mandag den 16. oktober 2023

Anmeldereksemplar: Villaen.

Villaen. 

Titel: Villaen. 

Orignial titel: The Villa. 

Forfatter: Rachel Hawkins. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Falco. 

Udgivet på dansk den: 17/08-2023. 

Antal sider: 300. 

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget, 
så mange tak til dem! 


Villaen. 

Som børn var Emily og Chess uadskillelige, men deres forhold er blevet belastet af de krav, som stilles af voksenlivet. Da Chess foreslår en tur til Italien, takker Emily ja for at genoprette forbindelsen til sin bedste veninde. De skal bo i Villa Aestas i Orvieto, som i 1974 blev lejet af den berygtede rockstjerne Noel Gordon. Han havde inviteret den kommende musiker Pierce Sheldon, Pierces kæreste Mari og hendes stedsøster Lara med og under deres besøg blev der sat gang i en kæde af begivenheder, som fører til et brutalt mord på Pierce. 

Emily graver i villaens komplicerede historie, og hun begynder at tro, at mordet på Pierce er mere end en fortælling om sex, stoffer og rock’n’roll, som endte galt. Jo tættere Emily kommer på sandheden, jo større spænding udvikler der sig mellem hende og Chess. 

Efterhånden som hemmelighederne fra fortiden dukker op kommer flere af nutidens hemmeligheder op til overfladen. Alt tyder på, at villaen kræver endnu et offer, inden sommeren er ovre.



For nogle år siden læste jeg en anden thriller af denne forfatter, og var egentlig ikke voldsomt imponeret over den, så da jeg fik denne bog hjem, var det ikke uden bekymring for om den nu ville falde i god smag. 
Nu har jeg så læst den, og jeg må sige jeg virkelig har blande følelser omkring den! 
På visse punkter var det en virkelig spændende bog, men på andre måder skuffede den også lidt. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg visse forventninger til bogen, både fordi den lød super spændende, men også fordi det skulle være en thriller, og er der en genre jeg virkelig nyder fortiden, så det thriller. Så allerede der havde jeg forventninger til den. 
Den startede egentlig også helt fint ud, jeg blev fanget af vores hovedperson Emily og hendes lidt anspændte og specielle forhold til veninden Chess, og som de ankommer til Italien, og Emily begynder at dykke ned i mysteriet om Villa Aestas og mordet tilbage i 70'erne, blev jeg virkelig fanget! Det lovede godt og virkede virkelig intenst. 
Dog som jeg kom længere ind og handlingen udviklede, tabte den mig også lidt, for det begyndte mere at virke som en drama spicet med lidt krimi, jeg følte hvert fald på intet tidspunkt jeg sad med en thriller som den ellers bliver reklameret som. 
Der døde den altså lidt for mig og trak ned i min bedømmelse. Dog var jeg jo stadig fanget af det der skete dengang i 74, med Mari, Lara, Pierce og de andre, for hvad var det virkelig der skete dengang? 
Samtidig må jeg også sige, at jeg følte mig ret fanget af dramaet mellem Emily og Chess, de lød på mange punkter tætte, men noget virkede også helt forkert, så jeg var da nysgerrig på hvad der ville ske der. 
Den sidste del der gjorde, at jeg blev lidt skuffet over bogen var dens slutning. Her fik jeg desværre følelsen af at den var forhastet, og at den var lavet som om den skulle virke dramatisk og overraskende, desværre havde den bare ikke den virkning efter min mening, derimod virkede den lidt tam, og ødelagde den del som jeg virkelig elskede ved bogen. Dog vil jeg ikke gå meget mere ind på det, for så spoiler jeg hele bogen. 
Med det sagt, vil jeg stadig sige at den var spændende. Jeg kunne godt lide måden som forfatteren har bygget bogen op med kapitler fra Emily i nutiden, men også fra Mari i 74, som fortæller hvad der skete dengang. Det gjorde bogen det mere intens og svær at slippe, for man måtte jo lige vide mere om hvad der skete dengang i villaen, og hvad Emily fandt ud af. Så selve plottet vil jeg sige virkelig var fangende, der var desværre bare detaljer undervejs som tabte mig. 

I løbet af bogen får vi kun Emily og Maris synsvinkler, hvilket egentlig er helt fint, for jeg følte stadig jeg kom tæt nok på de andre til, at lære dem ordenligt at kende. 
I løbet af bogen må jeg sige, at begge karakterne kom ud for lidt af en personlighedsudvikling, begge lærte mere om sig selv, og fandt deres veje. Jeg nød at se den her udvikling i dem, og var meget fanget af, at finde ud af hvor de endte henne. 
Jeg ville dog næsten have ønsket et par kapitler fra Chess også, for hun virkede også som en der virkelig sloges med noget, om kunne have gjort fortællingen det mere interessant! 
Sproget var dejlig let, og når man først var fanget, fløj man ellers også bare gennem bogen på ingen tid. Det spækket med mysterier og intensitet mellem karakterne så man nemlig bare må vide mere. 
Alt i alt vil jeg sige, at hvis man ser bort fra slutningen og det faktum jeg følte den var lidt fejl anslået ift. genere, så vil jeg sige at det var en super god bog, og jeg kan varmt anbefale den en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar