søndag den 30. april 2023

Top 10 bedste bøger i 2022.

 Min top 10 over bedste bøger i 2022.

Vi er gået ind i 2023, faktisk er vi snart inde i femte måned af året, 
derfor er det også tid til en lille opdage over de bøger, som jeg synes var de bedste læseoplevelser i hele 2022. 
I løbet af året lavede jeg sammen med mine wrap-up's "bedste læseoplevelse" i slutningen af indlægget, hvor jeg kort fortalte om hvilken bog der fangede min interesse mest eller gjorde et bestemt indtryk på mig i løbet af måneden. 
Dette betød dog ikke nødvendigvis det var den bedste bog blandt dem alle, men at de nødvendigvis bare gjorde et godt indtryk på mig. 
Jeg læste omkring 142 bøger i løbet af året, hvilket er mere end jeg havde regnet med, da jeg havde utroligt travlt med skolen. 
Det har altså dermed også været et år med utroligt mange læseoplevelser, som har gjort det svært at vælge bare 10 bøger til denne liste. 
Men nu det tid til listen! 
Dem jeg har anmeldt, vil jeg også linke til anmeldelserne, så i vil kunne se mere uddybende kommentarer til bøgerne. 

  1. Rød og blå #3, Den røde enkes løfte. - Bøgerne er skrevet af Nicole Boyle Rødtnes og er sidste bog i serien. - Nicole har virkelig i denne trejde bog formået, at samle op på alle de løse ender, og har skabt en medrivende slutning som virkelig fanger læseren. Den her serie er ret brutal, men den er også velskrevet, detaljeret og nem at leve sig ind i. Jeg er virkelig stor fan af Nicole, og med denne slutning på serien, har hun virkelig formået at skrive den bog jeg følte var den bedste læseoplevelse for mig i 2022. - Læs anmeldelsen her.
  2. Asgårds Døtre #3, Ísliljas fortælling. - Asgårds Døtre er en serie skrevet af den dygtige forfatter Sidsel Katrine Slej, som virkelig formår at forme og fremvise den nordiske mytologi på en medrivende måde, samtidig med hun skriver romantiske og fangende handlinger. Ìsliljas fortælling rørte mig virkelig, og jeg faldt virkelig for vores hovedperson og hendes kærlighedsfortælling. Bogen er detaljeret, romantisk og slet ikke til at slippe, og jeg kan virkelig kun anbefale den, hvis i søger en sød romance, med masser spænding og nordisk mytologi tema. - Læs anmeldelsen her.
  3. Sagakvartetten #2, Af ild og vind. - Det her er en ret så interessant fantasy serien, og med denne fortsættelse har jeg høje forventninger til tredje bog. - Serien er skrevet af en af mine yndlings forfattere, nemlig Julie M. Day, som altid skriver medrivende bøger. Denne serie indeholder et detaljere fantasy univers, med mange forskellige synsvinkler, som gør at man som læser sidder fanget og umuligt kan slippe bogen, eller de mange karakterer. Bogen indeholder mange emner såsom racediskrimination, kærlighed, fantasy og drama, jeg glæder mig meget til en fortsættelse mere! - Læs anmeldelsen her.
  4. Byttedyr. - I starten af 2022 og hen mod sommeren lyttede jeg til en del lydbøger, og byttedyr var nok en af de lydbøger som var den bedste. Selve handlingen var helt vild. Den var uhyggelig, dramatisk og utroligt medrivende. Man tvivlede konstant på hvad det var man læste/lyttede til, og hvem der var den "onde" i bogen. Oplæseren var fantastisk, og bogen var indlæst på en intens måde, som virkelig gav en myrekryb. Så jeg kan helt bestemt anbefale den som jeres næste lytteoplevelse! Bogen er skrevet af Lise Villadsen. 
  5. Mellem Verdner. #1, Ragnarok. - Dette er en utroligt medrivende fantasy bog, og jeg må sige at den var meget bedre end jeg først lige havde regnet med. Bogen indeholder nordisk mytologi, samt skotsk historie, og jeg må sige at jeg var virkelig fanget af, hvordan forfatteren fortalte om hvordan de to emner hørte sammen, samtidig med at have skrevet en medrivende handling om en ung kvinde der står og skal finde sig selv i en omvæltende situation. Bestemt anbefalingsværdig hvis i er til nordisk mytologi og fantasy! - Læs anmeldelsen her.
  6. Bare Alice. - Bogen her er skrevet af Luna Harley, som skriver utroligt medrivende om det at være ung og finde sin identitet! Bare Alice er en rå og realistisk roman, om en ung pige som står og skal finde sig selv i en kaotisk hverdag. Hun skal finde sin egen identitet og personlighed, da venskabet til sin bedste veninde begynder at smuldre lidt. Samtidig har seksualiteten også en stor rolle. Var virkelig vild med denne skønne bog! - Læs anmeldelsen her.
  7. Vogterens fald #1, Dødedans. - Denne bog må jeg sige virkede utroligt unik. Der var lette og genkendelige karaktertræk fra andre fantasybøger, men den havde bestem sine egne unikke træk, og var utroligt medrivende. Handlingen var umuligt at slippe og karakterne var mystiske og medrivende. Godt fortsættelsen snart udkommer, for jeg må bare vide mere! Bogen er skrevet af Carsten Bossen Christiansen, og er bestemt en forfatter jeg glæder mig til, at læse mere fra! - Læs anmeldelsen her.
  8. Den glemte pige. - Er der en krimi/thriller forfatter jeg er fan af, så er det Karin Slaughter. Den seneste bog af hende som udkom på dansk var denne her, og den røg med det samme på min top 10 bøger. Den er medrivende, dramatisk, uhyggelig og velskrevet. Jeg kunne slet ikke slippe vores hovedperson Andrea Oliver, og den her uhyggelig sag som hun kommer på som en af sine første opgaver som Marshal. Står du og søger en god thriller, med en sag som virkelig ikke er til at slippe, så denne bog lige noget for dig! - Læs anmeldelsen her.
  9. Amari #1, Amari og nattens brødre. - Jeg er stor fan af fantasy, og specielt Nevermoor er en af de serier der før har fanget mig meget. Amari og nattens brødre, er en serie som jeg synes meget minder om Nevermoor serien, og der gjorde jeg også faldt hurtigt for den. Det en utroligt medrivende fortælling om en ung pige, som søger ihærdigt efter sin bror som er forsvundet. I jagten på ham, opdager hun en magisk verden, og bliver sendt ud på lidt af en rejse! - Jeg har intet dårligt at sige om den her bog, og glæder mig til at genlæse den! - Læs anmeldelsen her.
  10. De blodgyldne #1, Dødløs. - Dette er en utroligt medrivende fantasy bog, som har et kompleks og velopbygget univers, som bygger på magiske træk, men også genkendelige træk fra vores eget univers, hvor kvinderettigheder og religion kommer i spil. Jeg var simpelhen så fanget af universet, handlingen og vores kvindelige hovedperson Deka, at jeg slugte bogen i et hug, og toeren var mindst lige så god, men læs mere i anmeldelsen! - Læs anmeldelsen her.


Dette var så listen over de 10 bedste bøger for mig i 2022. 
Med det sagt har jeg også læst mange andre fantastiske bøger, men skulle jeg nævne dem alle, ville dette indlæg blive meget langt, og det er det allerede. 
Tusind tak til forlagene for mange af anmeldereksemplarerne, men ikke mindst tak til de fantastiske forfattere, som skriver disse fantastiske bøger og skaber medrivende fortællinger og universer! 






Nicole Boyle Rødtnes: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Alvilda: http://www.alvilda.dk
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
Turbine forlaget: https://turbine.dk
Dina K. Sjöblom: http://forlagetklippe.dk
Forlaget Klippe: Forfatterens Facebook side.
Carsten Bossen Christiansen: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk
Forlaget Carlsen: https://www.carlsen.dk
Gutkind forlag: https://gutkind.dk

fredag den 28. april 2023

Anmeldereksemplar: The Inheritance Games #3. - The Final Gambit. - Slutspillet.

The Inheritance Games. 

Titel: The Inheritance Games #3. - The Final Gambit. - Slutspillet. 

Original titel: The Inheritance Games #3. - The Final Gambit. 

Forfatter: Jennifer Lynn Barnes. 

Udgivet på dansk ved: Gutkind forlag. 

Udgivet på dansk den: 10/02-2022. 

Antal sider: 400. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Slutspillet. 

Alt er på spil i The Final Gambit!

Avery er få uger fra at have opfyldt testamentets krav – snart har hun boet i Hawthorne House i et år, og hvis hun holder ud lidt endnu, arver hun Tobias Hawthornes mange milliarder. 
Men da en mystisk gæst ankommer til Hawthorne House og har brug for Averys hjælp, vendes spillet på hovedet, og en sidste gådefuld hemmelighed kommer frem i lyset. 
Nu må Avery og de fire Hawthorne-brødre tage kampen op imod en ny og magtfuld modstander.






"The Final Gambit - Slutspillet." Er den medrivende slutning på Averys rejse fra fattig til milliarder, og sikke en vild slutning det var! 
Fra første side, til jeg vendte den sidste var jeg fanget. På intet tidspunkt tabte den min opmærksomhed, eller virkede for overdrevet, den var derimod velskrevet, medrivende og helt utroligt spændende. 
Dette er en serie jeg vil glæde mig til at genlæse gang på gang, og altid anbefale til jer læsere, som søger nervepirrende læsning, spækket med mysterier, kærlighed og masser drama. 

Da jeg begyndte på bogen, vidste jeg det nok skulle blive spændende, eftersom anden bog endnu engang sluttede med lidt af en cliffhanger, som gjorde jeg sad spændt og nervøst for at begynde på den tredje og sidste bog. 
Hurtigt blev jeg fanget, og faktisk blev jeg bare så fanget, at jeg læste den i et hug, for jeg måtte bare vide hvordan det endte for Avery, og ikke mindst for, hvordan det ville ende for de interessante Hawthorne brødre. 

Avery har snart boet i Hawthorne House i et år, og hun er dermed tæt på at have opfyldt kravet for at arve de mange milliarder som Tobias Hawthorne har efterladt hende. 
Dog dukker en mystisk gæst op, som har brug for Averys hjælp. Dog kommer denne gæst ikke uden mange komplikationer, som sætter hendes arv i fare. 
Spillets gåder trapper op, flere af den døde millarders hemmeligheder dukker op, og Avery må nu sammen med Hawthorne-brødrene finde ud af, hvordan de skal klare den nye modstander, som står i vejen for Averys arv. 

Denne fortsættelse var på visse punkter lidt forudsigelig, med det sagt at jeg faktisk var utroligt i tvivl om, hvad der var rigtigt, og hvem man kunne stole på. Specielt den her mystiske gæst som dukker op, satte gang i tankerne. Vi kender sådan set godt lidt til personen, da vi kort hørte om vedkommende i anden bog. Jeg vidste dog virkelig ikke om personen var til at stole på, på mange måder virkede vedkommende ægte nok, og som en med gode intentioner, men på andre virkede vedkommende mere mystisk og udspekuleret. Det var et ret fedt tvist, som satte gang i ens tanker og ideer til, hvad der vil ske senere hen. 
Dog var der en del overraskelser undervejs, som jeg på ingen måder havde set komme, og det må jeg sige virkelig vejede op for den forudsigelige del. 
Generelt vil jeg sige, at forfatteren har formået at skabe en medrivende slutning, som samler op på alle de løse ender, og give os læsere svar på alle vores spørgsmål, samtidig med at give os masser mysterier vi undervejs kan bryde vores hjerner med. 
Samtidig oplever vi også en masse konflikter mellem Avery og Hawthorne drengene Jameson og Greyson. I anden bog valgte hun jo Jameson, men der var også bare stadig en gnist mellem hende og Greyson, som gjorde, at man var lidt i tvivl om, hvorvidt hun ville ende med Jameson i sidste ende. 
Samtidig må jeg også sige at Avery fortsat udvikler sig, og lære lidt mere om sig selv midt i alle disse hektiske situationer hun konstant ender i. Fra vi mødte hende i første bog, må jeg sige hun bestemt er vokset med opgaven, og har lært sig selv bedre at kende. Det har været en fornøjelse at følge hende. 
Jeg er bestemt tilfreds med denne slutning, og jeg håber virkelig af Jennifer Lynn Barnes udkommer med noget mere snart, og gerne noget mere med masser mysterier og medrivende karakterer. 
Og så kan jeg ikke andet end at anbefale serien her, for den er virkelig fantastisk! 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 24. april 2023

Anmeldereksemplar: Spående vølve.

Vølve. 

Titel: Spående vølve. 

Forfatter: Malene Sølvsten. 

Forlag: Gyldendal. 

Udgivet: 01/02-2023. 

Antal sider: 277.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 




Spående vølve. 

Den synske Hejd må hutle sig igennem tilværelsen, og for at få mad nok til at forsørge sin lillebror, Gisle, spiller hun om penge og bruger sin synskhed til at slå modstanderne. 
Men på trods af sine evner, lykkes det hende ikke at redde lille Gisle fra at blive slået ihjel. 
Hejd bønfalder Frigg om hjælp til at genoplive ham, men gudinden nægter, så Hejd vender sig i stedet mod Odin. 
Og for at give ham kraft nok til, at han kan redde Gisle, må hun bruge sin synskhed til at fortælle Odins historie.  






"Spående vølve" er en bog jeg har været meget spændt på at læse, specielt fordi jeg virkelig er vild med forfatterens tidligere serie "Ravnenes Hvisken" som egentlig lidt foregår i samme univers, som denne. Denne bog foregår bare meget længere tilbage i tiden, og det gjorde mig virkelig nysgerrig. 
Så da jeg modtog bogen her, var jeg virkelig spændt på at læse den. 
Nu er den læst, og sikke en bog! Den var dog meget anderledes end først forventet, men på en positiv måde. 

Da jeg begyndte på bogen, gik det hurtigt op for mig, at bogen var anderledes end jeg først havde regnet med, men det gjorde intet, for jeg blev hurtigt fanget af skrivestilen og vores hovedperson Hejd. 
Hejd er en person vi kender fra den nordiske mytologi, og generelt fra forfatterens tidligere serie. Hun er den mægtige vølve som vi har hørt så meget om, og nu har vi altså fået hendes historie. 

Hejd hutler sig gennem tilværelsen, og gør alt for at kunne forsørge sin lillebror, Gisle. For at kunne det bruger hun sin synskhed til at slå sine modstandere. På trods af sine synske evner, formår hun ikke at redde sin bror fra døden. Hejd bønfalder Frigg om at genoplive ham, men gudinden nægter. Hejd vender sig dermed mod Odin. 
Odin er dog endnu ikke stærk nok, så Hejd må give ham kraft nok. 
Hejd begynder altså at fortælle Odins historie med sine synske evner. 

Jeg tror lidt jeg havde forventet en lidt mere flydende fortælling, da jeg gik i gang med bogen, men opbygningen er lidt anderledes, og bogen strækker sig over mange mange år. 
I løbet af bogen får vi 9 specielle kapitler, hvor Hejd fortæller Odins historie. De 9 myter om Odins opstandelse i den nordiske mytologi.
Her bruger hun sine evner til at gøre ham til en mægtig gud, som skal kunne hjælpe hende med sit mål om at genoplive Gisle. Det går dog langt fra som håbet... 
Jeg må sige, at Malene Sølvsten endnu engang virkelig har formået at gøre den nordiske mytologi medrivende og fascinerende. 
Der var ikke et tidspunkt hvor det blev kedeligt, eller uinteressant. Forfatteren formår at opbygge en medrivende fortælling, som bakker op om de 9 myter, så det bliver en fyldig fortælling om hvordan den mægtige gud Odin kom til, og hvordan Hejd blev den stærkeste vølve gennem tiden. 
Selve Hejds historie var spændende, men også en hjerteskærende fortælling om, hvor langt man nogle gange vil gå for dem man elsker. 
Vi får en fortælling om en ung pige, som går så langt som at skabe en mægtig gud, for at få sin elskede lillebror tilbage, for heller ikke at være alene. Jeg vil sige at Hejd er en jeg synes altid har virket interessant, når man har hørt om hende, så at få hendes historie her, har virkelig været interessant.
Generelt gav denne bog også bare lidt svar på nogle spørgsmål man måske kunne have fra "Ravnenes hvisken" når man bl.a. har hørt om hende og Ods forhold. 

Sproget er let og det ikke fordi der står voldsomt meget på siderne, så det sammen med den medrivende handling, så føles det som om siderne vender sig selv. Jeg selv fik også læst bogen henover små 24 timer, fordi jeg var så fanget af handlingen. 
Som altid har forfatteren brugt et detaljeret og rigt billedsprog, som gjorde det let for læseren at forestille sig alle de små detaljer. Jeg havde hvert fald utroligt let ved, at leve mig ind i handlingen og forestille mig alt fra omgivelserne til personerne. 
Samtidig har forfatteren også gjort et fantastisk arbejde med, at gøre sine karakterer fyldige og ægte. Hver og en vi mødte virkede interessante. Specielt blev jeg fanget af Lokes karakter, og Ods personlighed da vi først møder ham. Jeg nød at møde hver og en, også selvom jeg måske ikke var fan af deres personligheder, så gjorde de mig da nysgerrig. 
Så alt i alt vil jeg sige, at Malene Sølvsten endnu engang har skabt en medrivende og velskrevet fortælling om den nordiske mytologi, og jeg kan kun varmt anbefale bogen! 
Så håber jeg bare, at i vil nyde den ligeså meget som jeg gjorde. 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 20. april 2023

Uopfordret anmeldereksemplar: Kærlighed på hjernen.

Kærlighed. 

Titel: Kærlighed på hjernen. 

Original titel: Love on the Brain. 

Forfatter: Ali Hazelwood. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Gutkind. 

Udgivet på dansk den: 31/01-2023. 

Antal sider: 417. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Kærlighed på hjernen. 

Bee Königswasser lever efter én simpel regel: Hvad ville Marie Curie gøre?

Hvis NASA tilbød hende en lederpost på et prestigefyldt forskningsprojekt – ville Marie sige ja uden at tøve. Klart. Men den moderne fysiks moder har så heller aldrig været tvunget til at arbejde sammen med Levi Ward. Godt nok er Levi lækker på sådan en høj-og-mørk-med-dybe-brune-øjne-måde. Men Levi var også meget tydelig omkring sine følelser for Bee, da de gik på uni sammen – og allerede første dag på det nye job er det tydeligt for Bee, at intet har ændret sig der. Levi Ward afskyr hende.

Nu er Bees laboratorieudstyr forsvundet, de mandlige kolleger modarbejder hende og tilsyneladende er hendes hjerne også begyndt at fucke med hende, for er det ikke, som om at Levi er begyndt at opføre sig mere som ven end fjende? Bee aner ikke, hvem hun tør stole på og snart må hun indse, at spørgsmålet ikke er, hvad Marie Curie ville gøre, for hvad har Bee Königswasser tænkt sig at gøre?






For kort tid siden, gjorde jeg bekendtskab med Ali Hazelwoods skrivestil i bogen "Hypotesen om kærlighed" som jeg virkelig forelskede mig i. 
Så da jeg så at denne bog her ville udkomme, og jeg pludselig modtog den af forlaget som en overraskelse, var jeg helt oppe og køre, og fuld af forventninger til bogen. 
Nu har jeg så læst den, og jeg kan sige, at jeg er stadig stor fan af forfatteren, og jeg glæder mig til forhåbentlig meget mere fra Hazelwood! 

Da jeg satte mig med bogen, var jeg fuld af forventninger, og heldigvis blev jeg også hurtigt fanget af vores kvindelige hovedperson, samt den underholdende handling. 
Som i den anden bog, centere bogen sig meget om kvindelige forskere, og hvor svært det egentlig kan være for dem i faget. Med det sagt, er det jo også det her besværede forhold som fylder meget, samt Bee og Levi's fortid som holder os læsere fanget denne gang. 

Bee og Levi kender hinanden fra studietiden, hvor han altid har været kølig og fraværende over for Bee. Da Bee får et jobtilbud som leder på et forskningsprojekt er hun helt oppe og køre, lige indtil hun finder ud af at hun skal dele posten med den grove Levi Ward. 
Bee tager det dog i stiv arm, og er klar til samarbejdet. Dog begynder kaoset allerede første arbejdsdag, da det er tydeligt Levi's følelser omkring Bee ikke har ændret sig. 
Ikke nok med det så forsvinder Bees laboratorieudstyr også, de mandelige kollegaer modarbejder hende og hun kan ikke rigtigt gøre sit job som hun skal. 
Ikke nok med det, så begynder Levi også at opføre sig anderledes, og virker nærmest mere som ven end fjende... 

Den her måde som arbejdsmiljøet bliver fremstillet på inden for forskning, og kvindernes plads, vil jeg sige egentlig bliver fremvist ret realistisk, eller hvert fald som jeg også har hørt fra mange andre steder. Det er en meget mandsdomineret verden endnu, og det må jeg sige forfatteren virkelig får fremvist på en fin måde. Det et vigtigt emne at diskutere, og det synes jeg forfatteren gør så fint i denne bog. 
Bogen starter sjovt ud, og generelt vil jeg sige at den var ret underholdende gennem det meste af bogen. Jeg elskede den her intense kemi der var mellem Levi og Bee, for det var virkelig tydeligt at Levi ikke ligefrem hadet hende, trods det var den følelse hun fik fra ham. 
Bee er en skøn kvinde, med ben i næsen og mod på livet. Med det sagt er hun også en følsom kvinde, som lader sig påvirke af det der sker omkring hende. 
Hun har det ikke let i starten, og må virkelig kæmpe for at få lov til at gøre sit job. Jeg må sige jeg er imponeret over hvor godt hun klarede den, at hun ikke bare opgav. 
Vi får ikke kapitler fra Levi undervejs, men jeg følte nu alligevel vi kom ret tæt på ham. I starten virker han meget fraværende og negativ, men der var også noget andet, nemlig følelsen af at han virkede genert. Kigger man på karakterudvikling, er han helt klart den, som udvikler sig mest i løbet af denne bog. Han åbner sig mere, og bliver en man virkelig holder af. 
Bee og Levi er hinandens modsætninger når man kigger på deres personligheder, men de passer nu alligevel super godt sammen. De udfordre hinanden, men støtter virkelig også hinanden godt, og jeg heppede virkelig på det bedste for dem. 
Handlingen vil jeg sige var medrivende fra start til slut, og generelt vil jeg sige at den er velskrevet. Den er lettere forudsigelig, men med det sagt er det en underholdende bog, som man bare ikke kan slippe når man først kommer i gang. 

Sproget er let, og med den underholdende handling, så føler man nærmest bogen læser sig selv. Læsningen gik hvert fald stærkt for mig, hver gang jeg sad med bogen.
Forfatteren er også super dygtig med sit billedsprog i denne bog, for jeg havde let ved at leve mig ind i handlingen og føle jeg selv var i omgivelserne og fulgte Bee på sidelinjen. 
Vi møder også lidt forskellige personer, men endnu engang følte jeg, at det var let at holde styr på dem alle, samt at de virkede ægte og fyldige. 
Bee's assistent var specielt en der virkelig fangede min nysgerrighed, og som jeg følte virkelig gjorde noget godt for bogens handling. 
Alt i alt vil jeg sige dette var en vidunderlig læseoplevelse, og har i læsere lyst til noget underholdende romance, som også rummer vigtige emner såsom kvinders rettigheder på bestemte arbejdsplader, så kan jeg varmt anbefale denne her! 












Bogen er tilsendt af forlaget som overraskelse med henblik på en anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 16. april 2023

Anmeldereksemplar: Skulle spørge for en ven.

Venner?

Titel: Skulle spørge for en ven. 

Original titel: Frågar åt en vän. 

Forfatter: Sara Molin. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 12/01-2023. 

Antal sider: 308. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Skulle spørge for en ven. 

Lydia Dunge har fuld knald på karrieren som enhedsleder i fængslet i Vinterbo. Samtidig er hun i gang med at planlægge både sit bryllup og en begravelse. Men hendes forlovede, Douglas, føler sig tilsidesat af hendes lange arbejdsdage og prioritering af hendes familie. Og da bryllupsplanlægning og begravelsesplanlægning falder sammen, gør forholdet til Douglas det også.

Ved en fejl sender Lydia en sms, der var tiltænkt Douglas, til Ninos, en komplet fremmed. Det bliver startskuddet på en samtale, som bliver Lydias faste holdepunkt i de hektiske måneder frem til begravelsen, hvor hun bor på skift hos sine søskende, som hun pludselig ser nye sider af. Hemmeligheder afsløres, mennesker forandres, og da begravelsen nærmer sig, er intet længere det samme.
 





Denne bog lød virkelig interessant og ikke mindst underholdende, derfor vidste jeg med det samme at jeg måtte læse den. 
Nu er den læst, og jeg må bestemt sige, at den levede op til forventningerne. Faktisk vil jeg sige, at den var bedre end jeg havde forventet, og gav mig virkelig en fantastisk læseoplevelse. 

Lydia har fuld knald på sin karriere, og elsker sit job. Samtidig er hun ved at planlægge både sit bryllup og som mormors begravelse, så der hjemme er der også knald på. 
Hendes forlovede Douglas føler sig dog overset og tilsidesat at de lange arbejdsdage og hendes familie. Inden hun ser sig om, er forholdet sat på pause og hun ved ikke længere om der kommer et bryllup. 
Ved en fejl får hun sendt en sms, som egentlig var tiltænkt Douglas, til Ninos. En komplet fremmed, som pludselig bliver starten på et holdepunkt for Lydia i de hektiske måder frem til begravelsen. 
Som hemmeligheder afsløres, forhold ændres og tiden går, må Lydia også føle sig frem til hvad der er det rigtige for hende. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg efterhånden hørt lidt forskelligt om bogen her, så jeg var meget spændt på om den nu kunne leve op til omtalen, og fange mig helt. 
Hurtigt blev jeg dog fanget, og jeg fik pludselig svært ved at lægge bogen fra mig, for jeg måtte bare vide om hun endte tilbage ved Douglas eller om hun endte sammen med Ninos. Samtidig var jeg også ret nysgerrig på, hvorfor hendes mor var så fraværrende i forhold til begravelsen af Lydias mormor. 
Der var altså alligevel en del der fangede min interesse, og gjorde mig nysgerrig. 
Jeg kunne nu ret godt lide Lydia. Hun er en stædig kvinde, som ikke lader sig køre rundt med. Hun stod ved sig selv, og til sidst tog hun de rette valg for sig selv. 
Den udvikling hun gennemgår fra vi møder hende i starten, til vi slipper hende i slutningen, var virkelig en fascinerende rejse, og jeg glæder mig til at genlæse bogen, bare for at se den udvikling igen. Den er tydelig, og det er en sund udvikling, hvor hun formår at finde sig selv og den rette vej for hende. 
Douglas kunne jeg på ingen måder lide... Han var selvoptaget og egoistisk, og slet ikke opbakkende i forhold til begravelsen og Lydias familie. 
Jeg håbede på ingen måder at hun ville ende sammen med ham igen. Det var også en af grundene til at læsningen gik så meget hurtigere, for jeg måtte bare vide hvor hun endte i sidste ende. 
Ninos er en skøn fyr, som jeg virkelig faldt hurtigt for, men jeg vil ikke afsløre for meget, jeg synes i selv skal opleve ham når i læser bogen. 

Selve handlingen var fantastisk medrivende. Jeg elskede at følge Lydia på hendes job, men også hvordan hun var sammen med sin familie. Generelt elskede jeg hendes familie. De var sjove, underholdende og virkelig specielle, og på deres egen måde bakker de op om Lydia og hendes valg, også selvom det ikke hele tiden virkede sådan. 
Det her forhold som spirer op mellem Lydia og Ninos fangede mig også, for trods det faktisk ikke var det som fyldte mest i handlingen, var det bestemt en medrivende del af handlingen, som jeg ikke kunne slippe. 
Alt i alt vil jeg sige, at forfatteren har skabt en underholdende roman om det at finde sig selv, samtidig med at opleve nye forhold og spirrende kærlighed. 
Sproget er let, og med handlingen som bare ikke er til at slippe, følte jeg virkelig bare, at jeg fløj gennem handlingen på ingen tid. 
Jeg har læst lidt af Sara Molin før, og jeg vil sige at hun er stadig dygtig og detaljeret i sit billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen, og føle at man fulgte hovedpersonen på sidelinjen fysisk. 
Samtidig har forfatteren også skabt fyldige og interessante personer, som man ikke kunne andet end at blive nysgerrig på. F.eks. vil jeg sige, at Lydias veninde virkelig fangede min interesse, og jeg kunne da godt lide håbe der kom en bog om hende en dag. Jeg må krydse fingre. 
Men alt i alt, så kan jeg kun varmt anbefale denne her, til jer læsere som elsker en let romance, med realistisk og spændende handling, at give den en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 12. april 2023

Wrap-up Marts. - 2023.

 Wrap-up for Marts. 

Tiden går simpelhent alt for stærkt synes jeg, for nu er vi gået ud af Marts, og det er derfor tid til en ny opsamling over de læste bøger i løbet af måneden. 
Marts var en okay læsemåned for mig. Jeg fik læst i alt 9 hele bøger, og påbegyndt en, som jeg dog ikke nåede at få læst færdig. 
I alt blev det til ca. 3200 sider læst i løbet af måneden, så jeg er bestemt tilfreds! 
Læselysten har dog været lidt svingende, så jeg er ærligtalt imponeret over jeg nåede så meget, men det er nok også mest pga. jeg genlæste starten på en serie, som jeg gerne vil have læst færdig, nu hvor jeg er begyndt at læse mere engelsk. Serien blev nemlig aldrig oversat færdigt, så jeg må læse de sidste 3 på engelsk, men først havde jeg lige brug for at genlæse, da jeg langt fra kunne huske alle de små vigtige detaljer fra de første 3 bøger. 

Men nu til min opsamling på de læste bøger!

  1. Spående vølve. Skrevet af Malene Sølvsten. - 5 Stjerner. 
  2. The Inheritance Games #3, The Final Gambit, Slutspillet. Skrevet af Jennifer Lynn Barnes. - 5 Stjerner. 
  3. The Black Dagger Brotherhood #29, Den udstødte. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  4. The Black Dagger Brotherhood #30, Dolkens skrig. Skrevet af J. R. Ward. - 4 Stjerner.
  5. Hvad ser du? Skrevet af Martta Kaukonen. - 5 Stjerner. 
  6. Visum. Skrevet af Lizzie O´Hagan. - 5 Stjerner. 
  7. Vampyr Akademiet #1, Frygtens skole. Skrevet af Richelle Mead. - 5 Stjerner.
  8. Vampyr Akademiet #2, Bidende kys. Skrevet af Richelle Mead. - 5 Stjerner. 
  9. Vampyr Akademiet #3, Skyggekys. Skrevet af Richelle Mead. - 5 Stjerner. 
  10. Crescent City #2, House of Sky and Breath. - De første 299 sider. 


Det var så mine læste bøger for marts måned!
Som i kan se er der mange gode bøger på listen! Men den der nok fangede mig mest, og virkelig imponerede mig var "Spående vølve" som er en fortælling om Vølven Hejd og Odin. Den er velskrevet, medrivende og umulig at slippe når man først kommer i gang. 
Forfatterne har flot fortalt de 9 myter om Hejd og hvordan hun skabe Odin, den nordiske gud. 
Forfatteren formår som altid at fremvise den nordiske mytologi på en spændende og informerende måde, som gør man bare ikke kan slippe fortællingen og helt lever sig ind i universet! 
Den er hvert fald anbefalingsværdi! 







Mange tak til forlagene for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Gyldendal: https://www.gyldendal.dk
Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk
Palatium Books: https://www.palatium.dk

torsdag den 6. april 2023

Anmeldereksemplar: Frigid #1. - Dette er for evigt.

Frigid. 

Titel: Frigid #1. - Dette er for evigt. 

Original titel: Frigid #1. - Frigid. 

Forfatter: Jennifer L. Armentrout. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 26/01-2023. 

Antal sider: 297. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Dette er for evigt. 

For 21-årige Sydney er det ikke noget nyt at være forelsket i Kyler, det har hun været i årevis. De har været bedste venner, lige siden han skubbede til hende på legepladsen, og hun tvang ham til at spise en mudderkage. 
På et eller andet tidspunkt faldt hun for ham, voldsomt og uafviseligt. Det umulige ved situationen er, at Kyler nærmest er definitionen på et engangsknald. 
Syd ved, at et forhold alligevel ikke kan blive til noget, og hun vil ikke risikere at sætte deres venskab over styr ved at indrømme sine følelser for ham …

For Kyler har Syd altid været uopnåelig. For ham er hun perfekt, og han har aldrig helt forstået, hvorfor hun overhovedet ville være venner med ham. 
Men han har altid skjult de følelser, han har for hende, og i stedet kastet sig ud i en endeløs række af ligegyldige og meget korte forhold. 
Kyler vil, trods alt, altid være den fattige dreng fra den forkerte del af byen, og Syd vil altid være den pige, han aldrig kan få. Men da de sner inde i Kylers families hytte, slår det gnister mellem dem på trods af kulden. 
Strømmen går, og de mister forbindelsen til omverdenen – men stormen er ikke det eneste, der truer. For ude i snevejret holder nogen øje med dem …





"Dette er for evigt" er en bog jeg var meget spændt på at skulle læse, da jeg tidligere har været helt forelsket i nogle af forfatterens andre romance bøger. Så jeg var spændt på om den ville være lige så god som jeg håbede. 
Det må jeg da også sige at den næsten var. Havde den været måske 100 sider længere, så ville den med sikkerhed også havde fået min sidste stjerne. 
Med det sagt, er dette en serie, som jeg bestemt skal læse med videre på, når der forhåbentligt snart udkommer en fortsættelse! 

Sydney har været bedste venner med Kyler i årevis, og ligeså længe har hun været forelsket i ham. Og det samme er tilfældet med Kyler, men for Kyler er Sydney uopnåelig, og med det kaster han sig ud i det ene løse forhold efter det andet, hvilket Sydney bliver vidne til. 
Da de dog sner inden Kylers families hytte, ændre noget sig mellem dem. Strømmen går, de har ingen forbindelse til omverdenen, men de er ikke helt alene. For nogen holder øje med dem. 
Dog bliver forholdet mellem Kyler og Sydney mere og mere intenst, og følelser bliver blottet.  

Jeg blev fanget af Sydney og Kyler allerede fra første kapitel af. Deres tætte bånd, og væremåde overfor hinanden gjorde mig nysgerrig, og ivrig efter at læse videre. 
Det her er bestemt hvad vi vil kalde en let, sød romance med en genkendelig og forudsigelig handling. Med det sagt er det dog stadig en medrivende fortælling, som man som læser næsten ikke kan andet end at blive fanget af. 
Det der satte lidt ekstra gang i dramaet og spændingen, var nok den her detalje med, at der er nogen der holder øje med dem. Hvem er det? Og hvorfor? Det var bestemt med til, at jeg ivrigt vendte den ene side efter den anden hurtigere. 
Forholdet mellem Sydney og Kyler fangede mig bestemt også, og jeg må også sige at forfatteren har formået at få det til at virke naturligt og realistisk. 
De er meget tætte, og det tydeligt at man kan fornemme de har været bedste venner i mange år, hvilket også hurtigt præger forholdet mellem dem senere. Det vil jeg dog ikke afsløre for meget om. 
Men det var interessant, og jeg kunne ikke andet end at håbe på det hele ville virke for dem. 
Sproget er let, og med den intense handling og de anspændte og medrivende forhold, føltes det nærmest som om siderne vendte sig selv. 
Jeg vil rose forfatteren for sit detaljerede billedsprog, som gjorde læsningen nem af leve sig ind i, så man nærmest følte man var med på sidelinjen, når vi fulgte de to hovedpersoner. 
Vi skifter ligeligt mellem Sydney og Kylers synsvinkler, hvilket gjorde at vi også nemt kunne leve os ind i deres følelser for hinanden, samtidig med vi kom tæt på begge hovedpersonerne og lærte dem godt at kende. 
Med det sagt, vil jeg også gerne rose forfatteren for at havde skabt fyldige og interessante personer, og jeg håber bestemt vi møder nogle af dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at dette er en fin let og medrivende romance, med et twist af drama og mystik, som gør man bare ikke kan slippe den når man først kommer i gang. 
Jeg kan bestemt anbefale bogen her! 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

søndag den 2. april 2023

Tbr April. - 2023.

 Tbr for April. 

Så er vi gået ind i April måned, og det er derfor blevet tid til en ny tbr!
Jeg har heldigvis en uges ferie i denne måned, så forhåbentligt får jeg læst en masse.
Dog skal det siges at læselysten svinger lidt, så hvor meget læsning det bliver til, ved jeg ærligtalt ikke, men forhåbentligt bliver det da til lidt, hvis bare jeg får læst de bøger jeg sætter på min Tbr, så er jeg tilfreds! 
Denne måned har jeg sat 7 bøger på min tbr, da to af dem er korte graphic novels, og så var jeg i gang med en i marts som jeg ikke nåede at blive færdig med. 
Den jeg ikke fik læst færdig var, "Crescent City #2, House of Sky and Breath." som er en rigtig mursten. 
800 sider. 
Jeg nåede ikke engang halvvejs ind i den, da jeg også samtidig læste lidt andet i løbet af måneden, så jeg regner med at få den læst færdig i løbet af april, mens jeg også læser lidt andet.
Det er trods alt en tyk bog, og den er på engelsk, så det tager mig lidt længere tid at komme gennem den end, hvis den havde været på dansk.  

Men nu til min tbr! 


  1. Duftapoteket #6, Arven fra Villa Evie. Skrevet af Anna Ruhe. - Et anmeldereksemplar. - Endelig har jeg fået fingrene i den sjette og sidste bog i serien her. Det er en jeg har glædet mig meget til! er virkelig spændt på, hvordan Luzie og de andres rejse og kamp for at beskytte og holde Duftapoteket hemmeligt ender. Samtidig glæder jeg mig også til endnu engang, at fordybe mig i de smukke illustrationer som bogen indeholder! - Mørke tider venter Luzie Alvenstein og hendes venner.Hendes modstander, Edgar de Richemont, forsøger med allemidler at trænge ind i Villa Evie, for uden Duftapoteket kanhan ikke udføre sin plan om at udslette alle sentifleurs i verden.
    Nu er det op til Luzie, Mats og de andre at beskytte deres hjem og de magiske dufte. Undervejs viser Villa Evie sig at gemme på endnu flere hemmeligheder, og Luzie kan mærke, at huset på mystisk vis forsøger at hjælpe hende. Men Edgar er farligere end nogensinde – og han er parat til alt.
  2. Efter lukketid. Skrevet af Alex Finlay. - Et anmeldereksemplar. - Her på det seneste har jeg virkelig været fanget af krimi og thriller bøger, og jeg modtog denne her for lidt tid siden af forlaget. Den lyder virkelig mystisk og spændende, så glæder mig til at gå i gang med den! Har endnu ikke hørt så meget om den, men det jeg har, er interessant!- Det er nytårsaften i 1999. Dommedags-profeter forventer de værste kaosscenarier ved årtusindskiftet, men ingen af dem holder stik. I en Blockbuster i New Jersey bliver fire teenagere på aftenvagt angrebet og kun én overlever. Den mistænkte flygter og bliver aldrig set igen.
    Femten år senere angribes en anden gruppe teenagere i en isbutik i samme by, og endnu engang er der kun én overlevende. Det er mere end bare et tilfælde og den højgravide FBI-agent Sarah Keller sætter livet på spil i opklaringen af sagen.
  3. Ildfødt #1. Twelve og Sneskoven. - Skrevet af Aisling Fowler. - Et anmeldereksemplar. - Sidste år da denne bog udkom på dansk, hørte jeg vildt meget godt om den. Jeg blev hurtigt nysgerrig på den, og ville virkelig gerne læse den, men kom lidt fra det da jeg druknede i en masse andre bøger som jeg også gerne ville læse. Nu har jeg dog modtaget den af forlaget, og det er derfor på tide at få læst den, og jeg er spændt samt fuld af forventninger! - Twelve har aflagt troskabseden og er blevet jægerlærling. Hun har afgivet sit navn til gengæld for at lære den ædle kunst at besejre uhyrer, men det er ikke nemt at falde til i jægerlejren, når man selv bærer på hemmeligheder.
    Da lejren bliver invaderet, og en ung pige bortføres, drager Twelve ud for at finde hende. Twelve befinder sig pludselig på en farefuld færd, der vil ændre hendes liv – og hele verden.
  4. Kistemagerens have. Skrevet af Stuart Macbride. - Et anmeldereksemplar. - Denne bog lyder virkelig nervepirrende og spændende. Da jeg læste om den var jeg ret nysgerrig, men egentlig også lidt i tvivl om den ville fange mig. Jeg er derfor meget spændt på, at begynde på den. Dette er godt nok tredje bog i serien, men jeg synes jeg kunne læse mig frem til, at den kan læses uafhængigt af tidligere bøger i serien, så det håber jeg passer! - Efterforskeren der ikke har noget at miste: Ash Henderson er tilbage. En massiv storm hærger den skotske kyst, og mens et særligt hus risikerer at smuldre i havet, bliver haven genstand for en uhyggelig efterforskning. Flere lig begynder nemlig at dukke op af jorden. Grusomhederne vil ingen ende tage, men eks-efterforsker Ash Henderson er færdig med at spille flink. Han har en morder, der skal fanges og gud hjælpe dem, der kommer i vejen. 
  5. Huda F er du? Skrevet af Huda Fahmy. - Et uopfordret anmeldereksemplar. - Jeg modtog denne og fortsættelsen som en overraskelse af forlaget, og er bestemt nysgerrig på den! Da jeg modtog den, havde jeg intet hørt om denne Graphic novels og vidste ikke engang, at den ville blive oversat til dansk, så jeg er meget spændt på den. Jeg læser normalt heller ikke rigtigt graphic novels, så det bliver også noget andet end normalt. - Huda og hendes familie er lige flyttet til en ny by. I sin gamle by vidste Huda præcis, hvem hun var: Hun var hende med hijabben. Men her bærer alle de andre også hijab, og Huda står pludselig midt i en kæmpe identitetskrise, for hvem er hun egentlig, når hijabben ikke længere adskiller hende fra flokken'Huda må i hvert fald konstatere, at hun hverken interesserer sig for mode eller sport – og hun er heller ikke den, der ved alt om religion, eller den, som alle fyrene kan lide. Så hvem er Huda F egentlig?
  6. Det kan arrangeres. Skrevet af Huda Fahmy. - Uopfordret anmeldereksemplar. - Modtog sammen med "Huda F er du?" denne fortsættelse, som jeg også har planer om at få læst i løbet af måneden. Tænker lidt at anmelde bog 1 og 2 sammen, så derfor har jeg også sat den på listen lige efter den første bog. Må sige at de lyder virkelig interessante og informerende om kulturen som Huda lever i. Så er spændt på at gå i gang med dem. - Klog og sjov graphic novel om et lykkeligt arrangeret ægteskab baseret på Hudas egne erfaringer. En kærlighedshistorie, der belyser hvordan det er for en ung muslimsk kvinde at finde en passende ægtemand i dag.
    Huda er lige fyldt 25, og om få måneder kommer hun til at møde sin kommende mand. Hun har ellers givet op på nogensinde at finde en mand, som både hun og hendes forældre kan lide, og som også kan lide hende. Som muslim er der nemlig mange regler for interaktion mellem køn, hvilket kan gøre det pænt svært at møde den eneste ene selv: Ikke flirte, undgå kropskontakt, vær aldrig alene med en mand, ikke date. I praksis betyder dette, at både mødre, tanter, fædre, naboer, familievenner og sheiker inddrages og deltager i hele processen.

  7. Crescent City #2. House of Sky and Breath. Skrevet af Sarah J. Maas. - Som sagt gik jeg i gang med denne her i marts måned, men nåede ikke at blive færdig med den. Er ca. 300 sider inde, så har lidt over halvdelen endnu. Kan dog sige at den virkelig er spændende og jeg er helt nervøs for hvordan det hele videre udvikler sig! - 


Dette er så de bøger jeg har planlagt at læse i april måned! Er der dog tid til det, vil jeg bestemt også læse videre på "The Black Dagger Brotherhood" serien, som jeg er godt i gang med. Jeg har efterhånden ikke mange tilbage, som er oversat, så jeg læser også lidt mindre på serien, da jeg slet ikke har tålmodigheden til at skulle vente på flere i serien lige nu. 
Har i planer om at læse noget bestemt i april måned?!









Mange tak til forlagene for anmeldereksemplarerne. 

Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk
Forlaget HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk
Forlaget Straarup & Co: https://straarupogco.dk