tirsdag den 7. marts 2023

Anmeldereksemplar: Dragernes Æra #3. - Dragedronningen.

Dragernes Æra. 

Titel: Dragernes Æra #3. - Dragedronningen. 

Forfatter: C. G. Valentin. 

Forlaget: Leitura. 

Udgivet: 04/11-2022.

Antal sider: 486. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem!  


Dragedronningen.

Sarina gør sig klar til at rejse gennem portalen med sine drager og dragefolket. Ingen ved med sikkerhed, hvad der venter dem på den anden side, men én ting er sikkert:
Intet er som forventet på den anden side. Tiden er knap.

Modstandsgruppen mobiliserer sig og gør alt, hvad der står i deres magt, for at stoppe Sarinas rejse. Ifølge dem er det bedst, at Novahr Orbîs ikke blander sig i den anden verdens tilstand.
Da modstandsgruppen stiller sig i vejen i et afgørende øjeblik, må Sarina endnu en gang kæmpe for sit folk og for at opfylde profetien.
Alt imens nager tvivlen Rådsdamerne og Queridor. For at forstå fremtiden, ser de sig nødsaget til at vende blikket mod fortiden.
Er skæbnen mejslet i sten, eller er den foranderlig?






"Dragedronningen" Er den længe ventede afslutning på denne serie, og det er en jeg har været meget spændt og nervøs for at begynde på. 
Tankerne om hvis den ikke levede op til forventningerne, og følelsen af at det allerede er slut fyldte mig virkelig op til, at jeg skulle begynde på den. 
Nu er den læst, og sikke en slutning. Jeg kan sige, at den bestemt levede op til forventningerne, faktisk var den meget bedre end regnet med. 
Dette er en fænomenal slutning, som virkelig samler op i alle de løse ender og giver læseren svar på alle de ubesvarede spørgsmål. 
Dette har været en fantastisk læseoplevelse, og jeg glæder mig meget til at genlæse denne fantastiske serie en dag. 

Da jeg begyndte på bogen, var jeg fuld af spænding og forventninger, specielt fordi jeg havde hørt en masse godt om denne afsluttende bog. 
Jeg kan også sige, at trods det tog mig lidt tid at læse den, så var det bestemt ikke fordi den ikke fangede mig, for det gjorde den. Jeg manglede bare tiden for, hvis jeg havde haft mere tid, havde jeg med sikkerhed slugt den i et hug, for så medrivende var den. 
Det er efterhånden lidt over et år siden jeg slap Sarina i den anden bog, som forresten også sluttede med lidt af en cliffhanger, som afslørede at Juliana måske slet ikke var død, men måske befinder sig tilbage i sin egen verden. Jeg kan tydeligt huske frustrationerne over ikke at have denne bog, da jeg vendte sidste side i bog 2. 
Så da jeg begyndte på bogen fordybede jeg mig virkelig også i den for, at finde ud af mere om Julianas skæbne. 

Sarina gør sig klar til at rejse gennem portalen med sine drager og dragefolket, men ingen ved hvad der befinder sig på den anden side. Alt hun ved, er at hendes mor måske befinder sig der, og nu higer hun efter svar på hvorfor hun forlod hende. 
Samtidig opruster modstandsgruppen sig, og gør alt i deres magt for at forhindre Sarina i at komme gennem portalen. 
Da modstandsgruppen formår at stille sig i vejen for Sarina og hendes folk, må hun kæmpe hårdt for at opfylde profetien. 
Samtidig nager tvivlen rådskvinderne og Queridor. For egentlig at forstå fremtiden, må de se tilbage på fortiden. 
Er fremtiden sat i sten? 

Handlingen i denne fortsættelse er mindst lige så interessant og medrivende som den har været i de to første bøger, hvis ikke lidt mere. Opbygningen er dog lidt anderledes, da vi får en masse detaljerede og interessante dagbogssider fra Juliana. Siderne tager os med på lidt af en rejse, og jeg må sige at det nok egentlig var de sider der fangede mig mest. 
De gav også lidt svar på nogle af ens ubesvarede spørgsmål, som dukkede op efter cliffhangeren i slutningen af bog 2. 
Dagbogssiderne mindede mig lidt om opbygningen fra "Død verden" serien af Louise Haiberg, men jeg vil sige af forfatteren derimod har formået at sætte sig eget præg på dem, og har gjort sine dagbogsider unikke. 
Jeg var dog samtidig også meget spændt på hvordan Sarina og hendes folk ville klare sig i "virkelighedens" verden, og hvordan et eventuelt gensyn med hendes mor ville ende. Jeg slugte virkelig bare den ene side efter den anden for, at finde ud af hvad der ville ske, både sådan generelt for universerne  og folkets overlevelse, men også om der ville komme en genforening af mor og datter. 
Samtidig var jeg virkelig også fanget af den her måde som forfatteren har formået at viderebygge på klimaproblemerne. Det virkede på mange måder realistisk, og det var virkelig skræmmende, men også medrivende og tankevækkende. 
Jeg vil altså sige at forfatteren har formået at gøre denne afslutning medrivende fra første til sidste side, samtidig med at handlingen var uforudsigelig og svær at gætte sig frem til. 
Generelt vil jeg virkelig rose forfatterens evne til at beskrive og detaljere alt, så man ikke kan andet end at leve sig ind i handlingen og føle man selv er i situationen ved siden af personerne man følger. 
Dette er virkelig en medrivende serie, så er du til magi, drager, drama, overraskelser og kærlighed, så kan jeg virkelig ikke andet end at anbefale denne serie. 











Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar