mandag den 18. januar 2021

Anmeldereksemplar: Nevermoor #3, Tomhedsfeber. Jagten på Morrigang Crow.

Tomhedsfeber. 

Titel: Nevermoor #3, Tomhedsfeber. Jagten på Morrigan Crow. 

Original titel: Nevermoor #3. Hollowpox, The Hunt for Morrigan Crow. 

Forfatter: Jessica Townsend. 

Udgivet på dansk ved: Gyldendal. 

Udgivet på dansk den: 

Antal sider: 520. 

Antal stjerner: 5/5. 

Bogen er modtaget af forlaget,
så tusind tak til dem! 

Jagten på Morrigan Crow. 

Morrigan Crow og hendes venner i Enhed 919 har overstået det første, svære år på Nevermoors magiske skole. 
Nu skal Morrigan lære at kontrollere sine særlige evner som Wundersmed.
Men Nevermoor rammes af en ukendt og skræmmende sygdom, der forvandler folk til vanvittige vilddyr. 
Og mens antallet af ofre stiger, spreder panikken sig. 
Folk mener, at sygdommen er skabt af den frygtede Wundersmed, Ezra Squall.
Samtidig svirrer rygterne om byens nye Wundersmed – Morrigan. 
Noget tyder nemlig på, at kun en kan finde kuren mod sygdommen. 
Men kan Morrigan virkelig redde byen?



Så er den tredje bog i den fantastiske serie Nevermoor også endelig blevet læst, og efter de to første bøger havde jeg meget høje forventninger til den. Heldigvis blev alle forventningerne levet op til, og var så meget bedre end jeg havde turet håbe på. 
Nevermoor er blevet en af mine ynglings serier, og jeg er allerede utålmodig efter endnu en fortsættelse! 

Da jeg begyndte på denne fortsættelse blev jeg med det samme endnu engang suget ind i dette magiske univers, og trods det alligevel er lidt tid siden jeg læste de første to bøger, tog det mig ingen tid at huske alle de små detaljer, og leve mig ind i handlingen! 
Morrigans hemmelighed er nu ude ved det Forunderlige Selvskab og alle hader hvad hun er. Men hendes gruppe støtter op om hende, og er altid klar med en skarp bemærkning til dem der er lidt for grove. 
Morrigan er altså lige så skøn som i de første to bøger, og jeg bliver konstant overrasket over hvor modig og sej denne 13 årige tøs er. Men også hvor moden og fremme hun er. Ja hun er et barn, og ja hun tager mange dumme valg, og handler ofte før hun tænker. Men hun gør det for andre, og hun tænker altid på andres velfærd før sit eget. 
Igennem denne fortsættelse sker der endnu engang en masse forunderlige og medrivende ting, og jeg kunne slet ikke slippe bogen da jeg først var kommet godt igang.
Morrigan skal til at lære mere og mere om sine evner som wundersmed, også selv om folk frygter hende og hendes evner. Men hun tager det med et gram salt og kæmper sig frem. Hun suger alt information til sig hun kan om de tidligere wundersmede og deres historie, og lære så meget mere om dem. Vi får også mere info omkring den farlige Mr. Squell, og hvorfor han blev bortvist fra Nevermoor. Men vi møder også en ny farlig person, som selv Mr. Squell er bange for. En der er mægtigere end ham. 
Tomhedsfeberen spreder sig også hastist og rammer mange af forvæsnerne i Nevermoor, og Morrigan føler at det er hendes pligt at finde en kur. 

Igennem bogen her sker der generelt en del, men uden på noget tidspunkt at blive for meget. Men bogen er også lidt tykkere end de to første, og det føler jeg også var med til at gøre det hele mere overskueligt. 
Handlingen var medrivende og skabte en masse spørgsmål. - Hvor stammede tomhedsfeberen fra? Hvordan kurere man den? Hvem er det lige der er mægtigere end Mr. Squell?! Bukker Morrigan under for presset fra Mr. Squell og bliver hans lærling? Hvordan vil indbyggerne i Nevermoor reagere hvis de finder ud af hun er en wundersmed? - Så mange spørgsmål.. Vi får skam også svar på mange af dem, men så snart vi fik et svar, blev der skabt et nye spørgsmål, og jeg hadet det, men elskede det også lidt. Det gjorde jeg bare måtte læse videre. 
I løbet af bogen møder vi også nye, såvel som gamle personer i bogen, og Jessica er fantastisk til fortsat at gøre dem spændende og ægte, samt gøre læseren nysgerrig på at finde ud af mere om de forskellige. 
Hun er også fortsat utroligt dygtig til at bruge massere af detaljer til at gøre alt så levende og let at forestille sig! Jeg får stadig lidt en følelse af Alice i et eventyrland når jeg læser Nevermoor. Men trods det er Nevermoor også utroligt unik og speciel på sin egen måde. 
Jeg kan slet ikke få nok at universet, eller Morrigan, og kan kun anbefale jer læsere af give denne serie en chance. Og så håber jeg virkelig i vil nyde den lige så meget som jeg gjorde! 





Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse og er blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar