onsdag den 10. februar 2021

Anmeldereksemplar: Asgårds Døtre #2. - Íssóls fortælling.

Asgård. 

Titel: Asgårds Døtre #2. - Íssóls fortælling.

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup.

Udgivet: 26/02-2021. 

Antal sider: 368. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren og forlaget,
så mange tak til dem! 


Íssóls fortælling. 

Íssól Ásmundsdatter er en af Asgårds bedste urtemagersker. 
Der findes ikke de urter hun ikke kan dyrke eller de sygdomme hun ikke kan helbrede.
Men nu er hendes hjemegn, Østfold, truet. 
Jætterne fra Glitterheims bjerge – Udgårds mægtigste kongedømme – vil angribe og udslette alle hun elsker.
På samme tid hærger en dødelig og meget smitsom koppevirus som kriger efter kriger i Østfolds hær bukker under for. 
Kun én ting kan redde Íssóls land og folk: en eliksir brygget af urten stormkrone. Den eneste urt Íssól hverken kan finde eller dyrke. 
Íssól er fortvivlet, men så hører hun et rygte. 
I Glitterheim gror der stormkrone i tusindvis. 
En skæbnesvanger nat drager hun ind i fjendeland. 
Det bliver en rejse hvor indsatsen ikke kun er hendes liv, men også hendes hjerte.




Så har jeg endelig fået lov til at læse anden bog i serien "Asgårds døtre." og denne serie bliver ved med at overraske, og blive endnu bedre. 
Denne fortsættelse har overgået sin etter, og hold mig fanget fra start til slut. 
Jeg kan allerede nu sige at tredje bog får svært ved at overgå denne, men jeg tror på at Sidsel nok skal klare den! 

Da jeg begyndte på bogen, tog det mig ingen tid at falde tilbage i universet og flyde med fortællingen endnu engang, og inden jeg så mig om havde jeg læst bogen på under et døgn. 
Igennem denne anden bog har vi nu skiftet hovedpersonen ud, og følger derfor denne gang Íssól som er søster til Ingeborgs mand. 
Íssól var jeg ret så spændt på at skulle følge, for allerede i bog et var jeg meget nysgerrig på hende. 
Det var en fornøjelse af få lov til at følge Íssól og lære hende endnu bedre at kende.
Jeg kom ret hurtigt til at synes om Íssól og hendes personlighed. Hun er sød, omsorgsfuld og kærlig, og så sætter hun altid andres velfærd højere end sit eget. Hun ønsker ikke andet end at sørge for at alle hendes kære er lykkelig, også selv om det til tider går ud over sin egen lykke. 
Dog vil jeg ikke kalde hende perfekt, for hun har sine fejl og mangler som gør hende det mere menneskelig, men det var hvad der gjorde at jeg synes så meget bedre om hende.
Igennem bogen følger vi jo Íssól i hendes hverdag som urtemagerske, men vi får jo også igen noget af en kærlighedsaffære som jeg slet ikke kunne få nok af! 
I Østfold er en skrækkelig sygdom brudt ud, men Íssól kan ikke få den plante de skal bruge til at kurerer sygdomen til at gro. Så da hun hører et rygte om at den gror i Glitterheim, tøver hun ikke med at tage der til trods at det er meget farligt. 
Men i Glitterheim møder hun en, en som hun slet ikke kan få ud af hovedet igen. Og det må jeg da indrømme, det kunne jeg heller ikke, for jeg havde bare på fornemmeren at han ville blive en stor del af Íssóls fortælling. Men nu må jeg jo hellere lade vær med at spoile for meget.

Handlingen i bogen var utroligt spændende og var virkelig med til jeg bare ikke kunne slippe den igen. 
Men den overraskede mig også meget. Igennem bogen er der en del krig og kampe med, hvilket overraskede da vi jo ikke følger en kriger, men en urtemagerske. Men det overraskede positivt, for det var fedt at se Íssól i omgivelser og oplevelser som hun ikke var vante i. 
Jeg var hele tiden spændt på at se hvad hun ville gøre, og hvordan hun ville håndtere det hele! 
Der skete hele tiden noget, nogle gange var det store ting, andre gange bare mindre ting, og det gjorde også at det aldrig blev overvældende, så jeg vil sige at Sidsel endnu engang har formået at sprede sin handling godt ud. 
Sidsel har også været super god til endnu engang at bruge masser detaljer til at beskrive alt fra omgivelserne til handlingerne, og hvordan de forskellige så ud og var, som gjorde det let bare at læne sig tilbage og nyde fortællingen. 
Igennem bogen her møder vi flere nye personer, og de var alle fremtrædende og spændende, jeg var fx meget nysgerrig på denne her mystiske mand som Íssól støder på i Glitterheim. Men vi møder også gamle personer fra første bog igen, fx støder vi flere gange på Asle, og jeg kan sige jeg var bestemt ikke fan af den mand... 
Men alle vi møder virkede ægte, levende og trådte aldrig i et med baggrunden. 
Denne fortsættelse vil jeg altså bare sige er velskrevet, spændende og er helt klart gået hen og blevet min favorit i serien! 
Jeg kan kun anbefale denne spændende serie, med stormfulde kærlighedsaffærer og masser drama og spænding til alle der elsker lige præcist de ting!  





Bogen er tilsendt af forfatteren og forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar