fredag den 10. marts 2023

Anmeldereksemplar: Dragesten #3. - Gnist.

Dragesten. 

Titel: Dragesten #3. - Gnist. 

Forfatter: Ry Kristensen. 

Forlaget: Evig. 

Udgivet: 10/09-2022.

Antal sider: 325.

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forfatteren, 
så mange tak til Ry Kristensen! 

Gnist. 

I hovedstaden Gnist begynder Noks endelige plan om at udrydde dragerne at tage form. Et nyt hemmeligt våben vil blive afgørende for hans succes.
Familien Dragehjerte må dele sig for at tilgodese alles ønsker. Mark vil til Gnist for at finde Jim. Le vil til Søby for at angribe en fabrik, der laver de dødsensfarlige spydbuer. 
Hendes had mod heksene ligger stadig dybt i hende, og det får alvorlige konsekvenser, ikke kun for hende selv.
På den anden side af Tågebjergene er Ivan og de andre dragemennesker omringet af heksene og Noks tropper. 
Utålmodighed og vrede påvirker alle Ivans beslutninger, for han er overbevist om at alle deres ulykker er Kris’ skyld.




"Gnist" Er den tredje og sidste bog i serien "Dragesten" som følger de to unge søskende Mark og Le. 
Dette er også en jeg har været spændt på lige siden jeg vendte sidste side i 2'eren. 
Nu er den læst og, hvor må jeg sige, at dette var en medrivende slutning, som også samtidig samler alle løse ender og skaber en fin slutning, som giver svar på alle de spørgsmål læseren nu måtte sidde inde med. 
Dette er bestemt en serie jeg kan anbefale den yngre læser! 

Da jeg begyndte på denne trejde bog, var det jo ikke længe siden jeg havde læst bog 2. Derfor tog det mig heller ikke lang tid endnu engang at leve mig ind i handlingen, og følge de to unge på sidelinjen igen. 
I Hovedstaden er Nok ved at klargøre sin endelige plan om at udrydde dragemenneskerne. Et nyt våben gør samtidig også, at han kan slippe af med heksene, og klare dragerne selv. 
Familien Dragehjerte har sluttet fred med hekseklanen Wicca, som vil prøve og få de andre klaner med på deres side. Samtidig presser en anden sag også på for Mark. Han er overbevist om at han så sin far Jim i fængslet i Gnist, og vil nu redde ham. 
Samtidig er hadet ved at brænde op i Le. Hun foragter heksene, og ser intet godt i den fredsaftale der er lavet mellem Dragehjerterne og Wicca-klanen. 
Hadet skaber alvorlige konsekvenser, da Le tager beslutninger, som ikke kun rammer hende selv, men også andre. 

Jeg må sige, at handlingen i denne del virkelig var fuld af tempo og spænding. Man kunne tydeligt som læser mærke, at der skulle ske noget dramatisk, og at krigen virkelig snart ville toppe. 
Jeg var virkelig spændt på hvordan det hele ville ende, og om Le's valg ville sætte en stopper for Marks fremskidt med heksene. 
Le er en karakter jeg har haft det virkelig svært med. På mange måder kan jeg virkelig godt forstå den vrede hun brænder inde med over for heksene. Og samtidig kan jeg også godt forstå den her del med at hun er ung, og dermed ikke altid forstår at der følger konsekvenser med de valg hun tager, og at hun nogle gange må være tålmodig og lytte til de voksne. Men nøj hvor irriterede hendes temperament og drastiske og ugennemtænkte beslutninger mig virkelig. Jeg sad flere gange og skar tænder af frustrationer over hende. Med det sagt, så man dog også en smule karakterudvikling, da hun selv en gang imellem blev ramt af konsekvenserne af hendes valg. Hun lærte da af sine fejl, hvilket mildnede mine frustrationer. 
Mark var endnu engang en fornøjelse at følge. Han er en fornuftig ung fyr, og virkelig spændende at følge. På mange måder kan han godt ligne Le lidt, men han er bedre til at lytte til de voksne og forstå deres forklaringer og valg. Han tænker lidt mere før han handler, og det gjorde at jeg bedre kunne lide at følge ham. I anden bog så man en tydelig karakterudvikling, og det vil jeg sige man også gjorde i denne afsluttende bog. Det har været en fornøjelse at følge ham. 
En ting jeg var meget spændt på, var egentlig også at finde ud af om det virkelig var deres far der sad der i fængslet, så udover at finde ud af, hvem der ville vinde krigen, var det endnu en detalje ved handlingen der fangede min opmærksomhed. 
Generelt vil jeg sige at tempoet og intensiteten op til den afsluttende kamp, virkelig fangede mig denne gang, og det var nok det der var med til at jeg læste bogen i et hug igen. 
Alt i alt vil jeg sige, at forfatteren har skabt en rigtig fin afslutning på serien, og jeg kan altså ikke andet end at anbefale den til den yngre læser, som søger noget intens fantasy, som er fuld af drager og kampe som er svære at slippe. 








Bogen er tilsendt af forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne holdninger og meninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar