onsdag den 15. november 2023

Anmeldereksemplar: Will Trent #11. - Siden den aften.

Will Trent. 

Titel: Will Trent #11. - Siden den aften. 

Original titel: Will Trent #11. - After that night. 

Forfatter: Karin Slaughter. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget HarperCollins Nordic. 

Udgivet på dansk den: 22/08-2023.

Antal sider: 438. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Siden den aften. 


Siden den aften var intet nogensinde det samme igen. For femten år siden ændrede Sara Lintons liv sig for altid, da en festlig aften endte med et voldsomt overgreb, der rev hendes verden fra hinanden. Siden den gang har Sara genskabt sit liv. Som succesfuld læge og forlovet med den mand hun elsker, er det endelig lykkedes hende at efterlade fortiden bag sig. 

Indtil en aftenvagt på akutmodtagelsen, hvor alting ændrer sig. Sara kæmper for at rede en ødelagt ung kvinde, der har været udsat for et brutalt overgreb. I løbet af efterforskningen, der ledes af agent Will Trent, viser det sig, at der er en uhyggelig forbindelse mellem overgrebet på Dani Cooper og det, som Sara blev udsat for dengang. Og det lader til, at fortiden ikke vil forblive begravet for evigt.




Tilbage i 2020 læste jeg min første bog af forfatteren her - Karin Slaughter, - som tilfældigvis også var bog nr. 10 i Will Trent serien, og siden da har jeg elsket alt jeg har læst af forfatteren, så da jeg så, at bog nr. 11 endelig udkom, vidste jeg med det samme at den bare skulle læses! 
Nu har jeg så også endelig læst den, og hold da helt op en læseoplevelse som var brutal og medrivende! Karin Slaugther har endnu engang skrevet et brutalt mesterværk som bare næsten ikke kan slippes når man først begynder. 
Jeg kan næsten ikke vente til der udkommer flere denne serie, men indtil da må jeg læse fra starten af, jeg har trods alt endnu ikke læst bog 1-8 endnu, så jeg har lidt til gode, da det heldigvis er en serie der godt kan læses uafhængigt af hinanden. 

Bogen her starter intenst ud med vi møder Sara, en aften på akutmodtagelsen, her modtager hun en ung kvinde som er rede tilredt, udsat for et brutalt overgreb. Gennem undersøgelsen af kvindens sag, dukker der uhyggelige forbindelser op mellem Dani Coopers voldtægt og den voldtægt som Sara blev udsat for 15 år tidligere. 
Den starter altså hektisk ud, på en måde hvor vi som læsere bare ikke kan andet end at blive grebet trods det brutalt og ubehageligt. 
Med det sagt vil jeg ikke sige det er fordi der sker en masse dramatisk ting som der er sket i nogle af forfatterens andre bøger, denne her fokuserer mere på Sarahs fortid og den her efterforskning som Sara, Will og Faith starter op, da Dani Coopers sag ender dårligt. 
Dog vil jeg ikke sige det på noget tidspunkt bliver kedeligt, for gennem hele bogen bliver der grebet fat i den ene overraskelse efter den anden, som bare holder på os som læsere. 
I forhold til Sara's fortid og det overgreb hun var udsat for 15 år tidligere, det har vi så vidst jeg husker hørt lidt om i de tidligere bøger, men meget vagt, så jeg må sige det gjorde mig virkelig nysgerrig.
I denne del følger vi Sara meget tæt på, mere end jeg oplevede i de andre bøger, hvilket også virkelig gav mig et andet billede af hende. Jeg synes altid hun har virket stærk og måske lidt utilnærmelig til tider, men her så man virkelig mange sider af hende, som vi kom tættere og tættere på hende og hendes fortid. 
Selve handlingen var meget fangende, men den var også ret hård. Det ikke noget behageligt der bliver beskrevet, og der bliver gået ret meget i dybden med nogle af de her overgreb, så jeg skulle bestemt også nogle gange lige lægge bogen og trække vejret. 
Men efterforskningsdelen, og det med at flette alle de røde tråde sammen, finde ud af hvem der er gerningsmanden og om der var flere i det, fangede mig virkelig. Her må jeg virkelig også rose Slaughter for endnu engang at gøre det hele uforudsigeligt, for trods man gættede med undervejs, må jeg sige at jeg mange gange tog fejl, og blev overrasket. Virkelig et stort plus! 

I denne del vil jeg helt klart sige at Sara var den primær hovedperson, hende som strålede mest igennem, hvilket giver ret god mening eftersom det meget er hendes fortid det hele handler om. 
Dog kommer vi også tættere på både Will og Faith og lære dem lidt bedre at kende. Bl.a. kommer vi tættere på Wills barndom og "familie" hvilket jeg må sige var en hård del af læse om, men også ret spændende. 
Faith bliver jeg virkelig også bare mere og mere fanget af. Hun er en interessant kvinde med mange sider, og jeg glæder mig til at lære dem endnu bedre at kende.
Dette var altså efter min mening endnu en fantastisk spændende bog fra Slaughter som tager os læsere med på en intens efterforskning med Sara, Will og Trent for at fange gerningsmanden og opklare sagerne. 









Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar