søndag den 30. april 2023

Top 10 bedste bøger i 2022.

 Min top 10 over bedste bøger i 2022.

Vi er gået ind i 2023, faktisk er vi snart inde i femte måned af året, 
derfor er det også tid til en lille opdage over de bøger, som jeg synes var de bedste læseoplevelser i hele 2022. 
I løbet af året lavede jeg sammen med mine wrap-up's "bedste læseoplevelse" i slutningen af indlægget, hvor jeg kort fortalte om hvilken bog der fangede min interesse mest eller gjorde et bestemt indtryk på mig i løbet af måneden. 
Dette betød dog ikke nødvendigvis det var den bedste bog blandt dem alle, men at de nødvendigvis bare gjorde et godt indtryk på mig. 
Jeg læste omkring 142 bøger i løbet af året, hvilket er mere end jeg havde regnet med, da jeg havde utroligt travlt med skolen. 
Det har altså dermed også været et år med utroligt mange læseoplevelser, som har gjort det svært at vælge bare 10 bøger til denne liste. 
Men nu det tid til listen! 
Dem jeg har anmeldt, vil jeg også linke til anmeldelserne, så i vil kunne se mere uddybende kommentarer til bøgerne. 

  1. Rød og blå #3, Den røde enkes løfte. - Bøgerne er skrevet af Nicole Boyle Rødtnes og er sidste bog i serien. - Nicole har virkelig i denne trejde bog formået, at samle op på alle de løse ender, og har skabt en medrivende slutning som virkelig fanger læseren. Den her serie er ret brutal, men den er også velskrevet, detaljeret og nem at leve sig ind i. Jeg er virkelig stor fan af Nicole, og med denne slutning på serien, har hun virkelig formået at skrive den bog jeg følte var den bedste læseoplevelse for mig i 2022. - Læs anmeldelsen her.
  2. Asgårds Døtre #3, Ísliljas fortælling. - Asgårds Døtre er en serie skrevet af den dygtige forfatter Sidsel Katrine Slej, som virkelig formår at forme og fremvise den nordiske mytologi på en medrivende måde, samtidig med hun skriver romantiske og fangende handlinger. Ìsliljas fortælling rørte mig virkelig, og jeg faldt virkelig for vores hovedperson og hendes kærlighedsfortælling. Bogen er detaljeret, romantisk og slet ikke til at slippe, og jeg kan virkelig kun anbefale den, hvis i søger en sød romance, med masser spænding og nordisk mytologi tema. - Læs anmeldelsen her.
  3. Sagakvartetten #2, Af ild og vind. - Det her er en ret så interessant fantasy serien, og med denne fortsættelse har jeg høje forventninger til tredje bog. - Serien er skrevet af en af mine yndlings forfattere, nemlig Julie M. Day, som altid skriver medrivende bøger. Denne serie indeholder et detaljere fantasy univers, med mange forskellige synsvinkler, som gør at man som læser sidder fanget og umuligt kan slippe bogen, eller de mange karakterer. Bogen indeholder mange emner såsom racediskrimination, kærlighed, fantasy og drama, jeg glæder mig meget til en fortsættelse mere! - Læs anmeldelsen her.
  4. Byttedyr. - I starten af 2022 og hen mod sommeren lyttede jeg til en del lydbøger, og byttedyr var nok en af de lydbøger som var den bedste. Selve handlingen var helt vild. Den var uhyggelig, dramatisk og utroligt medrivende. Man tvivlede konstant på hvad det var man læste/lyttede til, og hvem der var den "onde" i bogen. Oplæseren var fantastisk, og bogen var indlæst på en intens måde, som virkelig gav en myrekryb. Så jeg kan helt bestemt anbefale den som jeres næste lytteoplevelse! Bogen er skrevet af Lise Villadsen. 
  5. Mellem Verdner. #1, Ragnarok. - Dette er en utroligt medrivende fantasy bog, og jeg må sige at den var meget bedre end jeg først lige havde regnet med. Bogen indeholder nordisk mytologi, samt skotsk historie, og jeg må sige at jeg var virkelig fanget af, hvordan forfatteren fortalte om hvordan de to emner hørte sammen, samtidig med at have skrevet en medrivende handling om en ung kvinde der står og skal finde sig selv i en omvæltende situation. Bestemt anbefalingsværdig hvis i er til nordisk mytologi og fantasy! - Læs anmeldelsen her.
  6. Bare Alice. - Bogen her er skrevet af Luna Harley, som skriver utroligt medrivende om det at være ung og finde sin identitet! Bare Alice er en rå og realistisk roman, om en ung pige som står og skal finde sig selv i en kaotisk hverdag. Hun skal finde sin egen identitet og personlighed, da venskabet til sin bedste veninde begynder at smuldre lidt. Samtidig har seksualiteten også en stor rolle. Var virkelig vild med denne skønne bog! - Læs anmeldelsen her.
  7. Vogterens fald #1, Dødedans. - Denne bog må jeg sige virkede utroligt unik. Der var lette og genkendelige karaktertræk fra andre fantasybøger, men den havde bestem sine egne unikke træk, og var utroligt medrivende. Handlingen var umuligt at slippe og karakterne var mystiske og medrivende. Godt fortsættelsen snart udkommer, for jeg må bare vide mere! Bogen er skrevet af Carsten Bossen Christiansen, og er bestemt en forfatter jeg glæder mig til, at læse mere fra! - Læs anmeldelsen her.
  8. Den glemte pige. - Er der en krimi/thriller forfatter jeg er fan af, så er det Karin Slaughter. Den seneste bog af hende som udkom på dansk var denne her, og den røg med det samme på min top 10 bøger. Den er medrivende, dramatisk, uhyggelig og velskrevet. Jeg kunne slet ikke slippe vores hovedperson Andrea Oliver, og den her uhyggelig sag som hun kommer på som en af sine første opgaver som Marshal. Står du og søger en god thriller, med en sag som virkelig ikke er til at slippe, så denne bog lige noget for dig! - Læs anmeldelsen her.
  9. Amari #1, Amari og nattens brødre. - Jeg er stor fan af fantasy, og specielt Nevermoor er en af de serier der før har fanget mig meget. Amari og nattens brødre, er en serie som jeg synes meget minder om Nevermoor serien, og der gjorde jeg også faldt hurtigt for den. Det en utroligt medrivende fortælling om en ung pige, som søger ihærdigt efter sin bror som er forsvundet. I jagten på ham, opdager hun en magisk verden, og bliver sendt ud på lidt af en rejse! - Jeg har intet dårligt at sige om den her bog, og glæder mig til at genlæse den! - Læs anmeldelsen her.
  10. De blodgyldne #1, Dødløs. - Dette er en utroligt medrivende fantasy bog, som har et kompleks og velopbygget univers, som bygger på magiske træk, men også genkendelige træk fra vores eget univers, hvor kvinderettigheder og religion kommer i spil. Jeg var simpelhen så fanget af universet, handlingen og vores kvindelige hovedperson Deka, at jeg slugte bogen i et hug, og toeren var mindst lige så god, men læs mere i anmeldelsen! - Læs anmeldelsen her.


Dette var så listen over de 10 bedste bøger for mig i 2022. 
Med det sagt har jeg også læst mange andre fantastiske bøger, men skulle jeg nævne dem alle, ville dette indlæg blive meget langt, og det er det allerede. 
Tusind tak til forlagene for mange af anmeldereksemplarerne, men ikke mindst tak til de fantastiske forfattere, som skriver disse fantastiske bøger og skaber medrivende fortællinger og universer! 






Nicole Boyle Rødtnes: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Alvilda: http://www.alvilda.dk
Sidsel Katrine Slej: Forfatterens Facebook side.
Turbine forlaget: https://turbine.dk
Dina K. Sjöblom: http://forlagetklippe.dk
Forlaget Klippe: Forfatterens Facebook side.
Carsten Bossen Christiansen: Forfatterens Facebook side.
Forlaget Krabat: https://forlagetkrabat.dk
HarperCollins Nordic: https://harpercollins.dk
Forlaget Carlsen: https://www.carlsen.dk
Gutkind forlag: https://gutkind.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar