fredag den 18. november 2022

Anmeldereksemplar: Dødemagerske #1. - Novice.

Dødemagerske.

Titel: Dødemagerske #1. - Novice. 

Forfatter: Mariane Mide. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 250. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 

Novice. 

Jeg er ikke forkert. Jeg gjorde ikke noget forkert. Jeg beskyttede mig selv. Ordene er hurtigt blevet et mantra, som jeg siger for mig selv, hver gang andre kigger på mig, og til min overraskelse tror jeg på det. De få gange jeg alligevel får dårlig samvittighed over drabet, kigger jeg ned på min arm og ser på det store M.

Arnina er sytten år og drømmer om at blive gift med den mand, hendes forældre har valgt til hende. Hun vil bo i den landsby, hvor hun er vokset op med en flok børn i huset og gederoser i haven.
Da De Gyldne ser evner i hende og tager hende med fra alt, hun kender, kvæler det hendes drøm.

Trods sin egen modstand mod magi har hun ikke noget valg. Udstødt af alle hun kender, må hun tage med til de magiske haller i Malenoi og håbe på, at det hele viser sig at være en fejltagelse, og hun kan komme hjem igen.




"Dødemagerske" er en serie jeg har været meget spændt på at begynde på, da det lød som en interessant og lidt anderledes fantasy serie. Samtidig er det også forfatterens debut, så jeg var meget spændt på forfatterens skrivestil.
Nu er den dog læst, og jeg må sige den virkelig var interessant, og jeg glæder mig meget til en fortsættelse! 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg ikke de største forventninger til den, jeg havde dog allerede hørt lidt godt om den, så jeg var spændt.
Hurtigt blev jeg også virkelig fanget af handlingen og hovedpersonen Arnina. 
Arnina er en interessant pige, men også en der i starten virkelig irriterede mig. På nogle punkter virkede hun lidt som en medløber, og hendes personlighed var lidt flad, hvert fald indtil hun bliver taget med af De Gyldne. Herefter udvikler hun sig lidt, og bliver mere og mere sin egen person, hun bliver mere selvstændig og interessant at følge. 
Med det sagt, var hun i første halvdel ret træls til tider, men hun virkede nu alligevel som en ægte person. Da hun bliver tage med af De Gyldne, ændre hendes virkelighed sig, og hun skal nu til at acceptere sin nye virkelighed med magi. 
Ikke nok med det, så bliver hun heller ikke 100% accepteret af de andre i Malenoi da hendes evner viser sig, og med tiden giver hendes evner hende også problemer, men nu vil jeg heller ikke spoile for meget, jeg kan dog sige det var meget interessant. 
Magi er jo meget klassisk når det gælder fantasy, men bogen her fokuserer dog mere på den mørke del af magi, hvilket gjorde den lidt mere unik. Den var anderledes end så meget andet jeg har læst, og jeg var vild med det. Jeg er virkelig spændt på hvor det hele leder hen i næste bog. 
Samtidig med at bogen er spændende og magisk, så tager den også vigtige emner op, såsom frygten for det anderledes, diskrimination og venskaber. Her er det tydeligt at mærke dilemmaer vi kender til fra den virkelige verden. Forfatteren har virkelig håndteret emnerne godt og med respekt, samtidig med at have flettet dem sammen med handlingen på en interessant måde. 

Handlingen er generelt super interessant. I starten sker der ikke voldsomt meget. Arnina bliver taget med af De Gyldne, og hun skal nu bare vende sig til sin nye tilværelse. Det faktisk først da der går noget galt under hendes mærkning, at der virkelig begynder at ske noget og tempoet stiger. Trods det, vil jeg dog alligevel sige at den er spændende fra start af, og jeg havde virkelig svært ved at slippe bogen da jeg først kom i gang. 
Sproget er også let og jeg fløj bare gennem teksten på ingen tid. Samtidig er sproget spækket af et fyldigt billedsprog, som gjorde de nemt at forestille sig alt fra omgivelserne til personerne vi møder undervejs. 
Vi møder jo en del nye personer, da det jo er første bog, men her vil jeg sige at forfatteren har gjort de nemt og overskueligt at holde styr på dem alle. Samtidig vil jeg også sige at dem vi mødte virkede ægte og interessante, og jeg glæder mig virkelig til at møde dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at det var en yderst interessant start på serien, og jeg kan varmt anbefale den til andre fantasy elskere. 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar