onsdag den 29. marts 2023

Anmeldereksemplar: Kærlighed og surdej.

Kærlighed og surdej.

Titel: Kærlighed og surdej. 

Forfatter: Klara Witt. 

Forlaget: Palatium Books.

Udgivet: 10/01-2023. 

Antal sider: 236. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Surdej og kærlighed. 

Sara bor i en lejlighed i Ørestaden sammen med Daniel. Hun er rodet, spontan og lidt dramatisk. Okay – ret dramatisk. Han er rolig, klog og sjov på sådan en lidt tør måde, som hun elsker og hader på samme tid. Og så er han hendes bedste ven.

Den 11. marts 2020 kollapser deres verden og hverdag, da statsministeren toner frem på fjernsynsskærmen og lukker landet ned.

Foråret bliver fyldt med angst og rastløshed og bekymrede overvejelser om fremtiden. 
Og skænderier. Men også af trøst, skøre rutiner og (lange) kram. 
Omgivet af puslespil og surdej bliver stemningen i lejligheden mere og mere elektrisk, og Sara lægger pludselig mærke til irriterende detaljer som Daniels nøddebrune øjne, og hvor dejligt han dufter. Men det ville være for sindssygt at sætte deres venskab over styr. 
Det ville hun aldrig gøre... medmindre det bare er en undtagelse midt i en undtagelsestilstand. Så er det vel okay – ikke?




"Surdej og kærlighed" er en bog jeg var spændt på at gå i gang med. Specielt da den skal fremstille en form for virkelighed vi alle kender til, nemlig dengang coronaen formåede at nedlukke vores hverdag, og sætte gang i noget af et kaos. 
Nu har jeg læst bogen, og jeg må sige, at det var bestemt en kort hyggelig, underholdende og realistisk bog, som jeg tror vi alle vil kunne finde noget genkendeligt i. 

Sara og Daniel er roomies, og hinandens modsætninger. Hun er spontan og dramatisk, og han er rolig og mere organiseret. 
Da landet den 11. marts 2020 lukker ned grundet corona, skal de nu begge omstille sig og få en ny hverdag til at fungere. 
Hverdagen bliver mere og mere præget af angst, rastløshed og bekymringer. 
Efter noget tid spærret inde blandt surdej og puslespil, begynder stemningen mellem Sara og Daniel mere intens. 
Følelserne bliver forvirrende, og hormonerne overtager, men det er vel okay, de er jo i en undtagelsesstilstand? 

Jeg blev ret hurtigt fanget af bogen, alt det her med nedlukningen, corona, sprit og pressemøder er en ting vi alle kan nikke genkendende til, samtidig blev jeg da også nysgerrig på hvordan de to unge ville håndtere den nye virkelighed, og hvad de ville få tiden til at gå med. 
Generelt vil jeg sige handlingen var realistisk og viser ret godt hvordan coronaen satte gang i en helt ny virkelighed og hverdag, som vi alle skulle forholde os til. 
Samtidig har forfatteren også skabt en let, underholdende og medrivende romance fortælling. 
I løbet af bogen får vi enkle kapitler fra Daniel, men her starter vi længere tilbage i tiden, fra hvor de to lærte hinanden at kende. Så her får vi lidt starten på deres venskab og spirrende forhold. Det vil jeg dog ikke spoile for meget af. Men de kapitler var bestemt med til at gøre læsningen mere interessant og medrivende. 
Jeg kunne nu godt lide begge vores hovedpersoner, men Sara kunne nu til tider godt irritere mig lidt, men det nok bare fordi jeg følte hun var meget frembrusende. Med det sagt, kunne jeg nu godt lide den måde hun udfordrede Daniel på personlighedsmæssigt, samtidig med han udfordrede hende med sin mere rolige og afslappede personlighed. 
De er hinandens modsætninger, men nu alligevel et ret godt par i mine øjne. 
Sproget var let, og med den interessante handling fløj jeg gennem bogen på ingen tid. Faktisk stoppede jeg heller ikke før sidste side var vendt. 
Forfatteren bruger et detaljeret billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og omgivelserne. Samtidig har forfatterne også været god til at beskrive sine karakterer, så de virkede ægte og fyldige, så det er endnu et plus. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette er en let og fangende bog, som jeg virkelig vil anbefale alle der har brugt for en romance, med et twist af virkelighed og drama. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 26. marts 2023

Anmeldereksemplar: Vingårdens vilde blomster.

Vilde blomster. 

Titel: Vingårdens vilde blomster. 

Original titel: Bend Toward the Sun. 

Forfatter: Jen Devon. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 18/11-2022. 

Antal sider: 412. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 



Vingårdens vilde blomster. 

Rowan McKinnon tror ikke på kærligheden. Hun har nok at gøre med at færdiggøre sin ph. d. i botanik og lejlighedsvise engangsknald. Med både en usikker barndom med en omsorgssvigtende mor og en manipulerende eksforlovet har hun helt og holdent afskrevet eksistensen af ægte kærlighed og har i stedet fundet et hjem i sine to nære veninder. 
Men da hendes akademiske karriere kører af sporet, tilbydes hun muligheden for at genoprette en vingård i Pennsylvania. 
Hun kaster sig ud i arbejdet med at give vinmarkerne fornyet liv. Hendes udfordring bliver dog ikke det botaniske arbejde, men derimod en hvis Harrison Brady – og hans familie. 
For i familien Brady ser Rowan det, hun aldrig selv er blevet forundt: En lykkelig og kærlig familie.

Det er Harrys forældre, der har købt den gamle vingård, og Harry rejser til Pennsylvania for at hjælpe dem med istandsættelsen. 
Egentlig er Harry næsten færdiguddannet som læge, men efter han under traumatiske omstændigheder mistede en patient, er han endt i et dybt, sort hul. 
Harry er godt klar over, at hans familie beder ham hjælpe med istandsættelsen for at få ham ud af sit tungsind, men han tror ikke rigtigt på det. 
Da han ankommer til vingården og møder Rowan, ser han dog alligevel et lys for enden af tunnelen.



"Vingårdens vilde blomster" Var en bog der ret hurtigt fangede min opmærksomhed, og jeg må sige den virkelig overgik mine forventninger. 
Jeg havde efterhånden haft den liggende et stykke tid da jeg begyndte på den, altså havde jeg også hørt lidt forskelligt om den, dog mest positivt, dermed var der da også lidt forventninger til den. 
Heldigvis levede den op til dem alle, og jeg kan virkelig varmt anbefale den, hvis i læsere søger en romance bog, hvor der er konflikter og masser karakterudvikling! 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg ret hurtigt fanget af Rowan. Hun var mystisk og indelukket når det galt sine følelser, hvilket virkelig gjorde mig nysgerrig. Hvorfor var hun sådan? Det måtte jeg bare vide, og derfor gik læsningen egentlig også ret hurtigt. 
Med det sagt irriterede hun mig virkelig også til tider. Hun var stædig, kold og fjern når det galt sine følelser over for Harry, og det irriterede mig virkelig bare, at hun nægtede at erkende sine følelser over for ham. Jeg vil dog sige at hun gennemgår virkelig noget af en personlig udvikling i løbet af bogen, og jeg er beæret over at have fået lov til at følge denne udvikling. Hun har ikke haft det nemt tidligere i sit liv, så derfor forstod jeg også på en måde, hvorfor hun var så distanceret omkring sine følelser. 
Harry var en skøn mand, og jeg må sige jeg var solgt fra start af. Han er en plaget fyr, som har haft en traumatisk oplevelse, men alligevel formår han at stå sine følelser nær og erkende samt acceptere sine følelser over for Rowan. 
Generelt er han en meget kærlig og omsorgsfuld person, som man virkelig næsten ikke kan andet end at holde lidt af. 
Rowan og Harry har begge traumatiske baggrunde, men de er alligevel så forskellige. De matcher dog meget godt hinanden, og formår at udfordre hinanden nok til at de begge kan udvikle sig og komme videre i livet. 

Handlingen var nu meget fangende. Romancen mellem de to var helt klart det der fangede mig mest, men hele stemningen på den her vingård, fangede mig virkelig også. 
Det var smukt og jeg forelskede mig helt i omgivelserne som Rowan og Harry befandt sig i. Her vil jeg altså sige at forfatteren virkelig har formået at bruge et detaljeret billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og omgivelserne, og dermed nærmest føle at man selv var tilstede. 
Udover den intense kemi og romance mellem de to hovedpersoner, så vil jeg sige at deres baggrunde med hver deres ubehagelige oplevelser virkelig fangede mig. For mens man som læser bare sidder og håber de finder sammen, så kan man heller ikke andet end at blive nysgerrig på hvorfor de hver især lider som de gør. Så her vil jeg sige at forfatteren har formået at fylde nok på, så det ikke bare blev en klassisk romance, men også spændende. 
Sproget i bogen er let, og med den medrivende handling, vil jeg sige at jeg som læser følte, at siderne nærmest læste sig selv. 
Vi møder en del personer undervejs, men her vil jeg også rose forfatteren, for det var altid nemt at holde styr på hvem der var hvem. Samtidig er de alle også fyldige og virkede ægte, jeg elskede specielt hele Harrys familie, de var varme, søde og svære ikke at holde af. 
Så alt i alt vil jeg sige, at dette var en virkelig skøn læseoplevelse, og jeg kan kun varmt anbefale bogen. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 21. marts 2023

Anmeldereksemplar: Amari #2. - Amari og det magiske spil.

Amari. 

Titel: Amari #2. - Amari og det magiske spil. 

Original titel: Supernaturals Investigation #2. - Amari and the Great Game.

Forfatter: B. B. Alston. 

Udgivet på dansk ved: Carlsen. 

Udgivet på dansk den: 02/12-2022. 

Antal sider: 392

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Amari og det magiske spil.

Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser. Her lærer hun alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. 
Men hun finder også ud af, at hun selv er et af disse 'mystiske væsener', som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil have fingrene i. 
Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. 
Men der er en underverden, der har lagt planer - og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.





"Amari og det magiske spil" er fortsættelsen til den fantastiske start på serien "Amari og Nattens Brødre" som virkelig tog mig med storm. 
Nu har jeg fået læst bog 2 i serien, og jeg er stadig helt fanget af dette magiske univers, og vores fantastiske hovedperson Amari. 

I første bog formåede Amari at bekæmpe nattens brødre og redde hele den overnaturlige verden, trods alle frygtede hendes magiske evner. 
Amari blev stemplet med mærket "Magiker" som alle frygtede, men med sin heltegerning formåede hun at vinde alles respekt, og en plads i den overnaturlige verden. 
Amari er nu blevet junior agten, og skal tilbage til sommerlejeren, og hun håber alt vil blive nemmere denne gang.  Det ændre sig dog, da der kort før lejeren starter sker en tidsfrysning, som Amari underligt nok ikke bliver påvirket af. 
Straks bliver frygten for magikere endnu engang højdepunket, og Amari bliver endnu engang set skævt til. 
Hun må endnu engang finde ud af hvem der har skabt kaosset i den overnaturlige verden, og finde en måde at bevise sin uskyld på. 
Dette bliver dog ikke nemt, da en gammel fjende dukker op, og hun ender med at må deltage i det magiske spil for at redde sig selv og sine kære. 

Da jeg begyndte på bogen var jeg fuld af forventninger, og da det jo ikke er lang tid siden jeg afsluttede den første bog i serien, havde jeg utroligt let ved endnu engang at leve mig ind i handlingen og fordybe mig i det magiske univers endnu engang. 
Amari var mindst lige så skøn at følge, og jeg nød virkelig at følge hendes fortsatte personlige udvikling og læren om sig selv. 
Som sagt blev hele hendes verden vendt på hovedet i første bog, da hun blev stemplet som magiker og pludselig havde stærke kræfter. Her i anden bog bliver hun jo endnu engang frygtet og holdt udenfor. Trods det holder hun hovedet højt og kæmper hårdt for at bevise sin uskyld. 
Samtidig med det udvikler hun også sine evner, og bliver mere bekendt med dem, trods det ikke er nemt når nu hun bliver overvåget konstant. 
Det magiske spil fangede virkelig min interesse, og uden at spoile for meget, må jeg sige, at det ikke helt overraskede mig hvem hendes modstander var. Med det sagt, var det stadig medrivende og jeg var virkelig fanget hver gang hun befandt sig i et af de her spil. 
Slutningen overraskede mig virkelig, og jeg higer virkelig efter en fortsættelse. Jeg havde bestemt ikke regnet med at bogen ville slutte på den måde. Så trods den var lidt forudsigelig, så havde bogen bestemt også uforudsigelige perioder, hvor den virkelig overraskede mig meget. 
Jeg må også sige at forfatteren fortsat udvikler på sit univers, og formår at holde på læseren med lidt nye informationer undervejs. 
Generelt er er jeg bare stor fan af universet og Amari, så jeg kan næsten ikke vente til tredje bog udkommer. 

Sproget er fortsat let, og med den medrivende handling, føltes det endnu engang som om, at bogen læste sig selv. Det bestemt stadig en bog jeg også tænker vil fange den yngre læser, og ville være super god til højt læsning, eller for begyndere. 
Forfatteren bruger også fortsat et detaljeret billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og universet, og føle at man nærmest selv var tilstede. 
Vi møder også lidt nye personer, og kommer f.eks. også tættere på det magiskeforbund i denne fortsættelse, og her vil jeg også sige at forfatteren fortsat skaber detaljerede og medrivende karakterer, som virker livagtige og ægte. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette er en yderst fantastisk og velskrevet serie, så jeg kan kun varmt anbefale alle der elsker fantasy, underholdning og spænding at give denne serie en chance! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 18. marts 2023

Anmeldereksemplar: Sjælealkymi #3. - Stormvind af energi.

Sjælealkymi. 

Titel: Sjælealkymi #3. - Stormvind af energi. 

Forfatter: Katrine Williams. 

Forlaget: Mellemgaard. 

Udgivet: 20/01-2023. 

Antal sider: 352. 

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 



Stormvind af energi. 

Da Stella rejser til London for at overvære Jareds retssag, bevæger situationen sig i en forkert drejning. Cassie søger hævn over sin afdøde bror og eftersætter Stella i en vild jagt. Den skræmmende modstand sender Stella og hendes venner ud på en farefuld færd. Det bliver begyndelsen på en hæsblæsende tidsrejse gennem Londons mørkeste afkroge i 1800-tallet.

De må indgå en ny forening for at overleve blandt vampyrer og alkymister. Stella og hendes venner kommer ud på en prøve, der saboterer venskaber og skaber splittelse, for at løse sjælealkymi-forbandelsen en gang for alle.

Tilbage i nutiden er en ny sekt Neo Mori ved at overtage magten, mens broderskaberne Ouroboros og Memento Mori er nølende. Kepler har en ondsindet plan, der involverer mord og eskalerer tingene endnu mere. Stella må lære at stole på sine egne evner.





Denne afsluttende bog er en jeg har ventet på siden 2020, og nu er den endelig læst. Serien er afsluttet, og jeg må sige jeg den desværre ikke levede helt op til forventningerne. 
Med det sagt vil jeg dog sige, at dette bestemt var en medrivende og spændende slutning, og jeg kan varmt anbefale serien en chance, for jeg har da selv nydt den! 

Da jeg begyndte på bogen, krævede det lige et par kapitler før jeg helt kunne leve mig ind i handlingen igen. Det er trods alt 2 år siden jeg læste anden bog, så jeg skulle lige ind i handlingen igen og huske de små detaljer fra tidligere bøger i serien.
Da jeg så småt begyndte at huske detaljerne fra bog 2 og dens slutning, kunne jeg også nemmere leve mig ind i handlingen og rigtigt føle, at jeg fulgte Stella og Jared på sidelinjen igen. 
Stella er jo rejst til London for at overvære Jareds retssag, som desværre også bevæger sig i en forkert retning. Samtidig så forfølges Stella også af Cassie som søger hæv over sin brors død, som Stella var skyld i. 
Retssagen og den hævngerrige søster sender Stella, Jareds og deres venner ud på en farefuld rejse, som ender ud i en tidsrejse til 1800-tallet, hvor Stella og de andre vil prøve at rette op på problemerne. 
I 1800-tallet skal Stella og hendes venner nu håndtere vampyrer, alkymister og prøvelser som sætter venskaber og forhold på prøvelse. 
I nutiden prøver sekten Neo Mori også at overtage magten, og broderskaberne bliver mere og mere fraværende. 

Jeg var ret fanget af første halvdel af bogen. Den startede intenst ud med en interessant retssag, hvor man som læser bare sidder intenst og spændt på, hvordan det hele vil munde ud. Om Jared vil blive løsladt, eller om han vil få straffen, der gør hans hukommelse bliver slettet. Pludselig sker der ting og sager som gør at Stella, Jared og resten af flokken må på flugt, og ender med at rejse i tiden.
Det var intenst og fangende, og jeg vil sige den første del var virkelig velskrevet. 
Men omkring halvvejs inde begynder handlingen at halte lidt. Det begynder at virke meget forhastet, og specielt nær de sidste 100 sider gik det stærkt, og virkede ærligtalt bare lidt for urealistisk og ja forhastet. 
Lidt som om den bare skulle have en hurtig slutning. 
Tidsrejsen og retssagen var nok de to dele af handlingen der fangede mig mest. Der skete heletiden lidt, som fangede mig som læser og gjorde, at jeg bare ikke kunne slippe bogen. Og da der så pludselig også kom vampyrer ind i billedet blev jeg endnu mere nysgerrig. 
I bog to følte jeg Stella begyndte at udvikle sig, og blive lidt mere moden, og det vil jeg sige på visse punkter at hun også gjorde i denne del, men der var også en ændring i hendes væremåde som jeg virkelig ikke brød mig om. Hun virkede meget vred og til tider ret kontrollerende. Lidt som om, at hvis Jared og hendes venner ikke gik med på hendes plan i fortiden, så var alle bare imod hende. Det synes jeg var lidt trist. 
De andre karakterer vi stødte på, vil jeg dog sige havde en positiv udvikling, som jeg virkelig nød, trods vi kun følger Stellas synsvinkel. 
Med alt det sagt, vil jeg sige at trods slutningen ikke helt faldt i min smag, og virkede en smule forhastet, så vil jeg bestemt sige, at jeg nød første halvdel, og generelt de første to bøger i serien. Så den var bestemt ikke helt skuffende. 
Alt i alt vil jeg bestemt sige serien her fortjener en chance, så står i læsere og mangler noget interessant fantasy, som indeholder mysterier, broderskaber, tidsrejser og alkymi, så synes jeg bestemt i skulle give denne serie her en chance! 












Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 14. marts 2023

Wrap-up Februar. - 2023.

 Wrap-up for Februar. 

Så er det blevet tid til en opsamling på februar måneds læsning! 
I forhold til januar kan jeg fortælle, at jeg virkelig har fået læst en del. 
Hele 12 bøger blev det til og ca. 3900 sider, så det er alligevel en del mere end jeg gjorde i januar. 
Det skyldes at jeg tog den beslutning, at stoppe på mit franskhold. 
Jeg var simpelhent for presset af opgaverne, og den halvtende læring. Jeg følte på ingen måder jeg ville blive klar til min eksamen, og jeg følte mig faktisk bare konstant træt og ked af det. 
Så jeg stoppede, hvilket virkelig også gav pote. 
Det gav mig energien tilbage, og læselysten er også tilbage på fuld styrke! 
Jeg krydser fingre for at det fortsætter i marts måned! 

Men nu til min opsamling af de læste bøger. 


  1. Kærlighed og surdej. Skrevet af Klara Witt. - 4 Stjerner. 
  2. Frigid #1, Dette er for evigt. Skrevet af Jennifer L. Armentrout. - 4 Stjerner. 
  3. Skulle spørge for en ven. Skrevet af Sara Molin. - 5 Stjerner. 
  4. Sjælealkymi #3, Stormvind af energi. Skrevet af Katrine Williams. - 3 Stjerner. 
  5. Kærlighed på hjernen. Skrevet af Ali Hazelwood. - 5 Stjerner. 
  6. The Black Dagger Brotherhood #22, Skæbnens kys. Skrevet af J. R. Ward. - 5 stjerner. 
  7. The Black Dagger Brotherhood #23, Et glimt af paradis. - 5 Stjerner. 
  8. The Black Dagger Brotherhood #24, Forbandelsen. - 5 Stjerner. 
  9. The Black Dagger Brotherhood #25, Velsignelsen. - 5 Stjerner. 
  10. The Black Dagger Brotherhood #26, Forventningens smerte. - 5 Stjerner. 
  11. The Black Dagger Brotherhood #27, Sandhedens time. - 5 Stjerner. 
  12. The Black Dagger Brotherhood #28, Den udvalgte. - 5 Stjerner. 

Det var så månedens læste bøger!
Som i kan se, har jeg læst mange brotherhood bøger i februar måned, og det var fordi det bare lige var den serie der fangede mig og satte gang i læselysten igen! 
Det er derfor også den bog/serie som har gjort størst indtryk på mig i denne måned, for jeg kan ikke andet end at blive overrasket over, hvordan forfatteren kan fortsætte serien i så mange bind, og den aldrig bliver kedelig eller det samme. 
Det helt klart en af mine yndlings serier, og jeg kan klart anbefale den! 





Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Palatium books: https://www.palatium.dk/
Forlaget Mellemgaard: https://mellemgaard.dk/
Katrine Williams: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk/

lørdag den 11. marts 2023

Anmeldereksemplar: Atlax Six #1. - Initiativet.

Atlas Six. 

Titel: Atlas Six #1. - Initiativet. 

Original titel: The Atlas #1. - The Atlas Six.

Forfatter: Olive Blake. 

Udgivet på dansk ved: Hr. Ferdinand 

Udgivet på dansk den: 17/11-2022. 

Antal sider: 528. 

Antal stjerner 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Initiativet. 

Det Alexandrinske Selskab er en berygtet, ældgammel orden, og i den sidder verdens mest magtfulde magikere, der har svoret at beskytte antikkens hemmeligheder. Selskabets medlemmer er sikret uendelig rigdom, magt og prestige, og kun hvert tiende år kommer nye magikere i betragtning. Men kun fem af de seks kandidater går levende derfra.

Ærkerivalerne Libby Rhodes og Nico de Varone kan kontrollere den fysiske verden, men ikke den ild, der brænder imellem dem; Reina Mori betvinger naturen og taler selve livets sprog; Parisa Kamali er tankelæser og mestrer forførelsens kunst; Tristan Caine er søn af en mafiaboss og besidder evnen til at læse universets hemmeligheder; og Callum Nova er en smuk, arrogant og velstående manipulator, som har magten til at forårsage jordens undergang.

Kandidaterne rekrutteres af den mystiske Atlas Blakely, som meddeler, at kun fem vil få optag, mens én vil blive elimineret, og alle seks kandidater må hver især kæmpe for egen overlevelse.






"Atlas Six" Udkom for lidt tid på dansk, og det er sådan set først efter den danske udgivelse i november, at jeg sådan rigtigt har hørt om bogen. Det jeg dog har hørt var meget positivt, så jeg vidste, at jeg bare måtte læse den. 
Så da jeg modtog bogen, var jeg klar med det samme til at kaste mig over den. 
Nu er den læst, og hold da helt op... Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige. Det var en interessant bog, som jeg har en del blandede følelser omkring. 
Jeg kan dog sige, at med den cliffhanger som bogen sluttede med, så skal jeg med 100% sikkerhed læse videre på serien når der udkommer en fortsættelse.

Da jeg begyndte på bogen, var jeg fuld af forventninger, og jeg må sige den startede også meget interessant ud. 
Vi bliver ligesom sat ind i hvordan universet fungerer, og hvem de forskellige hovedpersoner er. Vi ser dem blive inviteret til et her mystiske og hemmelige selvskab, som kun 5 rigtigt kan blive en del af. Jeg var fanget, og den virkede virkelig lovende. 
Dog tabte den mig lidt da vi så småt begyndte at se vores 6 hovedpersoner i samme omgivelser. Bogen var efter min mening meget langtrukken, og skal jeg være helt ærlig så vil jeg mene der nok sagtens kunne være skåret 100 sider fra. 
Der er mange tanker og refleksioner fra de forskellige hovedpersoner, og til tider blev det ærligtalt bare ret tørt at følge dem. Så der var et par gange i midten af bogen, hvor jeg lige måtte kæmpe lidt for at komme igennem den, hvilket jeg synes er trist, da den virkelig ellers var godt opbygget. 
Jeg må dog sige, at de sidste omkring 150 sider, så begyndte tempoet at stige igen, og der begyndte rent faktisk at ske noget med handlingen, som så formåede at fange min interesse igen. Dermed begyndte mit læsetempo også at stige, og jeg fik igen svært ved at slippe bogen, for jeg måtte bare vide mere. 

Handlingen var som sådan meget spændende det meste af tiden. Hele konceptet med det hemmelige selvskab, med magtfulde evner fangede virkelig min interesse. Specielt konceptet med at kun 5 ud af de 6 kandidater ville klare den fangede min interesse, for hvad ville der ske med den sjette? Det var jo tvivlsomt at personen bare ville blive sendt hjem, for så ville selvskabet jo være knapt så hemmeligt igen. 
Bogen satte altså gang i en masse spørsmål, som gjorde at jeg som læser virkelig blev fanget. Så jeg synes virkelig det er surt at at der var omkring 250 sider, hvor jeg bare havde svært ved at holde koncentrationen på bogen og dens handling. 
I løbet af bogen følger vi alle 6 kandidater, og vi skifter hyppigt mellem dem fra kapitel til kapitel, hvilket egentlig gjorde det lidt nemmere at komme gennem de lidt tørre sider i midten af bogen. 
Jeg må sige at alle 6 kandidater fascinerede og skræmte mig lidt. 
De 2 som nok var mest almindelige må jeg sige var Libby og Nico, de virkede sådan set lidt mere nede på jorden og relaterbare. De fire andre må jeg dog sige var lidt mere skræmmende. Deres tankegang og væremåde både fascinerede og skræmte mig. 
De havde hver deres at slås med fra fortiden, som gjorde dem til tider ret kølige og distanceret følelsesmæssigt. Men den der specielt skræmte mig var Callum Nova. Jeg vil ikke spoile for meget, men han var altså virkelig en ubehagelig mand. 
Med det sagt, vil jeg dog sige at handlingen var okay uforudsigelig. Der var et par gange hvor jeg gættede hvad der skulle ske, men der var også mange overraskelser, specielt omkring de sidste 150 sider, hvor tempoet steg og handlingen blev mere hektisk. 
Jeg er hvert fald meget spændt på fortsættelsen. 

Sproget var ikke helt let. Det var præget af lidt tunge ord og mange refleksioner, som gjorde læsetempoet var lidt sløvt til tider. Samtidig står der meget på siderne, så læsningen kan godt tage lidt tid. 
Billedsproget var meget fyldigt og detaljeret, så med det sagt havde jeg let ved at leve mig ind i omgivelserne og forestille mig det der skete undervejs. Så stor ros til forfatteren på det punkt. 
Vi møder lidt forskellige karakterer undervejs, og her vil jeg også sige at forfatteren har formået at holde godt styr på dem, så vi læsere også nemt har et fint overblik over hvem der er hvem. 
Samtidig vil jeg også sige at de virkede livagtigt og ægte, og jeg er spændt på at følge dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige, at trods den ikke fangede 100%, så vil jeg sige at den alligevel var helt okay og bestemt fortjener en chance! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 10. marts 2023

Anmeldereksemplar: Dragesten #3. - Gnist.

Dragesten. 

Titel: Dragesten #3. - Gnist. 

Forfatter: Ry Kristensen. 

Forlaget: Evig. 

Udgivet: 10/09-2022.

Antal sider: 325.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Ry Kristensen! 

Gnist. 

I hovedstaden Gnist begynder Noks endelige plan om at udrydde dragerne at tage form. Et nyt hemmeligt våben vil blive afgørende for hans succes.
Familien Dragehjerte må dele sig for at tilgodese alles ønsker. Mark vil til Gnist for at finde Jim. Le vil til Søby for at angribe en fabrik, der laver de dødsensfarlige spydbuer. 
Hendes had mod heksene ligger stadig dybt i hende, og det får alvorlige konsekvenser, ikke kun for hende selv.
På den anden side af Tågebjergene er Ivan og de andre dragemennesker omringet af heksene og Noks tropper. 
Utålmodighed og vrede påvirker alle Ivans beslutninger, for han er overbevist om at alle deres ulykker er Kris’ skyld.




"Gnist" Er den tredje og sidste bog i serien "Dragesten" som følger de to unge søskende Mark og Le. 
Dette er også en jeg har været spændt på lige siden jeg vendte sidste side i 2'eren. 
Nu er den læst og, hvor må jeg sige, at dette var en medrivende slutning, som også samtidig samler alle løse ender og skaber en fin slutning, som giver svar på alle de spørgsmål læseren nu måtte sidde inde med. 
Dette er bestemt en serie jeg kan anbefale den yngre læser! 

Da jeg begyndte på denne trejde bog, var det jo ikke længe siden jeg havde læst bog 2. Derfor tog det mig heller ikke lang tid endnu engang at leve mig ind i handlingen, og følge de to unge på sidelinjen igen. 
I Hovedstaden er Nok ved at klargøre sin endelige plan om at udrydde dragemenneskerne. Et nyt våben gør samtidig også, at han kan slippe af med heksene, og klare dragerne selv. 
Familien Dragehjerte har sluttet fred med hekseklanen Wicca, som vil prøve og få de andre klaner med på deres side. Samtidig presser en anden sag også på for Mark. Han er overbevist om at han så sin far Jim i fængslet i Gnist, og vil nu redde ham. 
Samtidig er hadet ved at brænde op i Le. Hun foragter heksene, og ser intet godt i den fredsaftale der er lavet mellem Dragehjerterne og Wicca-klanen. 
Hadet skaber alvorlige konsekvenser, da Le tager beslutninger, som ikke kun rammer hende selv, men også andre. 

Jeg må sige, at handlingen i denne del virkelig var fuld af tempo og spænding. Man kunne tydeligt som læser mærke, at der skulle ske noget dramatisk, og at krigen virkelig snart ville toppe. 
Jeg var virkelig spændt på hvordan det hele ville ende, og om Le's valg ville sætte en stopper for Marks fremskidt med heksene. 
Le er en karakter jeg har haft det virkelig svært med. På mange måder kan jeg virkelig godt forstå den vrede hun brænder inde med over for heksene. Og samtidig kan jeg også godt forstå den her del med at hun er ung, og dermed ikke altid forstår at der følger konsekvenser med de valg hun tager, og at hun nogle gange må være tålmodig og lytte til de voksne. Men nøj hvor irriterede hendes temperament og drastiske og ugennemtænkte beslutninger mig virkelig. Jeg sad flere gange og skar tænder af frustrationer over hende. Med det sagt, så man dog også en smule karakterudvikling, da hun selv en gang imellem blev ramt af konsekvenserne af hendes valg. Hun lærte da af sine fejl, hvilket mildnede mine frustrationer. 
Mark var endnu engang en fornøjelse at følge. Han er en fornuftig ung fyr, og virkelig spændende at følge. På mange måder kan han godt ligne Le lidt, men han er bedre til at lytte til de voksne og forstå deres forklaringer og valg. Han tænker lidt mere før han handler, og det gjorde at jeg bedre kunne lide at følge ham. I anden bog så man en tydelig karakterudvikling, og det vil jeg sige man også gjorde i denne afsluttende bog. Det har været en fornøjelse at følge ham. 
En ting jeg var meget spændt på, var egentlig også at finde ud af om det virkelig var deres far der sad der i fængslet, så udover at finde ud af, hvem der ville vinde krigen, var det endnu en detalje ved handlingen der fangede min opmærksomhed. 
Generelt vil jeg sige at tempoet og intensiteten op til den afsluttende kamp, virkelig fangede mig denne gang, og det var nok det der var med til at jeg læste bogen i et hug igen. 
Alt i alt vil jeg sige, at forfatteren har skabt en rigtig fin afslutning på serien, og jeg kan altså ikke andet end at anbefale den til den yngre læser, som søger noget intens fantasy, som er fuld af drager og kampe som er svære at slippe. 








Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

tirsdag den 7. marts 2023

Anmeldereksemplar: Dragernes Æra #3. - Dragedronningen.

Dragernes Æra. 

Titel: Dragernes Æra #3. - Dragedronningen. 

Forfatter: C. G. Valentin. 

Forlaget: Leitura. 

Udgivet: 04/11-2022.

Antal sider: 486. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem!  


Dragedronningen.

Sarina gør sig klar til at rejse gennem portalen med sine drager og dragefolket. Ingen ved med sikkerhed, hvad der venter dem på den anden side, men én ting er sikkert:
Intet er som forventet på den anden side. Tiden er knap.

Modstandsgruppen mobiliserer sig og gør alt, hvad der står i deres magt, for at stoppe Sarinas rejse. Ifølge dem er det bedst, at Novahr Orbîs ikke blander sig i den anden verdens tilstand.
Da modstandsgruppen stiller sig i vejen i et afgørende øjeblik, må Sarina endnu en gang kæmpe for sit folk og for at opfylde profetien.
Alt imens nager tvivlen Rådsdamerne og Queridor. For at forstå fremtiden, ser de sig nødsaget til at vende blikket mod fortiden.
Er skæbnen mejslet i sten, eller er den foranderlig?






"Dragedronningen" Er den længe ventede afslutning på denne serie, og det er en jeg har været meget spændt og nervøs for at begynde på. 
Tankerne om hvis den ikke levede op til forventningerne, og følelsen af at det allerede er slut fyldte mig virkelig op til, at jeg skulle begynde på den. 
Nu er den læst, og sikke en slutning. Jeg kan sige, at den bestemt levede op til forventningerne, faktisk var den meget bedre end regnet med. 
Dette er en fænomenal slutning, som virkelig samler op i alle de løse ender og giver læseren svar på alle de ubesvarede spørgsmål. 
Dette har været en fantastisk læseoplevelse, og jeg glæder mig meget til at genlæse denne fantastiske serie en dag. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg fuld af spænding og forventninger, specielt fordi jeg havde hørt en masse godt om denne afsluttende bog. 
Jeg kan også sige, at trods det tog mig lidt tid at læse den, så var det bestemt ikke fordi den ikke fangede mig, for det gjorde den. Jeg manglede bare tiden for, hvis jeg havde haft mere tid, havde jeg med sikkerhed slugt den i et hug, for så medrivende var den. 
Det er efterhånden lidt over et år siden jeg slap Sarina i den anden bog, som forresten også sluttede med lidt af en cliffhanger, som afslørede at Juliana måske slet ikke var død, men måske befinder sig tilbage i sin egen verden. Jeg kan tydeligt huske frustrationerne over ikke at have denne bog, da jeg vendte sidste side i bog 2. 
Så da jeg begyndte på bogen fordybede jeg mig virkelig også i den for, at finde ud af mere om Julianas skæbne. 

Sarina gør sig klar til at rejse gennem portalen med sine drager og dragefolket, men ingen ved hvad der befinder sig på den anden side. Alt hun ved, er at hendes mor måske befinder sig der, og nu higer hun efter svar på hvorfor hun forlod hende. 
Samtidig opruster modstandsgruppen sig, og gør alt i deres magt for at forhindre Sarina i at komme gennem portalen. 
Da modstandsgruppen formår at stille sig i vejen for Sarina og hendes folk, må hun kæmpe hårdt for at opfylde profetien. 
Samtidig nager tvivlen rådskvinderne og Queridor. For egentlig at forstå fremtiden, må de se tilbage på fortiden. 
Er fremtiden sat i sten? 

Handlingen i denne fortsættelse er mindst lige så interessant og medrivende som den har været i de to første bøger, hvis ikke lidt mere. Opbygningen er dog lidt anderledes, da vi får en masse detaljerede og interessante dagbogssider fra Juliana. Siderne tager os med på lidt af en rejse, og jeg må sige at det nok egentlig var de sider der fangede mig mest. 
De gav også lidt svar på nogle af ens ubesvarede spørgsmål, som dukkede op efter cliffhangeren i slutningen af bog 2. 
Dagbogssiderne mindede mig lidt om opbygningen fra "Død verden" serien af Louise Haiberg, men jeg vil sige af forfatteren derimod har formået at sætte sig eget præg på dem, og har gjort sine dagbogsider unikke. 
Jeg var dog samtidig også meget spændt på hvordan Sarina og hendes folk ville klare sig i "virkelighedens" verden, og hvordan et eventuelt gensyn med hendes mor ville ende. Jeg slugte virkelig bare den ene side efter den anden for, at finde ud af hvad der ville ske, både sådan generelt for universerne  og folkets overlevelse, men også om der ville komme en genforening af mor og datter. 
Samtidig var jeg virkelig også fanget af den her måde som forfatteren har formået at viderebygge på klimaproblemerne. Det virkede på mange måder realistisk, og det var virkelig skræmmende, men også medrivende og tankevækkende. 
Jeg vil altså sige at forfatteren har formået at gøre denne afslutning medrivende fra første til sidste side, samtidig med at handlingen var uforudsigelig og svær at gætte sig frem til. 
Generelt vil jeg virkelig rose forfatterens evne til at beskrive og detaljere alt, så man ikke kan andet end at leve sig ind i handlingen og føle man selv er i situationen ved siden af personerne man følger. 
Dette er virkelig en medrivende serie, så er du til magi, drager, drama, overraskelser og kærlighed, så kan jeg virkelig ikke andet end at anbefale denne serie. 











Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 4. marts 2023

Tbr Marts. - 2023.

 Tbr for marts. 

Ny måned, ny tbr! 
I februar måned tog jeg en ret hård beslutning, jeg valgte at droppe mit fransk fag på fjernundervisning, efter lang tids overvejelse og stres. 
Den beslutning gav virkelig også pote på min overskud. Jeg begyndte at få mere energi og mere overskud til at lave andet end bare skolearbejde. 
Det gør også at jeg bestemt satser på, at marts bliver en god læsemåned, for nu er jeg så småt begyndt at blive ivrig efter at læse igen! 

Med det sagt, så holder jeg mig stadig på de 5 bøger som et læsemål, men jeg satser på, at jeg også kan begynde at læse lidt videre på nogle af alle mine engelske bøger igen! Det har jeg nemlig savnet, og nu hvor presset er mindre, og min anmeldereksemplar stak er mindre, håber jeg tiden er der til det! 

Nu til min tbr! 

  1. Spående vølve. Skrevet af Malene Sølvsten. - Et anmeldereksemplar. - Den her har jeg efterhånden glædet mig længe til, så da forlaget sendte mig et eksemplar af den, var jeg helt oppe og køre! Det længe siden vi fik noget nyt fra denne skønne forfatter, så jeg glæder mig virkelig til at læse den. Den lyder virkelig også spændende, og jeg har høje forventninger! - Myterne fortælles af den synske Hejd, der efter tabet af sin lillebror, Gisle, bønfalder guderne om at genoplive ham. Da Frigg nægter, vender Hejd sig mod Odin. Og for at give ham kraft nok til, at han kan redde Gisle, må hun bruge sin synskhed til at fortælle Odins historie. Men ligesom alle de mennesker, der gerne vil udnytte Hejds synskhed, er Odin heller ikke så nem at gøre tilpas. 
  2. The Inheritance Games #3, Slutspillet. Skrevet af Jennifer Lynn Barnes. - Et anmeldereksemplar. - Så er den tredje og sidste bog om Avery der gik fra fattig til milliardær på bare et døgn endelig endt i mine hænder! Det ikke mange måneder siden jeg afsluttede anden bog, og med den slutning bogen havde, er jeg virkelig nervøs for, hvordan det hele ender! Har høje forventninger til denne slutning... - Alt er på spil i The Final Gambit!
    Avery er få uger fra at have opfyldt testamentets krav – snart har hun boet i Hawthorne House i et år, og hvis hun holder ud lidt endnu, arver hun Tobias Hawthornes mange milliarder. Men da en mystisk gæst ankommer til Hawthorne House og har brug for Averys hjælp, vendes spillet på hovedet, og en sidste gådefuld hemmelighed kommer frem i lyset. Nu må Avery og de fire Hawthorne-brødre tage kampen op imod en ny og magtfuld modstander. 
  3. The Black Dagger Brotherhood 29, Den udstødte. Skrevet af J. R. Ward. - Jeg kan ikke sige andet end at jeg er virkelig blevet fanget af den her serie igen. Efter en måned hvor jeg ikke lige læste på den, blev jeg i februar fanget igen, og nu er jeg nået til anden del om den udvalgte Layla og den farlige badstard Xcor, og jeg er seriøst nervøs for hvordan deres ulykkelige kærlighedsfortælling ender.. - Xcors liv har været fyldt med grusomheder og ondskabsfulde gerninger, så da kongen vælger at benåde ham, kommer det bag på alle, ikke mindst Xcor selv. 
    Men benådningen hviler på strenge betingelser. Xcor får ordre til at forlade landet med sine soldater og må aldrig vende tilbage. 
    Layla og Xcor skal nu affinde sig med at de er dømt til at leve hver for sig. I mellemtiden træder nye spillere på banen og tvinger skæbner i nye retninger. 
  4. Crescent City #2. House of Sky and Breath. Skrevet af Sarah J. Mass. - Jeg fik denne fortsættelse i fødselsdagsgave sidste år, men kom bare aldrig i gang med den som egentlig var planlagt. Nu vil jeg dog kaste mig grådigt over den her i marts. Det bliver dog en af de bøger jeg kommer til at læse løbende i, da den er ret stor og på engelsk, så det vil tage mig lidt tid at komme gennem den. Men glæder mig meget til at læse den! - Bryce Quinlan and Hunt Athalar are trying to get back to normal―they may have saved Crescent City, but with so much upheaval in their lives lately, they mostly want a chance to relax. Slow down. Figure out what the future holds.
    The Asteri have kept their word so far, leaving Bryce and Hunt alone. But with the rebels chipping away at the Asteri’s power, the threat the rulers pose is growing. As Bryce, Hunt, and their friends get pulled into the rebels’ plans, the choice becomes clear: stay silent while others are oppressed, or fight for what’s right. And they’ve never been very good at staying silent.
  5. The Black Dagger Brotherhood #30, Dolkens skrig. Legacy #5. Skrevet af J. R. Ward. - Der er ikke så meget at sige, udover jeg virkelig er spændt på Paytons fortælling. Vi har mødt ham et par gange i de sidste par bøger, og fået lidt kapitler fra ham, og jeg må sige at han virkelig har gjort mig nysgerrig, så glæder mig til at få hans fortælling! - Peyton er meget bevidst om sin pligt over for sin aristokratiske slægt. Han skal forene sig med en passende hun og føre familietraditionerne videre. 
    Han troede han havde fundet sit perfekte match - indtil hun forelsker sig i en anden. 
    En nat foretager han en impulsiv handling i felten. Den er tæt på at koste en anden elev livet. 
    Peyton må se i øjnene at hans fremtid og hans hjerte tilhører en anden. 

Dette er så de bøger jeg har planlagt skal læses i løbet af måneden! Får jeg andet ind til anmeldelse, bliver de nok prioriteret frem for mine egne bøger, men ellers skal jeg også yderligere bare have læst videre på Brotherhood serien! Har også kun 7 tilbage på dansk, og så skal jeg vente på flere! 
Det vildt en så lang serie, stadig kan fange en på den måde. 
Skal i læse noget specielt i løbet af marts måned? 






Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Gyldendal forlag: https://www.gyldendal.dk/
Malene Sølvsten: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk/

torsdag den 2. marts 2023

Anmeldereksemplar: Landet i tæppet #1. - Den, der skal komme.

Landet i tæppet. 

Titel: Landet i tæppet #1. - Den, der skal komme. 

Forfatter: Dorthe Klyvø. 

Forlaget: Falco. 

Udgivet: 27/10-2022.

Antal sider: 288

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 


Den, der skal komme. 

Drengen sov. Alt var stille i huset, og luften begyndte at flimre let over det gamle, fastnaglede gulvtæppe ... 

Tom bliver mobbet i skolen, og hans forældre har ikke tid til ham, fordi hans lillesøster er alvorligt syg. Men en dag får han en mærkelig grøn sten og en smuk brevkniv af den gamle dame i lejligheden nedenunder, og samme nat bliver han vækket af fløjtespil. Der sidder en lille mand på stolen ved siden af Toms seng, og han præsenterer sig som Enoon fra Svampelandet. Tom går med Enoon igennem gulvtæppet på sit værelse og bliver kastet ud på en farlig mission. Kun han kan redde Landet i Tæppet fra de sorte Skygger ved at bringe den grønne sten og kniven tilbage til Dronningernes Trone. 

Tom så op på Dronning Mørke. Hun var overvældende at se på i al sin mørke, kølige skønhed. Hvor Dronning Lys havde strålet af varme og gyldent sollys, var Dronning Mørke omgivet af et koldt, hvidt skær, der var blændende klart. Som månelys på en fuldmånenat. ”Tom,” sagde hun. ”Jeg vælger at give dig styrke ...”  






"Landet i tæppet" er en serie der før har været udgivet ved et andet forlag, og jeg var da nysgerrig på bogen dengang. Så da jeg så den udkom ved nyt forlag, tænkte jeg at det var på tide at give den en chance. 
Bogen lød som sådan ret interessant, og det første kapitel startede den lovende ud. Desværre mærkede jeg hurtigt at den ikke helt fangede min interesse, hvilket nok er fordi jeg ikke passer til målgruppen, som bogen rækker ud mod. 
Med det sagt, vil jeg sige det var en fin bog, som jeg er sikker på vil fange den yngre læser fra omkring 7+ alderen, enten som højtlæsning eller læsetræning. 

Tom bliver mobbet i skolen, og han har ikke rigtigt nogen venner. Der hjemme har han det heller ikke fantastisk, da hans lillesøster er alvorligt syg. Hans forældre har derfor heller ikke rigtig tid til ham, da hans søsters sygdom fylder meget der hjemme. 
En dag får han dog en mystisk grøn sten og en smuk brevkniv af den ældre dame i lejligheden under deres. Samme nat som han modtog tingene, bliver han pludselig vækket af en lille mand som sidder på en stol ved siden af Tom. 
Han præsenterer sig som Enoon, som er fra svampelandet i hans tæppet på gulvet. 
Enoon tager Tom med sig, da han fortæller at Tom er den eneste som kan hjælpe ham med den farlige mission, som kun Tom kan løse. 
i Tæppet møder han dronning Mørke og dronning Lys, som han skal hjælpe med at få balance i verdenen ved, at få den grønne sten på plads. 
Men det bliver ikke en nem opgave for Tom. 

Da jeg begyndte på bogen, vil jeg sige at den startede lovende ud med et rigtig fangende kapitel, som faktisk følger Toms hus' bevidsthed. Det var altså huset vi fulgte, som holdt øje med beboerne. Det synes jeg var en ret nice og unik start på serien, og jeg var virkelig spændt på at læse videre. 
Hurtigt tabte bogen dog min interesse igen, og her vil jeg dog understrege, at det ikke er fordi bogen er dårlig, den er bare skrevet til et yngre publikum, som kan nøjes med en mere let handling uden de store udsving og større karakterudviklinger. 
Selve plottet vil jeg sige var meget interessant, og da også lidt genkendeligt, da det jo ikke er første gang man hører om en bestemt udvalgt, som bliver trukket ind i en anden verden, og som er den eneste der kan klare situationen. Derimod vil jeg sige forfatteren har sat sit eget præg på historien, ved at gøre den "anden verden" til en del af Toms gulvtæppet som forestiller et helt univers. Her må jeg sige, at forfatteren har skabt et interessant univers, med nogle interessante folk og racer, som jeg ville have elsket at høre mere om. Jeg følte desværre ikke der var vildt meget baggrundshistorie omkring de forskellige folks oprindelse og baggrunde, og det er her jeg tydeligt kan mærke at den er skrevet til det yngre publikum, som nok ikke ligefrem ville tænke over den slags detaljer. 
Med det sagt, vil jeg sige at det lette univers, vil den helt bestemt egne sig godt til den målgruppen som den er egnet til, og jeg tror med det, at den vil fange mange unge læsere.
Tom er en fin ung dreng, og jeg forstod ham så godt med alle hans kaotiske følelser og sorg som han bærer på. Med hans baggrund, er det klart at han er usikker og tvivlende på meget af det han kommer gennem. Desværre så jeg bare ikke rigtigt den vilde karakterudvikling, som der virkelig kunne have været. Det var altså endnu en grund til den ikke formåede at fange mig 100%
Havde bogen været længere, og der var brugt mere tid på karakterudviklingen, universet og konflikterne, så tror jeg bestemt bogen ville have været helt perfekt for mig. 
Det der som sådan trak op i min vurdering af bogen var alle de emner den indeholdt såsom venskab, mobning, selvværd, ensomhed, sygdomsforløb og samarbejde. Forfatteren håndtere emnerne fint, og har skabt en let bog, som med sikkerhed kan sætte gang i tankerne hos læseren. 
Med det sagt, er jeg ikke i tvivl om at den vil fange den yngre læser, så med det sagt vil jeg også smide en fin anbefaling med i min anmeldelse her, det fortjener den virkelig.











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.