onsdag den 7. december 2022

Anmeldereksemplar: Askens magikere #1. - Askenfjeld.

Askens magikere. 

Titel: Askens magikere #1. - Askenfjeld. 

Forfatter: Anne Spanget-Larsen. 

Forlaget: Krabat. 

Udgivet: 17/09-2022. 

Antal sider: 245. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Askenfjeld. 

”Jeg hvisker ikke om magi! Jeg går i seng nu,” får Mirja fremstammet. Hendes stemme lyder lille og skrøbelig, synes hun.
Barden løfter det ene øjenbryn. ”Nej. Du har ret. Magi vil heller ikke hviskes. Magi vil råbes ud i verden som en befaling.”

Ingen lægger mærke til Mirja, og hun foretrækker det sådan. Hun vil hellere iagttage mennesker og begivenheder på Askenfjeld. Dette ændrer sig natten før solhverv, hvor vildtmaneren Ravn ankommer til borgen. Han vender op og ned på Mirjas liv, og hun må indse, at hun har en rolle i et skæbnesvangert opgør mellem menneske og natur. Til sidst må Mirja træffe det sværeste af alle valg: Kan hun bryde skovens forbandelse og redde dem alle?





"Askenfjeld" er første bog i en serie, der virkelig har fanget min interesse. Da jeg første gang hørte om den, var jeg med det samme sikker på at den bare skulle læses, for nøj hvor lød den interessant. 
Nu har jeg læst den, og jeg må sige at den nu alligevel var noget anderledes end jeg havde regnet med, men jeg er positivt overrasket, og virkelig spændt på en fortsættelse. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg meget spændt. Den lød interessant, og det jeg havde nået at høre om den inden jeg selv påbegyndte læsningen, lød lovende. 
Stemningen i bogen var nok noget af det der fangede min interesse mest i starten. Stemningen er meget mystisk, og faktisk en smule trist og til tider lidt plan, men alligevel fangede den min interesse. For jeg vil ikke sige den var plan som i kedelig, men mere som i, at den vækkede min nysgerrighed. 
I løbet af bogen følger vi Mirja som arbejder på borgen. Mirja er en stille pige, som ingen lægger mærke til, ligesom hun fortrækker det. Hun vil meget hellere iagttage folk, end selv at blive iagttage. Hendes stille tilværelse ændre sig dog da vildtmaneren Ravn dukker op. 
Dyrene i skoven begynder og opføre sig underligt, og Mirja bliver lagt mere og mere mærke til. 
Et pres på Mirja opstår, da hun bliver pålagt at bryde skovens forbandelse. 
Handlingen var virkelig interessant. Forholdet mellem skoven og menneskerne er interessant. Vi bliver ikke helt indviet med det samme i hele sagen omkring skoven, men det er tydeligt at fornemme hvor stor en respekt og frygt folket nærer for skoven. 
Skoven er utroligt mystisk, og var bestemt med til at holde på min interesse. Hele mysteriet om forbandelsen, og Mirjas forbindelse til den, gjorde mig nysgerrig, og var bestemt med til at jeg læste lidt hurtigere, for jeg måtte bare vide mere om hvordan det hele ville ende. 
Opbygningen vil jeg sige var rigtig fin. Bogen starter roligt ud, og der sker ikke voldsomt meget i starten, samt er fantasy delen lidt lav. Som vi dog kommer længere ind i bogen, og Mirja bliver blandet mere og mere ind i skovens affære, så stiger tempoet virkelig også, og langsomt bliver fantasy delen af bogen også en større del af handlingen. Jeg er virkelig spændt på hvor det hele leder hen i næste bog, specielt med den slutning bogen havde. 
Her måtte Mirja nemlig tage en hård beslutning, da hun står over for forbandelsen. 

Sproget er let og forståeligt, og sammen med den interessante handling, følte jeg bogen nærmest læste sig selv. 
Man kan godt mærke at dette er forfatterens debut bog, men jeg vil nu sige at den er ret godt skrevet. Der er masser af detaljer, og største delen af tiden havde jeg nemt ved, at forestille mig omgivelserne og folkene vi mødte. 
Det tydeligt at mærke dette er første bog i serien, for der er en del opbygning af universet og præsentation af personerne, men jeg vil sige at forfatteren også har blandet en find mængde handling ind, som gjorde den spændende og svær at slippe. 
Vi møder jo trods alt en del nye personer, men jeg vil sige at var nemt at holde styr på dem alle, og samtidig var de virkelig også interessante og fyldige. Jeg er meget spændt på at møde dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige at de var en rigtig spændende start på serien, og jeg kan varmt anbefale den til andre fantasy elskende læsere. 










Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar