torsdag den 2. november 2023

Anmeldereksemplar: Sort måne #3, Blodvalg.

Sort måne. 

Titel: Sort måne #3, Blodvalg. 

Forfatter: Haidi W. Klaris. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 16/09-2023. 

Antal sider: 278. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Haidi! 

Blodvalg. 

Connors venner er overbevist om at han er involveret i det der foregår i byen, og i takt med at deres venskab smuldrer, fokuserer han i stedet på klanens levemåde og sin nyfundne begejstring for smagen af blod.

I løbet af klanens årlige sommermøde opstår nye venskaber, men netop som Connor overvejer at blive i Mossy Creek når han fylder atten, sker der noget den sidste aften som går imod hans principper og som han nægter at være en del af ... ikke engang for Amelias skyld.




Tilbage i 2020 startede jeg på denne her serie, og nu har jeg lige læst tredje og næstsidste bind i den, og sikke en fortsættelse! 
Endnu engang kunne jeg simpelhent ikke slippe bogen før sidste side var vendt, for jeg måtte bare vide hvad der ville ske for Conner denne gang, og om han måske ville blive mere interesseret i at blive i Mossy Creek og interessere sig mere for det at være jæger.
Næste bog er den sidste, og jeg har nu høje forventninger til hvordan det hele ender, og ikke mindst, er jeg også bare vildt spændt! Bliver han? Forlader han flokken? Hvad skal der ske... 


Da jeg begyndte på denne del, gik der lige lidt før jeg helt fangede hvad det var der foregik, for det er trods alt lidt tid siden jeg sidst læste anden bog og sidst fulgte Conner gennem Mossy Creek. Men som jeg kom lidt længere ind, begyndte de små detaljer så småt at komme til mig, og jeg kunne dermed nemt læne mig tilbage og nyde fortællingen igen. 

Conner har så småt fået smag for det at jage ved stort måne, problemet er bare at hans venner på den anden side af byen, så småt er begyndt at mistænke ham for at være en del af det mystiske der sker ved sort måne. 
I takt med deres venskab smuldre, og han bliver en større del af jægernes samfund, ramler det for ham. For han vil stadig heller ikke blive boende i Mossy Creek. Derfor er presset på hans forhold med Amelia også presset. Vil de kunne holde hvis han forlader byen? Samtidig er forholdet også presset af, at Conner ikke lever sig helt ind i deres traditioner og forstår deres behov og lyster. 
Ved klanens årlige sommermøde møder Conner nogle som heller ikke er voldsomt vilde med hvor meget klanens ledere bestemmer over de unge. Sammen med de andre unge overvejer de at starte deres eget råd, som kan gøre det nemmere og behageligt for dem at blive i klanerne. 
Men er Conner overhovedet interesseret i at være en del af en klan? ¨

Jeg må sige at den del som virkelig fangede mig ved denne fortsættelse var, at vi så småt bliver sat mere og mere ind i, hvordan det fungerer ved klanerne og jægerne. Man får mere viden om deres levevis og instinkter, som jeg må sige virkelig fangede min interesse en del. 
Men i løbet af denne del af serien, ser vi jo også hvordan Conners forhold til de alm. drenge smuldre eftersom han bliver en større del af jægernes fællesskab. Den del gjorde mig virkelig nysgerrig, for hvad vil der ske hvis hans venner finder ud af hvad han er? Fortælles det videre? Og vil de kunne acceptere ham? Det alle spørsmål som dukkede op under læsningen, der gjorde mig ivrig efter mere. Der er bestemt også ubesvarede spørgsmål ift. den del af bogen, og jeg håber vi får flere svar i fjerde og sidste bog! 
Generelt er jeg meget spændt på hvor Conner ender henne. For trods han virkelig har rykket sig siden første bog, og hans personlighed er ved at blande sig med jægerdelen af ham, så er han stadig ret besluttet på at flytte. 
Men en helt anden ting jeg også er spændt på, er om hvorvidt jægernes hemmelighed bliver afsløret! Nu er der jo nogle ihærdige fyre på sagen, så vil nogle tro på dem? det jeg meget spændt på at finde ud af mere om i næste bog! 

Sproget er endnu let, forståeligt og nemt at leve sig ind i, og med det detaljerede billedsprog, havde jeg som læser virkelig nemt ved at leve og ind i handlingen og universet uden problemer. Det var en helt fantastisk fortsættelse, som virkelig har sagt gang i tankerne, og jeg må bare snart vide mere om hvordan det slutter! 
Har du endnu ikke læst nogle bøger i serien her, så kan jeg altså varmt anbefale serien! Har du bare ikke læst denne tredje bog, så synes jeg du skulle komme igang! Og så nyder jeg i enten nyder gensynet eller førstegangsoplevelsen af Conner og Mossy Creek! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar