torsdag den 23. februar 2023

Uopfordret anmeldereksemplar: Hypotesen om kærlighed.

Kærlighed. 

Titel: Hypotesen om kærlighed. 

Original titel: The love hypothesis. 

Forfatter: Ali Hazelwood. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Gutkind. 

Udgivet på dansk den: 02/11-2022

Antal sider: 448. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Hypotesen om kærlighed.

Olive Smith er ph. d.-studerende og står overfor et gennembrud i kræftforskningen. Hun er derfor også mere til lange dage i laboratoriet end til faste forhold, som man aldrig kan være sikker på udfaldet af. 
Til gengæld er hendes bedste veninde Ahn tydeligvis forelsket i den fyr, Olive lige har haft en kort affære med, så hvordan beviser Olive overfor Ahn, at hun allerede er videre? 
Ved at gå i panik selvfølgelig - og kysse den første mand, hun ser!

Som selvfølgelig viser sig at være ingen ringere end Adam Carlsen, universitetets unge, hot shot professor og almindeligt kendt for at være … en kæmpe idiot. 
Bare ikke overfor Olive – tværtimod går Adam sågar med til at indlede et fake forhold og lade alle tro, at de er kærester. 
Men da eksperimentet tager en ubehagelig drejning og både hendes forskning og personlige omdømme er på spil, går det op for Olive, at det er nemt nok at opstille hypoteser om kærlighed, så længe hun ikke behøver at sætte sit eget hjerte under mikroskop.





"Hypotesen om kærlighed" Var en bog jeg intet kendskab til, da jeg først modtog den som en overraskelse af forlaget. 
Som den begyndte at dukke op ved andre anmeldere og læsere, blev jeg dog mere og mere nysgerrig på den, jeg havde dog ikke høje forventninger da jeg begyndte på den. 
Nu er den dog læst, og jeg må erkende at den blæste mig virkelig bagover af underholdning og romance. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg ikke de højste forventninger til den. Jeg vidste kun, at den lød spændende og havde fået helt okay omtale af andre. Jeg blev dog ret hurtigt fanget, da de første par sider var vendt. Jeg må dog også sige, at når jeg først kom rigtigt i gang med læsningen, vendte siderne nærmest sig selv, og inden jeg så mig om var jeg færdig. 
Olive Smith er ph. d.-studerende og står over for et stort gennembrud inden for kræftforskningen. Dermed er der ingen tid til kærlighed og dates i fritiden, for fritid er nærmest ikkeeksisterende. 
Hendes bedsteveninde Ahn viser sig dog at være forelsket i den fyr som Olive havde et kort forhold til, men hun vil ikke date ham da hun ikke vil såre Oliver følelser, hvis der skulle vise sig at være flere. 
Da Olive ønsker alt det bedste for sin veninde panikker hun, så for at overbevise Ahn, kysser hun den første mand hun ser, hvilket viser sig at være Adam Carlsen.
Adam Carlsen er universitetets unge hotte professer som også er hård, kold og brutal over for sine studerende, generelt er han kendt som lidt af en idiot. Bare ikke over for Olive. 
Underligt nok går han med til, at spille hendes kæreste så Ahn kan date fyren hun er vild med. 
Det falske forhold ændre sig dog med tiden, men Olive har svært ved at indrømme sine følelser... 

Plottet i denne bog er egentlig meget klassisk, og et størstedelen af os vil kunne genkende fra andre bøger og film. Delen med de to parter som udvikler et falsk forhold af den ene eller anden grund, men med tiden udvikler følelser for hinanden, hvor misforståede følelser med tiden også skaber visse konflikter, er meget genkendeligt. Med det sagt, vil jeg bestemt ikke mene at bogen bliver mindre underholdende eller mindre medrivende af den grund. Jeg var hvertfald personligt meget fanget af handlingen fra start til slut. 
Flere gange sad jeg helt anspændt af den intense stemning der var mellem Adam og Olive, og jeg tog mig selv i, at være helt frustreret og irritabel over deres valg til tider, samt fuld af følelser over handlingen og personernes handlinger. 
Så jeg vil sige, at trods handlingen er ret så klassisk og genkendeligt, så var jeg som læser bestemt fanget af bogen. 
Det jeg virkelig elskede ved bogen var, hvordan Olive og Adam virkelig var gode for hinanden. På mange måder er de ret så ens, men på andre meget forskellige. Med deres forskellige personlighedstræk, udfordrede de hinanden til at udvikle sig yderligere, hvilket virkelig på flere punkter styrkede deres forhold. 
Bogen var som sådan set ret forudsigelig, eftersom den har et ret genkendeligt plot, men på trods af det, tog jeg mig alligevel i at sidde spændt på hvad der ville ske på næste side, hver gang jeg vendte en. Det har bestemt noget, at gøre med, at jeg som læser følte at forfatteren virkelig har skabt nogle medrivende og fyldige karakterer. 
Vi møder lidt forskellige karakterer undervejs, og her vil jeg sige, at forfatteren har klaret sig ret godt med at gøre dem forskellige og interessante på hver deres måde. F.eks. var jeg ret nysgerrig på Oliver roommate, som virkelig var en interessant personlighed, som gjorde noget godt for handlingen. 
Sproget er også let, og fuld af komedie som er med til at læsningen føles let og hurtig. 
Billedsproget er også helt fint. Forfatteren bruger en god mængde detaljer til, at beskrive alt fra omgivelserne, til hvordan personerne ser ud og handler undervejs i bogen. Så jeg havde let ved at leve mig ind i handlingen og føle, at jeg fulgte Olive på sidelinjen fra start til slut. 
Så alt i alt vil jeg varmt anbefale bogen her, hvis i søger en letlæselig romantisk komedie, hvor man bare kan koble fra og få et godt grin og en skøn læseoplevelse. 














Bogen er tilsendt af forlaget som overraskelse til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger. 

lørdag den 18. februar 2023

Wrap-up Januar. - 2023.

 Wrap-up for januar 2023. 

Tænk engang, vi er allerede inde i anden måned af år 2023... 
Januar gik ret stærkt for mig, og det var bestemt ikke min læsemåned. 
Jeg følte mig overvældet, stresset og udmattet hele måneden, og som jeg skriver dette indlæg, har jeg stadig lidt den følelse. 
Jeg fik kun læst de 5 bøger på min tbr for januar måned, og intet ekstra. 
Det blev dermed til ca. 2125 sider læst i løbet af måneden. 
Det okay, men bare ikke så meget som jeg normalt læser. 
Jeg havde ret mange lektier for, og da jeg tilbage i december kom bagud i mine franskopgaver, har jeg bare knoklet meget med dem, og dermed næsten ingen fritid haft efter skole. 
Det har bare været skole, lektier og søvn som den har stået på. 
Jeg er dog så småt ved at indhente det forsømte, og så håber jeg bare på at der kommer lidt mere overskud! 

Men nu til min opsamling på månedens læste bøger, og hvilken der fangede mig mest i løbet af måneden! 



  1. Dragernes Æra #3, Dragedronningen. Skrevet af C. G. Valentin. - 5 Stjerner. 
  2. Dragesten #3, Gnist. Skrevet af Ry Kristensen. - 4 Stjerner. 
  3. Vingårdens vilde blomster. Skrevet af Jen Devon. - 5 Stjerner. 
  4. The Atlas Six #1, Initiativet. Skrevet af Olive Blake. - 4 Stjerner. 
  5. Supernatural Investigation #2, Amari og det magiske spil. - 5 Stjerner. 

Som sagt en kort liste denne måned, men det selvfølgelig bedre med lidt læsning end slet intet! Så jeg er ikke skuffet, jeg håber dog bare februar måned er bedre når det gælder læsningen! 

Nu til den bog der gjorde mest indtryk på mig! 
Amari og det magiske spil, var nok den bog der bare fangede mig mest i løbet af månedens læsning. 
Trods der var mange bøger på min tbr, så var det bare Amari der lige vækkede læsegnisten i mig, og gjorde mig mere ivrig i min læsning. 
Supernatural Investigation  er simpelhent bare en fed serie, og jeg kan næsten ikke vente til der kommer en tredje bog i serien, for den sluttede også med noget af et brag. 
Er spændt på om heldet er mere med Amari i næste bog! 

Har i læst noget specielt godt i januar som i kan anbefale? 






Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Leitura: https://forlagetleitura.dk/
Palatium Books: https://www.palatium.dk/ 
Politikens Forlag: https://www.politikensforlag.dk/ 
Forlaget Carlsen: https://www.carlsen.dk/ 

onsdag den 15. februar 2023

Anmeldereksemplar: The Hawthorne Legacy #2. - Testamentet.

The Hawthorne Legacy.

Titel: The Hawthorne Legacy #2. - Testamentet. 

Original titel: The Inheritance Games #2. - The Hawthorne Legacy. 

Forfatter: Jennifer Lynn Barnes.

Udgivet på dansk ved: Gutkind forlag. 

Udgivet på dansk den: 26/09-2022. 

Antal sider: 382

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget som overraskelse af forlaget, så mange tak til dem! 


Testamentet. 

I Hawthorne House findes der flere gåder end svar, og Avery er stadig en central brik i det farlige spil. Mysteriet om arven fortsætter i denne spændende efterfølger til The Inheritance Games.

The Hawthorne Legacy fortsætter, hvor The Inheritance Games slap. Avery skal bo i Hawthorne House i et helt år for at opfylde testamentets krav, og gåde for gåde bliver hun trukket dybere ind i familiens hemmeligheder. 
Avery ved, at hun ikke er beslægtet med Tobias Hawthorne, men hun indser efterhånden, at der alligevel findes en dybere forbindelse mellem hende selv og familien, end hun havde troet. 
Snart befinder Avery sig endnu en gang midt i et farligt spil, hvor intet er, som det ser ud. Det er umuligt at vide, hvem der er venner, og hvem der er dødsensfarlige fjender.





Så har jeg fået læst efterfølgeren til "Arvingerne" som fulgte Avery Grambs, der pludselig arvede milliarder, uden at kende den afdøde, og sikke en fortsættelse!
Jeg må sige, at denne serie bliver bare mere og mere nervepirrende, og mystikken bliver større. Jeg har utroligt store forventninger til den tredje og sidste bog i serien, samtidig med at jeg er ved at gå til af utålmodighed efter at få fingrene i den. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg faktisk lige afsluttet første bog dagen før, så alle detaljerne var klare i hukommelsen, og jeg kunne dermed med det samme leve mig ind i handlingen og endnu engang følge Avery på sidelinjen. 
Sidste bog sluttede jo med, at hun fandt ud af at hendes gode skak ven, Henry, i virkeligheden slet ikke hed Henry, men var Tobias Hawthorne den anden, den mystiske onkel som skulle være død for 20 år siden, men mysterierne stopper ikke der. For den yngste Hawthorne barnebarn har fået en mystisk ledetråd fra den afdøde Hawthorne, hvor han bliver bedt om at finde onklen. 
Allerede der blev der sat gang i en masse spørgsmål, for hvis han vidste at sin søn i virkeligheden ikke var død, hvorfor opsøgte han ham så ikke? Og hvad var der egentlig sket dengang for 20 år siden?
Samtidig begynder der også at dukke mystiske sammenkoblinger op mellem Averys mor og Hawthorne familien, som sender hende og drengene ud på flere farefulde opgaver. 
For samtidig er der stadig nogen der vil Avery til livs, og selv i Hawthorne House er hun ikke sikker. 
Generelt udvikler mysterierne sig bare meget i denne bog, og tempoet sættes mere op. Man kan hvert fald godt mærke at der er meget mere handling med end i første bog nu hvor vi er introduceret til de fleste karakterer. Med det sagt, blev det aldrig for meget handling, det var godt spredt ud på de næsten 400 sider, så man aldrig følte det blev for overdrevet. 
I løbet af bogen følger vi stadig kun Avery's synsvinkel, men det gør egentlig ikke noget, for jeg oplevede nu alligevel vi kom tæt nok på de andre karakterer som fortællingen centrer omkring. Avery udvikler sig fortsat i denne del, hvilket nok har noget at gøre med alle de udfordringer hun bliver udsat for. Det er en interessant udvikling, som jeg er meget spændt på hvor leder hen. 
Selvom vi ikke får kapitler fra Hawthorne drengene, vil jeg nu alligevel sige, at jeg oplevede en tydelig personlighedsudvikling hos dem. På hver deres måde modnes de med tiden, og deres omgang med Avery ændrede sig også langsomt. 
Jeg vil sige dynamikken mellem Avery, Grayson og Jameson fangede mig virkelig. Den er intens, nervepirrende og interessant. For begge drengene viser en form for interesse i Avery, og omvendt føler hun også noget for dem begge. Så som læser sad jeg virkelig spændt på om hun ville ende sammen med en af dem, og jeg er virkelig spændt på om der sker noget mere i næste bog. 

Sproget er endnu engang let, og sammen med den medrivende handling, følte jeg som læser, at jeg bare fløj gennem teksten på ingen tid. 
Jeg er fortsat vild med forfatterens skrivestil, som er let, mystisk og fuld af masser af detaljer som gør det nemt at leve sig ind i handlingen og forestille sig alt det der sker. Samtidig er jeg vild med hvordan forfatteren har gjort handlingen fortsat uforudsigelig og mystisk. Alle de her gåder de hver især bliver udsat for, er fortsat noget der bare fanger min interesse, og så elsker jeg hvordan kapitlerne ofte slutter med en cliffhanger, som gør man bare ikke kan slippe bogen. 
I denne fortsættelse møder vi lidt nye karakterer, men jeg vil sige det fortsat var nemt at holde styr på dem alle. De skiller sig hverisær ud, og er deres egne personer. De er fyldige og virker ægte, og jeg havde dermed nemt ved at forestille mig de forskellige personer. Jeg glæder mig meget til endnu engang at følge dem i tredje bog. 
Alt i alt vil jeg sige denne fortsættelse er velskrevet og mindst lige så spændende som sin etter, hvis ikke en smule mere. 
Så er du til en mystisk bog med masser cliffhangers og gåder, som gør man bare ikke kan slippe bogen når man først kommer i gang. Så kan jeg varmt anbefale denne serie! 









Bogen er tilsendt som overraskelse med henblik på anmeldelse af forlaget, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 11. februar 2023

Anmeldereksemplar: Amari #1. - Amari og nattens brødre.

Amari. 

Titel: Amari #1. - Amari og nattens brødre. 

Original titel: Supernatural Investigation #1. - Amari and
the Night Brothers. 

Forfatter: B. B. Alston. 

Udgivet på dansk ved: Carlsen. 

Udgivet på dansk den: 23/03-2021. 

Antal sider: 382. 

Antal stjerner: 5/5. 



Amari og Nattens brødre. 

Lad den magiske historie begynde!

Amari bor alene med sin mor og sin bror i et fattigt område af byen. De kæmper for at få tingene til at hænge sammen. 
Da Amaris bror forsvinder, tror alle automatisk, at det er, fordi han nok er havnet i uheldigt selskab. Men Amari ved, at hendes brors hemmeligheder ikke havde noget med bander eller stoffer at gøre. Der stikker mere under end det. 
Og da hun i sit desperate forsøg på at finde frem til sandheden om sin bror falder over en invitation til en optagelsesprøve på en mystisk skole, beslutter hun sig for at følge sporet og finder snart ud af, at intet i verden er, som vi går og tror.





Det er efterhånden snart et årstid siden denne bog udkom, og jeg har været nysgerrig på den lige siden, så da jeg opdagede at anden bog i serien fornyeligt udkom på dansk, mente jeg det var på tide at få den læst! 
Eftersom jeg har hørt en masse fantastisk og magisk om bogen det seneste årstid, havde jeg også formået at bygge en del forventninger op til den, så jeg var meget spænd på om bogen nu kunne leve op til dem alle. 
Nu er den læst, og jeg må sige at den var meget bedre end hvad jeg kunne have håbet på, og den sprang alle forventningerne. Jeg er utroligt glad for at have anden bog i serien liggende og klar til læsning, for jeg må bare vide hvordan det fortsat vil gå for vores kære Amari. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg slet ikke forberedt på, at jeg ville blive fanget så hurtigt som jeg gjorde, for allerede på de første sider havde Amari og hendes interessante og stædige personlighed fanget min interesse. 
Havde jeg haft tiden, havde jeg med sikkerhed læst den i et hug, for så fanget var jeg af Amari og hendes mysterier, at jeg næsten ikke kunne slippe den når det var nødvendigt. 

Amari bor alene med sin mor i byens fattige område. De kæmper hårdt for at få det hele til at hænge sammen. Da Amaris bror forsvinder, tror alle at han er havnet i noget ulovligt, men det nægter Amari på det kraftigste at tro på. Hun er sikker på der er sket noget slemt. 
Da hun i sin søgen efter sin bror falder over en invitation til en mystisk skole, som hendes bror ovenikøbet har henstillet hende til, tvivler hun ikke. Hun følger sporet, og ender i en magisk verden som vender op og ned på alt hvad hun tror er virkeligt. 
Her finder hun ud af hemmeligheder om sin bror og sig selv, som hun ikke engang selv havde kendskab til, og pludselig er hun mistænkt i sin brors forsvinding. 
Hvor er hendes bror, og hvem er hun egentlig selv? 

Det var som sådan ikke handlingen der i starten fangede min opmærksomhed denne gang. Det var faktisk mere Amari og hendes stædige overbevisning om at hendes bror ikke var havnet i noget snavs. Hun gjorde mig nysgerrig, og hendes overbevisning gjorde, at jeg også var overbevist om der lå mere bag sagen, end bare kriminalitet og dårligt miljø. 
Dog som vi kom længere ind, og Amari bliver præsenteret for det magiske miljø og sin brors mange hemmeligheder, begyndte handlingen også at fange mig mere og mere. 
Amari bliver præsenteret for en magisk verden, der på mange måder minder om andre universer med magi og forunderlige opdagelser. Den første bog jeg kom til at tænke på, da jeg begyndte på bogen her var faktisk "Nevermoor" som har visse ligheder i handling og hovedperson, en ung pige som bliver præsenteret for en verden, hvor hun ender med at finde tætte venner og hemmeligheder som gør at hun ender som udstødt og mistænkt, gjorde at jeg kunne se så mange ligheder. Med det sagt, vil jeg dog alligevel sige, at Amari og Nattens brødre har sine egne små finurlige unikke præg, som gjorde den til sin helt egen og medrivende for læseren. 
Ikke bare handlingen var velskrevet og medrivende, universet var også velopbygget og magisk og slet ikke til at få nok af. De talende elevatorer underholdte mig f.eks. specielt meget, men der var også mange andre små detaljer som gjorde mig nysgerrig. 
Amari er en skøn karakter, og jeg har virkelig nydt at følge hende i denne første bog, på hendes første rejse i den magiske verden. Jeg må sige, at jeg oplevede også en virkelig fin karakterudvikling i hende, og jeg er meget spændt på hvor det hele leder hen for i hende i næste bog. 
Sproget er let og medrivende. Jeg er sikker på at selv den yngre læser vil kunne følge med i teksten, og hvis ikke vil jeg sige at den egner sig godt som læsetræning, eller måske som hyggelig oplæsning. 
Forfatteren bruger et detaljeret billedsprog, som gjorde det nemt at forestille sig alle omgivelserne vi kommer med Amari igennem. Faktisk var det så nemt at leve sig ind i handlingen, at man følte, at man fulgte Amari på sidelinjen. 
Samme med personerne. Her er forfatteren utroligt god til at gøre dem spændende, livagtige og relevante for handlingen. Jeg oplevede ikke at jeg mødte en eneste som ikke virkede ægte og spændende. Specielt elskede jeg Elsie, som er en super skøn veninde for Amari. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en fantastisk start på en serie som virkelig har stort potientiale, og jeg kan kun varmt anbefale den til alle som elsker magi, mysterier og drama, at give den en chance! 













Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 9. februar 2023

Anmeldereksemplar: Rød og blå #3. - Den røde enkes løfte.

Rød og blå.

Titel: Rød og blå #3. - Den røde enkes løfte. 

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes. 

Forlaget: Alvilda. 

Udgivet: 05/11-2022. 

Antal sider: 428. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 


Den røde enkes løfte. 

I byen Viduana lever mænd og kvinder adskilt. Den sorte enke strammer sit greb, og vreden vokser hos mændene. Et oprør er på vej ...

MÆNDENE i Viduana er på randen af sammenbrud, og der er optræk til oprør. Vreden vokser eksplosivt, og vrede giver mod … Men er der mod nok til at vælte enkerne én gang for alle?

CLARA er i fare uden for byportene og må kæmpe for at overleve. Den sorte enke har tvunget hende i eksil og taget hendes datter.

SILAS sørger over Samuels grusomme død og arbejder på at færdiggøre sin tunnel ud af byen, så han kan flygte med sin familie.

ELIAS rejser mod Xian for at smugle våben ind i Viduana til det kommende oprør.

Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.







"Den røde enkes løfte" er trejde og desværre sidste bog i serien, "Rød og blå" det er også en fortsættelse jeg har ventet spændt, nervøst og utålmodigt på siden jeg afsluttede anden bog i 2020. 
Nu har jeg læst den, og sikke en fortsættelse. Jeg må sige at den levede op til alle mine forventninger, og jeg må sige at forfatteren virkelig har formået at samle alle de løse tråde, og få sluttet serien godt af. 
Jeg kan næsten ikke vente med at genlæse den en dag. 

Før jeg begyndte på denne afsluttende bog, så lyttede jeg til anden bog i serien, så jeg havde alle detaljerne frisk i hukommelsen. Så da jeg åbnede bogen her, havde jeg intet problem med, at leve mig ind i handlingen, og endnu engang følge Clara, Silas og Elias på sidelinjen. 
Denne gang får vi dog en ny synsvinkel, hvilket jeg må sige var ret interessant. Jeg vil selvfølgelig ikke spoile for meget, men jeg kan fortælle, at det er en tæt på Clara vi kommer til at følge. 
Clara er blevet bortvist fra Viduana, da hun blev taget i at have stjålet fra den hvide enke. Som straf har den sorte enke taget hendes datter fra hende, og smidt hende ud af den sikre by, i håb om hun ikke overlever. 
Silas arbejder hårdt på at få gravet sin tunnel færdig, så han kan flygte med Clara og deres datter, men dette er ikke nemt, da enkerne strammer tøjlerne mere og mere. 
Elias er på vej mod Xian, for at smugle våben ind i Viduana, og planlægger et oprør mod enkernes brutale styre. 
De har hver især deres at slås med, samtidig med de prøver at overleve under de brutale forhold. 

Jeg må sige, at da jeg begyndte på bogen, var Clara nok den jeg var mest spændt på at få gensyn med. Anden bog i serien sluttede jo med en ret så vild cliffhanger, hvor hun blev bortvist fra Viduana. Så jeg var ret spændt på, hvordan hun ville klare sig uden for de sikre mure, men også hvordan hendes omgangskreds ville tage det. Jeg må sige, at jeg er ret imponeret over hende, hun mister så meget efter hendes bortvisning, men alligevel formår hun at være stærk og holde sig kørende. Clara har fra første bog af været stærk, men hun har virkelig udviklet sig fra første bog til denne slutning. 
Elias var jeg bestemt også spændt på, at følge igen nu hvor han endelig har formået at finde en vej ud af byen, også selvom han skal tilbage igen. Sammen med ham og Clara, forlader vi jo også Viduana i perioder. Hvor Clara skal finde ud af at overleve udenfor byens mure, skal Elias med Logan en tur til Xian, en af de andre beskyttede byer. 
Jeg var meget spændt på denne del at bogen, både at se hvordan det egentlig var i omverdenen uden for Viduana, om det var så brutalt som man forestillede sig fra de andre beskrivelser, eller om det var værre, men også, hvordan det fungerede i en anden by end Viduana. 
På mange måder vil jeg sige at Viduana til sidst var virkelig voldsom og generelt ikke behagelig, men Xian og byens holdninger og regler til udefra kommende, forargede mig virkelig også. I Viduana, fik udefra kommende da en mere åben velkomst, hvor jeg vil sige at Xians velkomst til udefra kommende virkelig forargede mig. 
Med det sagt, vil jeg sige at forfatteren virkelig har klaret den godt med at bygge de ødelagte og øde byer ude for Viduanas mure op, samt Xian, så man som læser ikke kan andet end at blive fanget, og nærmest føle man selv står i omgivelsene. Generelt kunne jeg godt lide det her twist med, at vi forlader Viduana for en stund med nogle at hovedpersonerne, så man også får "billede" på de brutale og ubehagelige omgivelser, som flere gange bliver omtalt. Det gør det hele mere livagtigt, og ubehageligt. 

Vi bliver også introduceret for lidt nye personer i denne bog, som virkede ægte, interessante og levende. Med Clara møder vi jo også folk der bor i udenfor bymurene, hvilket byggede op om oplevelsen af hvordan det er udenfor murene og sikkerheden i byerne. Det var forfærdeligt, men bestemt nogle interessante personer.
I denne afsluttende bog, får forfatteren virkelig samlet op på alle de løse ender, og får givet os læsere en rigtig fin slutning, med svar på alle ens spørgsmål. 
Alt i alt vil jeg sige at denne serie er velskrevet og medrivende, og jeg kan virkelig ikke anbefale den nok. Så er i til bøger som tager ubehagelige fremtidsscenarier op, med et spændende plot og nogle interessante karakterer, så kan jeg kun anbefale jer at give denne serie en chance! 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

lørdag den 4. februar 2023

Tbr Februar. - 2023.

 Tbr for februar måned! 

Så er det blevet Februar måned, og det er derfor også tid til at få lavet en ny tbr! 
Sidste måned var ikke helt min læsemåned, og læselysten er stadig lidt lav her i starten af måneden. 
Jeg har meget på tapet for tiden med skolen, så derfor får jeg ikke læst sindsygt meget når jeg endelig kommer hjem efter skole. 
Jeg håber dog på at få læst lidt mere i denne måned, da jeg trods alt har en uges vinterferie her i uge 7. 
Jeg har sat 5 forholdsvis korte bøger på min tbr i denne måned, så jeg regner med at den bliver læst lidt hurtigere end sidste måned. 
Derfor regner jeg bestemt også med at få læst lidt videre på "The Black Dagger Brotherhood" som jeg virkelig er vild med, jeg fik nemlig ikke læst videre på den i sidste måned. 

Men nu til min tbr! 
  1. Kærlighed og Surdej. Skrevet af Klara Witt. - Et anmeldereksemplar. - Jeg modtog denne her tilbage i november vil jeg tro, og den har bare ventet på at blive læst lige siden! Den er kort, og så lyder den spændende og underholdende! Jeg har også efterhånden hørt en del godt om den, så glæder mig meget til at læse den! - Sara bor i en lejlighed i Ørestaden sammen med Daniel. Hun er rodet, spontan og lidt dramatisk. Okay – ret dramatisk. Han er rolig, klog og sjov på sådan en lidt tør måde, som hun elsker og hader på samme tid. Og så er han hendes bedste ven.
    Den 11. marts 2020 kollapser deres verden og hverdag, da statsministeren toner frem på fjernsynsskærmen og lukker landet ned.
    Foråret bliver fyldt med angst og rastløshed og bekymrede overvejelser om fremtiden. Og skænderier. Men også af trøst, skøre rutiner og (lange) kram. Omgivet af puslespil og surdej bliver stemningen i lejligheden mere og mere elektrisk, og Sara lægger pludselig mærke til irriterende detaljer som Daniels nøddebrune øjne, og hvor dejligt han dufter. Men det ville være for sindssygt at sætte deres venskab over styr. Det ville hun aldrig gøre... medmindre
    det bare er en undtagelse midt i en undtagelsestilstand. Så er det vel okay – ikke?
  2. Dette er forevigt. Skrevet af Jennifer L. Armentrout. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste for en del år siden et par andre bøger fra denne forfatter, også i romance genren, så jeg er virkelig spændt på denne bog! Jeg var nemlig helt vild med forfatterens tidligere bøger, så jeg har høje forventninger til dennne. Samtidig lyder den virkelig god, så jeg glæder mig! - For 21-årige Sydney er det ikke noget nyt at være forelsket i Kyler, det har hun været i årevis. De har været bedste venner, lige siden han skubbede til hende på legepladsen, og hun tvang ham til at spise en mudderkage. På et eller andet tidspunkt faldt hun for ham, voldsomt og uafviseligt. Det umulige ved situationen er, at Kyler nærmest er definitionen på et engangsknald. Syd ved, at et forhold alligevel ikke kan blive til noget, og hun vil ikke risikere at sætte deres venskab over styr ved at indrømme sine følelser for ham …
  3. Skulle spørge for en ven. Skrevet af Sara Molin. - Et anmeldereksemplar. - Denne bog har jeg også efterhånden haft liggende lidt tid, derfor har jeg også hørt lidt om den, og det jeg har hørt har da hævet mine forventninger til den! - Lydia Dunge har fuld knald på karrieren som enhedsleder i fængslet i Vinterbo. Samtidig er hun i gang med at planlægge både sit bryllup og en begravelse. Men hendes forlovede, Douglas, føler sig tilsidesat af hendes lange arbejdsdage og prioritering af hendes familie. Og da bryllupsplanlægning og begravelsesplanlægning falder sammen, gør forholdet til Douglas det også.
    Ved en fejl sender Lydia en sms, der var tiltænkt Douglas, til Ninos, en komplet fremmed. Det bliver startskuddet på en samtale, som bliver Lydias faste holdepunkt i de hektiske måneder frem til begravelsen, hvor hun bor på skift hos sine søskende, som hun pludselig ser nye sider af. Hemmeligheder afsløres, menn
    esker forandres, og da begravelsen nærmer sig, er intet længere det samme.
  4. Sjælealkymi #3, Stormvind af energi. Skrevet af Katrine Williams. - Et anmeldereksemplar. - Det er efterhånden nogle år siden jeg læste anden bog i denne serie, men husker jeg var virkelig spændt efter sidste side, på at læse tredje bog. Nu har jeg endelig modtaget den, og jeg glæder mig meget til at læse den sidste bog i serien! -Da Stella rejser til London for at overvære Jareds retssag, bevæger situationen sig i en forkert drejning. Cassie søger hævn over sin afdøde bror og eftersætter Stella i en vild jagt. Den skræmmende modstand sender Stella og hendes venner ud på en farefuld færd. Det bliver begyndelsen på en hæsblæsende tidsrejse gennem Londons mørkeste afkroge i 1800-tallet.
    De må indgå en ny forening for at overleve blandt vampyrer og alkymister. Stella og hendes venner kommer ud på en prøve, der saboterer venskaber og skaber splittelse, for at løse sjælealkymi-forbandelsen en gang for alle.
    Tilbage i nutiden er en ny sekt Neo Mori ved at overtage magten, mens broderskaberne Ouroboros og Memento Mori er nølende. Kepler har en ondsindet plan, der involverer mord og eskalerer tingene endnu mere. Stella må lære at stole på sine egne evner.
  5. Kærlighed på hjernen. Skrevet af Ali Hazelwood. - Et uopfordret anmeldereksemplar. - Jeg læste tilbage i november forfatterens anden bog "Hypotesen om kærlighed" og jeg var vild med den! Så da jeg her i starten af måneden modtog denne bog, var jeg helt oppe og køre! Den skal bestemt læses snart, og så håber jeg den er mindst lige så god som forfatterens anden bog! - Bee Königswasser lever efter én simpel regel: Hvad ville Marie Curie gøre?
    Hvis NASA tilbød hende en lederpost på et prestigefyldt forskningsprojekt – ville Marie sige ja uden at tøve. Klart. Men den moderne fysiks moder har så heller aldrig været tvunget til at arbejde sammen med Levi Ward. Godt nok er Levi lækker på sådan en høj-og-mørk-med-dybe-brune-øjne-måde. Men Levi var også meget tydelig omkring sine følelser for Bee, da de gik på uni sammen – og allerede første dag på det nye job er det tydeligt for Bee, at intet har ændret sig der. Levi Ward afskyr hende.
    Nu er Bees laboratorieudstyr forsvundet, de mandlige kolleger modarbejder hende og tilsyneladende er hendes hjerne også begyndt at fucke med hende, for er det ikke, som om at Levi er begyndt at opføre sig mere som ven end fjende? Bee aner ikke, hvem hun tør stole på og snart må hun indse, at spørgsmålet ikke er, hvad Marie Curie ville gøre, for hvad har Bee Königswasser tænkt sig at gøre?



Dette er så månedens udvalgte bøger! Der er denne gang meget romance på listen. De sidste mange måneder har jeg trods alt også læst meget fantasy, så romance bøgerne har været lidt forsømte. 
Så nu det tid til en masse romance! 
Skal i læse noget bestemt her i Februar? Måske noget romance nu hvor vi også snart har Valentins dag?







Mange tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Palatium Books: https://www.palatium.dk
Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk
Forlaget Mellemgaard:Forlaget Mellemgaard
Katrine Williams: Forfatterens Facebook side.



onsdag den 1. februar 2023

Anmeldereksemplar: Dragesten #2. - Sersi Wicca.

Dragesten. 

Titel: Dragesten #2. - Sersi Wicca. 

Forfatter: Ry Kristensen. 

Forlaget: Evig. 

Udgivet: 15/09-2021.

Antal sider: 289.

Antal stjerner 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Ry!


Sersi Wicca. 

General Nok leder med alle midler efter dragemenneskenes base, så han én gang for alle kan dræbe dem. Nok har udnævnt sig selv til konge, men han er stadig afhængig af de seks hekseklaners støtte. Den har han, for heksenes øverste leder, Pytia Hoog, er også fyldt med had rettet mod dragemenneskene. 

Venskabet mellem Mark og Le sættes på en prøve, da modstandsbevægelsen fanger heksepigen Sersi Wicca. Hun prøver nemlig at overbevise Mark om, at ikke alle hekse hader dragemenneskene, og mange ønsker fred. Le er dog sikker på, at Sersi forsøger at forhekse Mark, som tager en beslutning der for voldsomme konsekvenser for alle. 





For kort tid siden, læste jeg den første bog i denne serie, og var ikke 100% fanget heletiden, nu har jeg dog læst den anden bog i serien, og jeg må sige, at den faktisk bliver mere og mere spændende! 
Jeg er hvert fald meget glad for jeg læste videre på serien, for jeg er bestemt spændt på hvordan det hele slutter for Mark og Le i sidste ende. 

Da jeg begyndte på denne fortsættelse, havde jeg nemt ved at leve mig ind i handlingen igen, og følge Mark og Le på sidelinjen. 
I første bog var det kun de to vi fik kapitler fra, men i denne fortsættelse, oplevede jeg et par kapitler fra den onde general Nok, hvilket jeg må sige gjorde mig lidt ekstra nysgerrig. 
Det gjorde hvert fald jeg sad lidt mere spændt, når man skiftede mellem kapitlerne, for nu får vi også lidt mere viden fra fjendens synsvinkel, hvilket jeg var vild med. 
I første bog formåede Mark og Le, at skaffe dragesten, så nu er det muligt for modstandsbevægelsen at kæmpe mere effektivt imod general Noks hær af hekse og soldater. Det er dog bare ikke helt nok, da der kommer splid mellem modstandbevægelsen, i det Mark tager en beslutninger som får voldsomme konsekvenser for alle. 
Hvor jeg i første bog var meget fanget af Le og hendes kapitler, vil jeg sige at det var lidt anderledes i denne fortsættelse. Her vil jeg sige, at Mark trådte i kraft, og viste mig lidt anderledes sider. Det gjorde Le så også vil jeg sige. 
Le var efter min mening utroligt sød, stædig og modig i første bog, det vil jeg sige ændrede sig lidt i denne del. Efter de har fået dragestenene, og hun formåede at komme uskadt tilbage fra sin mission, vil jeg sige hun er blevet lidt kæphøj, og så hun blevet meget fordomsfuld over for hekse, hvilket jeg på visse punkter kan forstå. Det blev bare lidt for meget til tider. 
Mark trådte virkelig i kraft i denne del. I første bog tog han bestemt også modige og vilde beslutninger, men det bare lidt mere under indflydelse af andres ønsker og forventninger. I denne del udvikler han sig, og begynder at træffe mere selvstændige beslutninger, som han føler er de rigtige. 
Jeg vil selvfølgelig ikke spoile for meget af handlingen, men jeg kan fortælle, at det har noget at gøre med den mystiske heksepige Sersi Wicca og Wicca-hekseklanen. 

Handlingen var bestemt lige så spændende som i første bog, men i denne del vil jeg sige der så småt begynder at ske mere. 
Vi kommer bl.a. tættere på heksene, og får et bedre indblik i, hvorfor de bl.a. hjælper den onde general Nok i hans krig mod dragemenneskerne. Det var bestemt interessant, og jeg synes nu også, at heksenes baggrund var spændende. Jeg er meget spændt på at se mere til dem i den tredje bog! 
I denne del ser vi også til en del splid mellem søskende og allierede. Mark og Le er jo stadig børn, og de bliver sat i urimelige situationer i denne krig, hvilket gør de med sikkerhed kommer til at såre hinanden og dem omkring sig. Det er dog med til at udvikle deres karakterer, og give dem lidt mere liv, for det noget alle børn/unge, generelt alle kommer igennem en dag, når man skal til, at udvikle sin egen selvstændighed og personlighed. Jeg tænker bestemt det er noget alle kan lære lidt af, hvis man læser bogen på et dybere plan, end bare for underholdningens skyld. At man ikke rigtigt kan komme udenom måske at ramme nogle, når man tager egne beslutninger, som andre ikke altid er enige i, når man skal finde sin egen vej i livet. 
Sproget er stadig let, og med den interessante handling kan man ikke andet end at føle siderne vender sig selv. Den yngre og mindre trænede læser, kan altså stadig let være med her. Fortsat vil jeg også sige, at jeg er helt sikker på at den yngre fantasyelsker vil nyde denne serie. 
Hvor jeg i første bog følte, at billedsproget og detaljerne haltede lidt, vil jeg sige at jeg oplevede det anderledes i denne del. Sproget var præget af lidt flere detaljer, som gjorde det endnu lettere for mig, at leve mig ind i handlingen og omgivelserne, så det bestemt et stort plus, der også var med til, at hæve min stjernerating. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en skøn fortsættelse, og jeg kan stadig varmt anbefale den til andre læsere. 









Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.