lørdag den 18. marts 2023

Anmeldereksemplar: Sjælealkymi #3. - Stormvind af energi.

Sjælealkymi. 

Titel: Sjælealkymi #3. - Stormvind af energi. 

Forfatter: Katrine Williams. 

Forlaget: Mellemgaard. 

Udgivet: 20/01-2023. 

Antal sider: 352. 

Antal stjerner: 3/5. 

Bogen er modtaget af forlaget og forfatteren, 
så mange tak til dem! 



Stormvind af energi. 

Da Stella rejser til London for at overvære Jareds retssag, bevæger situationen sig i en forkert drejning. Cassie søger hævn over sin afdøde bror og eftersætter Stella i en vild jagt. Den skræmmende modstand sender Stella og hendes venner ud på en farefuld færd. Det bliver begyndelsen på en hæsblæsende tidsrejse gennem Londons mørkeste afkroge i 1800-tallet.

De må indgå en ny forening for at overleve blandt vampyrer og alkymister. Stella og hendes venner kommer ud på en prøve, der saboterer venskaber og skaber splittelse, for at løse sjælealkymi-forbandelsen en gang for alle.

Tilbage i nutiden er en ny sekt Neo Mori ved at overtage magten, mens broderskaberne Ouroboros og Memento Mori er nølende. Kepler har en ondsindet plan, der involverer mord og eskalerer tingene endnu mere. Stella må lære at stole på sine egne evner.





Denne afsluttende bog er en jeg har ventet på siden 2020, og nu er den endelig læst. Serien er afsluttet, og jeg må sige jeg den desværre ikke levede helt op til forventningerne. 
Med det sagt vil jeg dog sige, at dette bestemt var en medrivende og spændende slutning, og jeg kan varmt anbefale serien en chance, for jeg har da selv nydt den! 

Da jeg begyndte på bogen, krævede det lige et par kapitler før jeg helt kunne leve mig ind i handlingen igen. Det er trods alt 2 år siden jeg læste anden bog, så jeg skulle lige ind i handlingen igen og huske de små detaljer fra tidligere bøger i serien.
Da jeg så småt begyndte at huske detaljerne fra bog 2 og dens slutning, kunne jeg også nemmere leve mig ind i handlingen og rigtigt føle, at jeg fulgte Stella og Jared på sidelinjen igen. 
Stella er jo rejst til London for at overvære Jareds retssag, som desværre også bevæger sig i en forkert retning. Samtidig så forfølges Stella også af Cassie som søger hæv over sin brors død, som Stella var skyld i. 
Retssagen og den hævngerrige søster sender Stella, Jareds og deres venner ud på en farefuld rejse, som ender ud i en tidsrejse til 1800-tallet, hvor Stella og de andre vil prøve at rette op på problemerne. 
I 1800-tallet skal Stella og hendes venner nu håndtere vampyrer, alkymister og prøvelser som sætter venskaber og forhold på prøvelse. 
I nutiden prøver sekten Neo Mori også at overtage magten, og broderskaberne bliver mere og mere fraværende. 

Jeg var ret fanget af første halvdel af bogen. Den startede intenst ud med en interessant retssag, hvor man som læser bare sidder intenst og spændt på, hvordan det hele vil munde ud. Om Jared vil blive løsladt, eller om han vil få straffen, der gør hans hukommelse bliver slettet. Pludselig sker der ting og sager som gør at Stella, Jared og resten af flokken må på flugt, og ender med at rejse i tiden.
Det var intenst og fangende, og jeg vil sige den første del var virkelig velskrevet. 
Men omkring halvvejs inde begynder handlingen at halte lidt. Det begynder at virke meget forhastet, og specielt nær de sidste 100 sider gik det stærkt, og virkede ærligtalt bare lidt for urealistisk og ja forhastet. 
Lidt som om den bare skulle have en hurtig slutning. 
Tidsrejsen og retssagen var nok de to dele af handlingen der fangede mig mest. Der skete heletiden lidt, som fangede mig som læser og gjorde, at jeg bare ikke kunne slippe bogen. Og da der så pludselig også kom vampyrer ind i billedet blev jeg endnu mere nysgerrig. 
I bog to følte jeg Stella begyndte at udvikle sig, og blive lidt mere moden, og det vil jeg sige på visse punkter at hun også gjorde i denne del, men der var også en ændring i hendes væremåde som jeg virkelig ikke brød mig om. Hun virkede meget vred og til tider ret kontrollerende. Lidt som om, at hvis Jared og hendes venner ikke gik med på hendes plan i fortiden, så var alle bare imod hende. Det synes jeg var lidt trist. 
De andre karakterer vi stødte på, vil jeg dog sige havde en positiv udvikling, som jeg virkelig nød, trods vi kun følger Stellas synsvinkel. 
Med alt det sagt, vil jeg sige at trods slutningen ikke helt faldt i min smag, og virkede en smule forhastet, så vil jeg bestemt sige, at jeg nød første halvdel, og generelt de første to bøger i serien. Så den var bestemt ikke helt skuffende. 
Alt i alt vil jeg bestemt sige serien her fortjener en chance, så står i læsere og mangler noget interessant fantasy, som indeholder mysterier, broderskaber, tidsrejser og alkymi, så synes jeg bestemt i skulle give denne serie her en chance! 












Bogen er tilsendt af forlaget og forfatteren til anmeldelse, og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar