søndag den 18. december 2022

Anmeldereksemplar: Større end os to.

Større end os. 

Titel: Større end os to. #2. 

Forfatter: Christina Bonde. 

Forlaget: Tellerup. 

Udgivet: 05/11-2022. 

Antal sider: 266. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så tak til Christina Bonde!  



Større end os to. 

Det er mere end to år siden Caroline forlod Wilson’s Inn. 
Forholdet til Jonathan sluttede brat, og nu er han forlovet med en anden. 
Men da Lily dør, rejser Caroline tilbage. 
En uventet gave tvinger hende og Jonathan til at arbejde sammen, og hun må blive på kroen i december.
Snart begynder følelserne mellem Caroline og Jonathan atter at vokse. 
Men lavinens hemmelighed har haft store konsekvenser, og da julen nærmer sig, dukker fortiden frem igen ...





Tilbage i december 2020, læste jeg den første bog i denne serie "Større end os" som omhandlede den unge pige Caroline, der tragisk nok havde mistet sin bror under en lavine, da de var på juleferie ved Wilson's Inn. 
Nu er der endelig kommet en fortsættelse på Carolines fortælling, og jeg var virkelig spændt på at læse den. Nu er den læst, og jeg må sige at den virkelig overgik mine forventninger. 
Endnu engang vækkede den julestemning, glæde, sorg og kærligheden i en, og jeg kan virkelig ikke andet end at anbefale serien her, specielt i disse juledage. 

Det er efterhånden 2 år siden Caroline forlod Wilson's Inn, da forholdet til Jonathan sluttede brat. Da hun kommer tilbage for at deltage i Lily's begravelse, finder hun også ud af at han nu er forlovet med en anden. Det nager hende mere end hun havde regnet med, og hun ønsker mest af alt at komme hjem hurtigst muligt. 
Da der dog tilkommer hende en uventet gave, må hun blive på Wilson's Inn, og arbejde sammen med Jonathan. Gamle følelser dukker endnu engang op, men lavinens hemmelighed skaber stadig store konsekvenser samt stærke følelser med sig. 
Julen nærmer sig, sammen med fortidens minder. 

Da jeg begyndte på bogen, var det jo efterhånden lang tid siden jeg afsluttede første bog, så visse detaljer var ret vage i min hukommelse. Men som jeg kom længere ind i bogen, kom de så småt til mig, og jeg kunne dermed nemmere leve mig ind i handlingen og føle, at jeg endnu engang fulgte Caroline på sidelinjen. 
Caroline kom gennem lidt af en personlig udvikling i første bog, så jeg var meget spændt på hvor hun var endt i sit liv nu hvor der er gået to år. Det tydeligt at mærke, at hun er præget af den hårde slutning på hende og Jonathans forhold, samt er hun stadig påvirket af ulykken med lavinen for alle de år siden, og det hun fandt ud af 2 år tidligere. Med det sagt, vil jeg sige, at man stadig tydeligt kunne fornemme en ændring i hende fra første bog, og at hun var blevet meget stærkere. 
I denne bog må jeg også sige at hun virkelig videre udvikler sin personlighed, og bliver en endnu stærkere pige. Hun bliver sat i situationer, hvor hun skal tage nogle beslutninger der ikke er helt nemme, men det må i hellere læse bogen for, at finde ud af mere om. 
I første bog følte jeg lidt kærlighedsdelen fyldte for meget i forhold til, hvad hun kom til kroen for. Dette er dog noget jeg ikke oplevede i denne del. Ja kærligheden fulgte en del, men den rummede også så meget andet. Nemlig det at bearbejde sorgen over endnu et tab, at lære og acceptere og tilgive andres dårlige beslutninger, og at hjælpe hinanden. Jeg vil sige at forfatteren virkelig har fået skabt en god balance mellem alle temaerne denne gang, hvilket bestemt også trak den sidste stjerne i land. 
Samtidig er dette jo også en julebog, og jeg må rose forfatteren for sin evne til at frembringe juleglæden og julestemningen. Jeg kunne hvert fald ikke andet end at blive lidt medrevet af det hele, når der blev beskrevet, hvordan kroen blev pyntet op! 

Sproget er endnu engang let, og med den mængde tekst der er på siderne, og den medrivende handling, følte jeg som læser, at siderne nærmest vendte sig selv. Faktisk blev jeg så fanget, at jeg læste bogen i et hug, for jeg kunne bare ikke slippe den igen. 
Forfatteren bruger endnu engang et livagtigt billedsprog, som gjorde det nemt at forestille sig selv følge Caroline på sidelinjen, og se det hele som en lille film. 
Vi møder lidt nye personer i denne bog, og her vil jeg rose forfatteren for at gøre dem interessante og fyldige. Vi møder f.eks. en fra Lilys fortid, som jeg må sige jeg virkelig faldt for. Det er samtidig også nemt at holde styr på alle karaktererne og hvem der er hvem. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette var en virkelig smuk fortsættelse, og jeg kan virkelig kun varmt anbefale den. Så står du og mangler en bog her i julen, som kan bringe stemningen fem, samtidig med at holde dig fanget med en medrivende handling, så kan jeg kun anbefale at prøve denne serie! 









Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar