fredag den 9. december 2022

Anmeldereksemplar: Asgårds Datter #3. - Drømme om ild og had.

Asgårds Datter.

Titel: Asgårds Datter #3. - Drømme om ild og had. 

Forfatter: Sidsel Katrine Slej. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 300. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren,
så tak til hende! 


Drømme om ild og had. 

Verdens undergang er nær, og Fréa kastes ud på et nervepirrende ridt imod tiden for at afværge katastrofen. Men hun er ikke alene. Med sig har hun veninden, Ranveig. 
Pigerne tager på en hæsblæsende rejse som fører dem til Helheim, Midgård og Udgård.
Her møder de Muspelheims rædselsvækkende ildjætter; Asgårds ærkefjende nummer et som truer med at angribe og brænde de levendes verdener af. 
Fréa frygter det værste, for hendes drømme er fyldt med ild og had.





"Drømme om ild og had" er den tredje og desværre sidste bog om Fréa og hendes rejse til Asgård. 
Det er en fortsættelse og slutning som jeg har været meget spændt og trist over at gå i gang med, specielt fordi havde høje forventninger til den, men også fordi jeg var ked af det allerede var slut med Asgård, valkyrierne og Fréas interessante kærlighedsliv. 
Nu er den dog læst, og sikke en fantastisk slutning. 

Da jeg begyndte på bogen, blev jeg med det samme igen suget ind i universet og fulgte Fréa på sidelinjen. Vi fortsætter sådan set fra hvor vi slap Fréa i anden bog. Sammen med Ranveig er hun draget ud for at forsøge og stoppe Ragnarok og verdens undergang. 
Tempoet er højt allerede fra første side af, og gennem stort set hele bogen. Krigen er rigtigt brudt ud, og hun kæmper mod tiden. Mens hende og Ranveig leder efter Lokes hule hvor han er spærret inde, opdager de at de rædselsvækkende ildjætter er kommet til, hvilket er endnu et tegn på at Ragnarok er startet. Samtidig bekymre hun sig også sindssygt meget for Magne, da hun intet livstegn har fået fra ham efter at Od påstod at han havde dræbt ham. 
Det er tydeligt at mærke det her tidspres som Fréa og Ranveig er i, og tempoet er hastigt. Nogle gange skete der faktisk så meget, at jeg nærmest mistede pusten, men hvor det i visse bøger ville have været træls, må jeg sige jeg faktisk var ret vild med det her. Det gjorde følelsen af at følge Fréa tæt på sidelinjen mere livagtig og intens. 
I denne del kommer vi også vidt omkring i Asgårds rige, samt nogle af de andre riger. Vi kommer bl.a. med dem en tur til Helheim, hvor vi møder gamle fjender, allierede og Hel som styrer dødsriget. 
Vi kommer også endnu en tur til Midgård, hvor nogle af ildjætterne også har slået til, det bliver endnu et pres for Fréa og de andre, for nu skal de også beskytte Midgård, og ikke kun redde Asgård. 
Som sagt sker der meget i denne fortsættelse, men det blev aldrig for meget efter min mening. Undervejs får vi nemlig også mindre pauser, hvor forholdet mellem Fréa og Magne kommer mere i spil. Generelt elskede jeg at se udviklingen mellem dem, og hvor tæt knyttet de blev. I denne del udvikler forholdet sig også mellem Frederik og Ranveig, hvilket virkelig var smukt, for efter Ranveigs katastrofale første ægteskab, fortjente hun virkelig en lykkelig slutning. 
Men nu skal jeg heller ikke spoile for meget, jeg kan bare sige så meget at der blev bundet sammen på mange løse ender i denne del, som virkelig fangede min interesse.

Sproget er stadig let, og med den smule tekst der står på siderne, formåede jeg endnu engang at læse bogen i et hug, fordi jeg også blev så fanget af den medrivende handling.
Forfatteren er stadig utroligt dygtig til at beskrive og detaljere alt fra omgivelserne til hvordan de forskellige føler og handler undervejs i bogen. Generelt er jeg vild med forfatterens skrivestil, som er fuld af detaljer og følelser, der gør at man nærmest ikke kan andet end at blive fanget og opslugt af teksten. 
I denne slutning møder vi endnu engang lidt nye folk, men vi kommer også tættere på nogle af dem vi kort stødte på i anden bog. F.eks. kommer vi tættere på Magnes far, som vi kort støtte på i bog to. Han er virkelig en fantastisk mand, som jeg hurtigt kom til at synes om. 
Alt i alt vil jeg sige at dette var en fantastisk slutning, på en vidunderlig serie jeg ikke kan anbefale nok. Så elsker du fantasy, nordisk mytologi, krig og kærlighed, så synes jeg virkelig du skulle give serien her en chance. 







Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar