onsdag den 28. december 2022

Anmeldereksemplar: Sprøde Bitches.

Sprøde Bitches. 

Titel: Sprøde Bitches. 

Forfatter: Tenna Vagner. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 05/11-2022. 

Antal sider: 314. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren! 
Så tak til Tenna Vagner! 




Sprøde bitches.

Malou og Armina bor i Blokken hvor man skal være både sej og rapkæftet for at få respekt. 
Svaghed er for tabere, drømme kan ikke betale sig, og ingen skal blande sig i deres liv.

En voldsom nat slutter på politistationen, og så involveres kommunens medarbejdere. 
Nu starter pigernes kamp for at holde de nysgerrige voksne væk, for de har begge mørke hemmeligheder som absolut ikke rager andre.





Jeg har lige færdiglæst "Sprøde Bitches" og har så mange tanker omkring bogen, at jeg bare måtte i gang med anmeldelsen med det samme. 
Sikke en bog, den er utroligt hård og til tider ret så ubehagelig at læse, men den er også utroligt realistisk, og nem at sætte sig ind i for læseren. 
Tenna Vagner har endnu engang taget nogle hårde men vigtige emner op i sin skrivning, og har håndteret emnerne med den største respekt. 
Dette er bestemt en anbefalingsværdig bog, men også en man skal overveje om man er klar til, hvis man selv har stået i situationer, som Malou og Armina gennemgår i denne bog, for den kan bestemt trigge noget i en. 

Da jeg åbnede bogen, sad jeg med mange forventninger, mest fordi det jeg tidligere har læst af Vagner, har været fantastisk, men også fordi det lød som en virkelig spændende bog. Hurtigt blev jeg også fanget, og bare første aften nåede jeg gennem mere end halvdelen af bogen. 
Bogen handler om Malou og Armina som bor i Blokken, hvor man skal være både sej og rapkæftet for at få en smule respekt. Svaghed er ikke noget man skal vise. 
Efter en voldsom nat, som slutter på politistationen, involveres kommunen i begge pigernes sager. Malou har allerede lidt at gøre med en kontaktperson, men det har Armina ikke, og hun er bestemt ikke fan af de nu skal til at blande sig. 
Pigernes kamp om at holde de nysgerrige voksne væk fra deres sager, er virkelig begyndt. Men er det overhovedet muligt? Og er det måske ikke bedre at inddrage dem?
Den her del med kommunen og deres indblanding i familiernes liv, kunne jeg nemt sætte mig ind i, da jeg selv har oplevet noget ligende med kommuner. Og ud fra egen erfaring, vil jeg sige at Vagner virkelig formår at ramme plet med sine beskrivelser og handling, både fra pigernes vinkler, men også den måde kommunen agere på. 
Begge piger er meget påpasselige med at fortælle sine sagsbehandlere og kontaktpersoner noget, hvilket jeg virkelig godt kan forstå, trods det sad jeg dog nærmest og skreg flere gange, at de skulle åbne munden, og fortælle om det de blev udsat for. 
I løbet af bogen følger vi både Malous og Arminas synsvinkler, men den af pigerne der var hårdest ramt på hjemmebanen vil jeg nok sige jeg oplevede var Malou. 
Uden at afsløre for meget, lever hun i et utroligt skidt miljø, med en mor der virkelig har svigtet hende på det groveste. Mit hjerte græd virkelig hver gang jeg oplevede hende i hjemmet, men også generelt. Malou er en utroligt sød, kærlig og omsorgsfuld pige, men også en utroligt usikker pige. Og desværre har hun tabt hjertet helt til den forkerte, hvilket får hende ud i en del problemer. Jeg håbede heletiden på det bedste for hende. 
Armina er en interessant pige, udadtil virker hun stærk, selvsikker og rapkæftet, men inderst inde er hun mindst lige så usikker på sig selv som Malou. Hun føler alle kigger skævt på hende, og har en bestemt holdning til hende på grund af hendes etniske baggrund, hvilket virkelig plager hende. Jeg kunne virkelig godt lide Armina, og tvivler slet ikke på hun nok skulle komme langt i livet, trods de udfordringer hun kommer ud for med sin familie. 

Sproget er let, realistisk og matcher ret godt det sprog man høre ved den form for unge i dag. Der står heller ikke vildt meget på siderne, men den hårde handling, kan godt trække læsetempoet lidt ned, da man lige skal sluge nogle af de detaljer man får. 
Billedsproget er fyldigt, og jeg oplevede det nemt at forestille mig pigerne og deres situationer. Dette kan dermed også være en af de triggere, som man skal være opmærksom på, da visse af misbrugscenerne er ret grafiske. Derimod vil jeg rose Vagner for at være god til at skrive livligt og beskrivende. 
De karakterer vi møder undervejs, vil jeg også sige var fyldige og nemme at forestille sig som ægte personer. Så dette er endnu et plus. 
Jeg kan ikke sige så meget andet end at dette bestemt er en velskrevet bog, noget hård, men godt skrevet. 
Så søger du realisme, med vigtige emner som bør snakkes om og ikke tiges ihjel, så kan jeg bestemt anbefale bogen her. 













Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 27. december 2022

Wrap-up November. - 2022.

 Wrap-up for November måned. 

Så er det blevet tid til endnu en wrap-up på bloggen! Denne gang for november måned. 
Tænk engang at dette er den anden sidste opsamling på årets læsning. 
Jeg kan ikke fatte året næsten allerede er ovre...
Nå men jeg kan sige så meget, at jeg har nået årets læsemål, og er oppe på 130 bøger, så jeg har læst 30 bøger mere, end jeg havde regnet med at nå i løbet af året. 
Jeg er meget spændt på, om jeg kan nå at læse så meget i december måned, at jeg kan overgå sidste års læste bøger. 
Nå i november nåede jeg ikke at læse så meget som jeg gerne ville, men jeg havde også et problem med min læselyst i starten af måneden, og den svinger stadig lidt, alt efter mit humør. 
Det blev til 8 bøger i november, ca. 2795 sider. 
Ikke helt så meget som jeg havde håbet på, men jeg har derimod fået læst en masse gode bøger, som jeg virkelig alle kan anbefale! 

Men nu til min wrap-up! 
  1. Langt væk fra Midgård #2. Skrevet af The Astrid. - 4 Stjerner 
  2. En magisk fortælling #2. Heksekraft og venskab. Skrevet af Chris Colfer. - 5 Stjerner.
  3. Dragesten #1, Dragehjerte. Skrevet af Ry Kristensen. - 3,5 Stjerner. 
  4. The Inheritance Games #1, Arvingerne. Skrevet af Jennifer Lynn Barnes. - 5 Stjerner. 
  5. The Hawthorne Legacy #2, Testamentet. Skrevet af Jennifer Lynn Barnes. - 5 Stjerner. 
  6. En storm før juletid. Skrevet af Camilla Davidsson. - 5 Stjerner. 
  7. Større end os to. #2. Skrevet af Christina Bonde. - 5 Stjerner. 
  8. Sprøde Bitches. Skrevet af Tenna Vagner. - 4 Stjerner. 

Jeg fik desværre ikke læst videre på "The Black Dagger Brotherhood" serien i denne måned, da jeg simpelhent bare ikke have tiden, plus så følte jeg lidt mine anmeldereksemplarer skulle læses først, da de så småt begyndte at hobe sig op. 
Jeg fik altså læst en masse gode bøger! 
Den bog der dog gjorde lidt ekstra indtryk på mig i denne måned var "Sprøde Bitches." 
Bogen var fangende, men den indeholdte også nogle utroligt vigtige emner, som man skal snakke om og gøres mere opmærksomme på. 
Den er rigtig hård, men den er super godt skrevet! Glæder mig virkelig til at dele en detaljeret anmeldelse med jer i løbet af december måned. 

Har i læst nogle gode bøger i november?







Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Forlaget Brændpunkt: https://brændpunkt.dk
Alvilda forlaget: http://alvilda.dk
Forlaget Gutkind: https://gutkind.dk
Palatium Books: https://www.palatium.dk/
Christina Bonde: Forfatterens Facebook side.

onsdag den 21. december 2022

Anmeldereksemplar: Dragesten #1. - Dragehjerte.

Dragesten.

Titel: Dragesten #1. - Dragehjerte.

Forfatter: Ry Kristensen. 

Forlaget: Forlaget Evig. 

Udgivet: 17/08-2019

Antal sider: 316. 

Antal stjerner: 3,5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Ry Kristinsen! 


Dragehjerte. 

Søskendeparret Le og Mark, på 13 og 14 år, bor sammen med deres mor Fri i et lille hus langt væk fra alt. 
De er vokset op med historierne om dragemenneskene, som beskyttede landets kongefamilie, indtil de 6 hekseklaner slog sig sammen med forræderen, general Nok. 
Kongefamilien blev dræbt og dragemenneskerne blev næsten udryddet i den store krig, som fulgte. 
Nu styres landet af hekseklanerne under ledelse af den nye konge general Nok.
Men intet er som det ser ud og snart afsløres en livsfarlig hemmelighed for de to søskende. 
De hvirvles begge ind i en farlig rejse, som tester deres mod og styrke til det yderste. Modstandsbevægelsens og dragemenneskenes overlevelse ligger nu på Le og Marks skuldre. 
Men vil de selv overleve den rejse de har begivet sig ud på? 




"Dragesten" er en serie jeg har haft øje på i et par år efterhånden nu, jeg har dog bare været meget i tvivl om hvorvidt den var noget for mig, den er trods alt skrevet til en lidt yngre målgruppe end jeg er i. 
Dog har jeg nu læst den første bog i serien, og jeg er bestemt blevet nysgerrig på resten af den. 
Jeg er meget spændt på hvordan det fortsat vil gå for Le og Mark i næste bog. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg egentlig ret hurtigt fanget af handlingen, for der går ikke lang tid før handlingen virkelig går i gang. 
Le og Mark bor sammen med deres mor Fri i et lille hus langt væk fra alt. De er vokset op med masser historier om det mystiske folk, dragemennesker. Dragemennesker som en gang beskyttede landets kongefamilie, indtil de 6 hekseklaner slog sig sammen med forræderen general Nok.
På Le's fødselsdag ændre deres rolige hverdag sig ellers også, da de må forlade deres hjem efter et angreb. Herefter afslører deres mor en stor hemmelighed, om deres fortid for dem. 
Inden de ser sig om er deres hverdag vendt på hovedet, og de bliver sendt ud på en farlig rejse, hvor modstandsbevægelsen og dragemenneskernes overlevelse er op til dem. 
I løbet af bogen følger vi de to søskende Le og Mark, og kapitlerne skifter egentlig meget ligeligt mellem dem fra kapitel til kapitel. Samtidig sluttede hver deres kapitler med små cliffhangers som gjorde, at man som læser blev mere ivrig efter at læse videre. 
Jeg må sige, at Le nok var den vinkel der fangede min opmærksomhed mest. Hun er en stædig ung pige, som virkelig ikke tøver med at tage chancer, hvis hun ser en mulighed. Hun overraskede mig virkelig en del gange under læsningen. 
Le er sød, omsorgsfuld og utrolig modig, men nogle gange tage hun også lidt forhastede beslutninger. Hun er hvert fald ikke langsom om at handle, hvis hun ser sig en mulighed for at hjælpe og gøre sit. 
Mark kunne jeg som sådan også godt lide at følge, men han fangede mig bare ikke helt så meget som sin søster Le gjorde. Han er lidt mere tilbageholdende end sin søster, hvilket jeg egentlig godt kunne lide, for det gjorde at de skillede sig fra hinanden, og ikke blev for ens. Fra start til slut, kan man dog tydeligt mærke en forandring ved Mark. Han udvikler sig, og bliver en stærkere fyr, end vi mødte i starten, og jeg er meget spændt på hvordan han videre udvikler sig. 

Det var tydeligt at mærke, at denne serie er skrevet til den lidt yngre læser, hvor konflikter ikke bliver trukket for langt ud og ret nemt bliver løst, hvilket desværre var med til at miste lidt af min koncentration.
Handlingen var som sådan meget spændende, og jeg er virkelig også spændt på hvordan den videre udvikler sig i de næste to bøger. Men jeg vil nu også sige at handlingen gik lidt hurtigt, og at jeg kunne godt personligt havde brugt mere fylde. 
Men skal vi kigge på målgruppen som den er skrevet til, så vil jeg sige at jeg er sikker på den vil fange mange af de unge, da handlingen går hurtigt, og man ikke skal vente alt for længe på, at konflikterne bliver løst. 
Historien om dragefolket og hvordan generel Nok har overtaget magten i riget, fangede mig virkelig. Det var dog mest den måde som dragemenneskerne bliver til drager på der fangede mig. Det var nu ret anderledes end så mange andre dragebøger jeg har læst. Så det var bestemt med til at sætte et unikt præg på serien. 
Sproget er let, og der står ikke voldsomt meget på siderne, så her vil jeg sige, at selv den yngre læser nemt kan være med. 
Billedsproget haltede lidt efter min mening, og jeg synes desværre jeg til tider havde lidt svært ved at forestille mig de omgivelser vores karakterer begiver sig i. Jeg kunne hvert fald godt have brugt lidt flere detaljer, som beskrev sådan noget om omgivelserne. 
Vi møder en pæn håndfuld personer i løbet af bogen, men her vil jeg rose forfatteren for at gøre dem nemme at holde styr på. Samtidig vil jeg også sige, at dem vi mødte undervejs også virkede fyldige og interessante.
Alt i alt, vil jeg sige at det var en rigtig fin start på serien, og jeg glæder mig meget til at læse videre på serien. 
Er i til magi, drager og letlæselig fantasy, så kan jeg bestemt anbefale jer at give serien her en chance. 










Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

søndag den 18. december 2022

Anmeldereksemplar: Større end os to.

Større end os. 

Titel: Større end os to. #2. 

Forfatter: Christina Bonde. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 05/11-2022. 

Antal sider: 266. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så tak til Christina Bonde!  



Større end os to. 

Det er mere end to år siden Caroline forlod Wilson’s Inn. 
Forholdet til Jonathan sluttede brat, og nu er han forlovet med en anden. 
Men da Lily dør, rejser Caroline tilbage. 
En uventet gave tvinger hende og Jonathan til at arbejde sammen, og hun må blive på kroen i december.
Snart begynder følelserne mellem Caroline og Jonathan atter at vokse. 
Men lavinens hemmelighed har haft store konsekvenser, og da julen nærmer sig, dukker fortiden frem igen ...





Tilbage i december 2020, læste jeg den første bog i denne serie "Større end os" som omhandlede den unge pige Caroline, der tragisk nok havde mistet sin bror under en lavine, da de var på juleferie ved Wilson's Inn. 
Nu er der endelig kommet en fortsættelse på Carolines fortælling, og jeg var virkelig spændt på at læse den. Nu er den læst, og jeg må sige at den virkelig overgik mine forventninger. 
Endnu engang vækkede den julestemning, glæde, sorg og kærligheden i en, og jeg kan virkelig ikke andet end at anbefale serien her, specielt i disse juledage. 

Det er efterhånden 2 år siden Caroline forlod Wilson's Inn, da forholdet til Jonathan sluttede brat. Da hun kommer tilbage for at deltage i Lily's begravelse, finder hun også ud af at han nu er forlovet med en anden. Det nager hende mere end hun havde regnet med, og hun ønsker mest af alt at komme hjem hurtigst muligt. 
Da der dog tilkommer hende en uventet gave, må hun blive på Wilson's Inn, og arbejde sammen med Jonathan. Gamle følelser dukker endnu engang op, men lavinens hemmelighed skaber stadig store konsekvenser samt stærke følelser med sig. 
Julen nærmer sig, sammen med fortidens minder. 

Da jeg begyndte på bogen, var det jo efterhånden lang tid siden jeg afsluttede første bog, så visse detaljer var ret vage i min hukommelse. Men som jeg kom længere ind i bogen, kom de så småt til mig, og jeg kunne dermed nemmere leve mig ind i handlingen og føle, at jeg endnu engang fulgte Caroline på sidelinjen. 
Caroline kom gennem lidt af en personlig udvikling i første bog, så jeg var meget spændt på hvor hun var endt i sit liv nu hvor der er gået to år. Det tydeligt at mærke, at hun er præget af den hårde slutning på hende og Jonathans forhold, samt er hun stadig påvirket af ulykken med lavinen for alle de år siden, og det hun fandt ud af 2 år tidligere. Med det sagt, vil jeg sige, at man stadig tydeligt kunne fornemme en ændring i hende fra første bog, og at hun var blevet meget stærkere. 
I denne bog må jeg også sige at hun virkelig videre udvikler sin personlighed, og bliver en endnu stærkere pige. Hun bliver sat i situationer, hvor hun skal tage nogle beslutninger der ikke er helt nemme, men det må i hellere læse bogen for, at finde ud af mere om. 
I første bog følte jeg lidt kærlighedsdelen fyldte for meget i forhold til, hvad hun kom til kroen for. Dette er dog noget jeg ikke oplevede i denne del. Ja kærligheden fulgte en del, men den rummede også så meget andet. Nemlig det at bearbejde sorgen over endnu et tab, at lære og acceptere og tilgive andres dårlige beslutninger, og at hjælpe hinanden. Jeg vil sige at forfatteren virkelig har fået skabt en god balance mellem alle temaerne denne gang, hvilket bestemt også trak den sidste stjerne i land. 
Samtidig er dette jo også en julebog, og jeg må rose forfatteren for sin evne til at frembringe juleglæden og julestemningen. Jeg kunne hvert fald ikke andet end at blive lidt medrevet af det hele, når der blev beskrevet, hvordan kroen blev pyntet op! 

Sproget er endnu engang let, og med den mængde tekst der er på siderne, og den medrivende handling, følte jeg som læser, at siderne nærmest vendte sig selv. Faktisk blev jeg så fanget, at jeg læste bogen i et hug, for jeg kunne bare ikke slippe den igen. 
Forfatteren bruger endnu engang et livagtigt billedsprog, som gjorde det nemt at forestille sig selv følge Caroline på sidelinjen, og se det hele som en lille film. 
Vi møder lidt nye personer i denne bog, og her vil jeg rose forfatteren for at gøre dem interessante og fyldige. Vi møder f.eks. en fra Lilys fortid, som jeg må sige jeg virkelig faldt for. Det er samtidig også nemt at holde styr på alle karaktererne og hvem der er hvem. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en virkelig smuk fortsættelse, og jeg kan virkelig kun varmt anbefale den. Så står du og mangler en bog her i julen, som kan bringe stemningen fem, samtidig med at holde dig fanget med en medrivende handling, så kan jeg kun anbefale at prøve denne serie! 









Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 13. december 2022

Anmeldereksemplar: En storm før juletid.

Juletid. 

Titel: En storm før juletid. 

Original titel: En storm i juletid. 

Forfatter: Camilla Davidsson. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 02/08-2022. 

Antal sider: 311

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem!  


En storm før juletid.

Sidste år ved juletid var Alice en fremadstormende redaktør på det store Bremmer-forlag i Stockholm. Og så havde hendes kæreste netop friet til hende. Alt så godt ud. 
Men nu nærmer julen sig igen, og Alices situation er på ingen måde god. 
Hun er arbejdsløs, hun bor alene i en fremlejet lejlighed, og så har hun bare slet ikke lyst til at gå ud. 
Så på en måde passer det egentlig meget godt, at coronaepidemien rammer Stockholm. 

Men de mange måneders isolation i lejligheden tærer på resurserne, og Alice bliver nødt til at tjene nogle penge. Så da hun får tilbudt at redigere et manuskript, siger hun ja. Også selvom det er skrevet af en mandlig krimiforfatter, der har kastet sig over feelgood-genren. 
For at gøre ondt værre er manuskriptet en julebog, og hvis der er noget, Alice slet ikke har lyst til, så er det at fejre jul. 
Men samarbejdet med forfatteren viser sig at være alt andet end kedeligt, og langsomt åbner Alice op over for julen – og fremtiden. Og er den der forfatter egentlig ikke også ret sød? 







"En storm før juletid" Er en bog jeg har haft liggende lidt tid nu, fordi jeg gemte den her op til julemånederne. Nu er årets første julebog altså læst, og jeg må sige at jeg virkelig nød den! 
Denne bog overgik virkelig mine forventninger, og sat gang i julestemningen hjemme ved mig, så står du og mangler lidt julestemning, så kan jeg bestemt anbefale bogen her! 

Da jeg begyndte på bogen, må jeg da sige jeg havde lidt forventninger, da jeg førhen har været okay vild med Camilla Davidssons tidligere bøger. Jeg må også sige, at jeg blev faktisk ret hurtigt fanget af handlingen og vores hovedperson Alice. 
Bogen foregår i starten af coronaperioden, som vi alle kender til. Alice går hjemme rastløs og indelukket. Hun er gået fra sin forlovede, og bor nu alene i en fremlejet lejlighed. Samtidig med forholdet gik i stykker, mistede hun også sit job. 
Nu har hun lukket sig inde, og ønsker ikke rigtigt at være blandt andre, faktisk frembringer tankerne om selvskab og andre mennesker angsten i hende. De mange måneder i isolation har tæret på resurserne, og Alice må finde en måde at tjene penge på. Så da en forfatter opsøger hjælp til sit julemanuskript som også er en romance/feel-good bog, må hun sige ja, trods hun bestemt ikke har interesse i nogle af delene.
Samarbejdet med forfatteren viser sig dog at være mere interessant end hun havde regnet med, og langsomt åbner Alice op over for julen, fremtiden og måske også lidt kærligheden. 
For det første vil jeg sige, at forfatteren virkelig har ramt plet med den her følelse Alice går rundt med i coronaperioden. Det virkelig noget jeg godt kan genkende, og sætte mig ind i. Alt det her med hvordan man nærmest bliver angst af at skulle ud blandt mennesker, og frygten for at blive smittet. Samtidig med man også bliver ret forvent med at være inde og alene, det bliver en vane, og til sidst ønsker man nærmest ikke selvskabet fra andre. 
Men Alice slås jo også med andet, nemlig hjertesorg og frustrationerne. Jeg kunne virkelig godt forstå Alice, og hvordan hun havde det, så det var nemt at leve mig ind i fortællingen, og følge at jeg fulgte Alice på sidelinjen. 
Alice er en skøn kvinde. Da vi møder hende er hun knækket, og man er ikke i tvivl om hvor sårbar hun egentlig er. Som vi lære hende bedre at kende, ser vi dog også så stærk, fornuftig og omsorgsfuld kvinde, som nok skal komme gennem det hele. I fællesskab med nogle skønne personer omkring hende, formår hun virkelig at bygge sig selv op. Så hendes udvikling fra start til slut, var virkelig en fornøjelse at overvære. 

Handlingen var bestemt medrivende, samt det at den foregår i juleperioden, skaber virkelig en stemning af jul, hygge og varme. 
Forholdet mellem forfatteren og Alice fangede virkelig min opmærksomhed, og jeg kunne slet ikke få nok. Spændingerne mellem dem bliver bygget roligt op, og som læser kan man næsten bare ikke andet end at sidde og blive lidt rastløs af spænding over om der sker noget mellem dem. 
Forfatteren vil jeg ikke spoile for meget om, men jeg kan sige at han virkelig er en charmerende mand. Selv jeg faldt nok lidt for ham under læsningen. Der var dog en periode, med en episode, hvor jeg virkelig var rasende på ham. Hvis i har læst bogen, så tror jeg godt i hurtigt vil regne ud hvilken episode jeg snakker om, uden at afsløre noget for jer der ikke har læst den endnu. 
Men ellers nød jeg virkelig hver en side, hele plottet, samt at følge Alice og se de relationer der bliver bygget op mellem hende og alle karaktererne. 
Sproget er let, så jeg vil vædde med at stort set alle læsere kan være med her. Samtidig er handlingen medrivende, så det føles næsten som om siderne læser sig selv. 
Davidsson bruger også et fyldigt billedsprog, der gjorde det let at leve sig ind i bogen, og føle man oplevede alt det samme som Alice. Jeg er ikke selv det store julemenneske, men med alle forfatterens detaljerede beskrivelser af julen, sneen, pyntet og julebagningen, kunne jeg ikke andet end at blive revet lidt med at stemningen. 
Vi møder en fin håndfuld personer i bogen, men det var utroligt nemt at holde styr på dem alle. De er alle fyldige og livagtige, samt var der ikke en person der lignede den anden, hvilket selvfølgelig også var med til, at man nemt kunne holde styr på dem alle. En af mine yndlings karakterer udover Alice og forfatteren, var hendes skønne nabo, som var så fuld af liv og energi, at man ikke kunne andet end at blive glad. 
Så alt i alt vil jeg sige, at bogen her er velskrevet, og mangler du lidt julestemning i hjemmet, så kan jeg varmt anbefale bogen her! 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 9. december 2022

Anmeldereksemplar: Asgårds Datter #3. - Drømme om ild og had.

Asgårds Datter.

Titel: Asgårds Datter #3. - Drømme om ild og had. 

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 300. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så tak til hende! 


Drømme om ild og had. 

Verdens undergang er nær, og Fréa kastes ud på et nervepirrende ridt imod tiden for at afværge katastrofen. Men hun er ikke alene. Med sig har hun veninden, Ranveig. 
Pigerne tager på en hæsblæsende rejse som fører dem til Helheim, Midgård og Udgård.
Her møder de Muspelheims rædselsvækkende ildjætter; Asgårds ærkefjende nummer et som truer med at angribe og brænde de levendes verdener af. 
Fréa frygter det værste, for hendes drømme er fyldt med ild og had.





"Drømme om ild og had" er den tredje og desværre sidste bog om Fréa og hendes rejse til Asgård. 
Det er en fortsættelse og slutning som jeg har været meget spændt og trist over at gå i gang med, specielt fordi havde høje forventninger til den, men også fordi jeg var ked af det allerede var slut med Asgård, valkyrierne og Fréas interessante kærlighedsliv. 
Nu er den dog læst, og sikke en fantastisk slutning. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg med det samme igen suget ind i universet og fulgte Fréa på sidelinjen. Vi fortsætter sådan set fra hvor vi slap Fréa i anden bog. Sammen med Ranveig er hun draget ud for at forsøge og stoppe Ragnarok og verdens undergang. 
Tempoet er højt allerede fra første side af, og gennem stort set hele bogen. Krigen er rigtigt brudt ud, og hun kæmper mod tiden. Mens hende og Ranveig leder efter Lokes hule hvor han er spærret inde, opdager de at de rædselsvækkende ildjætter er kommet til, hvilket er endnu et tegn på at Ragnarok er startet. Samtidig bekymre hun sig også sindssygt meget for Magne, da hun intet livstegn har fået fra ham efter at Od påstod at han havde dræbt ham. 
Det er tydeligt at mærke det her tidspres som Fréa og Ranveig er i, og tempoet er hastigt. Nogle gange skete der faktisk så meget, at jeg nærmest mistede pusten, men hvor det i visse bøger ville have været træls, må jeg sige jeg faktisk var ret vild med det her. Det gjorde følelsen af at følge Fréa tæt på sidelinjen mere livagtig og intens. 
I denne del kommer vi også vidt omkring i Asgårds rige, samt nogle af de andre riger. Vi kommer bl.a. med dem en tur til Helheim, hvor vi møder gamle fjender, allierede og Hel som styrer dødsriget. 
Vi kommer også endnu en tur til Midgård, hvor nogle af ildjætterne også har slået til, det bliver endnu et pres for Fréa og de andre, for nu skal de også beskytte Midgård, og ikke kun redde Asgård. 
Som sagt sker der meget i denne fortsættelse, men det blev aldrig for meget efter min mening. Undervejs får vi nemlig også mindre pauser, hvor forholdet mellem Fréa og Magne kommer mere i spil. Generelt elskede jeg at se udviklingen mellem dem, og hvor tæt knyttet de blev. I denne del udvikler forholdet sig også mellem Frederik og Ranveig, hvilket virkelig var smukt, for efter Ranveigs katastrofale første ægteskab, fortjente hun virkelig en lykkelig slutning. 
Men nu skal jeg heller ikke spoile for meget, jeg kan bare sige så meget at der blev bundet sammen på mange løse ender i denne del, som virkelig fangede min interesse.

Sproget er stadig let, og med den smule tekst der står på siderne, formåede jeg endnu engang at læse bogen i et hug, fordi jeg også blev så fanget af den medrivende handling.
Forfatteren er stadig utroligt dygtig til at beskrive og detaljere alt fra omgivelserne til hvordan de forskellige føler og handler undervejs i bogen. Generelt er jeg vild med forfatterens skrivestil, som er fuld af detaljer og følelser, der gør at man nærmest ikke kan andet end at blive fanget og opslugt af teksten. 
I denne slutning møder vi endnu engang lidt nye folk, men vi kommer også tættere på nogle af dem vi kort stødte på i anden bog. F.eks. kommer vi tættere på Magnes far, som vi kort støtte på i bog to. Han er virkelig en fantastisk mand, som jeg hurtigt kom til at synes om. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en fantastisk slutning, på en vidunderlig serie jeg ikke kan anbefale nok. Så elsker du fantasy, nordisk mytologi, krig og kærlighed, så synes jeg virkelig du skulle give serien her en chance. 







Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

onsdag den 7. december 2022

Anmeldereksemplar: Askens magikere #1. - Askenfjeld.

Askens magikere. 

Titel: Askens magikere #1. - Askenfjeld. 

Forfatter: Anne Spanget-Larsen. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 245. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Askenfjeld. 

”Jeg hvisker ikke om magi! Jeg går i seng nu,” får Mirja fremstammet. Hendes stemme lyder lille og skrøbelig, synes hun.
Barden løfter det ene øjenbryn. ”Nej. Du har ret. Magi vil heller ikke hviskes. Magi vil råbes ud i verden som en befaling.”

Ingen lægger mærke til Mirja, og hun foretrækker det sådan. Hun vil hellere iagttage mennesker og begivenheder på Askenfjeld. Dette ændrer sig natten før solhverv, hvor vildtmaneren Ravn ankommer til borgen. Han vender op og ned på Mirjas liv, og hun må indse, at hun har en rolle i et skæbnesvangert opgør mellem menneske og natur. Til sidst må Mirja træffe det sværeste af alle valg: Kan hun bryde skovens forbandelse og redde dem alle?





"Askenfjeld" er første bog i en serie, der virkelig har fanget min interesse. Da jeg første gang hørte om den, var jeg med det samme sikker på at den bare skulle læses, for nøj hvor lød den interessant. 
Nu har jeg læst den, og jeg må sige at den nu alligevel var noget anderledes end jeg havde regnet med, men jeg er positivt overrasket, og virkelig spændt på en fortsættelse. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg meget spændt. Den lød interessant, og det jeg havde nået at høre om den inden jeg selv påbegyndte læsningen, lød lovende. 
Stemningen i bogen var nok noget af det der fangede min interesse mest i starten. Stemningen er meget mystisk, og faktisk en smule trist og til tider lidt plan, men alligevel fangede den min interesse. For jeg vil ikke sige den var plan som i kedelig, men mere som i, at den vækkede min nysgerrighed. 
I løbet af bogen følger vi Mirja som arbejder på borgen. Mirja er en stille pige, som ingen lægger mærke til, ligesom hun fortrækker det. Hun vil meget hellere iagttage folk, end selv at blive iagttage. Hendes stille tilværelse ændre sig dog da vildtmaneren Ravn dukker op. 
Dyrene i skoven begynder og opføre sig underligt, og Mirja bliver lagt mere og mere mærke til. 
Et pres på Mirja opstår, da hun bliver pålagt at bryde skovens forbandelse. 
Handlingen var virkelig interessant. Forholdet mellem skoven og menneskerne er interessant. Vi bliver ikke helt indviet med det samme i hele sagen omkring skoven, men det er tydeligt at fornemme hvor stor en respekt og frygt folket nærer for skoven. 
Skoven er utroligt mystisk, og var bestemt med til at holde på min interesse. Hele mysteriet om forbandelsen, og Mirjas forbindelse til den, gjorde mig nysgerrig, og var bestemt med til at jeg læste lidt hurtigere, for jeg måtte bare vide mere om hvordan det hele ville ende. 
Opbygningen vil jeg sige var rigtig fin. Bogen starter roligt ud, og der sker ikke voldsomt meget i starten, samt er fantasy delen lidt lav. Som vi dog kommer længere ind i bogen, og Mirja bliver blandet mere og mere ind i skovens affære, så stiger tempoet virkelig også, og langsomt bliver fantasy delen af bogen også en større del af handlingen. Jeg er virkelig spændt på hvor det hele leder hen i næste bog, specielt med den slutning bogen havde. 
Her måtte Mirja nemlig tage en hård beslutning, da hun står over for forbandelsen. 

Sproget er let og forståeligt, og sammen med den interessante handling, følte jeg bogen nærmest læste sig selv. 
Man kan godt mærke at dette er forfatterens debut bog, men jeg vil nu sige at den er ret godt skrevet. Der er masser af detaljer, og største delen af tiden havde jeg nemt ved, at forestille mig omgivelserne og folkene vi mødte. 
Det tydeligt at mærke dette er første bog i serien, for der er en del opbygning af universet og præsentation af personerne, men jeg vil sige at forfatteren også har blandet en find mængde handling ind, som gjorde den spændende og svær at slippe. 
Vi møder jo trods alt en del nye personer, men jeg vil sige at var nemt at holde styr på dem alle, og samtidig var de virkelig også interessante og fyldige. Jeg er meget spændt på at møde dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at de var en rigtig spændende start på serien, og jeg kan varmt anbefale den til andre fantasy elskende læsere. 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 3. december 2022

Anmeldereksemplar: The Poppy War #2. - Dragerepublikken.

The Poppy War. 

Titel: The Poppy War #2. - Dragerepublikken. 

Original titel: The Poppy War #2. - The Dragon Republic. 

Forfatter: R. F. Kuang. 

Udgivet på dansk ved: Falco. 

Udgivet på dansk den: 13/09-2022.

Antal sider: 698. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 


Dragerepublikken. 

Opiumskrigen endte med Rins udslettelse af landet Mugen, og hun er nu på flugt fra føniksguden, sin opiumafhængighed og de grusomme konsekvenser og etiske dilemmaer, der er fulgt i kølvandet på hendes afslutning af krigen.

Det eneste, der holder Rin i live, er hendes ønske om at hævne sig på den forræderiske kejserinde, der solgte hendes land til fjenderne, og hun allierer sig med den magtfulde Dragekrigsherre. De starter en ny krig, men Rin må erkende, at kejserindens magt er altoverskyggende, samtidig med at hendes medsammensvorne viser nye koldsindige sider af sig selv.





"Dragerepublikken" er den ventede fortsættelse til "Opiumskrigen" som jeg læste tidligere på året, nu har jeg endelig fået den læs, og sikke en fortsættelse! 
Denne serie bliver bare mere og mere intenst, brutal og medrivende, og er slet ikke til at slippe før sidste side er vendt. 
Nu venter jeg bare på den tredje og sidste bog udkommer på dansk, så jeg endelig kan få slutningen på Rins kamp. 

Da jeg begyndte på bogen, var det trods alt ikke voldsomt lang tid siden jeg havde afsluttet første bog, så jeg havde ikke svært ved endnu engang at leve mig ind i de brutale omgivelser, og føle at jeg fulgte Rin på sidelinjen. 
Der er efterhånden gået lidt tid siden vi slap Rin i første bog, hvor hun havde udslettet Mugen, og nu sammen med Ciken er på flugt fra Kejserinden. 
Rin slås dagligt efter tabet af Altan med sin psyke og føniskguden. Den eneste måde hun føler hun kan få en smule kontrol over føniksen, er ved hjælp af opium, men det gør hende også høj og ude af stand til at fremkalde ilden. 
Det eneste der holder Rin i live er hendes tørst efter at få hævn på Kejserinden. Så da Dragekrigsherren fanger hende og Ciken, og kræver hendes hjælp til at vælte Kejserinden, tvivler hun ikke længe, heller ikke selvom resten af gruppen ikke stoler på ham. Da hun dog kommer tæt nok på Kejserinden, går noget galt, og hun mister helt muligheden for at tilkalde føniksen. 
Rin står altså nu i en ny krig, med en blokade der stopper hendes kræfter og en hævntørst hun ikke kan slippe. Vil hun få sin hævn? Eller taber hun denne krig?
På mange måder er denne fortsættelse mindst lige så intens og brutal som første bog var, men jeg vil alligevel sige at denne her var lidt mere nem at håndtere. For jeg oplevede ikke samme form for grafiske brutalitet og ubehag, som jeg gjorde i nogle af scenerne i første bog. Med det sagt er der stadig grafiske krigsscener, hvor man virkelig kan forestille sig de blodige kampe som Rin og de andre ender i. Første bog var meget opbygning af universet, hvor jeg vil sige at denne fortsættelse er meget mere handling og krig. 
Vi kommer med Rin vidt omkring i landene, hvor hun kæmper Dragekrigsherrens krig mod Kejserinden, og her vil jeg bare fortsat rose forfatterens evne til at beskrive og detaljere omgivelserne, så man følte man selv var tilstede. Det var utroligt spændende, og selvom det til tider godt kunne blive meget krig og statistik, så var det aldrig kedeligt at følge Rin i situationerne. 

Rin er stadig en karakter jeg er ret fascineret af. Hun er stadig en stædig, ambitiøs og frembrusende kvinde, men på en lidt anderledes måde end i første bog. Hun har mistet en del i første bog, og det kan tydeligt mærkes på hende. Hun føres primært frem af sin hævntørst, og det er det der holder hende oppe i størstedelen af bogen. Jeg må sige at jeg er imponeret over hun ikke lægger sig og giver op, med den mængde modvind hun kommer ud for, for hun kommer ud for en del udfordringer som mange andre ellers ville give op efter. 
Men hun skræmmer mig også stadig lidt, for hun kan være virkelig intents. Jeg vil dog også sige at jeg så lidt andre og mere følsomme sider af hende i denne del, og det tydeligt at hun slås meget med sin samvittighed og sine følelser i denne del. Med det sagt vil jeg også sige at hun har rykket sig lidt, og udviklet sin personlighed i en mere moden retning, og jeg er virkelig spændt på hendes videre udvikling i næste bog. 
Sproget er stadig let, men som i første bog kan meget af det militære snak godt gøre læsningen lidt tung til tider. Den spændende handling vejer dog op for det, og gjorde for mig, at jeg bare læste det hurtigere. 
I løbet af bogen møder vi lidt nye folk og her vil jeg rose forfatteren meget for at gøre dem nemme, at holde styr på, jeg var hvert fald aldrig i tvivl om hvem der var hvem, samtidig med man fik følelsen af at de var fyldige og interessante. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en velskrevet fortsættelse, som formåede at holde mig fanget fra start til slut. Det er helt bestemt en serie jeg stadig kan anbefale alle fantasy elskere at give en chance. 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

torsdag den 1. december 2022

Tbr December. - 2022.

 Tbr for December måned.

Så er det simpelhent blevet tid til årets sidste tbr!
Tænk en gang at vi allerede er nået til den 12 måned i året, og nærmer os år 2023. 
Føler næsten lige året er startet, så at det allerede er ved at være slut, er lidt vildt. 
Nå, december måned bliver en halvtravl måned for mig. 
Jeg har nemlig en ret stor opgave som skal skrives på fra d. 14. til d. 21 december, så i den uges tid tvivler jeg virkelig på om jeg får læst meget andet end på min opgave. 
Samtidig har jeg også et par fransk opgaver i løbet af måneden, og de laver jo heller ikke sig selv. 
Men trods alt det så nærmer vi os jo også julen, og det betyder heldigvis også juleferien nærmer sig! Den ser jeg virkelig også frem til, for må godt nok sige, at jeg synes mit andet år på HF er hårdt. 
December betyder også julebøger! Jeg har allerede i november fået taget hul på julelæsningen, så der kommer også snart et par anbefalinger her på bloggen!
Forhåbentligt får jeg læst en masse fantastiske bøger i årets sidste måned, men ellers har jeg allerede læst en masse fantastiske bøger gennem hele året. 

Men nu til min tbr! 
  1. Rød og Blå #3, Den røde enkes løfte. Skrevet af Nicole Boyle Rødtnes. - Et anmeldereksemplar. - Så har jeg endelig fået fingrene i den tredje og sidste bog i serien! Jeg er både utroligt spændt, men også lidt sørgmodig over at det allerede er ved at være slut. Det en fantastisk serie, som jeg bare ikke har kunnet slippe når jeg har læst på den. Jeg lyttede også fornyeligt til bog 2, så jeg ville have alle detaljerne frisk i hukommelsen, når jeg fik tredje bog i hænderne! - 
  2. Dragesten #2, Sersi Wicca. Skrevet af Ry Kristensen. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste fornyeligt den første bog i serien, og må sige den var bestemt fangende! Jeg er meget spændt på hvordan det vil udvikle sig, nu hvor de unge har fået fat i nogle af dragestenene! - 
  3. De blodgyldne #2, Nådeløs. Skrevet af Narmina Forna. - Et anmeldereksemplar. - Jeg læste tidligere på året den første bog i serien her, og jeg var vild med den. Jeg kunne slet ikke få nok, og endelig har jeg også fået fat i bog to på dansk. Jeg havde virkelig overvejet at læse den på engelsk, fordi jeg var så utålmodig, men nu er den i mine hænder, og jeg glæder mig virkelig meget til at læse den! - 
  4. Vintereventyret. Skrevet af Sarah Morgan. - Et anmeldereksemplar. - Jeg har denne julebog på listen her i december måned, og har allerede hørt lidt godt om den. Jeg har endnu ikke læst noget af Sarah Morgan, men har hørt meget godt om hendes bøger, specielt de julebøger hun har skrevet, så har da lidt forventninger til den. - 
  5. Hypotesen om Kærlighed. Skrevet af Ali Hazelwood. - Et uopfordret anmeldereksemplar. - I sidste måned modtog jeg denne her med posten, som en overraskelse fra forlaget. Jeg havde intet hørt om den, og har ikke læst noget af forfatteren før, så jeg er spændt på at læse den. Den lyder nu meget god, og med det jeg allerede har hørt om den, så tror jeg bestemt den er noget for mig! 

Det er så min tbr for måneden, om jeg læser i lige den rækkefølge, ved jeg dog ikke helt. Men jeg får bestemt læst alle 5 bøger! 
Jeg regner da også med at få læst lidt mere i min juleferie. Jeg vil specielt gerne have læst videre på "The Black Dagger Brotherhood" serien, for den fik jeg desværre ikke læst videre på i november. 
Har i planer om nogle bestemte bøger i dec? Måske nogle julebøger? 








Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne!

Alvilda forlag: http://alvilda.dk
Nicole Boyle Rødtnes: Forfatterens Facebook side.
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk
Gutkind forlag: https://gutkind.dk

søndag den 27. november 2022

Anmeldereksemplar: Den glemte pige.

Andrea Oliver.

Titel: Den glemte pige. 

Original titel: Girl, forgotten. 

Forfatter: Karin Slaughter. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 20/09-2022.

Antal sider: 444. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Den glemte pige. 

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn er i fuld gang med at gøre sig klar til afslutningsfesten – højdepunktet for enhver elevs fire år på high school. Men Emily har en hemmelighed. Og inden aftenen er gået, vil hun være død.

Fyrre år senere er drabet på Emily stadig uopklaret. Hendes venner rykkede sammen i tavshed, hendes familie lukkede sig sammen om sig selv, og livet i lokalsamfundet gik videre. 
Men alt det er på vej til at ændre sig. 
Andrea Oliver ankommer til byen for at løse en opgave, som i bund og grund går ud på at beskytte en dommer, der modtager dødstrusler. 
Men opgaven er bare et skalkeskjul. For i virkeligheden kommer Andrea til byen for at finde retfærdighed for Emily – og for at afdække sandheden, før morderen beslutter sig for også at bringe hende til tavshed





"Den glemte pige" er anden bog i serien om Andrea Oliver, dette vidste jeg dog faktisk ikke da jeg modtog bogen, eller da jeg begyndte på den. 
Heldigvis vil jeg sige, at dette er en serie der bestemt godt kan læses uafhængigt af hinanden, så det at jeg ikke havde læst den første bog "Brudstykker", som den hedder på dansk, gjorde bestemt intet. 
Nu har jeg jo så læst bogen, og jeg må virkelig sige at Karin Slaughter har skrevet endnu et medrivende mesterværk, som bare ikke kan slippes når man først kommer i gang. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg som altid fuld af forventninger og spænding. Der gik bestemt heller ikke lang tid før jeg var fanget af handlingen. 
Vi starter bogen ud med et kapitel i 1982, hvor vi møder Emily Vaughn, vores offer. Hun er godt i gang med at gøre sig klar til den længeventede afslutningsfest på skolen. Emily har dog hemmeligheder, og inden aftenen er slut, er hun blevet myrdet, men ingen ved hvem der gjorde det, heller ikke os læsere. 
Det så her Andrea kommer ind i billedet. Hun er lige blevet færdiguddannet som marshal, men før hun kan fejre den nye uddannelse, bliver hun med det samme sendt ud på sin første opgave.
Hun bliver sendt til Longbill Beach, hvor hun skal beskytte en dommer der har modtaget dødstrusler. Alt dette er dog et skjul for hendes rigtige opgave, at finde ud af, hvem der i virkeligheden myrdede Emily Vaughn. 
Som hun begynder at efterforske sagen, begynder hendes fortid dog også, at blive blandet ind i det hele, og det begynder at blive personligt for hende. 
Jeg er som sådan ikke helt ubekendt med Andrea Oliver, jeg har nemlig set netflix serien "Brudstykker/Pieces of Her" som handler om første bog i serien, men jeg vil sige det var nu alligevel lid anderledes at møde hende i bogen, frem for i tv-serien. Andrea er en interessant kvinde. Hun er virkelig fuld af følelser, men specielt frustration og vrede fylder hende, men sorg prægede hende virkelig også. Hun var en virkelig interessant kvinde at følge, og den her personlige udvikling hun gennemgår i løbet af bogen, mens hun finder ud af flere detaljer omkring sin baggrund og far, var virkelig medrivende. Jeg håber bestemt at Slaughter skriver flere bøger om denne interessante kvinde. 
Handlingen var virkelig interessant, og slet ikke til at slippe da jeg først kom i gang. Som mange af hendes andre bøger, så skifter vi mellem to tidsperioder, nemlig nutiden og 1982, hvor vi henholdsvis følger Andrea i nutiden, og Emily i fortiden. Samtidig så skifter tidsperioden også i hvert kapitel, hvilket gør at man som læser slet ikke kan slippe bogen når man når enden på et kapitel, da de også typisk slutter med en cliffhanger. 
Jeg vil ikke sige at jeg havde en favorit at følge, for de var på hver deres måde medrivende og fascinerende at følge. Emily vil jeg ikke afsløre for meget om, for så ender jeg bare med at spoile, men hun var virkelig interessant. Hendes personlighed gjorde mig virkelig nysgerrig, og hendes omgangskreds skræmte mig, men læs bogen for at finde ud af mere om det!

Sproget er som altid nemt i Slaughters bøger, og trods den store mængde tekst på siderne, og de lange kapitler, så fløj jeg bare gennem den ene side efter den anden. 
Samtidig er teksten også fuld af detaljer som gjorde det nemt at leve sig ind i handlingen og forestille sig alt som en lille film. Faktisk ville det være fedt hvis denne her bog også blev filmatiseret som en serie. Den ubehagelige stemning vi f.eks. møder på den her gård i Longbill Beach med de udmagrede kvinder, og ubehagelige mænd, ville virkelig være interessant. Samtidig ville det bare være virkelig fedt at se Andreas udvikling fortsætte som serie, for hun er bestemt et andet sted i sit liv i denne bog, end i første. 
I løbet af bogen møder vi en del forskellige personer, men som altid er Slaughter dygtig til at gøre dem nemme at holde styr på, samt interessante og fyldige. Jeg er f.eks. helt vild med Andreas partner, han er varm, sjov og virkelig dragende. Samtidig møder vi jo også en del mystiske og ubehagelige folk, og her vil jeg virkelig rose Slaughter for hendes evne til at få stemningen frem, så man virkelig kan fornemme hvem de er som personer. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en fantastisk velskrevet bog, og jeg kan kun varmt anbefale den til jer læsere der elsker en god krimi/thriller. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 24. november 2022

Anmeldereksemplar: Den magiske boghandel #4. - Bogsmuglerne.

Den magiske boghandel.

Titel: Den magiske boghandel #4. - Bogsmuglerne.

Original titel: Pages & Co. #4. - The book smugglers. 

Forfatter: Anna James. 

Udgivet på dansk ved: HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 29/09-2021. 

Antal sider: 432. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Tilly og bogsmuglerne. 

Milo bor på Lokomatopoietikon, eller bare Lokomato – et magisk tog, som rejser gennem både historierne og den virkelige verden ved hjælp af fantasiens kraft. Toget tilhører Milos onkel, bogsmugleren Horatio, og Milo har overværet mange af sin onkels skumle handler med sjældne bøger.

Da Horatio påtager sig en ny og farlig opgave, får han brug for Tilly Pages, som skylder Horatio en tjeneste. Men da både Horatio og Tillys morfar får tilsendt forgiftede udgaver af Troldmanden fra Oz, som får dem til at falde i en dyb søvn, må Milo og Tilly kæmpe mod tiden for at redde dem – og finde ud af, hvad der foregår.

Den uregerlige Lokomato fører dem til Smaragdbyen hos Dorothy og videre til Venedig i Italien i deres søgen efter den gådefulde Alkymist. Historierne, selve fantasiens inderste kerne, er måske i fare.




Så har jeg fået læst den fjerde bog i den magiske serie "Den magiske boghandel" som jeg fortsat er meget stor fan af. 
Faktisk vil jeg sige, at denne fjerde bog fangede mig en smule mere end de tre foregående bøger, og er blevet min favorit. Med det sagt, har jeg altså også nu endnu højere forventninger til kommende bøger. 

Da jeg begyndte på denne fjerde bog, må jeg faktisk erkende jeg lige i starten blev lidt forvirret, jeg havde nemlig ikke læst bagsideteksten og opdaget at vi nu får Milos synsvinkel i denne fortsættelse. Men da jeg så lige fik læst bagsideteksten, og blev klar over det, blev jeg virkelig også fanget af denne fortsættelse. 
Milo er en skøn karakter, som jeg allerede i tredje bog blev meget nysgerrig bog. Så da vi nu får hans synsvinkel i denne fortsættelse, slugte jeg hans kapitler råt. Milo er en omsorgsfuld dreng, som er fuld af følelser. Han er opmærksom, sød og utroligt venlig af natur, men bag alt det er han også en utrolig følsom dreng, som higer efter mere info omkring sine forældre og sin families baggrund. 
Milo ved ikke rigtigt noget om hvem hans forældre er, eller hvad der rigtigt skete med dem. Det eneste han ved er, at de døde i en bogvandrings ulykke, for hans onkel Horatio er ikke gavmild med sin info omkring familien. 
Horatio er en mand jeg virkelig ikke brød mig om i forrige bog. Han fremstod som en kold og hård mand, som ikke er villig til at hjælpe andre, medmindre det også gavnede ham. Det samme oplever vi også lidt i denne bog, men som vi høre mere om ham, samt lære Milo og hans baggrund bedre at kende, så begyndte jeg også at forstå ham lidt bedre. Med det sagt, så kom jeg aldrig rigtigt til at synes om ham, men jeg så andre sider, og dem kunne jeg nu godt se noget godt i. 
Vi følger også stadig Tillys vinkel, bare ikke i lige så stor grad som i de første tre bøger. Dette gjorde dog intet, for jeg følte stadig jeg fik lige så meget af hende, og oplevede en fortsat personlighedsudvikling, som jeg har gjort i forrige bøger. Jeg er stadig vild med Tilly, hun er stadig en skøn pige, som man ikke kan andet end at holde af. Hun er sød, omsorgsfuld og betænksom, samtidig med hun stadig bare er et barn, der bare gerne vil tage alle de rigtige valg, også selvom det måske ikke altid er de smarteste valg. 

Handlingen i denne fortsættelse var mindst lige så spændende som i forrige bøger. Vi er sluppet af med de onde Underwood-søskende, men faren er ikke ovre. Nu dukker der nemlig en ny skurk op, som har dårlige planer med Tilly og Milo. 
Tillsys morfar får et eksemplar af Troldmanden fra Oz med posten en dag, man da han rør ved den bliver han forgiftet. Kort efter dukker Horatio op og kræver tjenesten fra Tilly som hun skylder. Da han dog også ved en fejl rør ved bogen, bliver han også forgiftet, men inden han falder i dyb søvn, sender han Milo efter Tilly, og stiller dem over for en farefuld opgave. 
Tilly og Milo drager altså ud på bogvandringer og en tur til Venedig, hvor de møder den farlige Alkymist, som har farlige planer i tankerne. 
Endnu engang må Tilly og Milo kæmpe for bogvandringen, og for at finde en kur til deres familie. 
Som sagt er denne fortsættelse lidt anderledes end de første tre bøger, da vi jo også følger Milos vinkel, hvilket gjorde vi også fik lidt anderledes vinkler på alt det der skete, og ikke kun Tillys vinkel på det hele. Den detalje elskede jeg virkelig, det gjorde noget godt for serien, at få en ekstra vinkel. 
Jeg kunne virkelig godt lide alt den her mystik omkring Alkymisten, og hvem han egentlig var, for samtidig hørte vi også om en anden med et mystisk kodenavn, som er Alkymistens fjende, som de to unge må finde, i håb om hjælp. 
Dette var bestemt min favorit ud af de fire bøger der indtil videre er udkommet, og jeg er virkelig spændt på hvilken retning serien er på vej i. 
Sproget er stadig let, så man flyver stadig gennem teksten på ingen tid, samtidig med man stadig ikke kan andet end at nyde de skønne illustrationer. 
Forfatteren er stadig utroligt gavmild med sine detaljer, som endnu engang gjorde det nemt at leve sig ind i handlingen, og føle man fulgte de unge på sidelinjen. 
Vi møder som sagt også nye undervejs i bogen, og her vil jeg rose forfatteren for også fortsat at gøre sine karakterer livlige og fyldige, ikke en eneste var flad eller kedelig, og jeg glæder mig til at møde dem alle igen i næste bog. 
Så alt i alt vil jeg fortsat anbefale denne vidunderlige serie! 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

fredag den 18. november 2022

Anmeldereksemplar: Dødemagerske #1. - Novice.

Dødemagerske.

Titel: Dødemagerske #1. - Novice. 

Forfatter: Mariane Mide. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 250. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 

Novice. 

Jeg er ikke forkert. Jeg gjorde ikke noget forkert. Jeg beskyttede mig selv. Ordene er hurtigt blevet et mantra, som jeg siger for mig selv, hver gang andre kigger på mig, og til min overraskelse tror jeg på det. De få gange jeg alligevel får dårlig samvittighed over drabet, kigger jeg ned på min arm og ser på det store M.

Arnina er sytten år og drømmer om at blive gift med den mand, hendes forældre har valgt til hende. Hun vil bo i den landsby, hvor hun er vokset op med en flok børn i huset og gederoser i haven.
Da De Gyldne ser evner i hende og tager hende med fra alt, hun kender, kvæler det hendes drøm.

Trods sin egen modstand mod magi har hun ikke noget valg. Udstødt af alle hun kender, må hun tage med til de magiske haller i Malenoi og håbe på, at det hele viser sig at være en fejltagelse, og hun kan komme hjem igen.




"Dødemagerske" er en serie jeg har været meget spændt på at begynde på, da det lød som en interessant og lidt anderledes fantasy serie. Samtidig er det også forfatterens debut, så jeg var meget spændt på forfatterens skrivestil.
Nu er den dog læst, og jeg må sige den virkelig var interessant, og jeg glæder mig meget til en fortsættelse! 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg ikke de største forventninger til den, jeg havde dog allerede hørt lidt godt om den, så jeg var spændt.
Hurtigt blev jeg også virkelig fanget af handlingen og hovedpersonen Arnina. 
Arnina er en interessant pige, men også en der i starten virkelig irriterede mig. På nogle punkter virkede hun lidt som en medløber, og hendes personlighed var lidt flad, hvert fald indtil hun bliver taget med af De Gyldne. Herefter udvikler hun sig lidt, og bliver mere og mere sin egen person, hun bliver mere selvstændig og interessant at følge. 
Med det sagt, var hun i første halvdel ret træls til tider, men hun virkede nu alligevel som en ægte person. Da hun bliver tage med af De Gyldne, ændre hendes virkelighed sig, og hun skal nu til at acceptere sin nye virkelighed med magi. 
Ikke nok med det, så bliver hun heller ikke 100% accepteret af de andre i Malenoi da hendes evner viser sig, og med tiden giver hendes evner hende også problemer, men nu vil jeg heller ikke spoile for meget, jeg kan dog sige det var meget interessant. 
Magi er jo meget klassisk når det gælder fantasy, men bogen her fokuserer dog mere på den mørke del af magi, hvilket gjorde den lidt mere unik. Den var anderledes end så meget andet jeg har læst, og jeg var vild med det. Jeg er virkelig spændt på hvor det hele leder hen i næste bog. 
Samtidig med at bogen er spændende og magisk, så tager den også vigtige emner op, såsom frygten for det anderledes, diskrimination og venskaber. Her er det tydeligt at mærke dilemmaer vi kender til fra den virkelige verden. Forfatteren har virkelig håndteret emnerne godt og med respekt, samtidig med at have flettet dem sammen med handlingen på en interessant måde. 

Handlingen er generelt super interessant. I starten sker der ikke voldsomt meget. Arnina bliver taget med af De Gyldne, og hun skal nu bare vende sig til sin nye tilværelse. Det faktisk først da der går noget galt under hendes mærkning, at der virkelig begynder at ske noget og tempoet stiger. Trods det, vil jeg dog alligevel sige at den er spændende fra start af, og jeg havde virkelig svært ved at slippe bogen da jeg først kom i gang. 
Sproget er også let og jeg fløj bare gennem teksten på ingen tid. Samtidig er sproget spækket af et fyldigt billedsprog, som gjorde de nemt at forestille sig alt fra omgivelserne til personerne vi møder undervejs. 
Vi møder jo en del nye personer, da det jo er første bog, men her vil jeg sige at forfatteren har gjort de nemt og overskueligt at holde styr på dem alle. Samtidig vil jeg også sige at dem vi mødte virkede ægte og interessante, og jeg glæder mig virkelig til at møde dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at det var en yderst interessant start på serien, og jeg kan varmt anbefale den til andre fantasy elskere. 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

tirsdag den 15. november 2022

Anmeldereksemplar: Urværkerne #2. - Mekaniske hjerter.

Urværkerne.

Titel: Urværkerne #2. - Mekaniske hjerter. 

Forfatter: Stine Bahrt. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 17/09-2022.

Antal sider: 486. 

Antal stjerner: 4,5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Mekaniske hjerter. 

"Med tilbageholdt åndedræt rører jeg ved den næsten usynlige cirkel.
Det summer i fingerspidserne og i mit hoved.
Evnen ligger efterhånden som en forlængelse af mine tanker, og jeg behøver ikke engang koncentrere mig. Portalen åbner sig."

Splittelsen mellem urværkere og evneløse vokser. Nil er fanget i konfliktens midtpunkt, og hvis hun skal redde dem hun elsker, må hun få kontrol over sine feyevner.
Dorian har lært, at han må passe på sit hjerte, selv hvis det betyder, at han må give slip på Nil. Og da menneskehedens overlevelse trues, står han over for en skæbnesvanger beslutning.
Men Kuppelbyens fjender er langt farligere, end nogen af dem kunne forestille sig.






"Urværkerne #2" er en fortsættelse jeg har glædet mig til længe nu, første bog var nemlig en der virkelig fangede min interesse med sit interessante plot og unikke univers. 
Nu har jeg endelig læst den, og sikke en bog! Jeg må sige, at jeg faktisk synes den var en smule bedre end sin etter, og jeg er nu fuld af forventninger til tredje bog. 

Da jeg begyndte på anden bog, var jeg lige kort forvirret i starten, da det jo er lidt tid siden jeg afsluttede den første i serien, men det tog mig nu ikke lang tid før jeg igen så småt kunne huske de små detaljer fra første bog, og dermed kunne leve mig ind i handlingen igen. 
Denne fortsættelse starter egentlig ud fra hvor vi slap Nil og de andre i første bog. De er nu sluppet af med "De grå" og kuppelbyen er i kaos. De resterende urværkere og de evneløse skal nu til at arbejde sammen om at få orden over byen igen, men det er svært, da de evneløse er nervøse omkring de sidste urværkere. Samtidig med splittelsen vokser mellem urværkerene og de evneløse, står Nil også i en indre konflikt med kærligheden. Cirilla er ude af billedet, men trods det går det ikke glidende mellem Nil og Dorian (Sixpence), for Nil er i tvivl om hvorvidt hun savner Cirilla, eller om hun virkelig er forelsket i Dorian. Dorian begynder så småt at trække sig og blive mere fjern over for Nil, da han har lært at passe på sit hjerte, det ændre dog ikke på at følelserne for hende er stærke. 
Faren er dog ikke ovre, og nye fjender dukker op, hvilket endnu engang sætter Nil og de andre i en presset situation for at redde Kuppelbyen og deres fremtid. 
Vi går altså ikke glip af noget mellem de to bøger. I denne del er der dog lidt ændring i opbygningen, vi har nemlig fået en ny synsvinkel. I denne del følger vi nemlig også Dorians synvinkel, hvilket jeg var ret så vild med. 
Dorian er en skøn fyr. Jeg synes jeg fik et ret godt indblik i hvem han var i første bog, men nu hvor vi kommer tæt på ham, og rent faktisk følger ham tæt på, fik jeg et endnu bedre indblik i hvem han er inderst inde. Han er sød, omsorgsfuld og utroligt følsom. Udadtil virker han sej og fuld af selvtillid, men inderst inde er han utrolig følsom. Jeg kom virkelig til at holde af ham i denne del. 
Det at vi også følger en andens synsvinkel, gjorde virkelig også noget godt for læseoplevelsen, for det gjorde at når vi slap Dorian og skiftede til Nil, var jeg vildt nysgerrig på hvad der skete ved ham, og omvendt når vi slap Nil. Jeg blev altså mere ivrig efter at læse videre. 

Handlingen i denne del var mindst lige så spændende som i første bog. I denne her del, er der dog en del rejser mellem portaler og tidsperioder, og vi ser Nil udforske sine evner endnu mere, og blive bedre til at skabe portaler. 
Som sagt skifter vi synvinkler i denne bog, men vi kommer også ud for at gruppen bliver splittet op undervejs, som gjorde at vi til tider, ikke vidste hvad der skete ved visse parter. Dermed blev jeg også mere nysgerrig, og ivrig i læsningen. 
Kærlighed fylder dog også en voldsomt stor del i denne del. Forholdet mellem Nil og Dorian er nemlig meget ustabilt i største delen af bogen. På nogle måder kunne det det godt irritere mig til tider, at det fyldte så meget, og overskyggede noget af resten af handlingen, men så alligevel ikke, for det er jo egentlig ret normalt i deres alder, at forelskelse og forvirring fylder meget. Samtidig er det også normalt at unge og teenagere lader sig styre af sine følelser, som Nil og Dorian gør i denne del. 
Så på mange måder vil jeg sige at den del virkede ret realistisk. 
Mystikken med den nye fjende, og det at Urværksfeer begynder at forsvinde, fangede mig virkelig også, og jeg må sige at jeg havde virkelig svært ved, at forudse hvad der ville ske. Så her vil jeg virkelig rose forfatteren for sin evne til at gøre handlingen uforudsigelig. 
Sproget var jeg ikke helt så stor fan af i første bog, for jeg oplevede lidt halve og stumpede sætninger, de gjorde jeg dog ikke i denne fortsættelse! Læsningen var flydende, og jeg fløj bare gennem teksten på ingen tid. 
Forfatteren er også stadig dygtig med sit billedsprog, og jeg havde endnu engang let ved at leve mig ind i handlingen, og forestille mig alle omgivelserne og personerne. 
I denne del møder vi lidt nye folk, og her vil jeg også rose forfatteren for fortsat at være dygtig til at gøre dem levende, ægte og interessante. 
Alt i alt vil jeg sige at fortsættelsen her var fantastisk, og jeg glæder mig virkelig til endnu en. Så har i ikke allerede læst første bog, så kan jeg virkelig anbefale jer at give den en chance! 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 12. november 2022

Anmeldereksemplar: Forbandelsen over Laitana #3. - Sekratura Harmada.

Laitana. 

Titel: Forbandelsen over Laitana #3. - Sekratura Harmada. 

Forfatter: Sissel Moody. 

Forlaget: Klippe. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 520.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget, 
så tak til dem! 


Sekratura Harmada. 

Den kolde luft bedøvede mine følelser, og jeg måtte lukke øjnene. Flere skrig var ikke nødvendige. Vinden sang om vores elendighed, mens vi styrtede nedad. Hånden i min blev revet fra mig, da jeg fløj ud gennem taget på kareten.

Tror du på, at drømme kan gå i opfyldelse?
Jeg, Linea, har lært at tro på det.
Derhjemme kan jeg ikke snakke om magi. Min mor mener, det kun er noget, der findes i bøgerne. Men jeg har altid troet på det.
Og i Laitana er det så naturligt som at tage en dyb indånding.

Exma har fået et nyt våben i sin kamp for at beholde tronen. Hendes kræfter stiger, og hun kan ikke længere kontrollere uvejret, som hærger store dele af Laitana. Frelseren kæmper sine egne kampe mod sorgen, både over at miste og frygten for at møde ensomheden igen. Rollen er tung at bære. Men med en ny magisk sten har oprørsgruppen endeligen chance for at bryde forbandelsen over Laitana.
Der er bare én ting, der står i vejen for det endelige opgør ...





Forbandelsen over Laitana #3, er en fortsættelse jeg har ventet spændt og utålmodigt på siden 2019, da anden bog i serien udkom. Nu har jeg endelig fået den i hænderne, samt læst den og sikke en slutning på serien! 
Det var også en serie jeg havde ventet nervøst på, for jeg havde godt nok høje forventninger til den, samtidig med at jeg var trist over det nu er slut med Lineas eventyr til Laitana. 
Jeg trøster dog mig selv med, at jeg altid kan genlæse serien, og nyde den lige så meget som første gang. 

Da jeg begyndte på bogen, må jeg erkende at mange af de små detaljer fra de første to bøger var lidt udtværede. Det er trods alt også mange år siden jeg sidst læste på serien. Jeg vil dog sige, at forfatteren har været utroligt dygtig til at bruge de første par sider på, at gennemgå noget af alt det der skete for Linea og de andre i anden bog. Det var bestemt med til, at jeg hurtigere kunne læne mig tilbage og leve mig ind i handlingen endnu engang. 
Der er efterhånden gået lidt tid fra vi forlod Linea sidste gang, og hun har været tilbage på jorden i lidt tid, hvor hun har bearbejdet sorgen over tabet af dem vi mistede i anden bog. Hun føler sig ikke helt klar til at tage tilbage til Laitana endnu, men hun ved også godt at folket i Laitana er ved at være pressede. For Exma har fået et nyt våben i kampen for at beholde tronen. 
Linea må altså tage tilbage til Laitana og færdiggøre sin opgave som frelseren, hvilket bestemt ikke bliver en nem opgave, og ikke en uden tab undervejs. 
Jeg må sige, at jeg er virkelig imponeret over hvor langt Linea er kommet fra vi første gang mødte hende. Jeg oplevede i de første to bøger, at hun voksede utroligt meget med sin opgave som frelseren, og det må jeg sige hun også gør i denne afsluttende bog. Her videre udvikler hun sig nemlig stadig, og bliver en endnu stærkere person, med alt det hun gennemgår. 
Jeg må sige det virkelig har været en fornøjelse at følge hende, specielt fordi hun er så jordnær og nem at sætte sig ind i for mig, for hun er en jeg kunne se dele af mig selv i til tider. 
Handlingen i denne fortsættelse er mindst lige så spændende som den var i de to første bøger. Her kan vi dog godt mærke intensiteten stige, og blive mere dramatisk. Det tydeligt at mærke, at der snart kommer en ende på den her krig Exma har startet. 
I denne fortsættelse, kommer vi også endnu engang med Linea og de andre rundt omkring i Laitana, vi besøger bl.a. også steder vi har været før, i deres søgen efter en måde og redde alle de folk der gennem årene er blevet kidnappet af Exmas folk. 
Generelt vil jeg sige der ikke var et øjeblik der var kedeligt i denne slutning, og jeg må sige at forfatteren virkelig har været dygtig til at binde alle enderne sammen og få det hele til at spille sammen. 

Sproget er stadig let samt forståeligt, og med den intense og medrivende handling, er de lidt over 500 sider læst på ingen tid. 
Forfatteren er også fortsat utroligt dygtig til at beskrive og detaljere alt, på en måde der gjorde, at jeg nærmest følte jeg selv stod i Laitana og fulgte Linea og de andre på sidelinjen. 
I denne slutning møder vi endnu engang lidt nye folk, men de var stadig overskuelige at holde styr på, samt nogle karakterer der virkede fyldige og ægte. Men selv hvis det kniber med at holde styr på dem alle, er der et persongalleri bagerst i bogen, som gør det nemt og overskueligt. 
Alt i alt vil jeg sige at det har været en vidunderlig rejse med Linea til Laitana, og en rejse der har været ventetiden værd. 
Har i endnu ikke fået læst de første bøger i serien her, så kan jeg kun varmt anbefale jer at komme i gang med den, for den er skøn! 










Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.