tirsdag den 3. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Nøglen til fortiden #3. - Arternes kamp.

Nøglen til fortiden. 

Titel: Nøglen til fortiden #3. - Artenres kamp. 

Forfatter: Pernille Van Dijk. 

Forlag: Krabat. 

Udgivet: 17/08-2023. 

Antal sider: 267. 

Antal stjerner: 4/5.

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Arternes kamp. 

Dyrene er på vej til jorden for at hævne sig på mennesket én gang for alle. 
Freja og Elias får brug for al deres mod og kræfter, hvis det skal lykkes dem at forhindre invasionen og redde menneskeheden. 
Men vil det være nok mod de sidste og stærkeste af nøglevogterne?




"Arternes kamp" er den tredje og sidste bog i serien om de uddøde dyr, som ihærdigt ønsker hævn over menneskerne, som er skyld i deres død, og Freja og Elias rejse til de uddødes verden, hvor de kæmper for at finde nøglerne, og sikre sig at dyrene ikke kan føre krig mod menneskeheden. 
Jeg må sige at denne tredje bog nok var den der fangede mig mest, hvilket nok er fordi det er den, hvor der sker flest dramatiske ting, som gør bogen umulig at slippe.

Da jeg begyndte på denne tredje bog i serien, havde jeg faktisk lige afsluttet bog nr. 2 så jeg var stadig inde i universet og havde alle de små vigtige detaljer fra bog 2 frisk i hukommelsen. 
Endnu engang blev jeg også så fanget at jeg slet ikke kunne slippe bogen før sidste side var vendt, for jeg måtte bare vide om de nåede at stoppe dyrenes invasion og redde menneskerne. 
Selvom Freja og Elias nåede at få fat i en del af nøglerne, er dyrene stadig ved at gøre sig klar til at invadere jorden og få hævn over menneskerne. 
Freja og Elias må samle al deres mod og alle deres kræfter, hvis det skal lykkedes dem og stoppe dyrene i af invadere jorden. Samtidig har de dog også stadig problemer med professoren i deres egen verden, som åbenbart ikke er så interesseret i dyrenes bedste velfærd... 
Kan de to unge stoppe de mange farlige dyr? Eller er det en tabt kamp og dyrene vinder? 

I denne afsluttende bog sker der lidt mere, og man kan godt fornemme at intensiteten er steget. Selvom de formåede at få fat i en del af nøglerne i anden bog, så har Mazan, den farlige tiger, stadig sin egen nøgle, som han har planer om at bruge til at fragte de mange vilddyr til de dødeliges verden, og få sin hævn. Men de står nu også over for en anden fare, for i slutningen af anden bog, opdagede de jo, at professoren var en fjende, som ville bruge de uddøde dyr til at eksperimentere på, og han vil bestemt gå langt for at udføre sine planer. 
Så nu står de over for to udfordringer, og et tidspres. Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre meget mere af handlingen, for det er jo en kort bog og derfor begrænset for meget der sker, men med det sagt så det alligevel en intens og hekstisk læsning, hvor man næsten sidder på kanten af stolen og helt spændt efter at finde ud af hvem der vinder krigen. 
I denne sidste bog må man også sige, at brutaliteten stiger lidt, og uden at spoile for meget så er der også død med i denne del, både blandt dyrene og menneskerne. 
I denne del vil jeg også sige at alle vores synsvinkler virkelig udvikler sig personlighedsmæssigt. Freja og Elias udvikler sig begge, og lærer virkelig at den her kamp de kommer gennem for at redde menneskeheden. 
Samtidig lærer de mange dyr vi følger også lidt af konsekvenserne som kommer med deres handlinger. De lærer at hævn nok ikke altid er det rigtige, og at det ikke nytter noget at synke ned på modstanderens niveau. Det var hvert fald skønt at følge dem alle, og se alle deres skønne udviklinger.
Generelt vil jeg sige at dette var en rigtig fin slutning på serien, som samler op på alt det der er sket i løbet af de første to bøger, og giver os læsere en intens og medrivende slutning på det hele. 
Så søger i læsere en unik fantasy med et univers man ikke lige nødvendigvis har hørt om før, hvor vi møder en masse uddøde dyrearter og en speciel videnskabsmand som skaber en masse forunderlige ting, så er det her bestemt en serie i skal give en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar