lørdag den 29. juli 2023

Anmeldereksemplar: Credokæden.

Credokæden. 

Titel: Credokæden. 

Forfatter: Lone Sole. 

Forlaget: Krabat.

Udgivet: 17/03-2023. 

Antal sider: 388. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tak til dem! 



Credokæden og Stef. 

Credokæden er låsen til Det Gamle Arkiv, der gemmer på bøgerne om Håndtegnsmagi, og nu er den blevet stjålet. Embedsmanden i Det Statslige, Claes, bliver afhørt igen og igen, for han var der den aften. Han ved, at tyven blev dræbt, men hvorfor er kæden så ikke blevet fundet eller liget af Stef for den sags skyld?

Stef har styr på det med opalerne - det bedste våben mod Det Statslige. Hun kender London ud og ind. Hvis der bare ikke er nogen, der opdager hende, så skal det nok gå ...





"Credokæden" Er en bog jeg har haft mine øjne på siden lidt før udgivelsen, da den lød spændende og anderledes. 
Nu har jeg så endelig fået læst den, og jeg må bestemt sige at den var anderledes end noget af alt det andet fantasy jeg har læst. Med det sagt var den medrivende og super god. Og jeg vil glæde mig til at Lone Sole forhåbentligt udkommer med mere. 

Da jeg begyndte på bogen blev jeg egentlig hurtigt fanget, men også lidt forvirret, det vil jeg dog ikke gå for meget ind på, for det vil bare spoile handlingen for jer. Dog kan jeg fortælle forvirringen hurtigt gik over, og jeg blev bare mere og mere fanget af Stef og Claes. 
Credokæden som er låsen til Det Gamle Arkiv bliver en aften stjålet, og det sker på Claes vagt. Claes bliver gentagende gange afhørt, da han så tyven. Tyven dør dog den aften, men kæden er endnu ikke blevet fundet, samme gælder liget. 
Stef kender London ind og ud, og har totalt styr på opalerne. Hvis der dog bare ikke var nogen der havde opdaget hende den aften, så var det ikke gået galt... 

Selve handlingen og universet fangede mig virkelig meget under læsningen. Jeg har efterhånden læst en del fantasy gennem årene, men alligevel må jeg sige at bogen her virkelig virkede unik på sin egen måde. Forfatteren formår virkelig at fremvise og beskrive bogen på en speciel måde, som gjorde magien og universet medrivende, og svær at slippe. 
I løbet af bogen skifter vi meget mellem at følge Claes og Stef's synsvinkler, og her må jeg bestemt sige at Stef var min favorit gennem hele bogen. 
Claes kunne jeg virkelig ikke med. Han virkede virkelig bedrevidende, arrogant og som en der følte sig bedre end alle andre, og det irriterede mig virkelig. Der var enkle gange hvor jeg så andre sider af ham, men det var bare ikke nok til jeg kom til at synes om ham. 
Stef er en interessant pige, men også lidt mystisk. Hun åbner sig ikke så nemt op, og man skal grave lidt for at lære hende ordenligt at kende. Men bag den her stædige og lidt hårde overflade vi ser, oplever man en blød og sårbar pige. 
Handlingen var hæsblæsende. Bogen starter intenst ud med vi ser Stef stjæle kæden, og ellers går det hen og bliver lidt roligere. Men det er ikke lang tid det går roligt for sig. Hurtigt stiger tempoet igen, og med Claes og Stef bliver vi læsere trukket rundt i Londons mystiske gader, hvor vi oplever en masse dramatiske ting. Vi møder bl.a. en uhyggelig fyr som smugler opaler, og ham ville jeg egentlig gerne have hørt lidt mere til. Men sådan generelt sker der en masse spændende ting undervejs i bogen, som virkelig overraskede mig og holdt på min interesse! 

Sproget er let og forståeligt og sammen med den medrivende handling, fløj jeg gennem bogen på ingen tid! 
Forfatteren bruger også et detaljeret billedsprog, som gjorde at jeg som læser nemt kunne leve mig ind i handlingen og føle jeg nærmest gik på sidelinjen og fulgte Stef og Claes mere livagtigt! Det et stort plus. 
Samtidig vil jeg også sige at persongalleriet er detaljeret og fuld af interessante karakterer! En der virkelig fangede min nysgerrighed var Claes mærkelige ven i Det Statslige. Det var en som virkelig fangede min interesse meget.
Så alt i alt vil jeg sige dette er en utroligt medrivende bog, og jeg kan varmt anbefale andre fantasyelskere at give den en chance! 











Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar