lørdag den 1. juli 2023

Anmeldereksemplar: Ellen Knivsbærer #1. - Den skibbrudne.

Ellen Knivsbærer. 

Titel: Ellen Knivsbærer #1. - Den Skibbrudne. 

Forfatter: Alexandra Vinther. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 25/01-2023.

Antal sider: 214.

Antal stjerner: 3,5/5.

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Den Skibbrudne. 

Ellen er tjenestepige hos fattige fiskere. En ganske almindelig pige. Næsten.

Ellen er nysgerrig og interesserer sig for videnskab, og hvordan verden hænger sammen.

En stormfuld nat forandrer hendes liv sig for altid. Et fremmed skib kommer i havsnød, og en overlevende bringes i land. 
En overlevende, der er såret og ejer af en magisk kniv. En kniv, der for alt i verden ikke må falde i de forkerte hænder.





"Ellen Knivbærer" Er en serie jeg først hørte om kort efter udgivelsen, men den fangede hurtigt min nysgerrighed med sit middelalderagtige univers og utroligt medrivende bagsidetekst, som lagde op til en mystisk handling præget af fantasy. 
Nu er den læst og hvor må jeg sige, at det var en utroligt interessant start på serien. Jeg venter spændt og utålmodigt på næste bog i serien. 

Da jeg begyndte på bogen, indså jeg hurtigt at handlingen og bogens tempo var lidt anderledes end jeg lige havde forventet. 
Bogen starter som sådan intenst nok ud, med det fremmede skib som kommer i havsnød, og en mystisk fremmede overlever og bringer en magisk kniv med sig. 
Derefter falder tempoet også lidt igen og er meget jævnt frem mod slutningen.
Ellen kommer i besiddelse af den magiske kniv, og finder hurtigt ud af hvordan den fungerer. Da nogen kommer for at lede efter kniven, gør hun også alt hvad hun kan for at skjule den, så den ikke ender i forkerte hænder. 
Som sådan sker der ikke voldsomt meget på de her lidt over 200 sider. Bogen starter roligt ud med, at vi bliver præsenteret for Ellen, kniven og nogle karakterer som jeg kan forestille mig senere får stor betydning for Ellens videre rejse med den magiske kniv. 
Samtidig bliver vi også så småt sat ind i hvordan universet fungerer. Det er præget af et middelalder vi kender, samt genkendelige magiske træk, jeg kunne dog fornemme at den magiske del vil udvikle sig endnu mere i en kommende fortsættelse, hvilket jeg er meget spændt på at høre mere om. 
Forfatteren har efter min mening skabt en spændende start på serien, som sætter gang i en masse spørgsmål og tanker hos os læsere. 
Jeg sidder hvert fald med mange spørgsmål til den sidste del af fortællingen, hvor Ellens rejse rigtigt begynder, og hun ikke længere bare er en tjenestepige ved fattige fiskere. 
Ellen er en interessant karakter. På mange måder virkede hun en smule flad i starten, lidt kedelig i sin personlighed. Dette ændre sig dog meget som vi kommer længere ind i bogen, og hun kommer i besiddelse af kniven. 
Vi ser flere sider af hende, bl.a. en meget betænksom side. Hun går meget op i at hendes venner har det godt, og det elskede jeg ved hende. 
Hun går gennem lidt af en karakterudvikling mens hun presses til at tage svære beslutninger, og som kan sætte hendes eget liv i fare. Karakterudviklingen er en del jeg specielt glæder mig til at opleve mere af i næste bog. 
Så alt i alt vil jeg sige at med den rolige start på handlingen, og den allerede interessante karakterudvikling, er jeg virkelig blevet fanget af Ellens historie. 

Sproget er super let, og med den smule tekst der står på siderne og den interessante handling, flyver man gennem bogen på ingen tid. 
Forfatteren bruger et let billedsprog, som utroligt nok stadig er detaljeret i en grad, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og forestille sig alt fra omgivelserne til personerne og handlingen som en lille film. 
Vi møder en pæn håndfuld bipersoner i denne første bog, og trods Ellen virkede lidt flad i starten, så vil jeg sige at forfatteren er super god til at gøre bipersonerne interessante, fyldige og relevante for handlingen. Jeg er meget spændt på forhåbentligt, at høre mere om den mystiske smeds baggrund i næste bog. 
Jeg er altså positivt stemt omkring denne start på serien, og kan varmt anbefale den til alle fantasyelskere, og specielt til jer der måske ikke er de stærkeste læsere, da den er let og medrivende. 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar