tirsdag den 22. august 2023

Anmeldereksemplar: De Glemte Vogtere #2. - Tidsdyret.

De Glemte Vogtere. 

Titel: De Glemte Vogtere #2. - Tidsdyret. 

Forfatter: Andreas Boeskov.

Forlaget: Gyldendal. 

Udgivet: 14/06-2023.

Antal sider: 227. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Tidsdyret. 

Asger nyder at være medlem af vogterne. 
Han bliver hele tiden bedre til at bruge sine drømmekræfter og beskytte verden – selvom han indimellem oplever at blive unødigt rasende og aggressiv, når de er i kamp …

En mystisk hændelse sætter vogterne på sporet af det gådefulde Tidsdyr. 
Det bringer dem på en vild mission rundt i verden for at redde menneskeheden – og en ny ven. Men pludselig er det svært at vide, hvem der er ven, og hvem der ikke er. 




For et lille års tid siden læste jeg den første bog i denne serie, og jeg må sige at jeg virkelig elskede den, og nu er der heldigvis endelig udkommet en fortsættelse. 
Tidsdyret er en fortsættelse som jeg har været spændt på at læse, og nu hvor den er læst, er jeg bare endnu mere spændt på hvad der skal ske for Asger og vogterne i den næste bog. 

Denne fortsættelse starter noget tid efter vi slap Asger i den tidligere bog, og han er så småt begyndt at blive bedre til at bruge sine drømmekræfter, og bidrager nu mere til gruppen når de skal beskytte verdenen. 
En mystisk hændelse sætter dog vogterne på spor af et nyt mystisk dyr. Et dyr som kan pille ved tiden, og sætter dem i forbindelse med en ny ven. 
Vogterne må drage ud på en ny mission, hvor de med deres nye ven skal finde tidsdyret, og endnu engang redde menneskeheden. Problemet er bare, at de ikke kan stole på hvem der er ven, og hvem der er fjende...

I første bog måtte Asger også gennem en periode hvor venner og allierede ikke længere var venner eller allierede. Her måtte han kæmpe for livet, hvor en vogter også opbrugte al sin drømmekraft for at redde ham. 
Der er nu gået noget tid, og Asger er så småt ved at falde til blandt vogterne og deres mange missioner. Noget er dog ikke helt rigtigt, og Asger bliver endnu engang mistænksom over nogle i gruppen. 
Jeg er stadig helt vild med det her univers som forfatteren har skabt. Det er morsomt, samtidig med at det er mystisk og magisk. Selvom bogen her rækker ud mod en lidt yngre aldersgruppe end min, må jeg sige at forfatteren har formået at skabe en handling og et univers, som kan fange stort set alle aldersgrupper. 
I denne del kommer vi ud på en rejse, hvor vi skal finde tidsdyret. Tidsdyret er en mystisk dyr som kan rejse gennem tiden, og det har faktisk også noget af gøre med vogternes historie, men den del vil jeg ikke spoile for meget om. Men jeg kan fortælle at det er en interessant historie! 
Jeg må sige at rejsen, hvor de kommer vidst omkring i verdenen på jagten efter Tidsdyret virkelig var fangende og underholdende. 
Dette er endnu en spændende bog om venskaber, sammenhold og vilde rejser gennem verdenen, hvor de må klare farlige missioner for at beskytte menneskeheden. 

Sproget er endnu engang let og medrivende. Der står en del på siderne, men med det lette sprog og den medrivende handling, vil jeg sige man flyver gennem teksten på ingen tid. Samtidig vil jeg også stadig sige at den passer godt til den yngre læser, samt til højtlæsning og øvelse af læsning. 
Forfatteren er stadig utroligt dygtig til at bruge et detaljere og fyldigt billedsprog, som gør alt fra omgivelserne til karakterne og de her underlige monstre vi møder virkelige og nemme at forestille sig. Samtidig vil jeg generelt bare rose forfatteren for sin opfindsomhed, for det bestemt ikke kedelige eller originale monstre vi støder på. 
I bogen her møder vi lidt nye karakterer, som frisker bogen op og sætter gang i handlingen. Her vil jeg også rose forfatteren for at gøre dem fyldige og spændende! De virkede ægte, og gjorde noget fantastisk for handlingen, så det endnu et plus. 
Alt i alt er det stadig en fantastisk serie, og jeg glæder mig meget til en fortsættelse. Dette er bestemt også en serie jeg kun varmt kan anbefale alle fantasyelskere at give en chance! 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar