tirsdag den 10. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Og så var hun væk.

Og så var hun væk.

Titel: Og så var hun væk. 

Original titel: Then she was gone. 

Forfatter: Lisa Jewell. 

Udgivet på dansk ved: Gads. 

Udgivet på dansk den: 26/11-2029.

Antal sider: 340. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Og så var hun væk.

Der er gået ti år, siden 15-årige Ellie forsvandt sporløst. Ellie var sin mor Laurels øjesten, hendes dygtige, strålende og smukke yndlingsbarn, og da hun forsvandt, gik Laurels liv fuldstændig i stå. Siden er hun gået gennem tilværelsen som en zombie … indtil hun møder en karismatisk og charmerende fremmed mand og lader sig forføre af ham. 
Men da hun møder hans ni-årige datter, får hun et chok - for pigen ligner Ellie på en prik … Hvem er han egentlig – og hvad skete der med Ellie den skæbnesvangre dag for ti år siden? 
Fortiden og de ubesvarede spørgsmål vælter op igen, og snart går det op for Laurel, at intet er, som det ser ud til at være …





Så har jeg fået læst endnu en medrivende og utroligt velskrevet spændingsroman fra Lisa Jewell! 
"Og så var hun væk" var fangende fra start af, og mindede mig egentlig lidt om forfatterens anden bog "Den nat hun forsvandt" som jeg virkelig var fan af. 
Jeg kan slet ikke vente til jeg får mulighed for at læse mere af forfatteren! 

Det 10 år siden, at unge Ellie forsvandt. Ellie var Laurels øjesten, hendes utroligt dygtige og smukke yndlingsbarn, så da Ellie forsvandt sporløst, gik Laurels liv i stykker. Siden da har hun levet i en tilværelse som en zombier. 
Hvert fald lige indtil hun møder den charmerende fremmede mand, som forfører og vækker hende igen. 
Laurel får sig dog lidt af et chok, da hun møder hans 9-årige datter, som ligner Ellie på en prik... Hvem er han, har han noget med Ellies forsvinden? Hvad skete der egentlig for 10 år siden. 
Spørgsmål dukker op, og fortiden bliver revet op i... 

Jeg må sige, at da jeg synes den egentlig mindede mig lidt om en af forfatterens andre bøger, så var jeg både spændt på om den ville skuffe, eller om den ville kunne leve op til de forventninger jeg havde. Da jeg så rent faktisk kom i gang, og kom lidt ind i bogen, begyndte jeg dog tydeligt at kunne se forskellene på bøgerne, hvilket var en lettelse. 
Jeg begyndte at se den egne små unikke træk og medrivende plot, og blev virkelig også bare fanget af handlingen. Havde jeg haft mere fritid da jeg gik i gang med bogen, så havde jeg højst sandsynligt også læst den i et hug for at finde ud af hvad der var sket med Ellie. 
Bogen starter sådan set spændende ud med at vi møder Ellie, og den bygger dermed op til at hun forsvinder sporløst, for så at springe 10 år frem. 
I løbet af bogen følger vi primært Laurel, hvilket egentlig er fint nok, for det var med til at bygge spændingen og intensiteten op omkring den mystiske mand og datteren der ligner Ellie. 
Dog har Jewell også sit karakteristiske træk med, hvor vi springer tilbage i tiden og ser gerningen ske. Så undervejs får vi små kapitler, der følger handlingen 10 år tidligere, men det vil jeg ikke gå for meget i dybden med, der skal trods alt være noget overraskelse til jer læsere. 
Laurel begynder at falde mere og mere for den mystiske mand, men som forholdet udvikler sig dukker der også spor op, som kan kobles til Ellies sag. 
Der blev jeg virkelig fanget. For jeg som læser begyndte jo at bygge videre på de små hints vi fik, og byggede videre på egne teorier om, hvilken forbindelse der måske var mellem Ellie og den mystiske mand. Endnu engang må jeg dog sige, at Jewell virkelig har fået gjort handlingen uforudsigelig! På intet tidspunkt havde jeg forestillet mig det der rent faktisk skete med Ellie. Det var et ret vildt twist, i forhold til det jeg havde forestillet mig under læsningen. 
Så alt i alt vil jeg sige, at forfatteren virkelig har skabt endnu en intens spændingsroman, som jeg kun varmt kan anbefale og håber i vil nyde lige så meget som jeg gjorde. 

Sproget var endnu engang let, og med springene fra fortid til nutid, og den intense handling, føltes det nærmest som om siderne konstant vendte sig selv, og læsningen gik for hurtigt. 
Forfatteren bruger endnu engang et gavmildt billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og forestille sig det hele som en lille film. 
I løbet af bogen møder vi lidt forskellige personer, og her vil jeg også rose forfatteren for sin evne til at høre karaktererne spændende, fyldige og livagtige. Jeg havde ikke en eneste dårlig ting at sige til den del af bogen, og nød virkelig at følge dem alle og lære dem at kende!
Så ja alt i alt fantastisk bog, som jeg varm kan anbefale hvis i er til intense spændingsromaner. 












Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar