onsdag den 29. marts 2023

Anmeldereksemplar: Kærlighed og surdej.

Kærlighed og surdej.

Titel: Kærlighed og surdej. 

Forfatter: Klara Witt. 

Forlaget: Palatium Books.

Udgivet: 10/01-2023. 

Antal sider: 236. 

Antal stjerner: 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 


Surdej og kærlighed. 

Sara bor i en lejlighed i Ørestaden sammen med Daniel. Hun er rodet, spontan og lidt dramatisk. Okay – ret dramatisk. Han er rolig, klog og sjov på sådan en lidt tør måde, som hun elsker og hader på samme tid. Og så er han hendes bedste ven.

Den 11. marts 2020 kollapser deres verden og hverdag, da statsministeren toner frem på fjernsynsskærmen og lukker landet ned.

Foråret bliver fyldt med angst og rastløshed og bekymrede overvejelser om fremtiden. 
Og skænderier. Men også af trøst, skøre rutiner og (lange) kram. 
Omgivet af puslespil og surdej bliver stemningen i lejligheden mere og mere elektrisk, og Sara lægger pludselig mærke til irriterende detaljer som Daniels nøddebrune øjne, og hvor dejligt han dufter. Men det ville være for sindssygt at sætte deres venskab over styr. 
Det ville hun aldrig gøre... medmindre det bare er en undtagelse midt i en undtagelsestilstand. Så er det vel okay – ikke?




"Surdej og kærlighed" er en bog jeg var spændt på at gå i gang med. Specielt da den skal fremstille en form for virkelighed vi alle kender til, nemlig dengang coronaen formåede at nedlukke vores hverdag, og sætte gang i noget af et kaos. 
Nu har jeg læst bogen, og jeg må sige, at det var bestemt en kort hyggelig, underholdende og realistisk bog, som jeg tror vi alle vil kunne finde noget genkendeligt i. 

Sara og Daniel er roomies, og hinandens modsætninger. Hun er spontan og dramatisk, og han er rolig og mere organiseret. 
Da landet den 11. marts 2020 lukker ned grundet corona, skal de nu begge omstille sig og få en ny hverdag til at fungere. 
Hverdagen bliver mere og mere præget af angst, rastløshed og bekymringer. 
Efter noget tid spærret inde blandt surdej og puslespil, begynder stemningen mellem Sara og Daniel mere intens. 
Følelserne bliver forvirrende, og hormonerne overtager, men det er vel okay, de er jo i en undtagelsesstilstand? 

Jeg blev ret hurtigt fanget af bogen, alt det her med nedlukningen, corona, sprit og pressemøder er en ting vi alle kan nikke genkendende til, samtidig blev jeg da også nysgerrig på hvordan de to unge ville håndtere den nye virkelighed, og hvad de ville få tiden til at gå med. 
Generelt vil jeg sige handlingen var realistisk og viser ret godt hvordan coronaen satte gang i en helt ny virkelighed og hverdag, som vi alle skulle forholde os til. 
Samtidig har forfatteren også skabt en let, underholdende og medrivende romance fortælling. 
I løbet af bogen får vi enkle kapitler fra Daniel, men her starter vi længere tilbage i tiden, fra hvor de to lærte hinanden at kende. Så her får vi lidt starten på deres venskab og spirrende forhold. Det vil jeg dog ikke spoile for meget af. Men de kapitler var bestemt med til at gøre læsningen mere interessant og medrivende. 
Jeg kunne nu godt lide begge vores hovedpersoner, men Sara kunne nu til tider godt irritere mig lidt, men det nok bare fordi jeg følte hun var meget frembrusende. Med det sagt, kunne jeg nu godt lide den måde hun udfordrede Daniel på personlighedsmæssigt, samtidig med han udfordrede hende med sin mere rolige og afslappede personlighed. 
De er hinandens modsætninger, men nu alligevel et ret godt par i mine øjne. 
Sproget var let, og med den interessante handling fløj jeg gennem bogen på ingen tid. Faktisk stoppede jeg heller ikke før sidste side var vendt. 
Forfatteren bruger et detaljeret billedsprog, som gjorde det let at leve sig ind i handlingen og omgivelserne. Samtidig har forfatterne også været god til at beskrive sine karakterer, så de virkede ægte og fyldige, så det er endnu et plus. 
Alt i alt vil jeg sige, at dette er en let og fangende bog, som jeg virkelig vil anbefale alle der har brugt for en romance, med et twist af virkelighed og drama. 








Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar