lørdag den 20. marts 2021

Anmeldereksemplar: Et andet os.

Et andet os. 

Titel: Et andet os. 

Original titel: Anorther Us. 

Forfatter: Kirsten Hesketh.

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 28/02-2021. 

Antal sider: 369. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Emma. 

Hvad nu, hvis Emma slet ikke er sådan, som hun troede?
Der sker pludselig en masse i Emmas liv på én gang. Samtidig med at hendes yngste søn har fået diagnosen autist, kommer hun ved et uheld til at sige sit job op. Emma har altid været dybt engageret i sit ægteskab, men nu virker det pludselig forkert, og hun er ret sikker på, at hun kommer til at have en affære med den nye, lækre far på børnenes skole.

Det eneste, der ser ud til at være, som det plejer, er alle andre. Men hvis hun ikke er den, hun troede, hun var, kan hendes gamle liv så passe sammen med den nye Emma?



Jeg var ret spændt på at gå i gang med bogen her, for jeg var lidt i tvivl om hvorvidt den egentlig var noget for mig, for på nogle punkter lød den som noget jeg godt kunne finde på at læse, og på andre, ikke så meget. Men jeg gav den en chance, og den endte faktisk bare med at være en super god læseoplevelse, og helt sikkert en bog jeg godt kunne genlæse igen en dag! 

Da jeg begyndte på bogen havde jeg ikke de store forventninger til den, men jeg må sige jeg blev faktisk overraskende hurtigt fanget af handlingen og vores hovedperson Emma. 
Jeg blev ret hurtigt vild med Emma. Hun var sød, sjov og ret omsorgsfuld, men hun var også til tider fraværene, irriteret og sur. Hun var bestemt ikke perfekt, og det elskede jeg. Jeg oplever godt nogle gange at når vi møder en mor i bøger, at hun kan blive fremvist som den perfekte mor som bare kan alt, men sådan var det bestemt ikke med Emma. Hun var fuld af fejl og mangler, men det gjorde hende menneskelig, og fremviste faktisk bare et ret godt eksempel på en ægte mor. 

Jeg kunne rigtig godt lide at følge Emma, det var underholdende, spændende og til tider også bare ret hårdt. Da Emmas yngste søn Jack får diagnosen autisme, begynder det hele langsomt at gå ned af bakke for Emma. Ikke nok med at hun skal lære at håndtere den information, får hun sig egentlig også opsagt på jobbet, og skal nu til at være mor på hjemmemor på fuldtid, som bestemt ikke er helt så let som håbet. Emmas mand Daniel nævner også på et tidspunkt noget om en statistik omkring at en stor procentdel af alle ægteskaber hvor der er børn med autisme går i stykker. 
Det virkede lidt som om at efter hun fik den information, hæftede hun sig ved den og begyndte at se alle problemerne og fejlene i deres ægteskab, hvilket begynder at skabe en mur mellem dem. Og ikke nok med det, begynder den nye far på børnenes skole at vise interesse for hende. 
Der sker altså en del for Emma efter nyheden om sin søns diagnose. Men trods der skete en hel del igennem hele bogen vil jeg faktisk sige at det er spredt godt ud på de næsten 400 sider, så det virkede aldrig overdrevet eller for meget. Jeg vil faktisk sige at forfatteren har klaret det ret godt med at få det hele til at spille sammen og være fangende. 

Sproget i bogen er dejligt let, og nemt bare at læne sig tilbage og nyde. Der står dog en del på siderne, men det virkede faktisk ikke så slemt fordi handlingen bare var super fangende.
Samtidig vil jeg også sige at forfatteren er super god til at bruge en helt perfekt mængde detaljer til at beskrive alt der sker, personerne, og deres omgivelser. Jeg havde hvert fald nemt ved at nyde handlingen og kunne forestille mig alt der skete. 
Igennem bogen tages der jo også en ret seriøs diagnose op, og der vil jeg faktisk sige at forfatteren har fremvist den på en rigtig fin måde, så jeg kunne kigge på Jack og stadig tænke på ham som et helt normalt barn trods han har de udfordringer han har, jeg følte hvert fald aldrig at han blev sin diagnose, han var stadig bare Jack. Og det kunne jeg virkelig godt lide. 
Igennem bogen møder vi alligevel lidt forskellige folk, men jeg vil sige at forfatteren også har været super god til at fremvise dem så det aldrig blev rodet eller forvirrende. Samtidig var karaktererne spændende og fremtrædende. Jeg nød at møde dem alle trods der da var nogle jeg brød mig mindre om end andre. Specielt Virginia og Paul kunne jeg ikke udstå, men jeg var ret vild med Mark og Mandy, de gjorde alle noget for fortællingen på hver deres måde som bare gjorde det hele lidt sjovere, eller mere interessant. 
Så alt i alt vil jeg sige dette var en underholdende og velskrevet bog, som jeg kun varmt kan anbefale jer læsere der elsker lidt seriøsitet sammen med en vis portion humor, at give den en chance, og så håber jeg i vil synes lige så godt om den som jeg gjorde! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar