søndag den 16. april 2023

Anmeldereksemplar: Skulle spørge for en ven.

Venner?

Titel: Skulle spørge for en ven. 

Original titel: Frågar åt en vän. 

Forfatter: Sara Molin. 

Udgivet på dansk ved: Palatium Books. 

Udgivet på dansk den: 12/01-2023. 

Antal sider: 308. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Skulle spørge for en ven. 

Lydia Dunge har fuld knald på karrieren som enhedsleder i fængslet i Vinterbo. Samtidig er hun i gang med at planlægge både sit bryllup og en begravelse. Men hendes forlovede, Douglas, føler sig tilsidesat af hendes lange arbejdsdage og prioritering af hendes familie. Og da bryllupsplanlægning og begravelsesplanlægning falder sammen, gør forholdet til Douglas det også.

Ved en fejl sender Lydia en sms, der var tiltænkt Douglas, til Ninos, en komplet fremmed. Det bliver startskuddet på en samtale, som bliver Lydias faste holdepunkt i de hektiske måneder frem til begravelsen, hvor hun bor på skift hos sine søskende, som hun pludselig ser nye sider af. Hemmeligheder afsløres, mennesker forandres, og da begravelsen nærmer sig, er intet længere det samme.
 





Denne bog lød virkelig interessant og ikke mindst underholdende, derfor vidste jeg med det samme at jeg måtte læse den. 
Nu er den læst, og jeg må bestemt sige, at den levede op til forventningerne. Faktisk vil jeg sige, at den var bedre end jeg havde forventet, og gav mig virkelig en fantastisk læseoplevelse. 

Lydia har fuld knald på sin karriere, og elsker sit job. Samtidig er hun ved at planlægge både sit bryllup og som mormors begravelse, så der hjemme er der også knald på. 
Hendes forlovede Douglas føler sig dog overset og tilsidesat at de lange arbejdsdage og hendes familie. Inden hun ser sig om, er forholdet sat på pause og hun ved ikke længere om der kommer et bryllup. 
Ved en fejl får hun sendt en sms, som egentlig var tiltænkt Douglas, til Ninos. En komplet fremmed, som pludselig bliver starten på et holdepunkt for Lydia i de hektiske måder frem til begravelsen. 
Som hemmeligheder afsløres, forhold ændres og tiden går, må Lydia også føle sig frem til hvad der er det rigtige for hende. 

Da jeg begyndte på bogen, havde jeg efterhånden hørt lidt forskelligt om bogen her, så jeg var meget spændt på om den nu kunne leve op til omtalen, og fange mig helt. 
Hurtigt blev jeg dog fanget, og jeg fik pludselig svært ved at lægge bogen fra mig, for jeg måtte bare vide om hun endte tilbage ved Douglas eller om hun endte sammen med Ninos. Samtidig var jeg også ret nysgerrig på, hvorfor hendes mor var så fraværrende i forhold til begravelsen af Lydias mormor. 
Der var altså alligevel en del der fangede min interesse, og gjorde mig nysgerrig. 
Jeg kunne nu ret godt lide Lydia. Hun er en stædig kvinde, som ikke lader sig køre rundt med. Hun stod ved sig selv, og til sidst tog hun de rette valg for sig selv. 
Den udvikling hun gennemgår fra vi møder hende i starten, til vi slipper hende i slutningen, var virkelig en fascinerende rejse, og jeg glæder mig til at genlæse bogen, bare for at se den udvikling igen. Den er tydelig, og det er en sund udvikling, hvor hun formår at finde sig selv og den rette vej for hende. 
Douglas kunne jeg på ingen måder lide... Han var selvoptaget og egoistisk, og slet ikke opbakkende i forhold til begravelsen og Lydias familie. 
Jeg håbede på ingen måder at hun ville ende sammen med ham igen. Det var også en af grundene til at læsningen gik så meget hurtigere, for jeg måtte bare vide hvor hun endte i sidste ende. 
Ninos er en skøn fyr, som jeg virkelig faldt hurtigt for, men jeg vil ikke afsløre for meget, jeg synes i selv skal opleve ham når i læser bogen. 

Selve handlingen var fantastisk medrivende. Jeg elskede at følge Lydia på hendes job, men også hvordan hun var sammen med sin familie. Generelt elskede jeg hendes familie. De var sjove, underholdende og virkelig specielle, og på deres egen måde bakker de op om Lydia og hendes valg, også selvom det ikke hele tiden virkede sådan. 
Det her forhold som spirer op mellem Lydia og Ninos fangede mig også, for trods det faktisk ikke var det som fyldte mest i handlingen, var det bestemt en medrivende del af handlingen, som jeg ikke kunne slippe. 
Alt i alt vil jeg sige, at forfatteren har skabt en underholdende roman om det at finde sig selv, samtidig med at opleve nye forhold og spirrende kærlighed. 
Sproget er let, og med handlingen som bare ikke er til at slippe, følte jeg virkelig bare, at jeg fløj gennem handlingen på ingen tid. 
Jeg har læst lidt af Sara Molin før, og jeg vil sige at hun er stadig dygtig og detaljeret i sit billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen, og føle at man fulgte hovedpersonen på sidelinjen fysisk. 
Samtidig har forfatteren også skabt fyldige og interessante personer, som man ikke kunne andet end at blive nysgerrig på. F.eks. vil jeg sige, at Lydias veninde virkelig fangede min interesse, og jeg kunne da godt lide håbe der kom en bog om hende en dag. Jeg må krydse fingre. 
Men alt i alt, så kan jeg kun varmt anbefale denne her, til jer læsere som elsker en let romance, med realistisk og spændende handling, at give den en chance! 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar