søndag den 30. august 2020

Anmeldereksemplar: Langt væk fra Asgård #1.

Langt væk fra Asgård. 

Titel: Langt væk fra Asgård #1. 

Forfatter: Thea Astrid. 

Forlaget: Brændpunkt. 

Udgivet: 24/06-2020.

Antal sider: 310. 

Antal stjerner: 3,5/5. 

Bogen er modtaget af forfatter og forlag,
så mange tak til dem! 


Midgård.

"Hendes mørke blik så ud til at have lyst til at splitte ham ad. Selvfølgelig kom Ingrid og hidsede sig op, det burde han have forudset. Deres søn fortalte hende alt. Sådan havde det altid været.
“Jeg har meddelt ham, at jeg har affundet mig med min skæbne. Jeg er klar til at møde Hel.” Han lod sine hænder glide hen over hinanden. “Jeg ville ønske, at jeg kunne se Røskva en sidste gang.”
Ingrid skar ansigt i gru.
“Hun ser dig som en kriger, der er så modig, så uselvisk og opofrende, at han på ingen måde kan fejle. Ønsker du virkelig, hun finder ud af, at det hele er en stor løgn?”

I menneskenes verden, Midgård, ankommer fire mænd en mørk aften til den gård, hvor attenårige Tjalfe og sekstenårige Røskva bor. Mændene bringer nyt om Tore, søskendeparrets far, der forsvandt sporløst for år tilbage. Tore sidder fængslet på Gotholm, de udstødtes ø, efter et drab på øens høvdingedatter. De fire mænd vil tage Tjalfe og Røskva med til Gotholm, da Tores sidste ønske er at tage afsked med sine børn. Men det skal snart vise sig, 
at der er en anden og mere mørk grund til at bringe dem over til øen.




Så har jeg fået læst den første bog i denne serie - Langt væk fra Asgård. - og jeg må sige at efter al den ros den nåede at få før jeg gik igang med den, så havde jeg alligevel bygget en del forventninger op til bogen, og jeg må sige den levede næsten op til dem alle, der var dog nogle små detaljer jeg ikke følte helt med, men det kommer vi til længere nede i anmeldelsen. 

Da jeg begyndte på bogen her, gik der egentlig ikke lang tid før jeg var fanget af universet og vores karakterer. Igennem bogen følger vi en del forskellige karakterer, men jeg følte at vores store hovedpersoner var Tjalfe og Røskva, det var hvert fald dem der strålede mest igennem i løbet af bogen, og også dem jeg så mest frem til at læse om.
Igennem denne bog vil jeg sige der sker rigtig meget, der går bestemt ikke lang tid før handlingen rigtigt går igang, og dramaet begynder, hvilket jeg egentlig fandt meget rart.
Nordisk mytologi er det helt store tema i denne bog, og det sådan set ikke en mytologi der siger mig meget i min normale hverdag, men jeg vil sige at forfatteren Thea har formået at gøre det spændende og livligt, jeg nød faktisk at høre om guderne, jætterne og hvad der nu ellers tilhøre den nordiske tro, det var meget spændende, og var med til at gøre bogen en tand mere spændende! 
Jeg nød bestemt at jætterne har fået en ret stor rolle i bogen, og uden at afsløre for meget nød jeg at se hvordan Røskva færdes iblandt dem i en periode i bogen, det var utroligt spændende! 
Der er rigtig mange detaljer at holde styr på i bogen, men jeg synes at Thea har formået at gøre det overskueligt og spændende, så det er et rigtigt stort plus, og jeg ser helt frem til en fortsættelse i dette univers! 

Sproget i bogen er okay let, nemt at forstå, men til tider følte jeg godt at sproget kunne gå hen og blive lidt stift og professionelt, det manglede ligesom bare en vis energi og følelse til tider, ikke i hele bogen, men til tider, og det håber jeg selvfølgelig bliver lidt bedre til næste bog. 
Igennem bogen føler vi som sagt også en masse personer, hvilket jeg som sådan er okay med, men mit problem i denne bog var desværre at jeg følte det skiftede alt for hurtigt mellem de forskellige synsvinkler, vi kunne nemt komme op på 2-4 forskellige karakterer i et kapitel, og da jeg ikke følte at kapitlerne i forvejen var særligt lange, blev det ærligtalt bare lidt for meget, og nogle gange til at blive forpustet af, der kunne jeg godt have brugt at synsvinklerne var delt lidt bedre op, og der var mere fokus på hver enkle person, eller at man højst så 2 forskellige synsvinkler i et kapitel. 
Men ser vi bort fra lige de her to ting der trækker ned i mine stjerner, vil jeg sige det var en rigtig spændende bog, jeg tror ikke jeg har nydt den nordiske mytologi så meget siden Ravnenes hvisken bøgerne, så jeg vil sige at Thea har skabt en god bog, og en serie jeg glæder mig til en fortsættelse på! 
Så har du endnu ikke læst bogen her, vil jeg helt klart anbefale jer læsere at give den en chance! 



Bogen er tilsendt. af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar