommando. Imens er PHILIP blevet tilbage i Eiksdalen, hvor han snart opdager, at Taran efterlod sig mere end blot savnet af en god ven. KRONPRINS CASSIUS er hjemvendt med sin nye brud, dværgekongens datter Brunilla, men ægteskabet går langt fra som planlagt. På slottet i Nordskrone er YARA under oplæring hos kongens medicas, men snart bliver hun tvunget til at træffe nogle svære valg for at redde dem, hun holder af. Og imens rykker mørket hele tiden tættere på ... 
  5. Asgårds Datter #1, Drømme om sne og blod. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Anmeldereksemplar. - Så er der lidt nyt fra Sidsel, eller nyt og nyt, så vidt jeg ved så er det vidst en genudgivelse af hendes tidligere serie "Sandrømmeren" men opdateret og i nye covers, ved et andet forlag! Jeg er vild med forfatterens tidligere serie "Asgårds døtre" så jeg er virkelig spændt på denne her, specielt fordi den også foregår i samme univers! - 15-årige Fréa bor i Aarhus sammen med sine forældre. Hun går i skole, spiller klaver og er sammen med sine venner. Kort sagt lever hun et helt normalt liv. Dog lige med undtagelse af at hendes drømme har en ubehagelig tendens til at blive til virkelighed. En nat under et indbrud i hjemmet, kæmper hendes mor imod et mystisk væsen og afslører herefter en stor familiehemmelighed. Hun og faren kommer fra den nordiske gudeverden, Asgård, og Fréa er en valkyrie. Det viser sig at onde kræfter vil have fat i Fréa og hendes evner til at forudsige fremtiden gennem sine drømme. Hun må derfor flygte til Asgård. I gudernes verden starter et helt nyt liv for Fréa, og hun møder både nye venner, men i særdeleshed også fjender samtidig med at hendes nætter hærges af drømme om sne og blod.
  6. Mellem Verdener #1, Ragnarok. Skrevet af Dina K. Sjöblom. - Anmeldereksemplar. - Denne bog har jeg egentlig haft mine øjne på siden den første gang udkom på engelsk, men der læste jeg ikke rigtigt engelsk. Nu er den dog oversat til dansk, og jeg fik tilbudt den af forfatteren, så jeg kunne selvfølgelig ikke sige nej! Nu er det på tide at den læses, og jeg glæder mig helt vildt! For ikke nok med coveret er vildt lækkert, lyder den virkelig også intens! - Da Alexandras træner dør, bliver hele hendes verden vendt på hovedet. For hvem er hun overhovedet uden sin bedste ven Nathan og den MMA-karriere, hun nu lægger bag sig? I et forsøg på at bearbejde sorgen overtager hun Nathans job på det lokale museum, hvor der planlægges en mystisk udstilling om oldtiden på de skotske Hebrider. Men ikke alt ved udstillingen er, hvad den giver sig ud for, og en skæbnesvanger nat under en mystisk tordenstorm bliver Alexandra kastet tilbage i tiden til jernalderens Skotland. I en brutal virkelighed, hvor mytologi og folklore smelter sammen med interne stridigheder og politiske agendaer, hvirvles Alexandras skæbne ind i fortidens ekko. For hvor går grænsen egentlig mellem myte og menneske?

Det er så de bøger jeg har planlagt at læse i løbet af måneden! 
Jeg håber selvfølgelig på mere, og har lidt planlagt at læse videre på "The black Dagger Brotherhood" ved siden af, for det også en serie jeg bare er blevet afhængig af igen. 
Har i nogle bestemte bøger på listen i denne måned? Måske nogle der udkommer på festivallen? 





Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Palatium Books: https://www.palatium.dk/
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook Side.
Dina K. Sjöblom: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk/
Lindhardt og Ringhof: https://www.lindhardtogringhof.dk/
Anne-Marie Vedsø Olesen: Forfatterens Facebook Side
Turbine forlaget: https://turbine.dk/