lørdag den 11. marts 2023

Anmeldereksemplar: Atlax Six #1. - Initiativet.

Atlas Six. 

Titel: Atlas Six #1. - Initiativet. 

Original titel: The Atlas #1. - The Atlas Six.

Forfatter: Olive Blake. 

Udgivet på dansk ved: Hr. Ferdinand 

Udgivet på dansk den: 17/11-2022. 

Antal sider: 528. 

Antal stjerner 4/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så mange tak til dem! 

Initiativet. 

Det Alexandrinske Selskab er en berygtet, ældgammel orden, og i den sidder verdens mest magtfulde magikere, der har svoret at beskytte antikkens hemmeligheder. Selskabets medlemmer er sikret uendelig rigdom, magt og prestige, og kun hvert tiende år kommer nye magikere i betragtning. Men kun fem af de seks kandidater går levende derfra.

Ærkerivalerne Libby Rhodes og Nico de Varone kan kontrollere den fysiske verden, men ikke den ild, der brænder imellem dem; Reina Mori betvinger naturen og taler selve livets sprog; Parisa Kamali er tankelæser og mestrer forførelsens kunst; Tristan Caine er søn af en mafiaboss og besidder evnen til at læse universets hemmeligheder; og Callum Nova er en smuk, arrogant og velstående manipulator, som har magten til at forårsage jordens undergang.

Kandidaterne rekrutteres af den mystiske Atlas Blakely, som meddeler, at kun fem vil få optag, mens én vil blive elimineret, og alle seks kandidater må hver især kæmpe for egen overlevelse.






"Atlas Six" Udkom for lidt tid på dansk, og det er sådan set først efter den danske udgivelse i november, at jeg sådan rigtigt har hørt om bogen. Det jeg dog har hørt var meget positivt, så jeg vidste, at jeg bare måtte læse den. 
Så da jeg modtog bogen, var jeg klar med det samme til at kaste mig over den. 
Nu er den læst, og hold da helt op... Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige. Det var en interessant bog, som jeg har en del blandede følelser omkring. 
Jeg kan dog sige, at med den cliffhanger som bogen sluttede med, så skal jeg med 100% sikkerhed læse videre på serien når der udkommer en fortsættelse.

Da jeg begyndte på bogen, var jeg fuld af forventninger, og jeg må sige den startede også meget interessant ud. 
Vi bliver ligesom sat ind i hvordan universet fungerer, og hvem de forskellige hovedpersoner er. Vi ser dem blive inviteret til et her mystiske og hemmelige selvskab, som kun 5 rigtigt kan blive en del af. Jeg var fanget, og den virkede virkelig lovende. 
Dog tabte den mig lidt da vi så småt begyndte at se vores 6 hovedpersoner i samme omgivelser. Bogen var efter min mening meget langtrukken, og skal jeg være helt ærlig så vil jeg mene der nok sagtens kunne være skåret 100 sider fra. 
Der er mange tanker og refleksioner fra de forskellige hovedpersoner, og til tider blev det ærligtalt bare ret tørt at følge dem. Så der var et par gange i midten af bogen, hvor jeg lige måtte kæmpe lidt for at komme igennem den, hvilket jeg synes er trist, da den virkelig ellers var godt opbygget. 
Jeg må dog sige, at de sidste omkring 150 sider, så begyndte tempoet at stige igen, og der begyndte rent faktisk at ske noget med handlingen, som så formåede at fange min interesse igen. Dermed begyndte mit læsetempo også at stige, og jeg fik igen svært ved at slippe bogen, for jeg måtte bare vide mere. 

Handlingen var som sådan meget spændende det meste af tiden. Hele konceptet med det hemmelige selvskab, med magtfulde evner fangede virkelig min interesse. Specielt konceptet med at kun 5 ud af de 6 kandidater ville klare den fangede min interesse, for hvad ville der ske med den sjette? Det var jo tvivlsomt at personen bare ville blive sendt hjem, for så ville selvskabet jo være knapt så hemmeligt igen. 
Bogen satte altså gang i en masse spørsmål, som gjorde at jeg som læser virkelig blev fanget. Så jeg synes virkelig det er surt at at der var omkring 250 sider, hvor jeg bare havde svært ved at holde koncentrationen på bogen og dens handling. 
I løbet af bogen følger vi alle 6 kandidater, og vi skifter hyppigt mellem dem fra kapitel til kapitel, hvilket egentlig gjorde det lidt nemmere at komme gennem de lidt tørre sider i midten af bogen. 
Jeg må sige at alle 6 kandidater fascinerede og skræmte mig lidt. 
De 2 som nok var mest almindelige må jeg sige var Libby og Nico, de virkede sådan set lidt mere nede på jorden og relaterbare. De fire andre må jeg dog sige var lidt mere skræmmende. Deres tankegang og væremåde både fascinerede og skræmte mig. 
De havde hver deres at slås med fra fortiden, som gjorde dem til tider ret kølige og distanceret følelsesmæssigt. Men den der specielt skræmte mig var Callum Nova. Jeg vil ikke spoile for meget, men han var altså virkelig en ubehagelig mand. 
Med det sagt, vil jeg dog sige at handlingen var okay uforudsigelig. Der var et par gange hvor jeg gættede hvad der skulle ske, men der var også mange overraskelser, specielt omkring de sidste 150 sider, hvor tempoet steg og handlingen blev mere hektisk. 
Jeg er hvert fald meget spændt på fortsættelsen. 

Sproget var ikke helt let. Det var præget af lidt tunge ord og mange refleksioner, som gjorde læsetempoet var lidt sløvt til tider. Samtidig står der meget på siderne, så læsningen kan godt tage lidt tid. 
Billedsproget var meget fyldigt og detaljeret, så med det sagt havde jeg let ved at leve mig ind i omgivelserne og forestille mig det der skete undervejs. Så stor ros til forfatteren på det punkt. 
Vi møder lidt forskellige karakterer undervejs, og her vil jeg også sige at forfatteren har formået at holde godt styr på dem, så vi læsere også nemt har et fint overblik over hvem der er hvem. 
Samtidig vil jeg også sige at de virkede livagtigt og ægte, og jeg er spændt på at følge dem igen i næste bog. 
Alt i alt vil jeg sige, at trods den ikke fangede 100%, så vil jeg sige at den alligevel var helt okay og bestemt fortjener en chance! 







Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar