torsdag den 20. april 2023

Uopfordret anmeldereksemplar: Kærlighed på hjernen.

Kærlighed. 

Titel: Kærlighed på hjernen. 

Original titel: Love on the Brain. 

Forfatter: Ali Hazelwood. 

Udgivet på dansk ved: Forlaget Gutkind. 

Udgivet på dansk den: 31/01-2023. 

Antal sider: 417. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Kærlighed på hjernen. 

Bee Königswasser lever efter én simpel regel: Hvad ville Marie Curie gøre?

Hvis NASA tilbød hende en lederpost på et prestigefyldt forskningsprojekt – ville Marie sige ja uden at tøve. Klart. Men den moderne fysiks moder har så heller aldrig været tvunget til at arbejde sammen med Levi Ward. Godt nok er Levi lækker på sådan en høj-og-mørk-med-dybe-brune-øjne-måde. Men Levi var også meget tydelig omkring sine følelser for Bee, da de gik på uni sammen – og allerede første dag på det nye job er det tydeligt for Bee, at intet har ændret sig der. Levi Ward afskyr hende.

Nu er Bees laboratorieudstyr forsvundet, de mandlige kolleger modarbejder hende og tilsyneladende er hendes hjerne også begyndt at fucke med hende, for er det ikke, som om at Levi er begyndt at opføre sig mere som ven end fjende? Bee aner ikke, hvem hun tør stole på og snart må hun indse, at spørgsmålet ikke er, hvad Marie Curie ville gøre, for hvad har Bee Königswasser tænkt sig at gøre?






For kort tid siden, gjorde jeg bekendtskab med Ali Hazelwoods skrivestil i bogen "Hypotesen om kærlighed" som jeg virkelig forelskede mig i. 
Så da jeg så at denne bog her ville udkomme, og jeg pludselig modtog den af forlaget som en overraskelse, var jeg helt oppe og køre, og fuld af forventninger til bogen. 
Nu har jeg så læst den, og jeg kan sige, at jeg er stadig stor fan af forfatteren, og jeg glæder mig til forhåbentlig meget mere fra Hazelwood! 

Da jeg satte mig med bogen, var jeg fuld af forventninger, og heldigvis blev jeg også hurtigt fanget af vores kvindelige hovedperson, samt den underholdende handling. 
Som i den anden bog, centere bogen sig meget om kvindelige forskere, og hvor svært det egentlig kan være for dem i faget. Med det sagt, er det jo også det her besværede forhold som fylder meget, samt Bee og Levi's fortid som holder os læsere fanget denne gang. 

Bee og Levi kender hinanden fra studietiden, hvor han altid har været kølig og fraværende over for Bee. Da Bee får et jobtilbud som leder på et forskningsprojekt er hun helt oppe og køre, lige indtil hun finder ud af at hun skal dele posten med den grove Levi Ward. 
Bee tager det dog i stiv arm, og er klar til samarbejdet. Dog begynder kaoset allerede første arbejdsdag, da det er tydeligt Levi's følelser omkring Bee ikke har ændret sig. 
Ikke nok med det så forsvinder Bees laboratorieudstyr også, de mandelige kollegaer modarbejder hende og hun kan ikke rigtigt gøre sit job som hun skal. 
Ikke nok med det, så begynder Levi også at opføre sig anderledes, og virker nærmest mere som ven end fjende... 

Den her måde som arbejdsmiljøet bliver fremstillet på inden for forskning, og kvindernes plads, vil jeg sige egentlig bliver fremvist ret realistisk, eller hvert fald som jeg også har hørt fra mange andre steder. Det er en meget mandsdomineret verden endnu, og det må jeg sige forfatteren virkelig får fremvist på en fin måde. Det et vigtigt emne at diskutere, og det synes jeg forfatteren gør så fint i denne bog. 
Bogen starter sjovt ud, og generelt vil jeg sige at den var ret underholdende gennem det meste af bogen. Jeg elskede den her intense kemi der var mellem Levi og Bee, for det var virkelig tydeligt at Levi ikke ligefrem hadet hende, trods det var den følelse hun fik fra ham. 
Bee er en skøn kvinde, med ben i næsen og mod på livet. Med det sagt er hun også en følsom kvinde, som lader sig påvirke af det der sker omkring hende. 
Hun har det ikke let i starten, og må virkelig kæmpe for at få lov til at gøre sit job. Jeg må sige jeg er imponeret over hvor godt hun klarede den, at hun ikke bare opgav. 
Vi får ikke kapitler fra Levi undervejs, men jeg følte nu alligevel vi kom ret tæt på ham. I starten virker han meget fraværende og negativ, men der var også noget andet, nemlig følelsen af at han virkede genert. Kigger man på karakterudvikling, er han helt klart den, som udvikler sig mest i løbet af denne bog. Han åbner sig mere, og bliver en man virkelig holder af. 
Bee og Levi er hinandens modsætninger når man kigger på deres personligheder, men de passer nu alligevel super godt sammen. De udfordre hinanden, men støtter virkelig også hinanden godt, og jeg heppede virkelig på det bedste for dem. 
Handlingen vil jeg sige var medrivende fra start til slut, og generelt vil jeg sige at den er velskrevet. Den er lettere forudsigelig, men med det sagt er det en underholdende bog, som man bare ikke kan slippe når man først kommer i gang. 

Sproget er let, og med den underholdende handling, så føler man nærmest bogen læser sig selv. Læsningen gik hvert fald stærkt for mig, hver gang jeg sad med bogen.
Forfatteren er også super dygtig med sit billedsprog i denne bog, for jeg havde let ved at leve mig ind i handlingen og føle jeg selv var i omgivelserne og fulgte Bee på sidelinjen. 
Vi møder også lidt forskellige personer, men endnu engang følte jeg, at det var let at holde styr på dem alle, samt at de virkede ægte og fyldige. 
Bee's assistent var specielt en der virkelig fangede min nysgerrighed, og som jeg følte virkelig gjorde noget godt for bogens handling. 
Alt i alt vil jeg sige dette var en vidunderlig læseoplevelse, og har i læsere lyst til noget underholdende romance, som også rummer vigtige emner såsom kvinders rettigheder på bestemte arbejdsplader, så kan jeg varmt anbefale denne her! 












Bogen er tilsendt af forlaget som overraskelse med henblik på en anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar