søndag den 9. august 2020

Anmeldereksemplar: Duftapoteket #1 - Der er en hemmelighed i luften.

Duftapoteket. 

Titel: Duftapoteket #1 - Der er en hemmelighed i luften. 

Original titel: Die Duftaoitheke: Ein Gheimnis Leigt ind der luft. 

Forfatter: Anna Ruhe. 

Udgivet på dansk ved: Straarup & Co. 

Udgivet på dansk den: 08/05-2019.

Antal sider: 278. 

Antal stjerner: 3,5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Der er en hemmelighed i luften. 

Det luger mærkeligt i den gamle villa – af tusind ting på samme tid.
Det er det første, Luzie lægger mærke til ved deres nye hjem den kedelige landsby.
Men ingen ved, hvor lugtene kommer fra.

Sammen med sin lillebror Benno og nabodrengen Mats begynder Luzie at undersøge villaen.
Men børnene har ingen anelse om, hvad huset gemmer på af hemmeligheder.
I et skjult rum med reoler fra gulv til loft finder de et hav af flasker med farverige, mystiske dufte.
Men i flaskerne bobler ikke bare dejlige overraskelser.
De er også fulde af farer.
Og en af dem skulle de aldrig have åbnet…




Dette var en bog jeg var ret spændt på at gå igang med, det lød både som en super spændende bog, og så har den fået meget ros, og nu har jeg endelig fået læst den, og jeg må sige den var okay, den levede ikke helt op til alle forventninger, men det er da helt klart en serie jeg godt kunne tænke mig at læse videre på!

Da jeg begyndte på bogen her gik der egentlig ikke vildt lang tid før jeg var godt igang og var godt fanget af det her eventyr som Luzie, Benno og Mats kommer på, dog vil jeg sige der var tider hvor jeg blev lidt tabt. 
Luzie er en pige jeg havde det ret svært i løbet af det meste af bogen, hun var meget umoden, og tænkte sig ikke særlig ofte om før hun gjorde noget, og det gik mig lidt på nerverne, dog vil jeg sige at jo tættere på slutningen kom, der ændrede hun sig lidt, hun er dog stadig ikke min favorit. Men ærligtalt havde jeg også lidt svært ved at forstille mig hende, jeg følte ikke vi fik nogen rigtig beskrivelse af hendes udseende, og vi fik heller aldrig hendes alder at vide, og det irriterede mig lidt. 
Benno vil jeg sige er rigtig godt beskrevet, jeg havde lettere ved at forstille mig ham, og så fik vi også en alder på ham, som den eneste faktisk, hvilket undrede mig meget.
Mats var endnu en person jeg havde det lidt svært ved at forstille mig, der var heller ikke rigtigt nogen beskrivelse af ham, ud over han vidst var lidt ældre end Luzie. 
Generelt vil jeg sige at grunden til jeg kun har kunnet give den 3,5 stjerne, er at jeg føler virkelig der er blevet sparet for meget på beskrivelserne af vores hovedpersoner, og det gjorde jeg havde rigtig svært ved at forstille mig dem i løbet af bogen, jeg måtte forstille mig dem som de personer der blev vist på tegningerne der kommer i løbet af bogen, og det føltes bare ikke som det samme som en skriftlig beskrivelse. 
Men ser vi bort fra denne ting, så vil jeg sige bogen var spændende og underholdende. Jeg kan rigtig godt lide det her mysterium om de specielle lugte i huset, og det her mysterium som Luzie, Mats og Benno vil opklare omkring duftapoteket, gartneren William og Hanne som var tidligere ejer af huset Luzie og hendes familie købte, og jeg glæder mig helt til at læse mere om alt det i toeren! 

Sproget i bogen er meget let, og det ikke alle sider der står lige meget på da der også er blevet gjort godt plads til tegninger undervejs, hvilket jeg nød, og jeg må virkelig også side det var nogle smukke tegninger. Det godt nok længe siden jeg sidst har læst en bog med tegninger i, og jeg glæder mig til flere af den slags i de næste bøger! 
Jeg vil nu egentlig også sige at denne bog godt kunne egne sig godt til de mindre stærke læsere, da sproget er meget let, og der ikke er for meget tekst på siderne kunne den være god og spændende træning! Men jeg er nu også helt sikker på at denne bog kunne falde i rigtig god smag for de yngre læsere i 9+ års alderen! 
Dette er også første bog jeg læser af denne forfatter, jeg er faktisk i tvivl om hvorvidt hun har skrevet andet end denne serie, men det helt bestemt ikke sidste bog jeg vil læse af hende, jeg glæder mig til mere fra hendes hånd, eventuel også andet end duftapoteket serien! 
Trods hun ikke har været den bedste til at beskrive sine hovedpersoner, vil jeg sige at hun har været dygtig til at bruge massere af detaljer omkring deres omgivelser og følelser, det var to ting jeg på intet tidspunkt havde svært ved at forstille mig og fornemme, hvilket var dejligt, måske får jeg nemmere ved at kunne se vores hovedpersoner for mig i toeren, det håber jeg hvert fald. 
Så trods denne bog ikke levede helt op til alle forventninger, er det helt klart en serie jeg skal have læst videre på, og så kan jeg da også godt anbefale jer læsere der endnu ikke har læst den, at gå igang med den! 



Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar