mandag den 30. november 2020

Anmeldereksemplar: McConnell #2. - Dig og alt derefter.

McConnell. 

Titel: McConnell #2. Dig og alt derefter. 

Original titel: Falling #2. - You and everything after. 

Forfatter: Ginger Scott. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 09/10-2020. 

Antal sider: 321. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 

Cass & Ty. 

Cass Owens er fast besluttet på at lægge sit gamle liv bag sig. 
Hun har ry for at være løs på tråden og er kendt som engangsknaldet, diagnosen og en, man har medlidenhed med... 
Men alt det gemmer hun af vejen, da hun begynder på college. 
Her møder hun Ty Preeter, og hendes nye liv tegner til at blive perfekt. 
Ty ved, hvordan det er at være anderledes og han ser hende som Cass – og kun Cass. 
Det føles godt.
Men kan man bare lægge fortiden bag sig? Cass bliver indhentet af sit gamle jeg og bliver nødt til at træde i karakter og tage kampen med fortidens spøgelser op. 
I hvert fald, hvis hun skal gøre sig håb om en fremtid. 
Cass må gøre op med sig selv, hvem der egentlig skriver hendes historie. 
Hende selv – eller dem, der elsker hende.



Dette er en fortsættelse jeg har glædet mig meget til at gå i gang med, for jeg elskede etteren, og Ginger's skrivestil. Men det betød også jeg havde en del forventninger til denne fortsættelse, og heldigvis levede bogen op til alle forventningerne, men den har skabt endnu flere for den tredje og sidste bog i serien nu!

Da jeg begyndte på bogen her, kneb det lidt med hukommelsen, men jeg kom heldigvis hurtigt i tanke om hvad det nu helt præcist var at etteren handlede om, og så kværnede jeg ellers også bare igennem denne anden bog, og inden jeg så mig om, var jeg færdig samme dag. 
Cass Owens er en bestemt kvinde. Jeg kendte hende godt lidt fra første bog, og havde på fornemmelsen at hun gemte på mange dybe ting, og det gjorde hun virkelig også. 
Cass slås med meget både personligt og fysisk. Hun er ramt af en sydom som hun aldrig slipper af med igen, og det påvirker meget hende hverdag. Og vi får lov til at se hende kæmpe meget mod den i denne bog, og det var virkelig fedt af se hendes kampgejst og lærer hende bedre at kende. Jeg kom virkelig til at holde meget af denne tøs. 
Ty Preeter, en speciel mand, men også ret charmerende selv om han kunne være noget af en røv til tider. Ty kender vi også fra første bog, han er nemlig Nate's bror og roommate. Og allerede i første bog gjorde han mig faktisk ret nysgerrig, så det var fedt endelig at få hans historierie og lærer ham så meget bedre at kende. 
Ty er sjov, og han er omsorgsfuld over for dem han lukker ind i sit liv. Og han er så god for Cass, også selvom han kan være hård over for hende, for han støtter hende virkelig, og omvendt støtter hun ham meget.

Ginger Scott har skrevet endnu en smuk men også hård romance, for bogen handler ikke bare om deres spirende kærlighed, dårlige humor og venskaber, den handler også lidt om det at slås med noget, både fysisk, men også psykisk.
Cass har sin sygdom, og vi får hendes historie fra hvor sygdommen begyndte, og hvad den har gjort ved hendes liv, hvordan den har påvirket hende frem til vi møder hende, og hvordan den fortsat påvirker hende. Men hun har heller ikke det bedste ry, og det får vi også mere om i løbet af bogen, da hun langsomt begynder at åbne op, og jeg har nydt at få hele hendes historie.
Ty har også sit at slås med, fx er han lam i benene, og det giver jo også sine komplikationer. Vi får at vide hvad der skete, men det vidste vi godt fra første bog. Men vi får også at vide hvordan det påvirkede ham efter, psykisk, og det var ingen let kamp for ham. Men også hvordan det har påvirket hans familie, og hans iver efter at være stærk for sin bror, trods det ham der kæmper med mest på den plan. 
Trods det triste historier ved dem begge, har det været en fornøjelse at få dem begge. For det var ikke trist det hele, det var også en morsom og grinagtig bog, for nøj hvor fik jeg grint mange gange i løbet af denne bog. 
Jeg ser helt frem til at læse tredje bog. Jeg elsker Ginger's skrivestil, sproget er altid så let, og der rummer altid en vis humor som trækker op for de triste emner, men hun skriver også bare flydende og levende. Jeg følger virkelig bare jeg fløj igennem bogen. 
Samtidig er hun også fortsat god til at give alle bipersonerne vi møder undervejs massere af liv og energi, så det var også bare en fornøjelse at møde alle de nye, og de gamle igen, og glæder mig til endnu et gensyn med nye og gamle i næste bog! 
Så alt i alt vil jeg sige at denne bog er lige så fantastisk som første, og jeg kan kun varmt anbefale den! 
Husk nu den kan også læses uden at have læst første, jeg anbefaler bare begge. 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

søndag den 29. november 2020

4 Fortsættelser jeg glæder mig til udkommer.

 Fortsættelser på bogserier. 

Nå, så er det blevet tid til indlægget i November om ikke omhandler anmeldelser, Tbr og Wrap-ups! 
Dette indlæg er blevet delt ret sent, da jeg har haft en del om ørene i November, 
men bedre sent end aldrig! 
I sidste måned snakkede vi om Dansk fantasy, men i denne måned skal vi snakke om fire bogserier, som jeg glæder mig får en fortsættelse! 
Og faktisk er der også dansk fantasy på denne serie, 
generelt er det faktisk mest fantasy, da det er den genre jeg læser mest af. 
Men på listen er der også en i genren dystopi, og det en ret vild serie, som jeg virkelig bare er utålmodig efter en fortsættelse på, trods anden bog i serien lige er udkommet. 
Jeg vil dog ikke kunne give nogen datoer på hvornår disse fortsættelser udkommer, da jeg ikke selv ved det. Men jeg krydser selvfølgelig fingre for vi ikke skal vente alt for længe på dem! 

På billedet her ser i etterne i serierne, 
da jeg synes det ville se for rodet ud hvis jeg to alle bøgerne i de fire serier med på billedet. 





  1. Awen #1, Kaldet fra Galathea. Skrevet af Nathali & Bettina Laine. - Dette er en fantastisk og magisk bog, som jeg virkelig nød. Den handler om Aia og Peter, som en dag finder en mystisk kuffert med biletter som føre dem til Galathea. Et magisk skib som uddanner vogtere og morganskinnaer. På skibet bliver de præsenteret og fortalt om den "virkelige" verden, og alle det mysterier og farer. Men det er langt fra fredeligt for Aia på skibet. - Den er simpelhen så magisk, og detaljeret. Bogen er skrevet af mor og datter, og de har virkelig klaret den så godt med skrivestilen! Dette er en serie jeg glæder mig utroligt meget til en fortsættelse på! 
  2. An Ember in the Ashes #1, Det ulmende oprør. Skrevet af Sabaa Tahir. - Indtil videre er der lige nu 3 bøger på dansk i denne serie, og jeg ved at fjerde bog udkommer på engelsk her den 01/12-2020, så mon ikke den forhåbentlig snart udkommer på dansk? - Serien handler om Laia og Elias. Laia er en slave, og Elias er en af de farlige masker. Da Laia's bror en dag bliver arresteret, må hun opsøge modstandsbevægelse, som vil have hende til at spionere for dem, men ikke hvilket som helst sted, men på det farlige akademi for maskerne. Der møder hun Elias, som ikke er som andre masker, og hurtigt finder de ud af at deres skæbner er forbundet. - Det her er en serie der virkelig er gang i, og jeg slugte alle 3 bøger på ingen tid, og er virkelig ved at være utålmodig efter fjerde bog. Dette er et velopbygget og medrivende univers, og jeg kan virkelig ikke sammenligne det med nogen andre universer jeg har besøgt. Så nu må fjerde bog snart gerne komme på dansk. 
  3. Rød og Blå #1, Den sorte Enkes by. Skrevet af Nicole Boyle Rødtnes. - I denne serie er anden bog næsten lige udkommet, og jeg har allerede læst den. Og nu er jeg ved at gå til at utålmodighed efter tredje bog, som desværre nok først kommer i slutningen af næste år... - Serien handler om byen Viduana, hvor vi følger Clara, Emma og Silas. I Viduana må kvinder og mænd ikke blandes, for mænd er voldsomme, og kvinderne skal beskyttes imod dem. I Viduana er der mange regler, og mange af dem er utroligt hårde. Fx skal kvinder være fødende til de ikke længere bløder. Og Nu er Clara gammel nok til at skulle deltage i den forpligtelse. Emma er den sorte enkes barnebarn, men holder på en stor hemmelighed, som kan koste hende sit liv hvis den bliver opdaget. Og Silas følger vi i mændenes kvarter, og ser hvordan det fungere der. - Dette er en ret vild serie, den er ubehagelig og realistisk. Dette er et eksempel på virkeligheden jeg aldrig håber bliver til virkelighed. Men hold nu op en medrivende serie, med de ondeste cliffhangers. Jeg venter utålmodigt på tredje og sidste bog nu. 
  4. Spektrum #1, Leoniderne. Skrevet af Nanna Foss. - Denne serie er lige blevet genudgivet i nyt cover ved nyt forlag, og jeg har næsten lige genlæst de første 4 bøger, og venter nu utålmodigt på at femte bog udkommer. - Bogen handler om en flok unge som en da får nogle mærkelige trekantede ar i hænderne som giver dem mærkelige evner, og lader dem rejse i tiden. De bliver hurtigt trukket ind i en masse mystiske og farlige hændelser, og nogle vil dem til livs. Der bliver konstant stillet spørgsmål, og næsten ikke svaret på dem. Hvorfor dem? - Denne serie er fantastisk! Jeg har genlæst de første par bøger en del gange nu, og jeg bliver aldrig træt af denne serie. Nanna formår gentagende gange at holde mig fanget, og nysgerrig. Samtidig med hun konstant overrasker mig! Nu må femte bog altså meget gerne udkomme! 

Det var så fire serier jeg spændt venter på fortsættelser til, men tro mig jeg venter på maange fortsættelser, og skulle jeg nævne dem alle, ville dette indlæg virkelig blive langt.
Derfor har jeg valgt disse fire som jeg virkelig bare glæder mig til. 
Har i læst nogle af bøgerne? Og hvis ja, hvad synes i så om dem indtil videre? 
Smid gerne en kommentar med jeres mening om bøgerne i har læst, eller titler som i venter på fortsættelser til! 




Tak til forlagene,
som har sponsoreret bøgerne til 
tidligere anmeldelser i dette indlæg. 


torsdag den 26. november 2020

Anmeldereksemplar: Spektrum #1. - Leoniderne.

Leoniderne. 

Titel: Spektrum #1. - Leoniderne. 

Forfatter: Nanna Foss. 

Forlaget: Gyldendal. 

Genudgivet ved nyt forlag den: 08/10-2020. 

Antal sider: 388.

Antal stjerner: 5/5. 

Gammel anmeldelse af første udg: Gammel anmeldelse.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så tusind tak til dem!  

Emilie.


Emilie sidder normalt bagerst i klassen og holder lav profil. 
Lige indtil den nat, hvor hun tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Snart begynder der at ske uforklarlige ting omkring hende. 
Emilies drømme bliver til virkelighed, men ikke kun på den gode måde. 
Det tvinger hende til at finde ud af, hvem hun kan stole på – og om hun overhovedet kan stole på sig selv.



Så har jeg simpelhent fået genlæst den første bog i den fantastisk spændende serie Spektrum! Og eftersom den har fået nyt cover, forlag og opdateret lidt indhold så skal den også have en ny anmeldelse! 
Dog vil jeg med det samme sige, jeg kan på ingen måder huske alt sprogligt og samtale udvekslinger, så jeg vil ikke kunne sammenligne helt med de første bøger, men jeg kunne fornemme at den var opdateret, og en smule anderledes, men på den gode måde.

Da jeg begyndte på bogen her gik der ikke lang tid før jeg endnu engang var opslugt af universet og dets karakter, og endnu engang bare nød at få lov til at følge Emilie. 
Emilie er en karakter jeg har syntes om fra første gang jeg læste bøgerne, måske fordi hun minder mig lidt om mig selv. Hun er meget stille, genert og nervøst anlagt. Men hun er også stædig, og der er noget kampgejst i hende. Emilie gennemgår noget af en personlig udvikling fra start til slut, og jeg nyder bare at følge den hver gang jeg læser hendes del af historien! 

Handlingen i denne bog er simpelhent så spændende, og trods jeg kender den og har læst den flere gange, synes jeg den er lige så velskrevet og spændende hver gang, og jeg kan slet ikke få nok af serien! 
Der sker overraskende meget i denne første bog, dog begynder tidsrejserne faktisk først sent i bogen. Men der sker en masse spændende og mystisk op til tidsrejserne, som bare holdt mig spændt og fanget fra start til slut.
Nanna er utroligt godt til at stille læseren spørgsmål, for så at svare på dem og skabe endnu flere spørgsmål, hvilket jeg bare oplevede holdt på min nysgerrighed, og gjorde jeg havde så meget svære ved at slippe bogen. Men hun er også god til at komme med overraskelser, for selv jeg som genlæste bogen, blev jeg alligevel til tider overrasket, og det var virkelig fedt. 
Sproget i bogen er som sagt blevet opdateret lidt, og selv om jeg ikke kan huske alt fra første udgave, kunne jeg tydeligt godt fornemme at der var blevet rettet lidt, så det passer lidt bedre til nutiden, og det var nu meget rart. 
Nanna er også super god til at bruge massere af detaljer til at beskrive alt, og jeg havde på intet tidspunkt svært ved at forstille mig alt fra omgivelserne, farverne, prismet og kompasset, og meget mere. Og jeg glæder mig til at læse videre på serien, og suge flere detaljer til mig. 
Men Nanna er også bare super god til at skabe levende og spændende karakterer. For trods Emilie er vores hovedperson i bind et, så formår alle de andre vi møder også bare at fange mig, og gøre mig nysgerrig, og jeg glæder mig til at få lov til at følge Alban, Linus, Adrianna, Pi og Noah i hver deres bind, og dem der evt kommer til i fremtiden! 
Bøgerne har også fået nyt cover, og dem må jeg altså lige rose inden jeg runder min anmeldelse her af. De er simpelhent så smukke og øjenfangende. De gamle er smukke, men jeg er altså så meget mere fan af de nye. De fanger mig mere, og de fyldt med endnu flere farver der bare skriger "SE MIG, LÆS MIG" så derfor skal de altså også lige have massere ros.
Og så skal de selvfølgelig lige anbefales, jeg kan ikke anbefale dem nok! Så har du ikke allerede læst bøgerne, så se da at komme i gang! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 25. november 2020

Anmeldereksemplar: Mellem Himmel og Helvede #3. - Helvedeskvaler.

Himmel og Helvede.

Titel: Mellem Himmel og Helvede #3. - Helvedeskvaler.

Forfatter: Anne Christine Eriksen. 

Forlaget: Dreamlitt. 

Udgivet: 17/09-2020.

Antal sider: 413. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 

Helvedeskvaler. 

Roen hviler over de fire dimensioner med de magiske sten fordelt og sikkert låst væk i henholdsvis Helvede og Himlen.
Halvandet år er gået, men Lesta har ikke set Daniel siden deres konfrontation med Basel og Selene i Sitara. 
Til gengæld snakker de sammen. Meget. De forsøger begge at skjule deres følelser, men da Daniel en dag stopper med at kontakte Lesta, tvinges djævlesønnen til at foretage et valg: Daniel eller Helvede?
I Helvede betyder loyalitet alt, og Lestas vil blive sat på prøve, da Daniels forsvinden kobles til planer om forræderi.

Når det kommer til krig og kærlighed findes der ingen nemme valg mellem Himmel og Helvede.




Så er den tredje bog i denne utroligt spændende bog også blevet læst, og hold da op hvor var den lige så god som de første to, hvis ikke en smule bedre. 
Dog vil jeg sige at jeg er rigtig skuffet hvis dette er sådan serien bliver afsluttet. Der er alt for mange løse ender, og alt for mange ubesvarede spørgsmål endnu, så jeg krydser alt jeg kan og håber på hvert fald bare en enkel bog mere i serien.

Denne bog begynder sådan ca et års tid fra hvor vi slap anden bog. Daniel er så småt begyndt at vænne sig til himlen, sine evner og træningen. Og Lesta er også tilbage i hans daglige rytme og inde i varmen ved sine brødre igen. Men Daniel og Lesta holder på en hemmelighed, de kommunikere nemlig uden nogen ved det. De møde aldrig, det kun smser og opkald. Men noget sker en dag, som gør at Lesta må bryde den aftale, og sætte sig selv i fare for at redde Daniel, for han er måske den eneste der vil kunne finde ham... 
Denne tredje bog var simpelhent bare så spændende. Starten var sådan set ret rolig, men da Daniel forsvinder går der ellers bare gang i den. Der skete bare hele tiden noget der overraskede og det var virkelig fedt, og det gjorde jeg bare ikke havde lyst til at slippe bogen når jeg først kom ordenligt i gang. 
Daniel og Lesta's forhold tager en helt ny drejning i denne tredje bog. Daniel har lært at acceptere Lesta og hvad han har gjort, og nærer ingen ønsker om hævn længere. Og kærligheden begynder at spire mere og mere imellem dem. Og nøj hvor var det egentlig alligevel lidt spændende! For hvad nu hvis de blev opdagede? Hvad ville der ske, og hvad ville Lesta sige til at han måske er Daniels Sjælepartner? Så mange spørgsmål, så meget drama.. 
I denne tredje bog følger vi Daniel og Lesta som altid, men denne gang får vi endnu flere nye synsvinkler, nemlig også Mazin's, den ene djævlesøn, og Belial, djævlens bodyguard. Og vil sige det var faktisk ret interessant at komme så tæt på djævlen, og se hvad der foregik der. Jeg så hvert fald virkelig frem til de kapitler hvor vi fulgte Belial. 
Belial brød jeg mig ikke helt om i starten, han virkede en smule manisk og træls. Men jeg blødte lidt op over for ham da jeg begyndte at lærer ham ordenligt at kende, og kom mere under huden på den hårde mand. Han var nu alligevel en interessant mand. 
Mazin fulgte vi egentlig ikke så meget, det var et par enkle kapitler her og der, men ikke vildt meget. Det var dog fedt nok, for det gav os et indblik i hvad der skete ved ham og de andre djævlesønner, mens der sker en masse kaos i Helvede. Hvad der sker i Helvede må i dog selv finde ud af, den spændende detalje fortæller jeg dog ikke noget om. 

Sproget i bogen er lige så let og flydende som altid. Og bogen er spækket med massere af fede detaljer som endnu engang gjorde det let bare at læne sig tilbage og nyde spændingen. 
Som sådan er det ikke fordi vi støder på vildt mange nye personer i denne del, men dem vi gjorde var levende og ægte, bipersoner der sagde mig noget, og gjorde mig nysgerrig. Så Anne er også fortsat super dygtig til at gøre sine karakterer levende og fangende. 
Som sagt sker der en del i løbet af denne bog, og faktisk meget jeg egentlig ikke lige havde overvejet eller set komme, hvilket var fantastisk. Jeg elsker bare når jeg læser en bog og gentagende gange bliver overrasket, og det gjorde jeg med denne her. 
Daniel og Lesta gennemgår fortsat personlig udvikling, de modnes mere og mere med tiden, og vokser med de ansvar de bliver stillet over for gentagende gange. Dog gør de begge dumme ting til tider, og handler uden at tænke, men de er gennemgået noget af en udvikling personligt siden første bog, og det har virkelig været en fornøjelse at være vidne til denne udvikling. 
Dette er altså bare en vild serie, med et fantastisk spændende og velopbygget univers som jeg ikke kan få nok af, og bare håber på endnu flere bøger fra. 
Så har i endnu ikke læst serien, eller bare er nået til denne tredje bog, kan jeg kun anbefale jer at komme i gang med den. Dette er fantastisk dansk fantasy! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 
 

lørdag den 21. november 2020

Anmeldereksemplar: Skaberens våben #3. - Lysets vogter.

Skaberens våben.

Titel: Skaberens våben #3. - Lyset vogter. 

Forfatter: Marie-Louise Rønning. 

Forlaget: Dreamlitt. 

Udgivet: 25/09-2020.

Antal sider: 396. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 

Lysets vogter.

"Noget så ubetydeligt som døden vil aldrig kunne skille os ad."

Efter et skæbnesvangert opgør må Victoria Engelbrandt sande, at det værste bedrag er det, der sker i egne rækker. 
Samtidig er de alliancer, som Matthew satte ud for at genoplive, ikke længere glædende. Drevet af ønsket om retfærdighed, rejser hun og Matthew afsted for at forhindre Rådets nedslagtning af Folket og de forsvarsløse Tusmørkebørn i Sverige. 
En rejse der fører dem tættere på Skaberens Våben og det uundgåelige opgør med De Sorte Heks – et opgør der ikke kun handler om, hvem der vinder eller taber, men om hvem der overlever.



Så har jeg endelig fået læst den tredje og sidste bog i serien - Skaberens våben. - Og hvor er det en fortsættelse jeg har gået og ventet længe og spændt på! 
Denne afsluttende bog i serien overraskede, og tilfredsstillede mig. Dette var helt bestemt en dejlig slutning på serien, og jeg kunne ikke have set den bedre! 

Da jeg begyndte på bogen her, kunne jeg ikke huske meget fra de første to bøger, og slet ikke slutningen på anden bog. Men da jeg kom i tanke om det, sad jeg også bare spændt med en knude i maven af nervøsitet for hvad der ville ske. 
Samtidig tog det mig nu også lidt tid at falde ind i universet og bare flyde med fortællingen, for som sagt var mange detaljer gået tabt i hukommelsen. Men jo længere ind jeg kom, og jo flere detaljer der blev genopfrisket, jo nemmere blev det også bare at flyde med historien og følge Victoria, Matthew og Will på sidelinjen. 

Victoria, Matthew og Will er alle som jeg husker dem, og jeg nød endnu engang at få lov at følge dem alle på sidelinjen igen i denne afsluttende bog. 
Alle tre gennemgik noget af en udvikling igennem de første to bøger, og det gør de endnu engang i denne tredje, og jeg vil sige at de alle formår at blive pænt modne med tiden. 
Igennem denne tredje bog sker der en del, og vi kommer virkelig rundt i landet med dem alle. Vi kommer blandt andet rundt i Sverige, Frankrig og Tyskland, og lidt flere steder, nogle var vi også i, i anden bog, men nogle er nye for os. Så vi kommer nu alligevel endnu engang godt rundt i landet med de tre. Men det blev aldrig for meget, jeg synes at Marie-Louise alligevel har formået at sprede det godt ud over de næsten 400 sider. 
Dette er jo også den afsluttende krig med Den Sorte Heks, så vi følger Victoria og hendes forberedelse på denne sidste kamp, og hvor var jeg egentlig spændt på hvordan det hele ville ende i sidste ende, for jeg havde faktisk ingen ide om det, og jeg må sige jeg blev faktisk lidt overrasket over slutningen, men den var god, og jeg tror ikke den kunne være blevet bedre på andre måder. 
Igennem denne bog følger vi Will meget mere end i de to første bøger, og det gav bare et endnu større indblik i hvem han er og hvordan han har det inderst inde, og jeg følte virkelig jeg kom til at kende ham godt, og jeg nød virkelig at følge ham i hans personlige udvikling, for han gennemgår en stor udvikling fra første bog. 

Sproget i bogen er som i de to første dejligt let, men der er meget tekst på siderne, og kan måske godt gøre det tager lidt tid at komme igennem bogen for den mere langsomme læsere. Men den spændende handling, som også indeholder rigeligt med humor som i de to første, gør bare at læsetempoet går lidt hurtigere. 
Marie-Louise er super god til at bruge massere af detaljer til at beskrive alt, og specielt omgivelserne vi kommer ud i, jeg havde virkelig intet problem med at forstille mig det hele trods hukommelsen drillede lidt i starten, så det et stort plus for mig. 
Men hun er også super god til at gøre sine bipersoner fremstående og ægte. Vi møder mange folk denne afsluttende bog, og der må jeg nok sige det godt kunne blive lidt forvirrende til tider. Men hun har formået at give dem liv og en stemme og det elskede jeg. 
Altså alt i alt vil jeg sige at dette var en fantastisk slutning på en vidunderlig serie, og jeg kan kun anbefale den!




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 19. november 2020

Anmeldereksemplar: #Datemignu.

Dating. 

Titel: #Datemignu. 

Forfatter: Patricia Jiménez. 

Forlaget: Adi og Lama. 

Udgivet: 01/10-2020.

Antal sider: 218. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så tusind tak til dem! 

Uskrevne regler på tinder?

28-årige Freja er netop er kommet ud af et forhold med en hashmisbruger. Nu skal der ske noget nyt. Hun finder sin sombrero-ja-hat frem og tager den på. Freja er færdig med at være en pæn pige. 
Sammen med sine veninder opretter Freja en Tinder-profil, og veninderne har masser af velmenende råd om, hvem hun bør swipe til højre eller venstre. De udstyrer også Freja med en liste over absolutte no-go’s i Tinder-spillet, men heldigvis tror Freja ikke på regler og kaster sig ud i et hæsblæsende dating-eventyr uden begrænsninger.
#Datemignu er en kavalkade af kønsbehåring, oralsex, afrikanske mænd, der bader i egen sæd, forelskelse, lidt forbrænding på en nøgen youngster samt søde, sjove, dejlige, skønne, fantastiske, modige mænd, veninder og oplevelser. 




#Datemignu var en bog jeg var ret spændt på at gå i gang med, både fordi den lød utroligt underholdende, men også noget anderledes end hvad jeg normalt læser, men jeg kan sige at den underholdte mig, og jeg er vildt glad for at have læst den! 
Dette er altså en fantastisk morsom bog! 

Da jeg begyndte på bogen her vidste jeg ikke helt hvad jeg gik ind til, ud over at den virkede morsom, men også lidt grænseoverskridende, men lige så snart jeg først kom rigtig i gang, kunne jeg slet ikke slippe den. Jeg læste den i et hug! 
Freja er 28 år, lige kommet ud af et langt forhold, og vil nu ud i dating verdenen, og derfor kaster hun sig ud i tinder verdenen, som indeholder mange forskellige typer. Hun beslutter sig for ikke at følge alle de uskrevne regler og prøver at date så mange forskellige typer hun kan, og det gør hun bestemt også. Og nøj hvor var mange af dem specielle. Jeg grinte mange gange under Freja's dates, og jeg ser helt frem til en fortsættelse! 
Freja er en skøn kvinde! Livlig, men også rolig og nede på jorden. Hun er selvsikker omkring sig selv, og bestemt ikke kræsen. Hun har mod på livet, og lader ikke en dårlig date eller oplevelse stoppe sig. Jeg forelskede mig helt i hende, hun er bare en kvinde der er let at synes om! 

Igennem bogen kommer vi på mange dates, og det sjoveste ved det var nok at jeg vidste at de er skrevet på ægte hændelser, men det chokerede mig virkelig også! Der var så mange specielle typer, fx en der ikke havde noget imod at gå ned på en kvinde der bløder, og en der gemmer kondomer og smøre sig ind i sin sæd. Men der var også en med totale humørsvingninger. Altså der var bare rigtig mange specielle typer, og jeg elskede at læse om dem alle, for det viser også bare hvor mange forskellige typer folk der findes i verdenen. 
Jeg følte også at bogen samtidig med den var sjov, kom med et rigtig vigtigt budskab om at det vigtigt at du er sig selv, også selv om en person måske ikke synes om dig, for hvis personen ikke synes om dig som du er, er de ikke det værd. Og det har også fået mig selv til at acceptere mig selv lidt mere, og jeg håber andre læsere måske har fået samme fornemmelse efter at have læst bogen, lige meget hvad køn du er, for vil også sige at bogen kan læses af alle. 

Sproget i bogen er let og morsomt, jeg fløj bare gennem teksten, og er virkelig blevet vild med Patricia's skrivestil. Dog ville jeg have ønsket at samtalerne mellem Freja og de forskellige folk var markeret bedre, evt sådan her, "..." istedet for bare med en streg. For jeg læser hurtigt, og missede et par gange når hun første en samtale, fordi det ikke var markeret så tydligt når hun snakkede med nogen. Og jeg tænker ikke jeg kan være den eneste der har det sådan. 
Patricia har også været gavmild med sine detaljer, og pakker bestemt ikke noget ind. Hun er meget på med sine beskrivelser, og jeg kunne virkelig forstille mig alt der blev beskrevet. Så det et stort plus! 
Samtidig er hun også super god til at give alle sine bipersoner liv og energi. De trådte ikke i baggrunden, men var fremme og havde en stemme. Og jeg nød at møde dem alle! 
Men alt i alt vil jeg sige at dette var en super underholdende bog, og jeg kan kun anbefale den! Og så vil jeg håbe at i læsere bliver lige så underholdt som jeg gjorde. 




Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 16. november 2020

Anmeldereksemplar: Mellem Himmel og Helvede #2. - Himmelsendt.

Himmel & Helvede.

Titel: Mellem himmel og helvede #2. - Himmelsendt.

Forfatter: Anne Christine Eriksen. 

Forlaget: Dreamlitt.

Udgivet: 12/12-2018.

Antal sider: 529. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Himmelsendt.

Daniels verden er blevet vendt på hovedet. Hans biologiske far er kommet tilbage, og med ham også de evner, som Daniel i sin tid brugte til at finde den diamant, alle nu leder efter.
Der er sket meget, siden han forlod sin trygge tilværelse i Sitara, og fortidens spøgelser gør Daniel usikker på, hvor han egentlig hører til. 
I Helvede har Lesta det svært, efter at hans brødre har vendt ham ryggen. Samtidig er hans far, Djævlen, rasende efter endnu et fejlslagent forsøg på at dræbe Daniel, og han forlanger derfor, at Lesta skal på en separat mission, imens de andre djævlebørn jagter Flokken og diamanten.

I mellemtiden kæmper begge mænd mod de umulige følelser, de var begyndt at få for hinanden
 



Så har jeg simpelhent også fået læst den anden bog i denne spændende serie, og hvor må jeg sige at den bliver altså bare bedre og bedre! 
Jeg er meget spændt på hvad der nu skal ske i tredje og sidste bog! 

Bogen her begynder sådan set fra hvor vi slap, at Daniel blev engel og har fået sine minder tilbage. 
Denne anden bog overgik virkelig alle mine forventninger og var så meget bedre end forventet. 
Daniel har jo nu fundet ud af at han er en engel, og alt bliver vendt på hovedet for ham, og jeg følte virkelig med ham, for han har det hårdt, og har svært ved englenes regler og levemåder. Men han klarer den virkelig godt, det må jeg nu alligevel sige, og jeg nød virkelig at følge hans videre rejse og udvikling. For igen har Daniel noget af en personlig udvikling i denne bog, og han bliver virkelig bare mere moden med tiden. 
Jeg elskede at høre om himlen og hvordan det hele fungerede. Jeg sugede simpelhent bare alle detaljerne til mig og kunne bare ikke få nok. 
Jeg synes bestemt det var interessant at høre om hvordan de levede i himlen, og de forskellige regler de har, og de forbandelser de ligger under. Fx må de kun synde 3 gange, og så bliver de faldne, og der skal utroligt lidt til at engle synder, bare en forkert tanke kan være en synd. Men de havde også en anden forbandelse, den vil jeg dog ikke spoile, læs hellere bogen, men jeg kan sige den overraskede faktisk lidt. 

Igennem denne anden bog bruger vi en stor del af tiden med Daniel i himlen, hvor han faldt til rette, lærte sin far at kende, og trænede sine evner, samt hjælpe englene med at finde de mystiske sten der er forsvundet! Men det blev aldrig kedeligt, der skete altid et eller andet spændende som gjorde jeg bare måtte læse videre, og det blev aldrig for meget. 
Men vi følger selvfølgelig også stadig Lesta. Lesta lod jo Daniel slippe væk for anden gang nu, og det bliver han altså straffet for. Hans brødre vil ikke snakke med ham, og hans far, Djævlen, lader ham ikke hjælpe på den mission som hans brødre er på, han bliver i stedet sendt ud efter stenene sammen med de andre eftersøgnings hold. Men der skete alligevel også noget for ham hele tiden som gjorde jeg bare måtte læse videre. Og jeg vil sige at Lesta udvikler sig alligevel også lidt personligt i denne bog. 
Men samtidig med Daniel og Lesta er hver deres sted, slås de begge med følelserne for hinanden, så selv den spirende kærlighed ligger stadig i baggrunden selvom de nu er fjender. 

Forfatter Anne er fortsat dygtig til at viderebygge på sit fantastisk spændende univers, nu kommer vi jo i himlen, og helvede, og jeg vil sige hun har været super god til fortsat at gøre det hele detaljeret og spændende, og nemt at forstille sig.
Men hun er også fortsat super god til at give sine bipersoner massere af liv og energi. De føltes alle så levende, nye såvel som gamle, og jeg nød at møde dem alle, og der frem til gensyn med mange af dem! 
Jeg er simpelhent så imponeret over universet, og kan slet ikke få nok af det og dets karakterer, og jeg glæder mig virkelig til at læse tredje bog nu. 
Så altså dette er en bog jeg bare ikke kan anbefale nok, så har i endnu ikke læst den første bog så se at komme i gang! Og har i læst den, så kom da endelig i gang med anden bog nu! Jeg håber i vil nyde den ligeså meget som jeg gjorde. 




Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

fredag den 13. november 2020

Anmeldereksemplar: Dragernes ære #1. - Drageægget.

Dragernes ære.

Titel: Dragernes ære #1. - Drageægget. 

Forfatter: C. G. Valentin. 

Forlaget: Klippe. 

Udgivet: 20/09-2020.

Antal sider: 340. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så mange tak til hende! 


Drageægget. 

“Under Dragernes Æra var alle lige. Vi skabte selv vores lykke. Familie, race og penge betød ikke noget. Det var drømme og handlinger, der skabte en skæbne.” Daerín rejste sig op i siddende stilling.
Juliana fulgte hans eksempel. Let foroverbøjet greb han hendes hænder, stadig med hendes blik låst fast i hans.
“Ingen var håbløs. Hvis man var anderledes, var det en god ting,” hviskede han svagt, men stemmen brændte sig alligevel ind i hendes sind.
“Tænk, hvis det kunne være sådan igen.”

Juliana trækkes ufrivilligt med til portalen for Novahr Orbís og ramler midt ind i en international landekrise.
Julianas psykiske sårbarhed bliver årsagen til, at hun er den udvalgte. Det, der var Julianas svaghed i sin egen verden, bliver til hendes styrke. Hun oplever for første gang venskaber og intens kærlighed.
En kærlighed, der er påvirket af et drageæg, selvom drager er frygtede som pesten. På trods af dette vokser drømmen om at genskabe Dragernes Æra; en tid, der for nogen både indgyder frygt og sorg, mens den for andre er symbolet på, at de svage kan blive de stærke.
Men hvilken version skal Juliana tro på? Er det farligt at forelske sig i en elver, og vil hun nå at forhindre verdens undergang? Og hvad sker der, når et drageæg begynder at klække i et land, hvor ejerskab af sådan en skabning er lig med døden?



Dragernes ære var en bog jeg var meget spændt på at gå i gang med. Både fordi den lød utroligt spændende, men også fordi at dette er den første bog jeg læser af denne forfatter. 
Så jeg var meget spændt på hvordan hendes skrivestil var, men selvfølgelig også det her univers hun har bygget op. 
Jeg slugte denne bog på ingen tid, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske, men også fordi det univers vi møder var så utroligt spændende, og fyldt med spændende informationer om verdenen, dens fortid og dets væsner og folk. 

Bogen her starter sådan set ret hurtigt ud med dets spænding. Vi får en spændende prolog, men spændingen for Juliana begynder også allerede i første kapitel. 
Da vi møder Juliana er hun på vej til sin reeksamen, men hun når aldrig frem, for inden hun ser sig om er hun blevet fragtet til en anden verden, og blevet udpeget til den udvalgte som skal redde både hendes egen verden, men også den anden hun kommer til. 
Juliana er en meget selvkritisk og trist pige. Hun tænker sjældent godt om sig selv, og er faktisk ret god til at rakke ned på sig selv, men jeg fik lidt indtrykket at det godt kunne være på grund af mindre gode familie bånd, at hun tænker sådan om sig selv. 
Men Juliana er også utroligt stærk, og stædig. Og det var nok også med til jeg syntes så godt om hende. Hun indeholdte meget, og virkede så ægte, men hun udviklede sig også rigtig meget. 
Juliana kommer generelt ud for lidt at hvert i løbet af bogen som kom til at styrke hende meget. 

Handlingen var virkelig spændende, jeg nød at høre om det her univers vi kommer til med Juliana, og deres historie. Specielt dragernes ære gjorde mig nysgerrig, og jeg nød virkelig at høre om det. 
Det meste af tiden bruger vi faktisk på slottet som Juliana bliver fragtet til. Vi ser hendes oplæring som den udvalgte. Men selv om det meste af tiden går på slottet, blev det aldrig kedeligt. Der skete meget, men også med små pauser så det ikke blev uoverskueligt. 
Men Juliana oplever også spirende kærlighed i sin tid i denne anden verden. En vis elver fanger hendes nysgerrighed. Men han har farlige hemmeligheder og blander hende ind i noget farligt og ulovligt...
Igennem bogen møder vi faktisk en del folk, elvere, dværge, magikere, almindelige mennesker og flere. Og jeg vil faktisk sige det er med at holde tungen lige i munden for at holde styr på dem alle, jeg oplevede lidt forvirring til tider. 
Men jeg nød at møde dem alle, for de virkede alle livlige og ægte. Forfatter C, har været rigtig god til at give sine karakter liv og fylde, og det nød jeg virkelig! 
Sproget i bogen var også dejligt let og forståeligt, og jeg fløj bare gennem teksten på ingen tid. Dog vil jeg sige teksten er meget lille i bogen, og vil nok kunne blive et problem for en del, der ville jeg ønske de eventuel gjorde den lidt større i de næste bøger. 
Denne første bog i serien er meget opbygning og introduktion af universet og dets karakterer og historie, men den havde også massere af spændende handling, og jeg er virkelig spændt på hvad forfatteren har i planerne for os i næste bog! 
Jeg kan kun varmt anbefale denne spændende bog, jeg selv venter spændt og ender nok også med at genlæse den inden anden bog udkommer. Og så håber jeg selvfølgelig at i vil nyde den lige så meget som jeg gjorde! 



Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

onsdag den 11. november 2020

Anmeldereksemplar: Sort måne #1. - Blodarv.

Sort måne.

Titel: Sort måne #1. - Blodarv.

Forfatter: Haidi W. Klaris. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 16/10-2020.

Antal sider: 297.

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så mange tak til dem! 

Blodarv.

Syttenårige Connor har boet alene med sin mor hele livet.
Da hun dør, tvinges han til at flytte til den lille by Mossy Creek for at bo hos sin ukendte moster og bedstefar.

Et møde med den mystiske Amelia bliver starten på en romance der er dømt til at slutte før den er begyndt, for byen gemmer på en mørk hemmelighed, og mange ønsker ikke at se dem sammen.



Så har jeg fået læst den første bog i Sort måne serien, og hvor må jeg sige den starter spændende ud, og slutter med noget af en cliffhanger! Jeg venter spændt og utålmodigt på en fortsættelse nu! 
Jeg har elsket alle Haidi's tidligere bøger, og hun har altså bare skrevet endnu en fantastisk bog, som man bare ikke kan lægge fra sig igen. 
Haidi, fortsæt det gode arbejde med de spændende bøger! 

Da jeg begyndt på Sort måne #1, var det ikke planen at læse den i et hug, men det gjorde jeg altså. For da jeg kom rigtigt igang, og vi landede med Connor i Mossy Creek, begyndte spændingen altså bare, og jeg måtte vide hvordan det hele ville ende i denne første bog...
Connor er en karakter der føltes så levende og ægte. Haidi har virkelig gjort sig et godt arbejde med ham. Jeg følte virkelig jeg kom under huden på ham, og lærte ham ordenligt at kende. I starten var jeg ikke heeelt vild med ham, han virkede bare lidt træls. Men jeg kom i sidste ende til at synes ret godt om ham, for jeg vil sige han udviklede sig alligevel en god del i løbet af bogen, og jeg glæder mig til at følge ham igen i den næste bog! 
Mossy Creek er godt nok en speciel og mystisk by. Der er mange regler, og mange mærkelige regler. Men byen prøver også at holde på deres hemmeligheder... 
I Mossy Creek har man ingen signal, du skal have tilladelse til at bruge internettet og må kan kun bruge deres net. Man kan ikke ringe til nogen ude fra byen uden tilladelse af byrådet. Og du må ALDRIG være ude om natten når det er sort måne...
Så mange regler, så meget mystik, og så mange spørgsmål. Jeg måtte bare vide hvad byen så ihærdigt forsøgte at skjule for omverdenen. Derfor blev jeg også bare ved med at læse til jeg var helt færdig, og hvor var jeg også bare trist over ikke at have en fortsættelse at begynde på med det samme..

Haidi har virkelig skabt noget spændende læsestof her. Der er konstant mystisk, og læseren bliver hele tiden stillet nye spørgsmål som så bliver besvaret med endnu flere spørgsmål. Haidi formår virkelig at holde på læserens interesse. Det var hvert fald min fornemmelse af denne spændende bog.
Men ud over den spændende handling, møder vi også en masse spændende personer! Vi møder blandt andet Amelia, hun bor på den anden side af broen og hænger kun ud med sine venner fra den side af broen. Men hun viser pludselig interesse for Connor. Men der er også noget mystisk ved hende og dem fra den anden side af broen. Jeg kunne egentlig godt lide Amelia, hendes ry var lidt at hun var snobbet, men hun var faktisk ret nede på jorden og tilnærmelig. 
Men vi møder også en masse andre personer, og som Amelia og Conner virkede de så ægte. De faldt ikke i et med tapetet og var ligegyldige bipersoner, de trådte frem og havde deres egen stemme og historie. Og jeg glæder mig bestemt til at møde dem alle igen i næste bog.
Men noget jeg må rose Haidi meget for er hendes slutning. Sikke en cliffhanger. Jeg sad virkelig mundlam og overrasket over den. Det var ikke en slutning jeg på noget tidspunkt have forventet eller overvejet ville komme. Så det er godt gået af Haidi, hun har hvert fald med sikkerhed sikret sig at jeg skal læse videre når der kommer en toer. 
Så dette er altså endnu en bog fra Haidi W. Klaris som jeg kun varm kan anbefale, og så håber jeg i vil finde den lige så mystisk og medrivende som jeg gjorde! 




Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.  

mandag den 9. november 2020

Anmeldereksemplar: Asgårds døtre #1 - Ingeborgs fortælling.

Asgård.

Titel: Asgårds døtre #1 - Ingeborgs fortælling.

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 30/09-2020.

Antal sider: 330.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget, 
så tusind tak til dem! 


Ingeborgs fortælling. 

Ingeborg Agnarrsdatter er en af Asgårds valkyrier. Viljestærk, intelligent og mestrer sit sværd som få. Egenskaber der får bejlere til at flygte i stor stil.
Som kvinde er det ellers hendes pligt at sikre sin familie gennem en alliance med en af Asgårds mægtige slægter, men her fejler hun igen og igen.
Lige indtil den dag hun møder ham.
Ham der ser hende.
Ham der kommer til at betyde alt.
Ham det får fatale konsekvenser at skænke sit hjerte.
Det får magtbalancen i Asgård til at forskubbe sig, og en lavine af begivenheder sætter i gang og rammer alle hun holder af. Ingeborg har intet valg nu, hun må satse alt for slægtens overlevelse og ham hun elsker. Et sats der viser sig at blive skæbnesvangert ...


Asgårds døtre er en serie jeg var meget spændt på at gå i gang med, både fordi det er den første bog jeg læser af denne forfatter, men også fordi den lød utroligt spændende! Og hvor må jeg sige at det var den også. Dette var en fantastisk førstegangs oplevelse af Sidsels skrivestil, og jeg skal med sikkerhed læse mere af hende en dag! 
Jeg glæder mig hvert fald også meget til de næste to bøger i denne serie! 

Da jeg begyndte på Ingeborgs fortælling, blev jeg med det samme fanget af det nordiske tema, valkyrierne, kærlighedsfortællingen, og mysterierne, og kunne næsten ikke lægge bogen fra mig da jeg først var kommet igang.
Ingeborg er en fantastisk kvinde. Hun er stædig, modig og omsorgsfuld, men hun er også fuld at tvivl og usikkerhed omkring sig selv. Og den her usikkerhed og tvivl var altså med til at gøre hende så meget mere ægte og levende. Faktisk vil jeg sige jeg oplevede at Ingeborg bare er en man har let ved at synes om. 
Handlingen i denne bog var vildt spændende. Der skete konstant noget, men på en overskuelig måde. For Sidsel har været super god til at sprede det handlingen ud på de 330 sider. 
Jeg nød at følge Ingeborg og hendes kamp om at finde kærligheden og en ægtemand, men også hendes kamp om at gøre sin familie glade. Ingeborg møder en mand, som hun falder hårdt for, og jeg forstod hvorfor. Denne mand er sød, omsorgsfuld, sjov og forstående. Selv jeg forelskede mig en smule i ham. Og jeg heppede virkelig for de ville finde lykken sammen. 
Men meget kom i vejen, for Ingeborgs familie ender i en fejde med en af de andre højtstående familier, og mange beskyldninger bliver kastet med. Det hele var utroligt spændende, og jeg kunne slet ikke få nok. Jeg måtte bare vide hvordan det hele ville ende for Ingeborg. 

Jeg nød virkelig også at læse og se hvordan Sidsel har præcenteret det nordiske tema, og kunne slet ikke få nok af alle informationerne. Jeg slugte hver og en, og glæder mig virkelig til mere i de næste bøger.
Men jeg nød også at høre om valkyrierne, deres levemåder og traditioner, det hele var så spændende og medrivende, og jeg kunne levende forstille mig alt Sidsel forklarede. 
Sproget i bogen var også dejligt let, levende og jeg fløj bare igennem teksten på ingen tid. Men jeg tænker også at det hjalp at den både var spændende, men også at Sidsel er så god til at forklare med detaljer, så det hele bare var let at forstille sig, alt fra omgivelser til personer, og deres følelser. 
Vi følger sådan set kun Ingeborg, dog får vi prologen fra en anden, dog får vi ikke at vide hvem det er, men det gennemskuer man i løbet af bogen. 
Vi møder så mange personer i løbet af denne bog, og de alle var altså bare fuldendte, de virkede lige så ægte og levende som jeg oplevede at Ingeborg var. Jeg elskede bestemt at møde Ingeborgs familie, og den mystiske fyrs familie møder vi også. Men vi møder også en del andre, dog vil jeg sige jeg oplevede at det var meget nemt at holde styr på dem alle. Og det vil jeg sige var rart, det kan nemlig godt til tider blive rodet med mange folk, men oplevede jeg ikke i denne bog.
Men jeg vil slutte af med, varmt at anbefale alle nordisk elskende læsere at give denne bog en chance, generelt bare alle der elsker fantasy, kærlighed, mystik og drama! Og så håber jeg i kommer til at nyde den lige så meget som jeg gjorde! 




Bogen er tilsendt af forfatter og forlaget til en anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

lørdag den 7. november 2020

Anmeldereksemplar: Murens Vogter #1.

Muren.

Titel: Murens Vogter #1. 

Forfatter: Sofie M. Rodam. 

Forlaget: Mellemgaard.

Udgivet: 11/09-2020.

Antals sider: 240.

Antal stjerner: 2,5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren,
så tusind tak til dem! 

Vogterne.

For tusind år siden i en tid før menneskenes frygt for det overnaturlige levede mennesker og eventyrvæsner sammen. 
Frygt og misundelse begyndte at fylde menneskene, og det drev dem til mord. 
De overnaturlige måtte flygte for deres liv, indtil en gruppe mennesker sluttede sig til dem. 
De skabte medaljonerne, som hjalp dem med at bygge Muren. 
De skabte Vogternes Råd, og opgaven som Vogter gik i arv til deres børn, børnebørn eller oldebørn. Da Mona Skov dør, er den næste Vogter i rækken hendes barnebarn Dana. 
Danas liv er på mange måder ligesom alle andres. 
Hun går i gymnasiet, har en syg mormor og er forelsket i sin bedste veninde. 
Tingene vender dog hurtigt, da Danas mormor dør og efterlader sin plads som Vogter til hende. Er Dana i stand til at opgive alting for at redde andre? Og kan hun leve op til de krav, der nu bliver hende stillet?   



Murens vogter var en bog jeg var meget spændt på at gå igang med, jeg og havde alligevel lidt forventninger til den da den lød super spændende. Desværre levede bogen ikke op til forventningerne, hvilket jeg synes var meget trist, for forfatteren havde alligevel fat i en masse gode temaer. 
Og om jeg kommer til at læse videre på serien eller ej, det ved jeg endnu ikke. 

Bogen her går sådan set rigtig hurtigt i gang, vi skal ikke vente længe på alt spændingen, hvilket jeg egentlig synes er helt fint. Men jeg følte ikke jeg kom til at kende Dana godt nok og hun virkede desværre bare en smule flad. 
Dana virker lidt som en medløber, hun sætter ikke de store spørgsmål eller sætter sig imod det hele da hun får sin vogtermedaljon, og nu kan se de overnaturlige. Hun følger egentlig bare med, hvilket jeg synes var lidt træls. Jeg kunne godt havde brugt spørgsmål, tvivl, forvirring og modstand, og det fik jeg sådan set aldrig. 
Dana indeholdte desværre heller ikke mange andre følelser end irritation, vrede og sorg. Det var sjældent man så hende glad. Hvilket jeg jo egentlig også godt lidt forstod, hun havde jo lige mistet sin familie og hendes liv var vendt på hovedet. Jeg kunne dog godt bare have brugt lidt flere følelser så hun ikke virkede så flad. 

Handlingen her i bogen vil jeg som sådan sige var meget interessant, der blev bragt en masse interessante emner ind som - Homoseksualitet, sorg, livsforandringer, accept, og meget mere. - Og det var sådan set noget af det der gjorde jeg kunne give den 2,5 stjerner, for igennem bogen sker der ret meget hele tiden. Vi får som sådan ikke rigtigt nogle pauser, hvilket gjorde det hele en smule uoverskueligt, og samtidig var handlingen meget forhastet. Jeg kunne godt have brugt at de forskellige scener og situationer ikke var blevet så forhastet igennem, og det håber jeg der bliver lavet om på, hvis jeg skulle få lyst til at læse videre. For en forhastet handling er jeg bestemt ikke glad for. 
Sproget i bogen vil jeg sige er meget let og forståeligt, jeg fløj igennem den ene side efter den anden, så sproget var jeg nu meget tilfreds med. Samtidig vil jeg nu også sige at Sofie bruger en fin mængde detaljer til at beskrive omgivelserne og folkene vi møder undervejs i læsningen, jeg havde nemt ved at forstille mig det hele, så det endnu et plus. 
Bipersonerne vi støder på undervejs vil jeg desværre også sige var flade og uinteressante. Jeg følte intet når vi stødte på dem, og det synes jeg var ret trist. 
Denne bog vil jeg nu sige bare godt kunne have brugt mere arbejde, flere sider, lidt mindre handling og så tror jeg altså bare den ville have været perfekt, for forfatteren har altså fat i noget der kunne blive rigtig godt og spændende! 
Jeg er spændt på at se hvordan forfatteren vil udvikle sig fremtidigt med sit skriveri. 




Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

torsdag den 5. november 2020

Anmeldereksemplar: Sprækken til Luscuro #3 - Elementkrigen.

Luscuro.

Titel: Sprækken til Luscuro #3 - Elementkrigen. 

Forfatter: Julie Midtgaard. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 20/09-2020.

Antal sider: 413. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så tusind tak til dem! 

Elementkrigen.

”Hold den stille!” Norell maner den gyngende medaljon til ro, men når knap at slippe før den igen sætter i bevægelse.
”Den svinger mod Notio. Den vil indenfor!” Reynir knytter hænderne. ”Der er lokkerkræfter bag.”
Medaljonen flakker som glider en tågebanke forbi.
”Mørkemagi!” gisper jeg. ”Den er indhyllet i mørkemagi!”

Usikkerheden hersker i Notio. Hævngerrige lokkere venter uden for borgmuren, Reynirs overlevelse kræver en siksters livsenergi – og onde, ukendte kræfter sniger sig ubemærket indenfor.
Krigen der hærger siksterbyerne, stormer nærmere, og i et brev sender Akela en gådefuld advarsel fra dronning Soras gemakker. Men hvad betyder den?
Der er brug for hjælp udefra, og Gry og hendes venner må bevæge sig direkte i fjendens arme for at skaffe den. Ét er sikkert: Indhenter krigen dem, vil alle i Luscuro lide ubærlige tab ...



Så har jeg endelig også fået læst det tredje bind i denne spændende serie, og hvor kan jeg altså bare ikke få nok at Luscuro's spændende univers og alle dets mysterier! 
Jeg venter utålmodigt på det fjerde og sidste bind i serien nu...

Da jeg begyndte på denne tredje fortsættelse, blev jeg med det samme suget ind i Luscuro's spændende univers, og fulgte gry på sidelinjen. Jeg fløj igennem den ene side efter den anden, og var færdig på ingen tid. Dette var virkelig en fantastisk fortsættelse, som virkelig levede op til sine forgængere. 
Gry er en karakter jeg fortsat nyder. Hun udvikler sig kontant, samtidig med hun står i den her krig og bare ønsker at hjælpe alle. Men nu har hun også fået et nyt element hun skal forholde sig til, og lærer at kende, og det var virkelig spændende at se hvordan hun håndterede det hele. 
Men krigen nærmer sig Notio, og Notio har vendt dronningen ryggen, og støtter hende derfor ikke længere. Men samtidig lurer Lokkerne også ude for byen, da siksterne i Notio valgte at tage Reynir ind efter han forrådte sit folk. 
Generelt sker der rigtig meget i denne fortsættelse, men Julie har været rigtig god til at sprede handlingen godt ud, og skabe små pauser undervejs, så det ikke blev rodet og uoverskueligt. 
Jeg nød simpelhen bare denne fortsættelse, og jeg elskede at vi endnu engang får lov til at komme ud og opleve Luscuro og dets dyreliv, men også nye steder. Fx kommer vi ret tæt på Lokkernes hjem, og det var bestemt ikke et rart sted, men spændende var det! 
Men samtidig med vi møder nye steder, folk og dyr, møder vi også gamle venner. Akela bliver fx en stor del af denne bog også, og jeg nød at hun kom mere ind i billedet igen. Men nu må jeg hellere lade vær med at spoile bogen, i skal jo selv have chancen for at opleve alt det spændende! 

Jeg er simpelhen blevet forelsket i Julie's skrivstil. Den er let, medrivende og nem bare at leve sig ind i. Vi får så meget at vide om Luscuro, og jeg sluger alle detaljerne. Jeg kan slet ikke få nok info om dette unikke univers. Og jeg må sige at jeg allerede nu kommer til at savne det når vi får det fjerde og afsluttende bind. 
Men Julie er som sagt også fortsat utroligt god til at overraske mig. Jeg vil egentlig sige at dette ikke er en forudsigelig bog, den indeholder meget mystik, og massere overraskelser! Og selv om jeg flere gange prøvede at gætte mig til hvordan det hele ville ende, så lykkes det mig aldrig. Men det er jo også bare med til at gøre bogen så meget bedre. 
Og så der karakterne, Gry er jo vores ledende hovedperson, men jeg følte virkelig også jeg fortsat kommer til at kende vores bipersoner bedre og bedre, specielt Nøks, Norell og Reynir. Ligesom Gry, udvikler de tre sig virkelig også meget i løbet af bøgerne, og jeg nyder virkelig at følge den her personlige udvikling, for den er med til at jeg føler jeg kender dem så meget bedre, trods det ikke er deres synsvinkler jeg følger. 
Men alle de andre bipersoner, vagterne, de andre studerende og lærerne, de alle er så livlige og træder frem. Og det synes jeg simpelhen bare er med til at gøre bogen så meget bedre. Og jeg er glad for de på intet tidspunkt bliver flade eller falder i et med tapetet i løbet af denne fortsættelse, for det oplever jeg nogle gange godt bipersoner kan ende med, efter et par bøger i serier. 
Men alt i alt vil jeg sige dette altså virkelig var en fantastisk fortsættelse, og at dette er en serie jeg bare ikke kan anbefale nok. Jeg elsker den, og jeg håber i læsere vil synes lige så godt om den som jeg gør!  





Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

mandag den 2. november 2020

Wrap-up Oktober. - 2020.

 Wrap-up for Oktober måned! 

Oktober er nu slut, og det betyder at det er tid til en kort opsamling af denne måneds læste bøger! 
Jeg fik læst en god del bøger i denne måned, og faktisk en del store bøger! 
Men det har så nok også hjulpet lidt at jeg har haft efterårs ferie, og derfor halvanden uges tid til bare læsning! 
I alt blev det til 13 fysiske færdig læste, 1 påbegyndt og 1 færdiggjort lydbog! 
Og ca 4890 sider! og det er kun de fysiske bøger, som sagt tæller jeg ikke selv lydbøger med, da jeg ikke føler jeg læser når jeg bare lytter. 
Så jeg vil altså sige at det har været en ret god læsemåned trods jeg har haft en del stress og irriterende dage! 
Jeg krydser altså virkelig fingre for det fortsætter med at få læst så meget i November! 

Men skal vi ikke begynde på listen?
Jeg vil selvfølgelig linke til de bøger jeg allerede har delt anmeldelser af, så i også har mulighed for at finde dem! 



  1. Sydsens forbandelse. Skrevet af Henriette Vesterbak. -  Et anmeldereksemplar - Jeg fik jo ikke læst denne færdig i September, men blev forholdsvis hurtigt færdig med den i Oktober måned! Super bog, dog bare stadig en hovedperson jeg ikke kan med. Men jeg ville ikke have undværet at have læst hans fortælling! - Anmeldelsen
  2. Murens vogter #1. Skrevet af Sofie M. Rodam. - Et anmeldereksemplar. - Dette var desværre en bog der skuffede lidt, den manglede alt for meget, og tabte mig desværre flere gange. Men det kan i læse mere om i anmeldelsen som snart deles! 
  3. Asgårds døtre #1, Ingeborgs Fortælling. Skrevet af Sidsel Katrine Slej. - Et anmeldereksemplar. - Jeg er simpelhent imponeret over denne fantastisk spændende og medrivende start på serien! Og jeg kan næsten ikke vente med at få en fortsættelse! Dette var virkelig også en fantastisk første gangs oplevelse af Sidsel skrivestil! Skal helt sikkert have læst mere af hende! 
  4. Sort måne #1, Blodarv. Skrevet af Haidi W. Klaris. - Et anmeldereksemplar. - Hold da op en spændende bog! Virkelig en bog der satte gang i tankerne, stillede spørgsmål og overraskede! Jeg slugte den på ingen tid, og er virkelig utålmodig efter en anden bog nu! 
  5. Dragernes Ære #1, Drageægget. Skrevet af C. G. Valentin. - Et anmeldereksemplar. - Denne bog fløj jeg bare igennem, så spændende, så medrivende og overraskende! Den indeholder mange klassiske fantasy træk, men den er alligevel unik på sin egen måde, og virkelig spændende! Glæder mig til anden bog! 
  6. Mellem Himmel og Helvede #2, Himmelsendt. Skrevet af Anne Christine Eriksen. - Et anmeldereksemplar. - Fantastisk fortsættelse! Dette er helt klart gået hen og blevet en af min ynglings serier, og jeg kan slet ikke få nok af den! Glæder mig helt til at genlæse den en dag! 
  7. #Datemignu. Skrevet af Patricia Jiménez. - Et anmeldereksemplar. - Sådan en underholdende bog! Jeg slugte den på en aften, var underholdt og fanget igennem hele bogen! Jeg kunne slet ikke slippe den før jeg var færdig. Glæder mig helt til en fortsættelse nu! 
  8. Skaberens våben #3, Lysets vogter. Skrevet af Marie-Louise Rønning. - Et anmeldereksemplar. - Så har jeg også endelig fået læst det sidste bind i skaberens våben serien! Og sikke en spændende slutning! Overraskende og tilfredsstillende. Jeg tror ikke den kunne have været bedre på andre måder!
  9. Mellem Himmel og Helvede #3, Helvedeskvaler. Skrevet af Anne Christina Eriksen. - Et anmeldereksemplar. - Så har jeg også fået læst det tredje bind, og måske sidste, hvilket jeg virkelig håber det ikke er! Så mange åbne ender, og spørgsmål... 
  10. McConnell #2, Dig og alt derefter. Skrevet af Ginger Scott. - Et anmeldereksemplar. - Så skøn en bog! Jeg læste den i et hug, og faldt virkelig for Cass og Ty! Sød og hård fortælling, men også sjov og underholdende! 
  11. Spektrum #1, Leoniderne. Skrevet af Nanna Foss. - Et anmeldereksemplar. - Så skønt at få genlæst denne serie! Og så smukke nye forsider! Amen kan slet ikke få nok af dem og handlingen! 
  12. Spektrum #2, Geminiderne. Skrevet af Nanna Foss. - Et anmeldereksemplar. - Endnu en genlæsning som var fantastisk! 
  13. Spektrum #3, Ursiderne. Skrevet af Nanna Foss. - Et anmeldereksemplar. - Så meget bedre end husket, og stadig en ond slutning! 
  14. Spektrum #4, Kvadrantiderne. Skrevet af Nanna Foss. - Et anmeldereksemplar. - Dette er den eneste af spektrum bøgerne jeg endnu ikke have fået læst, og jeg er ikke færdig med den endnu, men nyder den allerede super meget! 
  15. Shadow Falls #4, Hvisken ved månelys. Skrevet af C. C. Hunter. - Jeg kan stadig ikke få nok af denne serie, og synes det fantastisk at lytte til den! Dog ikke lige så godt som rent faktisk at læse den, men den er skøn af lytte til når jeg ikke kan sidde med en fysisk bog! 
Det var så alle de læste og lyttede bøger! 
Hold nu op hvor blev det alligevel til en del når det blev stillet op på en liste! 
Så skønt...
Har i læst nogle gode bøger i Oktober måned? 



Tak til alle forlag og forfattere for anmeldereksemplarerne! 

Henriette Vesterbak: Hendes fb side.
Sofie M. Rodam: Hendes fb side.
Sidsel Katrine Slej: Hendes fb side.
Haidi W. Klaris: Hendes fb side.
C. G. Valentin: Hendes fb side.
Patricia Jiménez: Hendes fb side.
Adi og Lami:
Palatium Books: https://www.palatium.dk/

søndag den 1. november 2020

Tbr November. - 2020.

 Tbr for November.

Så er det blevet en ny måned igen, og det betyder altså at det er tid til en ny TBR! 
Jeg nåde heldigvis at afslutte min Tbr i sidste måned, og fik læst en masse ekstra bøger, og det krydser jeg fingre for endnu engang at kunne i denne måned! 
Den første bog i denne måned er jeg sådan set i gang med, for jeg fik den ikke afsluttet i Oktober måned. 
Men den skal jeg helt sikker nok hurtigt blive færdig med, for nøj hvor er den spændende! 

November måned er en stille måned for mig, jeg skal ikke så meget igen. 
Har et besøg på sygehuset, men ellers skal jeg ikke noget specielt i denne måned, så der skal bare læses en masse! 
Men skal vi ikke komme i gang med tbren? 



  1. Spektrum #4, Kvadrantiderne. Skrevet af Nanna Foss. - Et anmeldereksemplar fra Gyldendal. - Jeg gik i gang med denne bog på sidste dag i Oktober og nåede derfor ikke at blive færdig, men nøj hvor er den spændende! Dette er den eneste af spektrum bøgerne jeg endnu ikke havde læst før, og hvor er Noah spændende at følge! 
  2. Mindelandet #3, Slægtens fejde. Skrevet af Line Wenzel. - Bogen her vandt jeg for noget tid siden, men stakken af anmeldereksemplarer har været stor, så jeg har ikke haft tid til den før nu, og hvor glæder jeg mig meget til afslutningen på Mindelandet! 
  3. McConnell #3, Den pige jeg var. Skrevet af Ginger Scott. - Et anmeldereksemplar fra Palatium Books. - Jeg elsker den her serie, og er virkelig spændt på Paige's fortælling! Elsker Ginger's skrivestil, den er så livagtig og medrivende, og jeg kan slet ikke stoppe når jeg er igang med hendes bøger! 
  4. Grøn klode #1, Stormflod. Skrevet af Eva Munk. - Et anmeldereksemplar fra Eva. - Dette er den første bog jeg læser af Eva, så jeg er meget spændt på hendes skrivestil. Men jeg er også spændt på bogen, for den lyder virkelig spændende! 
  5. Julia & Jack. Skrevet af Anna Lönnqvist. - Et anmeldereksemplar fra Palatium Books. - Dette lyder som en rigtig interessant bog, og jeg glæder mig virkelig til at gå igang med den! Dette er også første bog jeg læser af denne forfatter. 
  6. Den sidste vilje. Skrevet af Beth Corby. - Endnu et anmeldereksemplar fra Palatium Books. - Dette er en bog jeg virkelig glæder mig til, den lyder sjov, men også ret interessant. Og det endnu en forfatter jeg ikke kender, men glæder mig til at stifte bekendtskab med! 
Det var så de bøger jeg har valgt til November! 
Det er ikke mange, så derfor håber jeg at kunne få læst noget mere, og evt få en lige så god læsemåned i November, som i Oktober! 
Skal i læse noget bestemt? Måske nogle julebøger nu hvor vi nærmer os julen? 




Tak til forlagene og forfatterne for anmeldereksemplarerne! 

Palatium Books: https://www.palatium.dk/
Eva Munk: Hendes fb side.