mandag den 25. januar 2021

Anmeldelse: Kings of Scars #1. - Den besatte konge.


Kings of Scars.

Titel: Kings of Scars #1. - Den besatte konge.

Original titel: Kings of Scars #1. - 

Forfatter: Leigh Bardugo. 

Udgivet på dansk ved: CarlsenPuls. 

Udgivet på dansk den: 26/09-2020.

Antal sider: 449. 

Antal stjerner: 5/5. 

Den besatte konge. 

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen. Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede grishahærnærmer sig.

Men Nikolai selv kæmper også med en mørk magi, der spreder sig i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for. I et forsøg på at bekæmpe sine indre dæmoner, rejser Nikolai til de steder i Ravka, hvor den stærkeste magi har overlevet.

Han vil ofre alt for at redde sit land og sig selv. Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.
 




Så er jeg også endelig begyndt på serien "Kings of Scars" en serie der foregår i det fantastiske Grisha univers som vi kender fra Grisha trilogien og Crows of Six duologien, hvor vi endnu engang får lov at møde gamle karakterer fra disse to fantastiske serier. 
Jeg havde mange forventninger til denne bog, og heldigvis levede den op til dem alle, og jeg venter spændt på anden og sidste bog i serien! 

Da jeg begyndte på bogen blev jeg med det samme trukket ind i universet endnu engang, og jeg følte at det var som om jeg aldrig havde forladt det, alle detaljer jeg kendte kom til mig med det samme, og jeg havde derfor let ved bare at læne mig tilbage og nyde fortællingen. 
Igennem denne bog følger vi prins Nikolaj, som nu er blevet konge, men efter krigen mod mørkningen er alt ikke ved det samme for Nikolaj, en mørke gemmer sig i ham og overtager hans sind og krop om natten. Vi kender jo Nikolaj fra Grisha trilogien, men vi fulgte ham som sådan ikke helt tæt på, men det gør vi i denne her, for her handler den om ham og det mørke der gemmer sig i ham fra krigen mod mørkningen. 
Men vi kommer også tættere på Nikolaj, jeg fik lov til at lære ham endnu bedre at kende, få en endnu bedre fornemmelse af hvem han var under den charmerende og tillokkende overflade. Nikolaj er en fantastisk fyr, omsorgsfuld, ansvarlig og medrivende, det er altså svært ikke bare at holde af ham trods jeg da til tider ville ønske jeg kunne give ham et drag over nakken, eller ruske lidt i ham. 
Men igennem bogen følger vi også Nina og Zoya, også to karakterer vi kender fra forfatterens tidligere serier. 
Zoya kender vi også fra Grisha trilogien, og det faktisk hendes jeg husker mindst, men hvad jeg kunne huske om hende var hun ret strid, hård i munden og utilnærmelig, og det er hun på en måde også her, men her kommer vi tættere på. Vi får et helt andet billede af hvem hun er under den hårde facade og mit hjerte blødte op over for hende, og jeg kom faktisk til at synes rigtig godt om hende. 
Nina kender vi derimod fra "Six of Crow" og jeg husker jeg virkelig syntes om hende i den serie, og det gjorde jeg bestemt også i denne her, faktisk var det hendes kapitler jeg nød mest at læse. Der er noget ved den frembrusende kvinde der bare trak i mig. Til tider virkede hun strid og ustyrlig, men tæt på kunne man virkelig fornemme hendes sårbarhed og sorg efter hvad hun har været igennem. 
Jeg nød endnu engang at møde Nina, og lære hende endnu bedre at kende, og jeg ser frem til at lære hende endnu bedre at kende i næste bog! 

Handlingen i bogen her var super spændende, og jeg kunne slet ikke få nok. Jeg nød at læse om det her mørke som gemte sig i Nikolaj fra krigen, og at finde ud af hvordan de ville håndtere den eftersom den blev stærkere og stærkere. Men jeg nød også at høre om Zoya, om hendes personlighed, fortid og følelser. Men at følge Nina og hendes mission med Grishaerne, samtidig med hun prøver at hele og komme videre over sine tab og problemer. Der skete hele tiden noget som bare trak i min opmærksomhed, men uden at blive for meget og for overdrevet. Leigh har været utroligt god til at sprede handlingen godt ud på de 449 sider og skabe små pauser undervejs. 
Forfatteren Leigh Bardugo har endnu engang formået at skabe en medrivende og spændende handling som man bare ikke kan slippe igen, for man vil bare vide mere og mere, og man bliver aldrig helt tilfreds, for hun skaber så mange spørgsmål undervejs og lader svarene hænge uden for rækkevidde for at få en til at læse videre. 
Sproget i bogen er let og forståeligt, fuld af energi og følelser. 
Forfatteren har også fortsat formået at skabe spændende karakterer, som virker ægte og livlige. Igennem bogen følger vi som sagt Nikolaj, Zoya og Nina, men vi følger også Issak,  en spændende fyr som kommer ud for lidt af hvert. Men vi møder også en masse andre igennem bogen her som bare skreg efter min opmærksomhed. Altså vil jeg sige at Leigh er fantastisk til at gøre alle karaktererne, både hovedpersoner og bipersoner, levende og spændende.
Alt i alt vil jeg sige at Leigh endnu engang har skabt en medrivende fortælling som bare er svær at lægge fra sig, og utålmodig efter at få en fortsættelse på, og jeg kan kun anbefale alle læsere at give bogen her en chance, for den giver bestemt en god læseoplevelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar