tirsdag den 7. maj 2024

Anmeldereksemplar: Vi begynder, hvor det ender.

Vi begynder, hvor det ender.

Titel: Vi begynder, hvor det ender. 

Original titel: The End We Start From. 

Forfatter: Megan Hunter. 

Udgivet på dansk ved: SuperLux. 

Udgivet på dansk den: 04/11-2023. 

Antal sider: 170. 

Antal stjerner: 2,5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Vi begynder, hvor det ender. 

Midt i en enorm miljøkatastrofe, der oversvømmer Londons gader, føder en kvinde sit første barn. Få dage senere bliver familien tvunget til at forlade deres hjem og søge i sikkerhed. De rejser fra sted til sted, fra ly til ly, og i kølvandet på rejsen følger både frygt og forunderlighed, da babyen første gang griber ud efter en ting, da han vokser og strækker sig ud, trives og er glad mod alle odds. 




Da jeg modtog denne bog, vidste jeg egentlig ikke helt hvad jeg gik ind til, eller hvad jeg kunne forvente af den, kun at den ville være noget anderledes end, hvad jeg normalt læser, og det må man bestemt sige at den var! 
Jeg skal også være ærlig at sige, den tabte mig en del gange, og jeg tvivler her efter lidt tid at have læst den, om jeg egentlig helt forstod meget af det jeg læste. Med det sagt var det dog interessant læsestof, som fangede mig, trods jeg egentlig ikke helt forstod den. 

"Vi begynder, hvor det ender" er en fortælling om en familie som opstår under voldsomme og ubehagelige oplevelser. Karakterne står i en slem klimakrise, hvor oversvømmelser og hungersnød truer deres overlevelse og midt i det hele kommer nyt liv til på smukkeste vis. 
Herfra følger vi karakterne på en rejse gennem overlevelse og miljøskift. 
Bogen her er ret interessant opbygget. Den er meget kort, og så står der egentlig ikke sindssygt meget på siderne, hvilket jeg må sige nok lidt var det, som gjorde at jeg til tider tabte tråden. 
Teksten er meget flyvsk og skifter en del mellem nutid og datid, så det med at holde tungen lige i munden for at kunne følge 100% med. 
Samtidig vil jeg sige det også virkede til at være en bog man virkelig skulle fortolke på mellem linjerne, hvilket var med til at gøre det hele lidt mere overfladisk og nemt at miste følingen med. 
Samtidig så bliver alle karaktererne gennem bogen kun nævnt med bogstaver, hvilket jeg vil sige også på en måde gjorde det unikt og interessant. Med det sagt, vil jeg også sige det for mig gjorde det svært at få en ordentlig føling med karakterne og hvem de egentlig var sådan helt tæt på. 
Med det sagt vil jeg jo sige det en interessant bog, og trods den ikke helt fangede mig 100% og jeg egentlig stadig lidt sidder med følelsen af ikke helt at vide hvad jeg har læst, så var den interessant og fangede da stadig min opmærksomhed. 
Så søger i læsere end lidt mere unik og anderledes bog, så giv da endelig denne her en chance. Specielt hvis i også interesser jer for bøger med emner såsom klimakrisen, så dette helt klart en som måske ville fange! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.