lørdag den 28. januar 2023

Anmeldereksemplar: De blodgyldne #2. - Nådeløs.

De blodgyldne. 

Titel: De blodgyldne #2. - Nådeløs. 

Original titel: Deathless #2. - The Merciless Ones

Forfatter: Namina Forna. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Gutkind. 

Udgivet på dansk den: 13/10-2022. 

Antal sider: 474.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem!  


Nådeløs. 

Det er nu seks måneder siden, at Deka befriede gudinderne og opdagede sandheden om sig selv.

Krig hærger over hele Otera, og befolkningen tror, at jatu er landsforrædere, mens Deka selv bliver kaldt et monster. Men kampen er kun lige begyndt, og Deka må lede offensiven, som snart viser sig at være mere omfattende end først antaget. Er de gyldne gudinder, hvad de giver sig ud for at være, og hvad er det for en mørk kraft, der truer riget? En ond og nådeløs kraft, som Deka og hendes hær må besejre, hvis ikke menneskeheden skal bukke under.





For ikke så lang tid siden, læste jeg første bog i denne serie, "De blodgyldne" faktisk slugte jeg den på ingen tid, og var med det samme utålmodig efter en fortsættelse. 
Nu har jeg så endelig fået 2'eren i hænderne, og selvfølgelig læst den. Sikke en fortsættelse, jeg er spændt og fuld af forventninger til den tredje og sidste bog i trilogien. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg egentlig ret nemt ved, at leve mig ind i universet endnu engang, og følge Deka på sidelinjen. 
Fra vi slap hende i første bog, og møder hende igen i denne fortsættelse er der gået et halvt år siden hun besejrede Kejseren. Krigen hærger dog stadig landet, og folket tror nu at jatu er landsforrædere, og Deka bliver kaldt for et monster. Efter Deka fik befriet sine mødre, de gyldne gudinder, har hun fået ansvaret for at lede offensiven, hvilket ikke er en helt nem opgave.
Med tiden begynder en masse spørgsmål at dukke op for Deka, og De gyldne gudinder viser sig ikke helt at være dem de udgiver sig for at være. 
Mørke kræfter dukker op, og sætter Deka op mod gudinderne og alt hvad hun troede var det rigtigt. Endnu engang skal Deka og hendes venner kæmpe for at gøre det rigtige, da en ond og nådeløs kraft truer Deka og menneskeheden. 
Med slutningen på første bog, må jeg sige jeg var meget spændt på denne fortsættelse. Vi fandt jo ud af at dødsskrigerne i første bog slet ikke var så farlige igen, men at de var afdøde alakai søstre, som gudinderne havde skabt for at racen kunne overleve til den dag de blev befriet. 
Gudinderne skabte dog en masse spørgsmål for mig. Hvem var de mere præcis? Meget virkede rigtigt og godt efter Deka slap dem fri, men alligevel havde jeg lidt spørgsmål, og flere kom som vi mødte dem mere og mere i denne fortsættelse. 
Jeg vil ikke spoile for meget om handlingen i denne fortsættelse, men jeg kan sige at denne her onde kræft, virkelig satte gang i spørgsmålene, samtidig med at den også var med til at give svar på nogle af dem jeg havde omkring gudinderne. 
Jeg må også sige at forfatteren virkelig formåede at gøre handlingen uforudsigelig. For selvom jeg var lettere mistænksom over for gudinderne og deres motiver, så blev jeg alligevel lidt overrasket over de detaljer der blev afsløret. Det var fedt for det var bestemt med til, at gøre læsningen det mere intens. 

Handlingen i denne fortsættelse var bestemt mindst lige så spændende som i første, hvis faktisk ikke lidt mere. I første bog var det en del opbygning af universet, og introduktion til karaktererne, det var der lidt mindre af i denne del, her dominerede handlingen lidt mere, mens der i baggrunden blev bygget mere info på omkring den guddommelige del. 
Guderne kom meget mere i spild i denne del, og uden at spoile for meget kan jeg fortælle, at vi får lidt af deres baggrundshistorie, og mere om hvordan de egentlig endte med at blive spærret inde. Det fangede mig virkelig, for det gav også mere svar omkring Dekas oprindelse. 
Endnu engang sluttede bogen med lidt af en cliffhanger, som gjorde at man som læser ikke kan andet end, at blive ret så utålmodig efter endnu en fortsættelse. 
Sproget er fortsat let, og med den medrivende handling, kan man ikke andet end at føle, at bogen nærmest bare læser sig selv. 
Forfatteren bruger fortsat et rigt billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i universet og forestille sig omgivelserne, personerne og deres handlinger. 
Samtidig vil jeg også sige at man fortsat kan se hvordan forfatteren fletter emnerne som kvinderettigheder og ligestilling ind i den spændende handling. En ting der virkelig fascinerede og skræmte mig lidt, var hvordan nogle af de førstefødte alakai's så på fordelingen mellem mænd og kvinder. Det giver noget genkendeligt til universet, som er noget jeg tror vi alle vil kunne genkende og forestille os. 
Alt i alt vil jeg bare sige, at denne serie fortsætter med at være fangende, og jeg kan stadig kun varmt anbefale serien til jer læsere, som elsker fantasy, drama, kærlighed og mysterier omkring guddommelighed, at give den en chance! 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 25. januar 2023

Anmeldereksemplar: Vintereventyret.

Vintereventyret. 

Titel: Vintereventyret. 

Original titel: The Christmas escape. 

Forfatter: Sarah Morgan. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 01/11-2022.

Antal sider: 447.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 



Den perfekte juleferie eller?

Det skulle have været Christy Sullivans perfekte juleferie - en tur til Lapland med familien og hendes bedste ven, Alix. Men da hun pludselig står midt i en alvorlig ægteskabskrise, må hun i sin desperation prioritere at bruge en del af tiden alene med sin mand.. 

Løsningen er at bede Alix tage Christys lille datter med til Lapland og selv følge efter juledag. Der er intet, Alix ikke vil gøre for Christy. Men Christys bøn giver Alix søvnløse nætter. Hun ved, at der er noget galt, men for første gang nogensinde betror Christy sig ikke til hende.

Hemmeligheder optrævles og uventet romantik vokser under nordlyset, men kan Christy og Alix’ juleferie give dem modet til at kæmpe for de kærlighedsforhold, de virkelig ønsker, og redde deres dyrebare venskab?




"Vintereventyeret" Er den første bog jeg har læst af forfatteren Sarah Morgan, så jeg var meget spændt op til læsningen. 
Op til læsningen havde jeg allerede hørt en del godt om bogen, og dens evne til at fremkalde julestemningen, så jeg havde da lidt forventninger til den da jeg begyndte på bogen. 
Nu er den som sagt læst, og jeg må sige at den bestemt levede op til alle forventningerne! 

Da jeg begyndte på bogen, gik der ikke lang tid før jeg var fanget af handlingen og ikke mindst vores tre synsvinkler Christy, Alix og Robyn. 
I løbet af bogen skifter vi meget mellem de tre kvinder, dog var Alix og Christy vores primære hovedpersoner i løbet af bogen. Robyn virkede mere som en ekstra vinkel, som forklarede mere om det ødelagte bånd i familien, men det var bestemt nogle interessante kapitler fra hende af! Ville næsten have ønsket bogen var lidt længere og, at vi dermed fik lidt flere kapitler fra Robyn. 
Da Christy op til jul pludselig står i ægteskabsproblemer, må hun ændre alle sine planer for den perfekte jul i Lapland. 
Da hun mistænker sin mand for utroskab, tager hun den drastiske beslutning at ændre sin billet til Lapland, og i stedet sende datter med Alix til Lapland uden hende til at starte med, i håb om at et par voksendage kan redde hendes ægteskab. 
Alix vil gøre alt for Christy selvom deres venskab halter efter en gammel hændelse har skabt splid mellem dem. Så da Christy beder hende om at tage sin datter med til Lapland et par dage uden hende, træder hun til trods sin manglende viden inden for børnepasning. Hun tager dog afsted med mange bekymringer, for hun ved der er noget galt med Christy, men for første gang betror Christy sig ikke til sin bedste veninde. 

Dette er jo en julebog, og jeg må sige, at forfatteren virkelig har ramt plet med sine smukke beskrivelser af Laplands skønne natur præget af masser sne. Det skabte virkelig en fantastisk julestemning for mig som læser, og jeg kunne ikke andet end at få en behagelig følelse indeni. 
Men bogen indeholder jo også andet end jul, sne og hygge. Den rummer stærke emner som venskab, familie, misforståelser og kærlighed. 
Bogens handling centrer meget om Christy og Alix forhold til hinanden, og den splid der er opstået for 5 år siden. 
Jeg var meget fanget af deres stærke bånd til hinanden, for trods konflikterne så er de der stadig for hinanden. 
Alix er Christys modsætning med sin kølige og indelukkede personlighed. Hun lukker ikke andre end Christy ind bag facaden og mener ikke hun dur til andre forhold. I starten forstod jeg det ikke helt, men som vi fik mere viden om hendes opvækst og baggrund, begyndte jeg virkelig at forstå hende og båndet til Christy. Her vil jeg sige, at forfatteren virkelig har været grundig med sin karakteropbygning. 
Christy er en skøn kvinde, men også ret så konfliktsky, hvilket også er en af grundene til, at konflikten mellem hende og Alix formår at vokse sig så stor. 
Jeg var virkelig fanget af, at følge begge kvinderne og se hvordan de fik løst deres konflikter, samtidig med, at Christy fik styr på, hvorfor der ingen kontakt til Robyn havde været gennem de mange år. 
Generelt sker der lidt forskelligt i bogen, som virkelig fanger læserens opmærksomhed, og gør det svært at lægge bogen fra sig, når man virkelig kommer igang. 
Sproget er let, og med den medrivende handling, føltes der nærmest som om bogen læste sig selv. 
Samtidig var det nemt at leve sig ind i handlingen, da forfatteren bruger et detaljeret billedsprog, som gjorde det nemt at forestille sig selv i de magiske omgivelser i Lapland. Generelt har forfatteren været godt til at beskrive alt fra omgivelserne til, hvordan personerne så ud og agerede i forhold til hinanden. 
Generelt vil jeg sige, at dette var en fantastisk læseoplevelse og en velskrevet bog. Jeg skal bestemt læse mere af Sarah Morgan en dag. 
Sidst og ikke mindst, vil jeg lige sige, at jeg varmt kan anbefale bogen her, også uden for juleperioden, for den er meget mere end bare en julebog. 















Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 20. januar 2023

Anmeldereksemplar: Langt væk fra Midgård.

Midgård.

Titel: Langt væk fra Midgård. 

Forfatter: Thea Astrid. 

Forlaget: Brændpunkt. 

Udgivet: 14/09-2022.

Antal sider: 454. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 


Langt væk fra Midgård. 

Efter jætten Frøydis har genetableret jætteøen Vølukur, prøver hun desperat at indfri den ed, som hun har afgivet til øens folk; at de skal kunne leve i fred. 
Men både jætter og mennesker er ude efter at erobre Vølukur, og da Frøydis begår en fatal udåd mod en storjætte, bliver hun nødt til at rejse til jætternes land, Udgård, for at sikre Vølukurs overlevelse.




For ca. 2 år siden læste jeg første bog i denne serie, og var ret fascineret af universet og skrivestilen, men dog ikke 100% fanget. Nu har jeg dog læst anden bog i serien, "Langt væk fra Midgård." og jeg er solgt. 
Denne selvstændige fortsættelse er virkelig fantastisk, og nogle af de detaljer jeg ikke var så vild med i første bog, er virkelig blevet forbedret! 
Jeg venter nu meget spændt på den tredje bog i serien, og ikke mindst har jeg også høje forventninger! 

Da jeg begyndte på bogen, må jeg indrømme at jeg ikke kunne huske voldsomt meget fra den første bog, men det var heldigvis ikke noget problem, da bogen jo heldigvis kunne læses selvstændigt. Hurtigt blev jeg dog fanget af Frøydis, og hendes mål om at sørge for fred og sikkerhed på Vølkur. 
Frøydis har vi sådan set mødt i første bog, ikke at jeg rigtigt kunne huske hende. Hun er en interessant person, og hun fangede hurtigt min opmærksomhed. Hun er opmærksom, omsorgsfuld og stærk. Hun er hårdt ramt af sin fortid som slave, og plages en del med minderne, men kampen om at sikre folkets frihed på Vølukur holder hende i gang. 
I et forsøg på at sikre freden tager Frøydis til fastlandet for at indgå fred med storjætten. Det går dog helt galt, da de ender i baghold, og Frøydis begår en fatal udåd. For at sikre sit folks overlevelse, tager hun til Udgård, hvor resten af jætterne bord, i håb om at finde en løsning på sit problem. 
Frøydis er vores primære hovedperson i denne del af bogen, vi følger dog også 4-5 andre synsvinkler undervejs, alle nogle som tager med Frøydis til Udgård. 
I første bog manglede jeg virkelig overblik over vores synsvinkler, men her må jeg sige at forfatteren virkelig har forbedret sig. Der var kun en vinkel pr. kapitel, og det var utroligt nemt at skelne de forskellige personer fra hinanden. Samtidig vil jeg sige, at trods der var en del vinkler at holde styr på, blev det aldrig for meget. På hver deres måde vækkede de min nysgerrighed og interesse. Der var dog en enkel vinkel jeg bare ikke brød mig om, nemlig Kjetan. Han var bedrevidende, frembrusende og helt utroligt ulidelig at følge og høre om. Trods dette vil jeg da sige at han gjorde noget godt og vigtigt for fortællingen, så trods jeg bare ikke kunne fordrage ham, så ville jeg ikke have undværet ham i bogen. 
En karakter jeg dog godt kunne lidt udover Frøydis, det var Jøll. Han var så sød, blid og opmærksom. En stærk mand, men også følsom. Loyal til det inderste. Jeg nød virkelig at følge ham. 

Handlingen i denne fortsættelse, var utroligt spændende. Den startede sådan set ret hurtigt ud med, at Frøydis kommer til at begå sin udåd, og hun dermed må finde en løsning på hele problematikken. 
Vi forlader forholdsvis hurtigt Vølukur og kommer med Frøydis og hendes folk ud på en rejse gennem Udgård, hvor vi møder gamle karakterer, og nye. 
Turen gennem Udgård fangede mig virkelig, og alle deres komplikationer undervejs gjorde bogen utroligt svær at slippe. Trods der sker lidt forskelligt undervejs, vil jeg sige det aldrig blev for meget. Spændingen steg og faldt i et tempo, som gjorde det svært at slippe bogen, da man bare måtte vide hvordan det hele ville ende. 
Sproget i bogen er let, men også præget af et gammeldags sprog, som gjorde indlevelsen det nemmere. Trods det jo så er lidt gammeldags sproget, så vil jeg alligevel sige at siderne nærmest vendte sig selv. 
Hvor jeg til tider følte sproget blev stift og energiforladt i første bog, vil jeg sige at det har ændret sig meget i denne her. 
Jeg vil sige, at forfatteren har virkelig forbedret sin skrivestil fra første bog af, og jeg er fortsat meget spændt på hvordan forfatteren udvikler sin skrivning. 
Har i endnu ikke læst bogen her, så kan jeg bestemt anbefale jer at give bogen en chance! Specielt hvis i er til nordisk mytologi. 









Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 17. januar 2023

Wrap-up December. - 2022.

Wrap-up for December måned. 

Så har vi altså sagt farvel til år 2022 sidste måned, og vi er gået ind i et nyt år. 
Sikke året er gået stærkt, ærligtalt føler jeg stadig lige vi var gået ind i 2022. 
Det har været et travlt men godt år for mig, trods det sluttede ret trælst, med en mobil der brændte sammen. 
Det er også grunden til, at i først får en wrap-up i januar denne gang. Planen var at have delt den med jer nytårs aften, med en hurtig opsamling på årets læsning, men min mobil brændte sammen, og jeg kunne dermed ikke få taget et billede til indlægget. 
Men altså! Udover det har December været en udmærket læsemåned, jeg fik nemlig læst hele 12 bøger, hvilket i sider blev til ca. 5000 sider, så jeg er bestemt tilfreds med månedens læsning. 
Jeg sluttede altså december måned af med bog nr. 142. 
Jeg nåede mit planlagte læsemål, men nåede desværre ikke at læse mere end jeg gjorde i 2021, med det sagt er jeg bestemt tilfreds! Året har nemlig stået på eksamener, store opgaver og en masse undervisning og manglende energi, så at jeg fik læst så meget er jeg bare glad for. 

Men nu til en opsamling på månedens læsning! 

  1. Rød og Blå #3, Den røde enkes løfte. Skrevet af Nicole Boyle Rødtnes. - 5 stjerner. 
  2. De blodgyldne #2, Nådeløs. Skrevet af Namina Forna. - 5 Stjerner. 
  3. Dragesten #2, Serci Wicca. Skrevet af Ry Kristensen. - 4 Stjerner. 
  4. Hypotesen om kærlighed. Skrevet af Ali Hazelwood. - 5 Stjerner.
  5. Vintereventyret. Skrevet af Sarah Morgan. - 5 Stjerner. 
  6. The Black Dagger Brotherhood #17, Den trofaste ven. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner.
  7. The Black Dagger Brotherhood #18, Dronningespil. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner.
  8. The Black Dagger Brotherhood #19, Kongekabale. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  9. Amari #1, Amari og nattens brødre. Skrevet af B. B. Alston. - 5 Stjerner. 
  10. Landet i tæppet #1, Den, der skal komme. Skrevet af Dorthe Klyvø. - 3 Stjerner. 
  11. The Black Dagger Brotherhood #20, Skyggebrødre. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
  12. The Black Dagger Brotherhood #21, Evighedens søster. Skrevet af J. R. Ward. - 5 Stjerner. 
Som i kan se har jeg fået læst en del bøger i Brotherhood serien. Jeg blev virkelig fanget af serien, og kunne slet ikke stoppe på trods at stakken af ventende anmeldereksemplarer. Jeg måtte bare læse videre, og det skal jeg bestemt også i januar. 

Hvis jeg skal vælge en af bøgerne som bare fangede mig mest i denne måned, og gjorde et bestemt indtryk på mig, så var det "Rød og Blå #3, Den røde enkes løfte." 
Bogen var velskrevet, medrivende og så fik forfatteren virkelig samlet alle løse ender sammen, og skabet en perfekt slutning på serien. Generelt har hele serien fanget mig med sin dystre og ubehagelige "virkelighed." Forfatteren har virkelig formået at skabe et realistisk skræksinarige af, hvordan verdenen kunne ende med at se ud, både i de "sikre" omgivelser og de usikre. 
Men ja, denne tredje bog formåede at slutte serien godt af, og samtidig leve op til sine medrivende forrige bøger. Jeg kan kun varmt anbefale serien! 







Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Carlsen: https://www.carlsen.dk
Forlaget Alvilda: http://alvilda.dk
Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk
Forlaget HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk

torsdag den 12. januar 2023

Uopfordret anmeldereksemplar: The Inheritance Games.

The inheritance games. 

Titel: The Inheritance Games #1. - Arvingerne. 

Original titel: The Inheritance Game #1. 

Forfatter: Jennifer Lynn Barnes. 

Udgivet på dansk ved: Gutkind. 

Udgivet på dansk den: 

Antal sider: 398. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Arvingerne. 

Alting ændrer sig for Avery Grambs, da milliardæren Tobias Hawthorne dør og efterlader hele sin formue til hende. 
Det mystiske er blot, at Avery aldrig har hørt om Hawthorne og ikke aner, hvem han er. 
Betingelsen for at få de mange penge er, at Avery flytter ind i milliardærens hjem, det prægtige Hawthorne House. Her bor også Hawthornes fire børnebørn, som naturligvis havde forventet, at arven ville tilfalde dem. 
Præcis som Avery aldrig har hørt om Hawthorne, har hans familie aldrig hørt om hende, og dermed starter det gådefulde spil i et hus fyldt med hemmeligheder og med døden som indsats.





Tilbage omkring sommer opdagede jeg at forlaget ville udgive denne serie på dansk, og allerede der vidste jeg bare, at den måtte jeg læse. 
Så da jeg pludselig modtog en pakke med de to første bøger i serien, som overraskelse af forlaget, var jeg helt oppe og køre.
Nu har jeg så fået læst første bog, og jeg har så mange spørgsmål. En ting jeg dog med det samme kan konkludere er, at jeg er fan og skal helt bestemt læse videre på serien, og det kan kun gå for langsomt! 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg fuld af forventninger og spænding. Allerede et par sider inde, var jeg fanget og kunne næsten ikke slippe bogen igen. For allerede i starten begynder alle spørgsmålene at poppe op. 
Avery Grambs er en helt almindelig pige, som knokler for at få gode karakterer og muligheden for et stipendium, så hun kan få en uddannelse der kan sikre hende fremtidigt økonomisk. Hvert fald lige indtil alt ændre sig, da hun bliver arving til milliardæren Tobias Hawthorne. 
Da Hawthorne efterlader hende hele sin formue, ændre alt sig for hende, for hun kender ikke manden, hun har aldrig hørt om ham eller mødt ham, men alligevel har han efterladt hele sin formue til hende, og ikke sin egen familie. 
Betingelsen for at arve er at hun skal bo i Hawthorne House i et år. Her bor Hawthornes børnebørn, børn og deres partnere også, og de er bestemt ikke glade for udfaldet. 
For som Avery, kender de heller ikke hende. Hvorfor har Tobias Hawthorne efterladt alt til en fremmed, stedet for sine egne? 

Jeg blev som sagt fanget af bogens handling med det samme, da jeg begyndte. Vi bliver hurtigt præsenteret for Avery, og der går heller ikke lang tid før hun bliver indblandet i Hawthorne familiens sager. Så vi skal ikke vente længe på alt mystikken, for allerede fra start af begynder der at poppe spørgsmål op for læseren. 
Avery er en interessant pige. Hun er utroligt intelligent, stille og rolig, samt en omsorgsfuld person. Udadvendt virker hun lidt hård og kølig, men inderst inde er hun ret så blød og omsorgsfuld, specielt over for sin søster Libby. I starten er Avery meget benægtende over for hele situationen, men overgiver sig egentlig ret hurtigt til det faktum at hun nu er milliardær, og ikke længere en fattig pige der skal kæmpe hårdt for en stabil fremtid. Dog er hun påpasselig og spørgende gennem hele bogen, for efter hun flytter ind i Hawthorne House, dukker mysterierne op over alt. For Tobias har sat gang i et spil for hende og børnebørnene. 
Som sådan er det ikke fordi der sker voldsomt meget i bogen, men alle mysterierne og spørgsmålene gør, at man føler der hele tiden er gang i noget, dog uden at det bliver for meget og overvældende. Her vil jeg sige at forfatteren har en god balance i tempoet og handlingen. 

Sproget er let, og med den medrivende handling føles det nærmest som om bogen læser sig selv. 
Forfatteren bruger et rigt billedsprog, som gør det let at forestille sig alt hvad der sker, og omgivelserne. Jeg havde utroligt nemt ved at forestille mig Hawthorne House, med alle dets hemmelige tunneler og gange, samt de utroligt mange forskellige rum.
Samtidig er forfatteren også utroligt god til at give sine personer liv og energi, så de føltes fyldige og ægte. Jeg havde nemt ved at forestille mig dem alle, og få et godt billede af hvem de hver især var. En af mine favoritter ud over Avery, var helt klart Alexsander, den yngste bror. Han var ikke voldsomt meget inde i billedet, men der var noget ved ham der prikkede til min nysgerrighed. 
Alt i alt vil jeg sige at denne første bog i serien er utroligt godt skrevet, og har virkelig fanget mig. Jeg kan kun varmt anbefale bogen til andre læsere, som elsker mysterier, gåder og drama, at give den en chance! Og så håber jeg i vil nyde den, ligeså meget som jeg gjorde. 











Bogen er tilsendt af forlaget som overraskelse med henblik på anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 8. januar 2023

Anmeldereksemplar: En magisk fortælling #2. - Heksekraft og venskab.

En magisk fortælling.

Titel: En magisk fortælling #2. - Heksekraft og venskab.

Original titel: A tale of magic #2. - A tale of Witchcraft.

Forfatter: Chris Colfer. 

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 01/12-2021. 

Antal sider: 344.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Heksekraft og venskab. 

BRYSTAL EVERGREEN HAR ÆNDRET VERDEN ...

Brystal og hendes venner har reddet kongerigerne fra den onde snedronning og opnået hæder fra hele den magiske verden! Men festen slutter brat, da en mystisk heks begynder at rekruttere feer til sit nye, ildevarslende akademi. Samtidig er den skrøbelige fred i fare. Der er stadig stor modstand mod lovliggørelsen af  magi, og den farlige klan Det retfærdige Broderskab er dukket op igen. De har kun ét formål: at udrydde alt magisk liv. Og den første på listen er Brystal ...





Jeg læste tidligere på året "Magi og heltemod" som er den første bog i denne magiske serie om Brystal Evergreen, og jeg knus elskede den. 
Nu har jeg endelig fået fingrene i et eksemplar af anden bog i serien, "Heksekraft og venskab" som jeg selvfølgelig hurtigt fik læst. 
Denne fortsættelse er mindst lige så fantastisk og magisk som første bog var, jeg og kan næsten ikke vente til den tredje bog udkommer, slet ikke med den slutning bogen havde. 

Brystal Evergreen har ændret verdenen. Efter sin sidste kamp mod snedronningen, har hun sammen med sine venner formået at opnå hæder og betagelse fra folket, dog med forbehold. Feer er endelig så småt accepteret blandet de almindelige mennesker, og strømmer nu til akademiet for feerne. 
Pludselig dukker en mystisk heks dog op, som har startet sit eget akademi for hekse. Ikke nok med det, dukker der også en gammel og farlig klan op, nemlig Det retfærdige Broderskab. En klan som er stærkt imod magi...
Brystal må altså endnu engang finde en måde at redde magien på. 

Da jeg begyndte på bogen, var første bog stadig frisk i hukommelsen trods det er måneder siden jeg læste første bog. Jeg havde let ved endnu engang at leve mig ind i handlingen, og nærmest føle at jeg fulgte Brystal på sidelinjen endnu engang. 
Bogen her var dog lidt anderledes bygget op end første bog var. Hvor vi i første bog udelukkende fulgte Brystals synsvinkel, følger vi i denne del også Lucys. Det gjorde læseoplevelsen anderledes, men lige så fantastisk som i første bog. 
Lucy er en skøn tøs, men hun er også anderledes end de andre feer er, hvilket nok munder ud i at hun faktisk er en heks. Hendes talent er ballade, så hun ender ofte i uheldige situationer, men hun har dog altid hjertet på det rette sted, og ønsker ikke andet end at gøre det rigtige. Lucy virker på mange punkter stærk og selvstændig udadvendt, men inderst inde er hun utroligt følsom og usikker, hvilket man godt kunne mærke i første bog. Her i denne del, hvor vi kommer helt tæt på hende, mærker man det dog bare endnu tydligere. Det var virkelig en fornøjelse at lære hende endnu bedre at kende, og jeg synes virkelig det var en fantastisk tilføjelse til opbygningen af bogen. 
Handlingen i denne fortsættelse var mindst lige så spændende som i første bog. I første bog havde vi ikke vildt meget at gøre med hekse, vi mødte dem kun kort, men i denne del får vi en del mere at se til dem, og vi kommer også ret tæt på dem med Lucy, da hun indlemmer på det nye akademi for hekse. 
Den her mystiske heks der dukker op, prikkede virkelig til min nysgerrighed. På mange måder var jeg virkelig vild med hendes personlighed, men hun forargede mig virkelig også med nogle af hendes beslutninger. Hendes personlige planer var nok det der dog fangede mig mest. Trods der ikke afsløres meget, kunne man tydeligt mærke hun gik og planlagde noget stort. 
Udover heksene, så møder vi jo også Det retfærdige Broderskab, som virkelig også prikkede til nysgerrigheden. For hvem var de? Og hvorfor dukkede de op nu? Jeg vil ikke afsløre meget mere, men jeg kan sige, at der er godt nok mange mysterier med i denne fortsættelse, som virkelig gør den svær at slippe. 
Faktisk slap jeg heller ikke bogen, før sidste side var vendt, for jeg måtte bare vide mere. 

Sproget er stadig super let, og med den spændende handling flyver man bare gennem teksten på ingen tid. Man kan tydeligt mærke dette er en fortsættelse, for hvor der var brugt meget tid på introduktion til universet, personerne og generelt folket i første bog, er der meget mere handling i denne del. Det var bestemt også med til at jeg fløj det hurtigere gennem bogen.
Forfatteren bruger fortsat et rigt billedsprog til, at beskrive alt det man oplever i bogen. Alt fra personerne til omgivelserne og hændelserne var nemme at forestille sig som om man selv var til stede. 
I denne del møder vi en pæn håndfuld nye personer, og her vil jeg rose forfatteren for at gøre dem nemme at holde styr på, samtidig med de hver især vækkede ens nysgerrighed, med deres fyldige og interessante personligheder. 
Alt i alt vil jeg bare sige, at dette var en velskrevet fortsættelse, og jeg kan ikke andet end at anbefale serien til alle der elsker magi og mysterier. 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 3. januar 2023

Tbr Januar. - 2023.

 Tbr for Januar måned. 

Nu skriver vi 2023, vi er gået ind i et nyt år og en ny måned, derfor er det selvfølgelig også blevet tid til en ny tbr! 
Men udover det, så skal der også sættes et nyt læsemål for det nye år. Jeg går med det sikre valg igen, og siger 100 bøger. Egentlig ville jeg gerne udfordre mig selv lidt, men jeg ved dette bliver en udfordrende år når det gælder min uddannelse. 
Jeg skal til sommer til mindst 6 eksamener, og så til august starter jeg på mit tredje og sidste år på HF, hvilket betyder jeg til jul også skal igang med min SSO. 
Der er altså en del på skolefronten der kommer til, at optage meget af min tid. 
Med det sagt, vil jeg selvfølgelig fortsat prioritere at få læst lidt her og der. Derfor vil mine opdateringer her på bloggen også være lidt ustabile den kommende tid, men i kan jo altid følge med inde på instagram for regelmæssige opdateringer på læsningen og andet. - Benedictes_bogverden 

Men nu til det indlægget virkelig handler om! Nemlig min tbr. 

  1. Dragernes Æra #3, Dragedronningen. Skrevet af C. G. Valentin. - Et anmeldereksemplar.  - Så er det endelig blevet tid til, at få læst den sidste bog denne spændende serie! Jeg er virkelig spændt, men også lidt trist over det allerede er slutningen på serien. Jeg har allerede hørt en del godt, som virkelig har sat mine forventninger op! Men tvivler ikke på, at den nok skal leve op til dem. - Sarina gør sig klar til at rejse gennem portalen med sine drager og dragefolket. Ingen ved med sikkerhed, hvad der venter dem på den anden side, men én ting er sikkert:
    Intet er som forventet på den anden side. Tiden er knap.
    Modstandsgruppen mobiliserer sig og gør alt, hvad der står i deres magt, for at stoppe Sarinas rejse. Ifølge dem er det bedst, at Novahr Orbîs ikke blander sig i den anden verdens tilstand.
    Da modstandsgruppen stiller sig i vejen i et afgørende øjeblik, må Sarina endnu en gang kæmpe for sit folk og for at opfylde profetien.
    Alt imens nager tvivlen Rådsdamerne og Queridor. For at forstå fremtiden, ser de sig nødsaget til at vende blikket mod fortiden.
    Er skæbnen mejslet i sten, eller er den foranderlig?
  2. Dragesten #3, Gnist. Skrevet af Ry Kristensen. - Et anmeldereksemplar. - Dette er endnu en serie jeg skal til og afslutte, for så vidt jeg kunne læse mig til, er dette den sidste bog i serien om Le og Mark. Jeg er meget spændt på hvordan det hele ender, når nu Mark, Le og nogle af de andre dragemennesker har slået sig sammen med Wicca klanen! - I hovedstaden Gnist begynder Noks endelige plan om at udrydde dragerne at tage form. Et nyt hemmeligt våben vil blive afgørende for hans succes. Familien Dragehjerte må dele sig for at tilgodese alles ønsker. Mark vil til Gnist for at finde Jim. Le vil til Søby for at angribe en fabrik, der laver de dødsensfarlige spydbuer. Hendes had mod heksene ligger stadig dybt i hende, og det får alvorlige konsekvenser, ikke kun for hende selv. På den anden side af Tågebjergene er Ivan og de andre dragemennesker omringet af heksene og Noks tropper. Utålmodighed og vrede påvirker alle Ivans beslutninger, for han er overbevist om at alle deres ulykker er Kris’ skyld.
  3. Vingårdens vilde blomster. Skrevet af Jen Devon. - Et anmeldereksemplar. - Jeg har haft denne bog liggende en månedstid nu, og jeg har hørt lidt forskelligt godt om den, så jeg glæder mig til at læse den. Synes også efterhånden det tid til lidt realisme og romance! Og det at den også bare lyder interessant, gør at jeg glæder mig meget til at komme igang med den. - Rowan McKinnon tror ikke på kærligheden. Hun har nok at gøre med at færdiggøre sin ph. d. i botanik og lejlighedsvise engangsknald. Med både en usikker barndom med en omsorgssvigtende mor og en manipulerende eksforlovet har hun helt og holdent afskrevet eksistensen af ægte kærlighed og har i stedet fundet et hjem i sine to nære veninder. Men da hendes akademiske karriere kører af sporet, tilbydes hun muligheden for at genoprette en vingård i Pennsylvania. Hun kaster sig ud i arbejdet med at give vinmarkerne fornyet liv. Hendes udfordring bliver dog ikke det botaniske arbejde, men derimod en hvis Harrison Brady – og hans familie. For i familien Brady ser Rowan det, hun aldrig selv er blevet forundt: En lykkelig og kærlig familie.
    Det er Harrys forældre, der har købt den gamle vingård, og Harry rejser til Pennsylvania for at hjælpe dem med istandsættelsen. Egentlig er Harry næsten færdiguddannet som læge, men efter han under traumatiske omstændigheder mistede en patient, er han endt i et dybt, sort hul. Harry er godt klar over, at hans familie beder ham hjælpe med istandsættelsen for at få ham ud af sit tungsind, men han tror ikke rigtigt på det. Da han ankommer til vingården og møder Rowan, ser han dog alligevel et lys for enden af tunnelen.
  4. Atlas Six #1, Initiativet. Skrevet af Olive Blake. - Et anmeldereksemplar. - For kort tid siden hørte jeg en del godt om bogen her, men troede faktisk kun den var på engelsk, så da jeg opdagede at den rent faktisk fornyeligt udkom på dansk, vidste jeg med det samme at den snart skulle læses! Så da forlaget sagde ja til at sende et eksemplar, var jeg helt oppe og køre over det. Det lyder nemlig som en nervepirrende og spændende bog, og jeg kan slet ikke vente med at begynde på den! - Det Alexandrinske Selskab er en berygtet, ældgammel orden, og i den sidder verdens mest magtfulde magikere, der har svoret at beskytte antikkens hemmeligheder. Selskabets medlemmer er sikret uendelig rigdom, magt og prestige, og kun hvert tiende år kommer nye magikere i betragtning. Men kun fem af de seks kandidater går levende derfra.
    Ærkerivalerne Libby Rhodes og Nico de Varone kan kontrollere den fysiske verden, men ikke den ild, der brænder imellem dem; Reina Mori betvinger naturen og taler selve livets sprog; Parisa Kamali er tankelæser og mestrer forførelsens kunst; Tristan Caine er søn af en mafiaboss og besidder evnen til at læse universets hemmeligheder; og Callum Nova er en smuk, arrogant og velstående manipulator, som har magten til at forårsage jordens undergang. Kandidaterne rekrutteres af den mystiske Atlas Blakely, som meddeler, at kun fem vil få optag, mens én vil blive elimineret, og alle seks kandidater må hver især kæmpe for egen overlevelse.

  5. Amari #2, Amari og det magiske spil. Skrevet af B. B. Alston. - Et anmeldereksemplar. - I december fik jeg læst den første bog i serien, og jeg var vild med den! Den var magisk, spændende og medrivende. Amari er en skøn tøs, og jeg nød virkelig at følge hende, i håbet om at finde sin forsvundet storebror. Nu skal anden bog snart læses, og jeg har høje forventninger efter den vilde etter! - Amari har kæmpet sig til en plads på skolen for overnaturlige hændelser. Her lærer hun alt om at begå sig blandt mystiske væsener og holde fred i verden. Men hun finder også ud af, at hun selv er et af disse 'mystiske væsener', som de andre elever ser skævt til. Amari er nemlig begavet med en enorm magisk kraft, som mange gerne vil have fingrene i. Amari selv prøver bare at passe sin syge bror og komme igennem den udfordrende skolegang, hvor alle konkurrerer mod alle. Men der er en underverden, der har lagt planer - og om Amari vil det eller ej, er hun nødt til at spille det magiske spil, for at redde sine egne.


Dette er de 5 bøger jeg har planlagt SKAL læses i løbet af måneden! Går alt som planlagt, vil jeg dog også vige en del tid til The Black Dagger Brotherhood serien, som virkelig bare har fanget min opmærksomhed for tiden. 
Har i nogle bestemte bøger, som i skal læse i januar? 







Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Palatium Books: https://www.palatium.dk
Forlaget Carlsen: https://www.carlsen.dk
Forlaget Politiken: https://www.politikensforlag.dk
Forlaget Leitura: https://forlagetleitura.dk

søndag den 1. januar 2023

Gave/Anmeldelse: Mellem træernes grene.

Mellem træernes grene. 

Titel: Mellem træernes grene. 

Forfatter: Eva Munk.

Forlaget: Calibat. 

Udgivet: 13/09-2020.

Antal sider: 132. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget som gave
af forfatteren, så tak til Eva Munk!  

Sorg og identitet.

Engang var vinter min yndlingsårstid, men så ændrede
det sig. Fnug for fnug.
Dengang skøjtede vi altid. Vinden rev i håret på vej
hen over isen. Vi kæmpede os gennem den dybe sne om
eftermiddagen, hjem til varm kakao.
Det var før.
Før Mathias forsvandt i skoven, og verden ændrede
sig for altid.

Nu er jeg på vej efter ham. Snart går jeg ind i skoven.
Jeg ved ikke, om han stadig er derinde, men jeg bliver
nødt til at prøve at finde ham. Han har måske brug for
min hjælp til at finde hjem igen.
Mørket kravler ind under huden, da grenene fletter
sig sammen bag mig.
Skoven er mørk og kold, og jeg er helt alene. Men
pludselig hører jeg lyden af en gren, der knækker i
skovbunden …



"Mellem træernes grene" er en bog jeg har været nysgerrig på lige siden den udkom, men af ukendte grunde, har jeg bare først nu fået læst den, og sikke en bog!
Det her er en bog om tab og sorg, som er hård, smuk og utroligt rørende. Dette er forfatterens debut bog, men det er slet ikke til at mærke, den er velskrevet og jeg kan kun varmt anbefale den. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg en del forventninger, da jeg tidligere har været ret vild med forfatterens bøger. Jeg vidste dog ikke helt hvad jeg gik ind til, udover at den skulle være hård og følelsesmæssig, hvilket jeg bestemt også må sige at den var. 
Det en kort bog, og det ikke fordi der står vildt meget på siderne, men teksten er utroligt følelsesmæssig, og man kan næsten ikke andet end at blive lidt påvirket af alle de hårde følelser som vores hovedperson går gennem. 
Vi følger en ung pige, som har svært ved at realisere tabet af sin bror Mathias, og som hænger meget fast i minderne for, at holde de svære sandheder på afstand. Sorg og tab er noget de fleste af os kan sætte os ind i og forstå, men det kan alligevel være ret svært nogle gange, at beskrive den smerte og tomhed der kommer med tabet af en elsket person. Her vil jeg dog sige, at Eva Munk, virkelig har formået på en smuk og rørende måde, at fremvise hvordan tab og sorg kan påvirke en. 
Jeg må sige, at Eva har virkelig en evne til at fremvise stærke følelser med meget få ord, og jeg er virkelig imponeret. Endnu engang har jeg nemlig været gennem det helt store spektrum af følelser, mens jeg læste Evas bog, hvilket siger meget, når bogen ikke er længere, og når der står så lidt. 
Jeg kan ikke sige så meget andet, end at bogen er velskrevet, og fremviser på en hård men smuk måde hvordan vi alle kan blive påvirket af tab og sorg. 
Tak Eva Munk, for altid at skrive smukke, hårde og relevante bøger, som man ikke kan andet end at blive påvirket af. 




Bogen er modtaget som gave af forfatteren, men er anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.