mandag den 18. december 2023

Anmeldereksemplar: Vølvens vej #3. - Ulvegabet.

Vølvens vej. 

Titel: Vølvens Vej #3. - Ulvegabet. 

Forfatter: Anne-Mette Vedsø Olesen. 

Forlaget: Lindhardt & Ringhof. 

Udgivet: 25/08-2023.

Antal sider: 442. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 


Ulvegabet. 

Fenrisulven har sprængt sin lænke og udrydder i raseri hele landsbyer. 

Vølven Snehild må drage til dværgenes storslåede underjordiske rige og bede om hjælp. For kun de ypperste mestre behersker kunsten at smede en ny lænke. Her forelsker hun sig i den smukke, kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. 

I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris. Han er dog ved at miste grebet på grund af de magiske urter, som ypperstepræstinden Ragnfrid har gjort ham afhængig af. Magtkampen blusser op i et forsøg på at rive ham ud af præstindens kløer.






Tilbage i sommeren af 2022 gav jeg mig i kast med "Vølvens vej #1" starten på en serie, som sidenhen virkelig har fanget min opmærksomhed, og som næsten ikke er til at slippe når man først kommer i gang. 
Nu tilbage i august måned udkom den tredje bog i serien, og jeg må sige den var mindst lige så medrivende som de første to, hvis ikke mere endda. 
Jeg er meget spændt på hvor det hele leder hen i næste bog, for jeg må sige der virkelig er begyndt at gå gang i den intense del af handlingen nu. 

Fenrisulven har sprængt sine lænker og raserer hele landsbyer i Midgård. Snehild påtager sig opgaven med at finde en måde at lænke den farlige ulv igen.
For at kunne dette må hun drage til dværgenes underjordiske rige og bede dem smede en mægtig lænke som vil kunne holde på Fenris. 
I riget bliver hun dog betaget af den mægtige dværgekonge Fafner. Dette bliver til en farlig kærlighed.
I Himlinge prøver Roald at holde kontrol og samle modet til at stå op mod Fenris. Dette er dog ikke nemt da han så småt mister grebet om sin forstand og bevidsthed. 
Ragnfrid har stadig sine planer, og fodre kongen med magiske urter som sløver ham og gør ham afhængig af hendes tilstedeværelse. 
Intriger og magtkampene blusser så småt op både i Midgård og de nordiske guders verdener. 

Som vi kommer længere ind i bogen, må jeg sige jeg bliver mere og mere fanget. I de første to bøger er der en tydelig opdeling mellem gudernes verden og Midgård, men i denne del af serien begynder de to verdner så småt at flyde lidt mere sammen. 
Fenris er jo brudt fri af sine lænker, og hærger nu Midgård, og selvom Snehild er på opgaven med at skaffe en lænke der kan holde ham igen, så kommer guderne også mere i spil denne gang. Udviklingen kunne jeg godt lide, det gav serien lidt ny energi, og gjorde det for os læsere mere interessant, og svære at slippe bogen igen. 
Samtidig begynder intrigerne mellem de forskellige karakterer også bare at blusse mere og mere op. Hvor Snehild har forladt Himlinge og nu går sine egne vegne i håb om at finde en lænke der kan stoppe Fenris, har Ragnfrid stadig gang i sine intriger og planer i Himlinge, og selvom hun har godt kontrol over Roald i starten, så begynder det også i denne del at smuldre for hende. Jeg er virkelig spændt på hvor det hele lige leder hen for hende i den næste bog, for det virker til hun graver sin grav dybere og dybere. 
Generelt sker der en del i denne fortsættelse, og som i de første to bøger, springer vi meget mellem de forskellige synsvinkler - Snehild, Ragnfrid, Roald og flere - hvilket gør man egentlig hele tiden er på. Med det sagt, synes jeg virkelig at forfatteren formår at holde på den røde tråd, og guide godt godt gennem handlingen, så vi aldrig mister overblik. 
Handlingen og de mange synsvinkler, samt omgivelser vi kommer gennem er overraskende nemme at fange og følge. 
Jeg må sige jeg er virkelig fan af forfatterens måde at fremvise den nordiske mytologi for os læsere, hvor den gøres spændende, detaljeret og medrivende. I følge mig keder man sig aldrig når man dykker ned i "Vølvens vej" og man sidder nærmest med følelsen af ikke, at have fået nok når man vender den sidste side. 
Så står du og mangler en god bog om den nordiske mytologi, som samtidig er medrivende og har et fyldigt plot, så kan jeg virkelig kun anbefale denne fantastiske serie her. 











Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar