tirsdag den 15. august 2023

Anmeldereksemplar: Magismondo #1. - Fangen fra Ulvmarken.

Magismondo. 

Titel: Magismondo #1. - Fangen fra Ulvmarken. 

Forfatter: Lene Dybdahl. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 15/05-2023.

Antal sider: 400. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Lene Dybdahl. 


Fangen fra Ulvmarken. 

I Magismondos verden er magiske evner sjældne og eftertragtede. 
Formskiftere, tankehviskere, aromatikere, vanddrivere og ildmagere er værdsatte juveler i de kongeliges samling. Når de altså bliver fundet. 
Alt dette ved 17-årige Pil intet om. Hun vokser op i en skovhytte nær landsbyen Bøgene i kongeriget Ulvmarken langt væk fra hoffet. Pil har dog opdaget at hvis hun ikke passer på, bliver den lille gnist i hendes håndflade til flere når hun mindst ønsker det. 
En mørk aften kommer hun op at slås med sin ærkefjende Fenri, og hun kan ikke længere holde vreden og magien inde. Rygterne om Pils ustyrlige ildkræfter breder sig til kongens slot, og hun må flygte over hals og hoved med kongens soldater i hælene. 
Hun ender i hovedstaden, Rimskjold, hvor slåskampe og uorden straffes med forvisning til fangelejren Golgutu i landet på den anden side af havet. 
Pil må lære at styre sit temperament hvis hun ikke vil havne blandt Ulvmarkens værste forbrydere ...





Magismondo er en serie jeg har været nysgerrig på siden jeg første gang hørte om den. Den lød interessant, og jeg har tidligere virkelig nydt nogle af forfatterens tidligere fantasy bøger. 
Derfor vidste jeg også, at jeg bare måtte give denne her en chance. Så da jeg var så heldig, at forfatteren ville sende et eksemplar, gik der heller ikke lang tid før jeg kastede mig over den. 
Nu er den læst, og hold da helt op en fantastisk læseoplevelse. Dette er en serie jeg venter spændt og utålmodigt på en fortsættelse til! 

Da jeg begyndte på bogen, læste jeg ikke mange sider den første aften, men jeg var fanget allerede efter det første kapitel. 
I løbet af bogen følger vi Pil, en ung pige som er vokset op i en skovhygge nær landsbyen Bøgene. 
Folket i Bøgene forstår hende ikke rigtigt og folk som Fenri er altid efter hende. Da hun en mørk aften kommer op og slås med Fenri, kan hun ikke længere holde vreden inde, og hendes magi slipper fri. Kort efter begynder rygterne om Pils ildmagi at brede sig, og pludselig står kongens soldater der. 
Pil må flygte for ikke at blive fanget, og ender i hovedstaden Rimskjold. Her straffes fanger med forvisning til fangelejeren Golgutu, landet på den anden side af havet. Her ender Pil i sidste ende, og må lære at styrer sit temperament hvis hun vil overleve... 

Universet i denne bog er et vi lidt kan genkende fra andre fantasybøger, men med det sagt vil jeg sige at forfatteren har formået at sætte sit eget præg på det og gøre det unikt. 
Jeg var faktisk ret vild med universet, og må sige at forfatteren virkelig har gjort et godt job med at detaljere alt fra omgivelserne til folkene man kan støde på i det. I Ulvmarken møder vi pirater, slyngler og et gammeldags miljø, og her har forfatteren efter min mening gjort det godt med mængden af detaljer, så man som læser kan leve sig ind i det og forestille sig følge Pil på sidelinjen. 
I løbet af bogen møder vi dog også en anden synsvinkel end Pil. En mystisk fyr som også mestre magien. Jeg vil ikke afsløre for meget om ham, for det vil bare spoile for meget af handlingen. Men jeg kan nu godt lide den måde han påvirker Pil på, og får hende lidt mere ud af sin skal. Jeg er spændt på hvordan han bliver flettet videre ind i handlingen i næste bog. 
Handlingen var generelt super spændende, og hele det her koncept med Pil, som er vokset op isoleret og beskyttet i skoven, som så pludselig er i fare og må rejse gennem landet for at overleve fangede mig virkelig. 
På hendes rejse gennem landet må hun nemlig lære at tilpasse sig nye omgivelser, og lære mere om den virkelige verden, samtidig med hun udvikler sig personligt, og det må jeg sige var en rejse som var super spændende. Jeg glæder mig virkelig til at følge Pil igen, specielt efter den slutning første bog havde. Sikke en slutning, en som virkelig gør mig som læser endnu mere ivrig efter en fortsættelse. 

Sproget var super let, men det skal så også siges at det er præget af en gammeldags tone, og en ret grov tone. Vi begår os meget mellem pirater og slyngler, så jeg kan egentlig godt acceptere den tone her, for den passer til omgivelserne og miljøet vi begår os i. Men søger man et mere nyt og acceptabelt sprogbrug, så kan man nok godt blive lidt stødt af det. 
I løbet af bogen møder vi en masse forskellige folk, og her vil jeg virkelig sige at forfatteren har klaret den godt med at gøre dem alle spændende og fyldige. Dem vi mødte virkede ægte, og var på intet tidspunkt kedelige eller urelevante for Pils rejse gennem landet. Mange af dem er jeg også virkelig spændt på at møde igen! Specielt den mystiske magiker fyr som Pil kommer tæt på. 
Så alt i alt vil jeg sige dette var en super spændende start på serien, og jeg kan varmt anbefale denne bog, hvis du er til fantasy som begår sig i et gammeldags miljø fuldt af magi, pirater, slyngler og en masse mystiske oplevelser! 











Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar