onsdag den 28. juni 2023

Anmeldereksemplar: Jeg er Gud.

Jeg er Gud. 

Titel: Jeg er Gud. 

Original titel: Jag är Gud.

Forfatter: Malin Karim. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Memoris. 

Udgivet på dansk den: 09/05-2023. 

Antal sider: 286. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


De syv dødssynder. 

Hermine har fået nok – nok af at være den perfekte hustru for sin selvoptagede mand og den altopofrende mor for de forkælede børn. Hun er træt af at høre folk fortælle hende, hvor heldig og privilegeret hun er. 

Da det en dag slår klik for hende, beslutter hun sig for at gå linen ud. På vegne af alle kvinder vil hun gøre regnskabet op. Derfor vil hun i løbet af en uge udleve alle de syv dødssynder inden den ultimative finale. 




"Jeg er Gud" Er en bog jeg først hørte om kort før udgivelsen, da forlaget tilbød mig bogen. Da jeg læste bagsideteksten, vidste jeg dog med det samme, at den bog skulle jeg bare læse. 
Nu er den læst, og jeg må sige den var noget anderledes end jeg lige havde regnet med. Med det sagt, fangede den mig virkelig, og gav mig en intens læseoplevelse med mange forskellige følelser. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg hurtigt fanget af Hermine og hendes stressede situation, hvor hun er træt af at høre på, hvor heldig og hvor priviligeret hun er. 
Bogen er delt op i flere dele. Der er begyndelsen, hvor vi møder Hermine, lære hende at kende og ser den livsstil hun er en del af. Den del slugte jeg på ingen tid den aften som jeg begyndte på bogen. Herefter deles bogen op i 7 dage, som skal være de 7 dødssynder, og dem farede jeg gennem dagen efter, ivrig efter at finde ud af hvad der skete, og hvordan det ville ende for Hermine. 

Hermine er den perfekte hustru for sin selvoptagede mand, og den altopofrende mor for sine meget forkælede børn, men nu har hun fået nok. 
En dag slår det klik for hende, og hun vil nu leve sit liv. 
På vegne af alle kvinder gør hun nu regnskabet op, tjekker ind på det dyreste luksus hotel, og beslutter sig for at i løbet af en uge vil hun udleve de 7 dødsynder inden hendes ultimative finale... 

Starten af bogen tror jeg er en vi alle lidt vil kunne nikke genkendende til. Følelsen af at gå i ring, og livet  er gået i stå i samme dødsyge rytme. Jeg kunne hvert fald meget nemt sætte mig ind i de følelser Hermine slås med i begyndelsen af bogen. 
Herefter vil jeg sige at hun virkelig slår sig løs, og nok udlever mange oplevelser, som mange nok drømmer om. Altså det at slå sig løs og leve et liv lige som man ønsker sig efter egne lyster, følelser og behov, uden at sætte andre i første række. 
Med det sagt må jeg dog sige at nogle af de ting hun gør og situationer hun kommer ud for var en smule overdrevene, men bestemt underholdende for læseren. 
Men da bogen jo dog lægger sig lidt op af en form for realisme, så gjorde manglen på konsekvenser for Hermines handlinger, det lidt for overdrevet til min smag, og derfor kunne jeg heller ikke give den hel fuld plade på stjernerne. 
F.eks. kan jeg uden at spoile for meget, nævne en hændelse, hvor hun lige "Låner" en politibil, uden at det får konsekvenser, og det satte mig lidt ud af fokus. For det ville ingen kunne gøre i virkeligheden uden en form for konsekvens. 
Med det sagt, vil jeg sige at det var en utroligt underholdende bog, hvor vi læsere kommer med Hermine på en vild uge, hvor hun slår sig løs, tester sine grænser og lytter til sine behov. 
Bogen indeholder dog også vigtige emner såsom netop, at lytte til sig selv og sætte sig selv først en gang i mellem, så man ikke nødvendigvis ender i en endeløs spiral, som langsomt dræber livsglæden. 

Sproget er let, og præget af en vis form for humor og sarkasme, og sammen med den underholdende handling, oplevede jeg som læser, at jeg fløj gennem handlingen, for jeg måtte bare vide mere, hver gang Hermine startede på en ny dag og en ny dødssynd. 
I løbet af bogen møder vi en lille håndfuld bipersoner, som jeg vil rose forfatteren for, at have gjort detaljerede og fyldige. Uden dem ville historien ikke have fungeret lige så godt, så stor ros her fra. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en utroligt medrivende bog, og søger du humor, og en grænsesøgende karakter, så kan jeg bestemt anbefale "Jeg er Gud", og så håber jeg i nyder den lige så meget som mig. 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger om bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar