lørdag den 27. august 2022

Anmeldereksemplar: Legenden om Agrat #1. - Jernstaven.

Legenden. 

Titel: Legenden om Agrat #1. - Jernstaven.

Forfatter: Anne Mette Asp. 

Forlaget: Facet. 

Udgivet: 12/08-2022. 

Antal sider: 368. 

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Jernstaven.

Jeg gik dristigt frem ad den brede, flisebelagte korridor, der førte hen til højsalen. Mine håndflader var klamme af sved, min mave stram som gammelt sålelæder. Jeg forsøgte at trække vejret normalt, men det lykkedes ikke ret godt. Det var nu, det begyndte. Det, der måske blev den sidste aften i mit liv.

Da Agrat kaster sig op på sin brors hest for at forfølge nogle tyve, bliver hans liv forandret for altid. Han kan ikke vende hjem og bliver tvunget ud på en farefuld rejse mod bjerglandet Angal.

Med livet som indsats må han kæmpe for, at en mystisk jernstav ikke falder i de forkerte hænder, samtidig med at han slås mod sine egne indre dæmoner …




Da jeg modtog bogen her, må jeg indrømme at jeg aldrig havde hørt om bogen. Forfatteren og handlingen var derfor ukendt for mig, og jeg havde ikke vildt høje forventninger til den. Dog synes jeg bagsideteksten lød rigtig spændende, så lidt forventninger havde jeg da. 
Nu er bogen så læst, og det var en læseoplevelse med mange indtryk, og jeg venter da spændt på en fortsættelse. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg sådan set ret hurtigt fanget af handlingen og Agrat. Handlingen er ikke lang tid om, at starte og vi bliver hurtigt sat ind i Agrat og hans problemer med "det" og hans undren over hvorfor han skal igennem det. 
Agrat er en interessant hovedperson der sætter gang i nysgerrigheden. I starten virkede han meget frustreret og til tider lidt naiv. Han er frustreret over han rammes af "det" og at han aldrig rigtigt kan time det. Han kan føler ikke han kan have en "normal" hverdag, hvor han er samme med venner og måske en kæreste, for han frygter konstant at blive ramt af "det" og at han ikke kan kontrollere det og dermed kommer til at såre dem omkring sig fysisk. Frustrationen kunne jeg nemt sætte mig ind i, og have medfølelse for med ham, for nøj hvor må det da også bare være træls. 
I starten er han også ret naiv. Jeg vil ikke spoile for meget, men han er nem, at manipulere med og sætter sig faktisk flere gange i situationer, hvor han er nem at ramme, og flere gange følte jeg bare han afslørede sig selv, i situationer hvor han bør være forsigtig og mistroisk. Det irriterede mig desværre lidt. Agrat kommer dog også med tiden gennem lidt udvikling af sin personlighed, men den er lille, og desværre lidt for vag til min smag, så jeg håber der sker lidt mere med hans udvikling i næste bog. 
Generelt kunne jeg som sådan godt lide Agrat, for han er en god fyr med hjertet det rette sted, men han irriterede mig også til tider med sin naivitet, i en grad, hvor jeg sukkede tungt og rullede med øjnene under læsningen. 
Handlingen var bestemt det der trak mest op i min rating af bogen. Den er klassisk og spændende. Man kunne nemt forestille sig det her lidt middelalder agtige univers, som er præget af mystisk og lidt magi. Her i første bog er der ikke voldsomt meget magi med, men nok til at vække nysgerrigheden. Generelt vil jeg sige at første bog her er meget præget af opbygning, og jeg håber derfor at næste bog introducerer os mere for magien og de mystiske detaljer. 
Mysteriet om ham her tyven som stjæler Agrats hest, og får ham inddraget i kampen omkring jernstaven, var vildt fangende. For hvem er ham tyven? Hvad er det han skjuler og holder for sig selv? Hvad er jernstaven, og hvorfor er den så vigtig og mystisk? Der blev generelt skabt mange spørgsmål, som gjorde læsningen intenst og spændende. 

Sproget er let og forståeligt, så er man en hurtig læser og man bliver fanget af handlingen, føles det nærmest som om man flyver gennem teksten. 
Forfatteren bruger en fin mængde detaljer, som gjorde det nemt at forestille sig omgivelserne, samt personerne vi møder. Jeg følte bestemt som læser, at jeg kunne leve mig ind i handlingen, og føle at jeg var med Agrat på sidelinjen. 
I løbet af bogen møder vi en pæn håndfuld personer, men heldigvis var de nemme at holde styr på. Desværre må jeg sige at nogle gange så kunne karaktererne vi møder godt virke lidt flade, hvilket gjorde jeg nogle gange, havde lidt svært ved at forstå dem og blive 100% fanget af dem. Samtidig virkede de også nogle gange til, at have utroligt nemt ved at få følelser for hinanden, hvilket virkede lidt voldstomt til tider. Så i næste bog, håber jeg de måske får lidt mere energi og personlighed. 
Men alt i alt så vil jeg sige, at det var en helt okay læseoplevelse, og jeg vil virkelig gerne læse videre på serien, og finde ud af mere om Agrat og det han slås med. 
Så det er da helt klart også en bog jeg kan anbefale andre læsere at give en chance! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

lørdag den 20. august 2022

Anmeldereksemplar: Den nat hun forsvandt.

Den nat hun forsvandt. 

Titel: Den nat hun forsvandt. 

Original titel: The Night She Disappeared. 

Forfatter: Lisa Jewell. 

Udgivet på dansk ved: Gads forlag. 

Udgivet på dansk den: 03/06-2022. 

Antal sider: 444.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Levende eller død? 

En smuk sommernat forsvinder 19-årige Tallulah og hendes kæreste sporløst efter en bytur.
Hjemme venter Tallulahs mor, Kim, forgæves på livstegn fra sin datter. 
Da hun endnu ikke har hørt fra Tallulah dagen efter, opsøger hun desperat hendes venner. 
Det viser sig, at det unge kærestepar sidst blev set til en fest på en stor, gammel landejendom ude i skoven. De lokale kalder huset for Dark Place.
To år senere er mysteriet om det unge pars forsvinden endnu uopklaret. 
Men da en krimiforfatter flytter til byen og gør et bemærkelsesværdigt fund i sin baghave, dukker nye spor op til overfladen. 
Kan Tallulah stadig være i live?



Den nat hun forsvandt, er den første bog jeg har læst af Lisa Jewell, så da jeg modtog den var jeg ret spændt på om den ville være lige så god som den lød til at være, og hvordan skrivestilen ville være.
Nu har jeg så læst bogen, og hold da helt ferie hvor var den vild! Jeg skal helt bestemt læse mere af denne forfatter en dag. 

Da jeg først begyndte på bogen, var det ikke planen at læse den i et hug, men jeg endte faktisk med at blive så fanget af handlingen, at jeg ikke kunne stoppe med at læse før sidste side var vendt. Jeg måtte bare vide hvad der var sket med Tallulah og hendes kæreste. 
Opbygningen af bogen fangede mig virkelig, vi er nemlig både i fortiden og i nutiden. I nutiden følger vi forfatteren og Kim, og i fortiden følger vi Tallulah i månederne op til at hun forsvinder. - Månederne op til at hun forsvinder fangede virkelig min interesse, de var kryptiske, mystiske og medrivende, og gav et ret godt indblik i hvordan Tallulah havde det inden hun forsvandt. Jeg nød selvfølgelig også de andre kapitler, hvor vi følger Kim og forfatteren i deres forsøg på, at finde ud af om Tallulah og hendes kæreste stadig er i live, og hvad der egentlig gjorde at de forsvandt. 
Min favorit af de tre synsvinkler vil jeg dog sige var Tallulahs, for de var alligevel spækket med lidt mere mystik end de andre var, men jeg vil dog sige at opbygningen af bogen, og den måde kapitlerne skifter tidsperioder og vinkler passede super godt sammen.
Handlingen var jeg generelt vild med. Alt den her mystik om det unge par der på mystiskvis forsvinder efter en nat i byen, uden de store spor at gå efter, fangede mig virkelig. Jeg kunne nemlig ikke andet end at tænke "Hvor er de? Hvad er der sket? Er de overhovedet i live?" 
En anden detalje ved bogen, som virkelig fangede mig var da hende her krimiforfatteren flytter til byen, bliver hun på mystisk vi draget ind i sagen, trods hun intet har med de unge at gøre. 
Nogle af de ting hun nemlig undersøger, har Kim jo også tidligere undersøgt, men her får vi det hele at se fra en andens vinkel, som måske opdager noget nyt som er blevet overset i første omgang. Samtidig kan man ikke lade vær med at spekulere over hvem den her person er, som lægger små ledetråde ud til forfatteren, og hvorfor det er forfatteren der skal finde dem, og ikke Kim som trods alt allerede er sat ind i sagen? 
Generelt vil jeg sige at handlingen er mystisk og medrivende, og sætter virkelig gang i læserens tanker og spekulationer.

Sproget er let og forståeligt, og med den medrivende handling, føles det nærmest som om at bogen læser sig selv. Ærligtalt tror jeg at lige præcis denne bog, kunne være fantastisk at filmatisere, personligt ville jeg gerne se den film.
Forfatteren bruger en god mængde detaljer til, at beskrive alt det der sker, så man nemt kan forestille sig alt der sker som en lille film. Det var bestemt også med til, at man som læser nærmest føler at man følger de forskelige karakterer på sidelinjen. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige karakterer, men jeg vil sige at forfatteren har været dygtig til, at gøre dem nemme at holde styr på og skille fra hinanden. Min favorit ud over Tallulah var Scarlett. Scarlett var ret speciel, lidt flyvsk og egoistisk, og hun vækkede virkelig min nysgerrighed. Generelt vil jeg sige at forfatteren har gjort alle karaktererne interessante og ægte, og der var ikke en der faldt i et med tapetet. 
Alt i alt vil jeg sige, at det var en fantastisk og intens læseoplevelse, med en slutning der virkelig overraskede. Så hvis du er til en spændingsroman der virkelig sætter gang i spørgsmålene, så kan jeg varmt anbefale bogen her! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 15. august 2022

Anmeldelse: Den magiske boghandel #1. - Tilly og bogvandrerne.

Den magiske boghandel.

Titel: Den magiske boghandel #1. - Tilly og bogvandrene. 

Original titel: Pages & Co. #1. - Tilly and the Bookwanderers. 

Forfatter: Anna James. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 07/09-2020. 

Antal sider: 398

Antal stjerner: 4/5. 


Tilly og bogvandrene. 

Et magisk eventyr til at glæde fantasien.

Elleveårige Tilly har boet ovenpå sine bedsteforældres boghandel, lige siden hendes mor forsvandt, kort efter hun blev født. Ligesom resten af familien elsker Tilly at flygte ind i siderne på sine yndlingshistorier.

En dag opdager Tilly, at figurer fra klassiske børnebøger dukker op i boghandlen gennem den magiske ’bogvandring’ – de træder ud af siderne og ind i virkeligheden!

Sammen med Anne fra Grønnebakken og Alice i eventyrland begiver Tilly sig nu ud på en jagt på sandheden om, hvad der egentlig skete med hendes mor for alle de år siden, og hun får brug for alt sit mod, når hun træder ind i en verden fuld af eventyr og ukendte farer.




Den magiske boghandel, er en serie jeg egentlig har haft min opmærksomhed på siden den første bog udkom på dansk. Jeg har dog været meget i tvivl om, hvorvidt det ville være en bog for mig, da aldersgruppen er til en lidt yngre gruppe end min. Nu har jeg dog læst den første bog, og jeg må sige at jeg er meget glad for, at jeg gav den en chance alligevel, for sikke en skøn bog! 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg ret hurtigt fanget af handlingen og vores unge hovedperson Tilly. Jeg fik nu også læst bogen ret så hurtigt, og jeg kan næsten ikke vente med, at læse videre på denne magiske serie! 
Selve handlingen var det der fangede mig mest. Konceptet med bogvandrene, og det at de kan læse sig selv ind i bøgerne, møde karaktererne og udforske universet selv, er jo enhver bogelskers drøm, og ikke mindst også min drøm. Så da Tilly begynder at rejse i bøgerne, og møde sine yndlingskarakterer, kunne jeg ikke andet end at blive fanget, nysgerrig og en smule jaloux. 
Tilly er virkelig en skøn pige, og jeg har virkelig nydt at følge hende, og så småt begynde, at lære hende og kende, og jeg glæder mig bestemt til at følge hende igen i fremtidige bøger. Tilly er en stille og rolig pige, men hun er også nysgerrig og ivrig. Hun er meget ung, og i en alder hvor sindet er lidt mere åbent over for mystiske hændelser, og den her reaktion på møderne med sine yndlingskarakterer og universerne, virkede på en måde meget realistisk. Hendes opførsel og væremåde vil jeg sige matchede godt alderen, trods hun til tider også virkede ekstra moden af sin alder. 
Tilly har fået ferie, men hun har dog også fået til lektie at læse en bog af en forfatter hun ikke har læst noget af før. Med den opgave begynder hun at lede efter en bog og nyde sin ferie. Her finder hun dog en dag en kasse med flere af sin mors gamle bøger, hvilket får Tilly til at undre sig mere over sin mors forsvinden. Ikke nok med det, begynder der også at ske mystiske hændelser i hendes bedsteforældres boghandel. En dag møder hun nemlig en af sine yndlings bogkarakterer, Anne fra Grønnebakken, men det stopper ikke her, hun møder nemlig også Alice fra eventyrlandet, og det stopper heller ikke der. Anne og Alice tager nemlig begge, Tilly med sig ind i bøgernes forunderlige verdener. Tilly begynder derfor at undre sig over sin mors forsvinden, og sammen med Anne og Alice, undersøger hun sagen i håb om at finde ud af sandheden. 
Som Tilly begynder at beskæftige sig med bogvandre konceptet blev jeg også mere og mere interesseret. Det er bestemt interessant at høre om deres baggrund og viden, høre om hvordan det hele fungere og reglerne for bogvandringen. Jeg glæder mig hvert fald rigtig meget til, at høre mere om bogvandrene i næste bog, og ikke mindre vandre gennem endnu flere bøger med Tilly. 

Sproget er dejligt let, og med det sagt vil jeg mene at den yngre læser nemt kan følge med. Samtidig vil jeg sige at sammen med den aldersgruppe serien mest henvender sig til, ville den fungere rigtig godt til læsetræning, samt højtlæsning. 
Jeg vil også sige, at forfatteren bruger en rigtig fin mængde detaljer til, at gøre læsningen levende og nem at leve sig ind i. Under læsningen, følte jeg nærmest at jeg fulgte Tilly på sidelinjen, og ikke at jeg bare læste en tekst, så det er et stort plus. 
I løbet af bogen møder vi lidt forskellige folk, men ikke overdrevet mange, hvilket er rigtig fint, for med det sagt tænker jeg, at det vil gøre det mere overskueligt for den yngre læser. Samtidig vil jeg også sige, at alle de karakterer vi mødte virkede ægte og interessante. Min favorit udover Tilly, er helt bestemt Oskar, som oplever bogvandringen og de mystiske ting sammen med Tilly, og jeg glæder mig også til at møde ham igen i de næste bøger! 
Generelt vil jeg sige at dette var en rigtig skøn læseoplevelse, og jeg vil glæde mig meget til, at læse videre på serien! Jeg kan varmt anbefale denne bog en chance, specielt hvis du elsker bøger, mystik og oplevelser! 

onsdag den 10. august 2022

Anmeldereksemplar: Familiehemmeligheder.

Familie.

Titel: Familiehemmeligheder.

Original titel: Sing Me a Secret. 

Forfatter: Julie Houston. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books.

Udgivet på dansk den: 04/07-2022.

Antal sider: 370. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 

Familiehemmeligheder. 

Juno Cameron lever et stille, rutinepræget liv med sin mand og to store hjemmeboende børn. Hun er familielæge i Westenbury, i Yorkshire, hvor også to af hendes tre søstre bor med deres familier. Da lægepraksissen har brug for at udvide, bliver Juno nødt til at rykke fra sin konsultation og ind i et meget mindre lokale – uden vinduer! Det er irriterende, men hun tager sig ikke sammen til at gøre noget ved det. Hendes mand er taget til Boston, hvor han har fået en spændende stilling og indtil videre skal være i et år. Juno elsker, at hun har børnene og huset for sig selv, og da Scott Butler, den nye smukke lægevikar fra New Zealand, begynder i klinikken, kan hun ikke undgå at lægge lidt mere end almindeligt mærke til ham.

Der er ikke nogen af de tre søstre, der har kontakt med deres lillesøster, Lexia Sutherland. Efter hun er blevet superpopstjerne og gift med en lige så berømt fodboldspiller, har de stort set ikke længere kontakt. Men nu viser det sig, at Lexia har tænkt sig at flytte tilbage fra London til Yorkshire sammen med sin mand og deres lille søn. De fire søstre reagerer meget forskelligt på gensynet, og ikke alle er begejstrede.

De fire Sutherland-søstre har alle valgt meget forskellige liv, men en hemmelighed og en lidt småneurotisk opsætning af musicalen Jesus Christ Superstar kommer til at betyde, at søstrene må se på hinanden med nye øjne.





Julie Houston er en forfatter jeg har haft både gode og mindre gode læseoplevelser med. Så da jeg modtog bogen her, var jeg meget spændt på hvordan denne læseoplevelse ville blive. 
Nu har jeg dog læst bogen, og jeg vil sige det var en oplevelse med blandede følelser, men dette er bestemt en af de bedre læseoplevelser, og det er en bog jeg varmt kan anbefale til andre læsere! 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg sådan set hurtigt fanget. Måden bogen startede ud på, og skiftede mellem de to søstre Lexia og Juno fangede mig, og den første del blev sådan set også hurtigt læst. I løbet af bogen skifter synsvinklen mellem de to søstre, men jeg vil dog sige at Juno virkede til at være den ledende vinkel, Lexia var dog lidt den søster der fangede min opmærksomhed mest. Ikke nok med vi følger de to, så er der også lidt skift mellem nutid og fortid, så vi får lidt baggrundsviden omkring det ødelagte bånd mellem søstrene. 
Juno og Lexia er dog ikke de eneste søstre, de er nemlig en flok på fire søstre, og de er ikke helt så tætte igen. 
Faktisk er der ikke nogle af de tre søstre der er i kontakt med Lexia, og forholdet mellem de andre tre er ikke altid det stærkeste. Juno lever et lidt rutinepræget liv med sin mand og to børn. Hun er familielæge i Westenbury. Her bliver hun dog udfordret da hun bliver bedt om at rykke lokale for den nye lægevikar som kommer til klinikken. Efterfølgende begynder hun at lægge mere og mere mærke til den nye vikar, og da hendes mand arbejder et år i Boston, har hun også mere tid til at udforske de følelser der opstår. 
Lexia har næsten ingen kontakt haft til sine tre søstre efter at hun blev en berømt popstjerne, og gift med den kendte fodboldspiller. Dette ændre sig dog så småt, da hun beslutter sig for, at flytte tilbage til hjembyen. De fire søstre må dermed genoverveje livets valg og gå fremtiden i møde. 
På en måde synes jeg det var lidt trist at vi ikke fik lidt kapitler fra alle fire søstre, for på hver deres måde fangede de min opmærksomhed. Lexia var dog den der fangede mig mest. 
Lexia er en interessant person, og anderledes end jeg lige havde forventet i første omgang. Jeg havde lidt forventet en snobbet personlighed, og meget overfladisk person. Lexia er derimod ret stille og rolig, og har en interessant baggrund som formåede at fange min opmærksomhed. De kapitler der foregik i fortiden, var dog de kapitler der fangede min opmærksomhed mest. I løbet af bogen ser vi også Lexia gennemgå lidt af en udvikling personligt, og det var en udvikling jeg virkelig nød at følge. 
Juno er nu også en skøn person, men en smule flad til tider. Hun fangede mig ikke helt på samme måde som Lexia gjorde, og nogle af de valg hun tager i løbet af bogen forstod jeg ikke helt. Hun var dog på sin egen måde interessant. Juno gennemgår også lidt af en udvikling, hvor hun følelsesmæssigt og personlighedsmæssigt skal overveje en masse, og den del fangede mig bestemt. 

Handlingen var som sådan helt okay, men den var ikke voldsomt fangende efter min mening. Jeg følte lidt den til tider kørte i ring, og blev lidt langtrukken, og det er sådan set grunden til den manglende stjerne. 
Delen med at de fire søstre gennemgår nogle ting, som gør at de genovervejer deres bånd til hinanden, var dog rigtig fin og tankevækkende. Det er ikke alle familier, hvor båndet mellem diverse parter i familie er lige godt, og her vil jeg sige bogen godt kan sætte gang i tankerne omkring hvordan ens egne bånd i familien er, og om der er noget man kunne eller kan gøre anderledes for at styrke dem. Det var bestemt en detalje jeg vil sige, var med til at hive op i min stjerne rating af bogen.
Sproget er let og jeg følte læsningen gik hurtigt og ligetil. 
Forfatteren er rigtig god til at bruge et detaljeret sprog, som gjorde det nemt at forestille sig det hele som en lille film. Jeg havde hvert fald nemt ved, at læne mig tilbage og nyde handlingen. 
I løbet af bogen møder vi en pæn del karakterer, og her vil jeg rose forfatteren for at gøre dem overskuelige og holde styr på, samt livlige og ægte. 
Generelt vil jeg sige at dette var en helt fin læseoplevelse, og jeg kan derfor varmt anbefale bogen her til læsere der elsker romaner om familie og lidt romantik oveni. 






Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 6. august 2022

Anmeldereksemplar: Grænseløs beundring.

Beundring. 

Titel: Grænseløs beundring. 

Original titel: Goodnight Beautiful. 

Forfatter: Amiee Molloy. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Falco.

Udgivet på dansk den: 09/06-2022. 

Antal sider: 211. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 

Grænseløs beundring. 

Sam og Annie er nygifte og klar til at starte et liv sammen. 
De flytter til en stille forstad til New York City, men til Annies store skuffelse er hun alene det meste af tiden, mens Sam, der er terapeut, arbejder til langt ud på aftenen på sit hjemmekontor. Da Annie opdager, at hun gennem en skakt kan følge med i alt, hvad der snakkes om på Sams kontor, bliver dagene lidt mere spændende, men det hele tager en tragisk drejning, da Sam tager afsted en morgen og ikke kommer hjem igen. 
Bortførelser begås ofte af offerets nærmeste, men er det tilfældet med Sam?


"Grænseløs beundring" var en bog jeg var ret spændt på at begynde på, da den lød ret spændende, men dog mest fordi jeg egentlig lidt tvivlede på om den var noget for mig. Nu er den dog læst, og hold da helt ferie... Jeg er meget glad for jeg besluttede mig for at give den en chance, for sikke en læseoplevelse. 
Jeg vil bestemt gerne læse mere af Amiee Molloy en dag, og gerne mere thriller. 

Da jeg begyndte på bogen havde jeg lidt forventninger til den, for jeg havde nu alligevel hørt en del godt om den. Jeg kan nu fortælle, at den overgik alle forventninger, og var meget bedre end jeg kunne havde drømt om. 
Sam og Annie er nygifte og klar til at starte et nyt liv sammen i den lille forstad. Her starter Sam en praksis som terapeut, og arbejder ofte til langt ud på aftenen på sit hjemmekontor. Derfor er Annie også ofte alene det meste af tiden. En dag opdager hun dog, at hun gennem en skakt kan følge med i alt hvad der snakkes om på Sams kontor. Dagene bliver mere og mere spændende for hende, lige indtil Sam en dag forsvinder. 
I løbet af bogen skifter vi ofte mellem Sam og Annies synsvinkel, så vi får et bredt syn på hvad der sker i løbet af bogen. Jeg kan ikke engang beslutte mig for hvilken synsvinkel der var mest fangende, for de var begge utroligt interessante. 
Sam slås med dårlig samvittighed, over ikke at indblande Annie i alt økonomisk, samt forholdet til sin mor der går mere og mere ned af bakke. 
Annie keder sig i det store nye hus, men vil ikke sige noget til Sam om det. Da hun dog finder ud af at hun kan lytte med på hans arbejde, bliver det dog mere spændende for hende. Jeg var ret fascineret af hvordan hun ikke rigtigt virkede til at føle skam over at lytte med til noget så privat som andres tid med en psykolog. Det gjorde mig virkelig nysgerrig, og var bestemt med til at gøre læsningen det mere interessant. 

Handlingen var ret intens, og virkelig uforudsigelig. Jeg troede jeg sådan ca. vidste hvad jeg gik ind til, da jeg begyndte på bogen, og følte også at jeg havde et ret god overblik over hele handlingen i starten af bogen. Dog må jeg virkelig sige, at bogen tog en drejning omkring midt i bogen og chokerede mig meget. Jeg vil ikke sige mere om det, men jeg er ret sikker på at de fleste der læser bogen her, vil blive ret overraskede over den drejning bogen tager. 
Bogen her viser også et eksempel på, hvordan beundring kan udvikle sig til noget sygeligt og farligt. At beundring ikke altid er noget uskyldigt, men virkelig kan udvikle sig i en skræmmende retning. 
Generelt vil jeg sige at forfatteren virkelig har haft styr på genren, og holder på læseren med den vilde drejning, samt stemningen i bogen. Stemningen var nemlig fra start af mystisk, intent og medrivende, hvilket virkelig gjorde noget godt for bogen. 
Sproget var let, og med den intense handling læste bogen nærmest sig selv. Jeg kunne godt overveje at lytte til den som lydbog, hvis den skal genlæses. 
Forfatteren bruger også et rigt billedsprog, der gjorde det let at forestille sig det hele som en lille film. Sammen med den intense spænding, var det virkelig svært at slippe bogen før sidste side var læst. 
I bogen møder vi ikke vildt mange folk, men dem vi gjorde var nu meget interessante. De virkede ægte og ikke bare som et par bipersoner der skulle give handlingen lidt ekstra fylde. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en utroligt spændende bog, og er du til thriller, samt en uforudsigelig handling, så kan jeg stærkt anbefale jer at give bogen her en chance! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger om bogen. 

torsdag den 4. august 2022

Wrap-up Juli. - 2022.

 Wrap-up for Juli måned. 

Endnu en måned er overstået, vi er lidt over halvvejs inde i året og jeg nærmer mig allerede mit mål for læste bøger i 2022. 
Juli er slut, og det er jo selvfølgelig blevet tid til en hurtig opsamling på månedens læste bøger. 
Da jeg jo har haft sommerferie, har jeg haft lidt mere tid til læsningen, og jeg har da alligevel også fået læst hele 13 bøger, og påbegyndt en ny. 
Min læsning har dog været lidt anderledes end normal, da jeg har læst størstedelen af bøgerne som e-bøger. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg fortrækker læse alle mine bøger fysisk, men jeg har haft udnyttet mit medlemskab på Chapter, og fået læst op på nogle serier jeg har været i gang med over længere tid nu. 
Utroligt nok har det heller ikke gjort mig noget, flere gange har jeg fortrukket den online læsning i løbet af måneden. Dog fortrækker jeg stadig at sidde med de fysiske bøger, det gør bare noget andet for læsningen! 
Det blev til ca 4450 sider, sammen med e-bøgerne, så jeg er da tilfreds med månedens læsning! Jeg havde dog nok håbet på lidt mere, men det okay, jeg har faktisk også læst mere engelsk, hvilket bestemt har taget lidt længere tid end med de danske bøger. 

Men nu til min liste! 
  1. The lying game #1, Den enes død. Skrevet af Sara Shepard. - 4 Stjerner. 
  2. The lying game #2, Sandhed eller konsekvens. Skrevet af Sara Shepard. - 4 Stjerner. 
  3. The lying game #3, Øjne der ser. Skrevet af Sara Shepard. - 4 Stjerner. 
  4. The lying game #4, Gemmeleg. Skrevet af Sara Shepard. - 4 Stjerner. 
  5. Fake. Skrevet af Zoë Bell. - 3 Stjerner. 
  6. Grænseløs beundring. Skrevet af Amiee Molloy. - 4 Stjerner. 
  7. The lying game #5, Cross my heart, hope to die. Skrevet af Sara Shepard. - 4 Stjerner.
  8. The lying game #6, Seven minutes in heaven. Skrevet af Sara Shepard. - 5 Stjerner. 
  9. Familiehemmeligheder. Skrevet af Sarah Houston. - 4 Stjerner. 
  10. The Black Dagger Brotherhood #8, Mørkets Prins. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  11. The Black Dagger Brotherhood #9, Lysets heltinde. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner.
  12. Den magiske boghandel #1, Tilly og bogvandrene. Skrevet af Anna James. - 4 Stjerner. 
  13. Kingdom of the Wicked #1. Skrevet af Kerri Maniscalco. - 5 Stjerner. 
  14. Påbegyndt: The Black Dagger Brotherhood #10, Krigeren. - 37% nået. 

Det er så listen over mine læste bøger i juni måned! 
Som i kan se har jeg fået læst "The lying game" færdig, det tog mig så også mindst 8 år... Men fantastisk serie! Skønt endelig at få en slutning på serien. 

Den bog der har fanget mig mest i denne måned, må jeg dog nok sige var "Kingdom of the Wicked." 
- Den var fantastisk. Jeg var måske nok ikke altid fan af vores kvindelige hovedrolle, Emilia, men jeg synes dog alligevel ret godt om hende. Hun virkede så ægte, fuld af følelser, fejl og mangler, som mennesker jo er. Hun var nem at relatere til, og at forstå. Selve handlingen var også bare fantastisk. Mysteriet om de myrdede hekse, den mystiske morder, samt de her 7 wicked prinser, fangede mig virkelig. Jeg har stadig ikke helt styr på dette univers, men det virkelig medrivende. Samtidig elskede jeg virkelig også omgivelserne som blev beskrevet. Glæder mig virkelig til, at fordybe mig i universet endnu engang i anden bog, og kan kun varmt anbefale serien, hvis i læser engelske bøger! 

Har i læst nogle gode bøger i juli måned? 









Tak til forlagene for anmeldereksemplarerne! 

Lindbak + Lindbak: https://lindbakandlindbak.com/
Palatium books: https://www.palatium.dk/

mandag den 1. august 2022

Tbr August. - 2022.

 Tbr for august måned. 

Juli måned er slut, og jeg nærmer mig nu slutningen af min sommerferie. 
D. 16. august starter undervisningen officielt ingen, og det betyder dermed også mindre tid til læsningen. 
Men den nye måned, betyder jo selvfølgelig også, at det er blevet tid til en ny tbr. 
Jeg har jo trods alt stadig lidt ferie tilbage, derfor regner jeg også med at nå lidt mere end bare de bøger jeg har sat på listen. 
Og så igen, er jeg faktisk ikke helt sikker. Jeg har nemlig sat hele 3 engelske bøger på min liste, og den ene af dem er nu ret lang. Så nu må vi se, måske når jeg dem alle, måske ikke. 
Jeg har 6 bøger på min liste denne gang, men jeg er dog allerede ret godt i gang med den ene. 
Jeg startede nemlig på "The Black Dagger Brotherhood #10." den sidste dag i juli måned, så det selvfølgelig også den jeg fortsætter på som første bog i august. 

Så nu til min tbr! 
  1. The Black Dagger Brotherhood #10, Krigeren. Skrevet af J. R. Ward. - Jeg begyndte på denne serie for ret mange år siden nu, men gik i stå da jeg nåede til ottende bog. Jeg tog dog fat i serien igen i juli, og blev ret så fanget af den. Nu jeg i gang med Johns fortælling, og nøj hvor er den allerede ret så spændende! - John ved at han hører sammen med Xhex, også selvom hun måske aldrig vender tilbage til ham. Da han mod alle odds endelig finder hende, er hun døden nær. John erfarer at hans ærkerival Lash, står bag bortførelsen. Men endnu værre, så har Lash muligvis ødelagt enhver chance for at John kan få Xhex. John sætter nu alt ind på at få hævn over Lash ...
  2. Kingdom of the Wicked #2, Kingdom of the cursed. Skrevet af Kerri Maniscalco. - Jeg købte fornyeligt første bog, og har lige læst den og jeg elskede den. Nu er jeg så heldig, at jeg fik anden bog i serien i fødselsdagsgave. Så den skal selvfølgelig læses så hurtigt så muligt! Jeg må vide hvad der sker mellem Emilia, Wrath og Pride, og hvem der ender sammen med hvem. Jeg kan bestemt anbefale denne her til dem der læser engelsk fantasy. - After selling her soul to become Queen of the Wicked, Emilia travels to the Seven Circles with the enigmatic Prince of Wrath, where she’s introduced to a seductive world of vice.
    She vows to do whatever it takes to avenge her beloved sister, Vittoria... even if that means accepting the hand of the Prince of Pride, the king of demons.
    The first rule in the court of the Wicked? Trust no one. With back-stabbing princes, luxurious palaces, mysterious party invitations, and conflicting clues about who really killed her twin, Emilia finds herself more alone than ever before. Can she even trust Wrath, her one-time ally in the mortal world... or is he keeping dangerous secrets about his true nature?
  3. Legenden om Agrat #1. Jernstaven. Skrevet af Anne Mette Asp. - Et anmeldereksemplar. - Jeg modtog i sidste måned denne fantasy bog som en overraskelse fra forlaget. Jeg havde intet hørt om bogen før, men må bestemt sige, at den lyder virkelig interessant. Det også mit første møde med denne forfatter, så jeg er meget spændt på skrivestilen. Bogen udkommer d. 12. august. 
  4. A Court of Frost and Starlight. Skrevet af Sarah J. Maas. - Endelig har jeg fået taget mig sammen og skaffet den, og nu skal den bestemt også snart læses! Jeg savner helt Feyre og Rhysand, og alle de andre fantastiske karakterer i universet. Jeg er nu også ret spændt på hvad der skal ske efter den slutning tredje bog havde... - Feyre, Rhysand, and their friends are still busy rebuilding the Night Court and the vastly altered world beyond, recovering from the war that changed everything. But Winter Solstice is finally approaching, and with it, the joy of a hard-earned reprieve.
    Yet even the festive atmosphere can't keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, her concern for those dearest to her deepens. They have more wounds than she anticipated-scars that will have a far-reaching impact on the future of their court. 
    Yet even the festive atmosphere can't keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, her concern for those dearest to her deepens. They have more wounds than she anticipated-scars that will have a far-reaching impact on the future of their court.
  5. Crescent City #2. House of Sky and Breath. Skrevet af Sarah J. Maas. - Jeg var også så heldig at få denne bog i fødselsdagsgave, så nu kan jeg også snart få læst videre på denne medrivende serie. Jeg har hørt en masse blandet reaktioner på denne fortsættelse, så jeg er virkelig spændt på om den kan leve op til mine tårn høje forventninger. - Bryce Quinlan and Hunt Athalar are trying to get back to normal―they may have saved Crescent City, but with so much upheaval in their lives lately, they mostly want a chance to relax. Slow down. Figure out what the future holds.
    The Asteri have kept their word so far, leaving Bryce and Hunt alone. But with the rebels chipping away at the Asteri’s power, the threat the rulers pose is growing. As Bryce, Hunt, and their friends get pulled into the rebels’ plans, the choice becomes clear: stay silent while others are oppressed, or fight for what’s right. And they’ve never been very good at staying silent.
  6. Den magiske boghandel #2. Tilly og de forsvundne eventyr. Skrevet af Anna James. - Jeg læste den første bog i serien i sidste måned og elskede den! Den var sød, underholdende og utroligt godt skrevet. Jeg glæder mig virkelig til at følge Tilly på endnu flere eventyr i bøgernes verden, og jeg glæder mig bestemt til at se hendes udvikling som bogvandre. - Tilly Pages fandt sin mor, som var fanget af Enoch Chalk i børnebogen Den lille prinsesse, men strabasserne er endnu ikke overstået for famillien Pages, samt Tillys nye ven Oskar. Underbiblioteket er blevet overtaget af Underwood, som har været forsvundet i et folkeeventyr sammen med hans søster, som stadigvæk er forsvundet. Underwood vil formane børn fra at bogvandre, og måske endda lukke helt ned for bogvandring. Til stor rædsel for Tilly og Oskar. Eventyr er farlige at bogvandre i, da det er mundtlige overleveringer og ikke som almindelige romaner med en fast handling. Vær parat til endnu et spændende bogvandring med Tilly og Oskar



Det er så de valgte bøger for måneden! En hel del fortsættelser, nogle halvtykke bøger og forhåbentligt fantastiske læseoplevelser! 
Jeg håber selvfølgelig på at få læst en masse mere, men lige nu er målet bare at nå de 6 bøger. 
Har i nogle bestemte bøger i vil læse i august? 






Tak til forlaget Facet og forfatter Anne Mette Asp for anmeldereksemplaret.